Junalla Moskovaan, Novgorodiin ja Pietariin | Lähialuematkat

Venäjän kolme pääkaupunkia -kiertomatka alk. 765 €/hlö

Kevät on saapunut Moskovaan

Tutustu Venäjän historiallisesti merkittävimpiin kaupunkeihin tällä viikon omatoimisella kiertomatkalla! Matka alkaa mukavasti nostalgisella Tolstoi-junalla makuuvaunuissa Venäjän nykyiseen pääkaupunkiin Moskovaan, jossa kiertoajelubussi perehdyttää sinut nyky-Moskovaan ja sen ihmeisiin. Moskovasta matka jatkuu yöjunalla Veliky Novgorodiin, joka on ollut yli 1100-vuotisen historiansa saatossa Moskovan pahin kilpailija ja on tätä nykyään Unescon maailmanperintökohde. Historiaa havisevassa Veliky Novgorodissa vietetyn yön jälkeen matka jatkuu iltajunalla entiseen pääkaupunkiin ja nykyiseen metropoliin Pietariin, jossa pääset ihailemaan niin pääkatu Nevsky Prospektin vilinää kuin tsaarien komeita palatsejakin. Paluu Suomeen Pietarista taittuu miellyttävästi Allegrolla. Matkan kesto yhteensä 7 yötä.

Kiertomatkan hintaan sisältyy

 • Junamatka Helsinki – Moskova, 2. luokassa makuuvaunussa (neljän hengen osasto, jossa kaksi ala- ja ylävuodetta)
 • Junamatka Moskova - Veliky Novgorod 2. luokassa makuuvaunussa
 • Junamatka Veliky Novgorod - Pietari 2. luokassa iltajunassa
 • Junamatka Allegrolla 2. luokassa Pietari – Helsinki
 • 2 yön majoitus hotelli Budapestissä **** Moskovassa
 • 1 yön majoitus hotelli Volhovissa *** Veliky Novgorodissa
 • 2 yön majoitus hotelli Dostoevskyssä ***+ Pietarissa
 • Aamiaiset hotelleissa
 • Hop-on hop-off -kaupunkikiertoajelu (päivälippu) Moskovassa ja Pietarissa
 • Kuljetukset asema - hotelli - asema Moskovassa ja Pietarissa

Lisäpalvelut

 • Venäjän kertaviisumi 72 € / hlö
 • Eurooppalaisen SuperEuro-matkustajavakuutus 9 vrk 27 €/hlö
 • Matka-asiakirjojen postitus varaajan osoitteeseen 10 €
 • Helsinki–Moskova makuupaikka 1. lk 2 hengen osastossa, kaksi alavuodetta 50 €/hlö

Kiertomatkan hinta vaihtelee matkustusajankohdan mukaan. Varaukset verkkokaupassa ilman palvelumaksua.

Passin pitää olla voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Varaa viisumin hankintaan kaksi viikkoa aikaa. Viisumikäsittelyyn tarvitsemme toimistoomme seuraavat asiakirjat: passi, valokuva, täytetty viisumianomuslomake sekä todistus matkavakuutuksesta. Lisätietoja Venäjän viisumista. Jos sinulla tai matkakumppanillasi on muu kuin Suomen passi, tarkistathan viisumimenettelyn ja hinnan toimistostamme ennen matkan varaamista. Varatessasi matkan verkkokaupassa tarvitset seurueesi kaikkien matkustajien nimi-, syntymäaika- ja passitiedot. 

Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Ltd. Russian Tours Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan Yleisiä valmismatkaehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja omatoimimatkoille. Tutustu matkaehtoihin. Lisätietoa lisäpalveluna myytävästä matkustajavakuutuksesta: Eurooppalaisen matkustajavakuutus

Pidätämme oikeuden muutoksiin.  Kysy lisätietoa Lähialuematkoista sp. matkat@lahialuematkat.fi ja puh. 09 6689 5730. 

Matkaohjelma

Torstai 1. matkapäivä - yöjuna

Matka alkaa mukavasti makuuvaunussa Helsingistä, Lahden, Kouvolan, Vainikkalan ja Viipurin kautta Moskovaan.

