Taidematka Pietariin 24. - 26.3.2017 | Lähialuematkat

Taidematka Pietariin 24. - 26.3.2017

Aleksanteri Pushkinin patsas Venäläisen taiteen museon edessä.

Kevään mielenkiintoisin kulttuurimatka asiantuntevassa seurassa Pietariin. Taidevaikuttaja Heikki Lahelman johdolla tutustut Venäläisen taiteen museon ikoneihin, venäläiseen avantgardeen ja peredvizhnikien maalauksiin. Matkan kohokohta on vierailu Fabergé-museossa, jossa näet tsaariperheille valmistetut pääsiäismunat. Opastetulle matkalle on helppo lähteä ja asiantuntevassa seurassa saat retkistä kaiken irti. Matkan varaajana saat Bengt Fagerholmin mielenkiintoisen kirjan Kulttuurikävelyllä Pietarissa kaupan päälle. Varmista paikkasi pian tai viimeistään 28.2. 

Taidematka Pietariin 24. - 26.3.2017

Matkapaketin hintaan 465 € sisältyy

 • 2 yön majoitus Sokos Vasilevskyssa 2 hengen huoneissa
 • Allegro-junaliput 2. lk Helsinki - Pietari 11.00 - 14.27 ja Pietari - Helsinki 15.31-18.58
 • Hotelliaamiaiset
 • Vierailu Venäläisen taiteen museoon Heikki Lahelman johdolla
 • Vierailu Faberge-museoon Heikki Lahelman johdolla
 • Illallinen 25.3. Polovtsevin kartanossa
 • Ohjelman mukaiset kuljetukset paikan päällä
 • Heikki Lahelman ja Lähialuematkojen matkanjohtajan palvelut
 • Kulttuurikävelyllä Pietarissa, Bengt Fagerholmin kirja (arvo 32 eur)

Lisäpalvelut

 • Kertaviisumi Lähialuematkojen kautta 72 €/hlö
 • 2 viikon IF-matkavakuutus 18 €/hlö
 • Sisäänpääsylippu Eremitaašiin 25 €/hlö
 • Matka-asiakirjojen postitus varaajan osoitteeseen 10 €/postitus
 • Yhden hengen huonelisä 95 €/hlö

Matkan vastuullinen järjestäjä on Oy Ltd. Russian Tours Lähialuematkat. Matkanjärjestäjä pidättää oikeuden tehdä ohjelmaan muutoksia. Matkaan sovelletaan Yleisiä valmismatkaehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja seuramatkoille. Tutustu matkaehtoihin. Varaa matkapaketti kätevästi Lähialuematkojen verkkokaupassa ilman palvelumaksua. Varaathan matkasi mahdollisimman pian jotta varmistamme riittävän osallistujamäärän.

Matkan varaajille kaupan päälle Bengt Fagerholmin kirja Kulttuurikävelyllä Pietarissa (arvo 32 eur). Matka on myynnissä niin kauan kuin paikkoja riittää tai 28.2.2017 asti. 

 

 

 

 

Matkaohjelma

Perjantai 24.3.

9.30 Tapaaminen Lähialuematkojen matkanjohtajan ja Heikki Lahelman kanssa Helsingin päärautatieasemalla Allegron lähtöraiteen alkupäässä.

10.00 - 14.30 Allegro Pietari - Helsinki. Junaan voi nousta lisäksi Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa.

Junamatkan aikana voi vaihtaa rahaa kiertävältä rahanvaihtajalta ja nauttia omakustanteisesti Allegro Bistron antimista. Raja- ja tullitarkastukset hoituvat kätevästi junamatkan aikana. Suomen rautatieasemalla meitä on vastassa linja-auto.

Majoittuminen Sokoksen tasokkaaseen Solo Sokos Hotel Vasilevskyyn.

Lähdemme tutustumaan Fabergé-museon taideaarteisiin.

Ilta vapaa-aikaa. Omakustanteinen illallinen hotellissa tai kaupungilla.

Lauantai 25.3.

Aamiainen hotellissa.