Perjantai 2. matkapäivä - Moskova

Aamulla juna saapuu Moskovaan  klo 09:19. Kuljettaja on asemalla vastassa ja avustaa matkatavaroiden kanssa.

Kuljetus hotelli Budapestiin, jonne matkalaukut voi jättää säilöön. Kirjautuminen hotelliin klo 14 alkaen.

Vapaa-aikaa kaupungilla. Vieraile vaikkapa Kremlissä katsomassa, mitä kuuluu Tsaarin kellolle ja kanuunalle, tai ihaile Punaisella torilla sijaitsevan Pyhän Vasilin katedraalin kauneutta niin sisältä kuin ulkoakin. Nappaa samalla muistoksi kuvat itsestäsi Punaisella torilla! Lisäksi suosittelemme vierailua kattavan perehdytyksen Venäjän ja Moskovan historiaan tarjoavassa historiallisessa museossa Punaisen torin laidalla. 

Lauantai 3. matkapäivä - Moskova

Aamiainen hotellissa.

Vapaa-aikaa kaupungilla. Ota kaupunki haltuun hyppäämällä hop-on hop-off -kiertoajelubussin kyytiin. Reittejä on kaksi ja voit vapaasti hyppiä kyytiin ja taas pois koko päivän ajan. Kruunaa kiertoajelupäiväsi risteilyllä Moskova-joella (lähdöt klo 17 saakka).

Sunnuntai 4. matkapäivä - yöjuna

Aamiainen hotellissa. Kirjautuminen ulos hotellista klo 12 mennessä. Laukut voi jättää säilöön hotelliin. 

Vapaa-aikaa kaupungilla. Olisiko nyt sopiva päivä vaikka taiteisiin tutustumiselle? Pushkinin taidemuseo tarjoaa kattavan valikoiman esimerkiksi eurooppalaista taidetta eri vuosisadoilta aikaisimpien ollessa aina Bysantin ajoilta asti. Tai uppoudu venäläiseen 1900-luvun alun realismiin IRRAn taidemuseossa. Aika kuluu kuin siivillä, joten muista pitää silmällä kelloa!

Kuljettaja on klo 20 vastassa hotellin aulassa ja avustaa matkatavaroiden kanssa. Kuljetus asemalle.

Juna lähtee klo 22:05. Yöpyminen junassa.

Maanantai 5. matkapäivä - Veliky Novgorod

Aamulla juna saapuu klo 06:24 muinaisen Kiovan Rusin pohjoiseen keskuskaupunkiin Veliky Novgorodiin.

Omatoiminen siirtyminen hotelli Volhoviin (n. 400 metriä), johon laukut voi jättää säilöön. Kirjautuminen hotelliin klo 14 alkaen.

Vieraile vaikka Novgorodin kremlissä tutustumassa 1400-luvulta peräisin olevien muurien sisällä oleviin aarteisiin, Pyhän Sofian katedraaliin ja Novogorodin museossa oleviin tuohikirjeisiin 1000-1400-luvuilta. Pyhän Sofian katedraali on peräisin 1000-luvulta ja sisällä on yhä nähtävissä alkuperäisiä freskoja 1000- ja 1100-luvuilta. Nauti keskiaikaisesta tunnelmasta ja rauhasta Moskovan ihmisvilinän jälkeen!

Tiistai 6. matkapäivä - Veliky Novgorod

Aamiainen hotellissa. Kirjautuminen ulos hotellista klo 12 mennessä. Laukut voi jättää säilöön hotelliin. 

Vapaa-aikaa. Olisiko nyt hyvä hetki vierailla Olhava-joen toisella puolella, historiallisessa kauppiaiden kaupunginosassa? Tai nappaa taksi tai reippaile jalan Rurikin muinaislinnalle Olhava-joen varrelle katselemaan, mitkä näkymät muinaisten Novogorodin ruhtinaiden asuinsijasta olikaan Olhava-joelle. Aika rientää kuin siivillä, joten muista tarkkailla myös kelloasi!

Illalla juna Pietariin lähtee klo 18:10. Saapuminen Pietariin klo 21:02. Kuljettaja on asemalla vastassa ja avustaa matkatavaroiden kanssa.

Kuljetus hotelli Dostoevskyyn, kirjautuminen hotelliin.

Keskiviikko 7. matkapäivä - Pietari

Aamiainen hotellissa.

Vapaa-aikaa kaupungilla. Ota kaupunki haltuun hyppäämällä hop-on hop-off -kiertoajelubussin kyytiin. Reittejä on yksi ja voit vapaasti hyppiä kyytiin ja taas pois koko päivän ajan. Päivää voit jatkaa myös Eremitaasissa ihailemassa tsaarin aikojen loistoa ja kullan kimallusta. Illalla on mukava rauhoittua johonkin tämän metropolin erinomaisista ravintoloista nauttimaan perinteisistä venäläisistä herkuista ja nauttimaan olostaan.

Torstai 8. matkapäivä - Pietari

Aamiainen hotellissa. Kirjautuminen ulos hotellista klo 12 mennessä. Laukut voi jättää säilöön hotelliin. 

Vapaa-aikaa. Vielä ehdit tehdä viimeiset tuliaisostokset ja käydä nappaamassa viimeiset valokuvat muistoksi matkastasi, sillä hotellin välittömästä läheisyydestä löydät useita pieniä liikkeitä ja kauppoja ja kirkkoja. Muista pitää silmällä kelloa!

Kuljettaja on klo 14 vastassa hotellin aulassa ja avustaa matkatavaroiden kanssa. Kuljetus asemalle.

Juna lähtee klo 15:30. Saapuminen klo 17:57 Helsinkiin.

Aikataulumuutokset mahdollisia. 

Lähdöt

MatkustusaikaKestoReittiHinta
18.5.-25.5.8 päivää / 7 yötäMoskova – Veliky Novgorod – Pietari830 € / hlö
8.6.-15.6.8 päivää / 7 yötäMoskova – Veliky Novgorod – Pietari830 € / hlö
6.7.-13.7.8 päivää / 7 yötäMoskova – Veliky Novgorod – Pietari785 € / hlö
3.8.-10.8.8 päivää / 7 yötäMoskova – Veliky Novgorod – Pietari785 € / hlö
14.9.-21.9.8 päivää / 7 yötäMoskova – Veliky Novgorod – Pietari785 € / hlö
19.10.-26.10.8 päivää / 7 yötäMoskova – Veliky Novgorod – Pietari765 € / hlö

Allegro

Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voit nousta Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu, vaunuosastoilla kärrymyynti ja junan kulkiessa Suomen puolella mahdollisuus vaihtaa valuuttaa. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille ja lemmikkien kanssa matkustaville.

Tolstoi

Venäläinen yöjuna kulkee Helsingin ja Moskovan välillä ja kyytiin voit nousta Helsingin lisäksi Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjällä Tolstoi pysähtyy Viipurissa, Pietarissa Ladozhskin asemalla, Tverissä ja Moskovassa Leningradskin asemalla. Tolstoissa on uudet nykyaikaiset 1. ja 2. luokan makuuvaunut. Uudet makuuvaunut ovat aiempaa mukavampia, sillä leveämmät vuoteet, pesuallas makuuhytissä sekä suihku vaunun päädyssä lisäävät matkustusmukavuutta. Lisäksi Tolstoista löytyy maksullinen internetyhteys, ilmastointi, PC-pistorasiat ja vaununhoitaja jokaisessa vaunussa, jolta voi tilata mm. kahvia, teetä ja pikkupurtavaa. Junassa on ainoastaan makuupaikkoja. Junassa on lisäksi korkeasti varusteltu business-luokka, jonka makuuhyteissä on oma ilmastointi, suihku ja wc sekä baariosasto business-vaunun päädyssä. Myös ravintolavaunu on vastikään uusittu, mutta vanha tunnelma haluttiin kuitenkin säilyttää. Ravintolavaunussa on henkilökohtainen palvelu ja pöytiintarjoilu. Vaunu on somistettu venäläiseen tyyliin, ja siellä voi edelleen nauttia paikan päällä venäläiseen tapaan valmistetusta ruuasta posliinilautasilta.

Dostoevsky ***(*)

Siisti perushotelli sijaitsee Vladimirski Passazh -ostoskeskuksen ylemmissä kerroksissa. Tilavissa, lämminsävyisissä huoneissa on internetyhteys. Hotellissa palvelevat ravintola Dostoevsky ja kirjailijan romaanin päähenkilön mukaan nimetty baari Raskolnikov. Pääkatu Nevski prospektille on matkaa 450 m ja Talvipalatsiin 2,5 km. Hotellin alapuolella on metroasema Vladimirskaja-Dostojevskaja, josta on suora linja Suomen rautatieasemalle. Hotelilla on oma pysäköintialue, sauna, kuntosali sekä neljä kokoustilaa. Lähialuematkojen tähtiluokitus 3***. Osoite: Vladimirskiy prospekt 19.

Hotelli Budapest ****

1800-luvun lopun historiallisessa rakennuksessa toimiva hotelli sijaitsee ydinkeskustan rauhallisella sivukadulla. Bolshoi-teatteriin matkaa 450m, Punaiselle torille 1km ja Leningradski-rautatieasemalle 3km. Metroasema Kuznetskij most 1km. Hotellissa on kuntosali, turkkilainen sauna, uima-allas, solarium, hierontaa ja kauneussalonki. Romanov-ravintola tarjoaa eurooppalaisen ja venäläisen keittiön herkkuja. Aulabaarista pikkupurtavaa, salaatteja, jälkiruokia ja juomia. Huoneissa on ilmastointi ja langaton tai langallinen laajakaistayhteys.

Hotelli Volhov ***

Venäjän 1100-vuotis juhlallisuuksiin valmistunut hotelli sijaitsee miellyttävästi muutaman sadan metrin päässä rautatieasemalta eikä Novgorodin päänähtävyyteen, historialliseen kremliin, ole matkaa kuin 500 metriä. Hotellissa on ravintola, aulabaari, pankkiautomaatti, tilaussauna ja uima-allas, pesula, huonepalvelu sekä manikyyri- ja kampaamopalvelut. Hotellin ravintola tarjoaa eurooppalaisen keittiön herkkuja ja aulabaarista saa pikkupurtavaa, leivonnaisia, jälkiruokia ja juomia. Hotellin vastaanotosta löytyy myös tallelokero ja virkailijat vaustavat mielellään retkien ja jokiristeilylippujen varaamisessa.

Hop-on-hop-off-kaupunkikiertoajelu

Mukava, edullinen ja helppo tapa tutustua Pietariin. Bussikiertoajelulla näet historiallisen keskustan tärkeimmät nähtävyydet kuten Iisakin kirkon, Admiraliteetin, Palatsinaukion Eremitaaseineen, Kazanin katedraalin, ostoskeskus Gostiny Dvorin, Kirkon veren päällä ja keisarillisen Kesäpuiston. Kiertoajelun kesto on 1,5 h. Lähialuematkoista hankkimasi lippu on voimassa koko päivän. Lippu on voimassa 3 kk joten et ole sidottu tiettyyn päivään tai kellonaikaan. Voit aloittaa matkan ja jäädä pois millä tahansa pysähdyspaikalla ja jatkaa myöhemmin matkaa. Kiertoajelu kannattaa aloittaa Iisakin kirkolta, joka on selkeä maanmerkki. Bussit kulkevat n. 30 min. välein ja pysähdyspaikkoja on 18. Nappikuulokkeista kuulet mielenkiintoisen reittiselostuksen suomeksi sekä useilla muilla kielillä. Vinkki! Pysähdy Singerin talon kohdalla Nevsky prospektilla, tutustu kaupungin suurimpaan kirjakauppaan Dom knigiin ja käy nauttimassa 2. krs. kahvilassa kupillinen teetä tai lasillinen kuohuvaa. Upea näkymä Kazanin katedraaliin kaupan päälle.