Päivän aikana tutustumme Heikin johdolla Venäläisen taiteen museoon. Museon valtavan suuresta taidekokoelmasta tutustumme erityisesti ns. peredvizhnikeihin, ikoneihin ja venäläiseen avantgardeen.

Omakustanteinen lounas kaupungilla. Vapaa-aikaa.

Yhteinen illallinen Polovtsevin palatsin ravintolassa. Ohjelmantäyteisten päivien jälkeen on mukava rentoutua ja keskustella Venäläisen taiteen museon ja Faberge-näyttelyn annista. Heikki kertoo mielellään mielenkiintoisista kohtaamisista ja yhteistyöstään venäläisten taide- ja tiedevaikuttajien kanssa usean vuosikymmenen ajalta. Heikki on matkustellut laajasti ympäri Venäjää ja solminut yhteistyösuhteet niin Tretjakovin gallerian kuin Pietarin luonnontieteellisen museon johdon kanssa.

Sunnuntai 26.3.

Aamiainen hotellissa.

12.00 Kirjautuminen ulos hotellista. Voit luovuttaa huoneesi jo aamiaisen jälkeen ja jättää matkatavarat hotellin säilytykseen jos haluat lähteä kaupungille heti aamusta.

Vapaa-aikaa esim. tuliaisostoksia varten. Halutessasi voit hankkia Lähialuematkoista etukäteen pääsylipun Eremitaašiin ja käydä tutustumassa sen taideaarteisiin lähtöpäivänä tai perjantaina. Etukäteen hankittu pääsylippu oikeuttaa sinut kulkemaan kassajonon ohitse suoraan museoon. 

14.00 Kuljetus hotellista Suomen rautatieasemalle.

15.25 - 18.01 Allegro Pietari - Helsinki.

Lähdöt

LähtöPaluu
Pe 24.3.2017 Allegro Helsinki - PietariSu 26.3.2017 Allegro Pietari - Helsinki

Allegro

Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voit nousta Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu, vaunuosastoilla kärrymyynti ja junan kulkiessa Suomen puolella mahdollisuus vaihtaa valuuttaa. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille ja lemmikkien kanssa matkustaville.

Solo Sokos Hotel Vasilievsky ****

Solo Sokos Hotel Vasilievsky sijaitsee 8. Linjalla Vasilin saarella Eremitaasista ja Talvipalatsista 2 km päässä. Yksilöllisesti sisustetut huoneet ovat elegantteja ja lämminsävyisiä. Ilmastoiduissa huoneissa on langaton tai langallinen laajakaistayhteys. Hotellin palveluihin kuuluu ranskalais-venäläinen ravintola Brasserie Repin, kaksi kokouskabinettia, viihtyisä aulabaari Lobby Bar, irlantilainen pubi Pub 8th Line, kuntosali ja saunaosasto. Autoille oma pysäköintialue. Pietarin pääkatu Nevski prospektille on matkaa 2,3 km. Lähin metroasema Vasileostrovskaja on 750 m päässä.

Eremitaaši

Maailman suurimpiin kuuluva taide- ja kulttuurihistoriallinen museo. Eremitaašissa on yli 3 milj. näyttelyesinettä 365 huoneessa Talvipalatsin, Uuden Eremitaašin, Vanhan Eremitaašin ja Pienen Eremitaašin palatsirakennuksissa. Katariina II:n yksityiskokoelmista alkunsa saaneessa kokoelmassa on antiikin, Euroopan, Venäjän ja itämaiden taide- ja arkeologisia esineitä. 1700- ja 1800-luvun rakennukset ovat itsessään jo häikäisevä nähtävyys. Eremitaaši sijaitsee Palatsinaukiolla Nevski Prospektin alkupäässä. Lähin metroasema Admiralteiskaja 500 m. Museo on maanantaisin kiinni. Lähialuematkoista hankitulla pääsylipulla pääset sisään kassajonon ohitse.

Fabergé-museo

Sininen sali Fabergé-museossa.
Pietarin Fabergé-museo esittelee maailmankuulun pietarilaisen kultasepän Carl Fabergén (1846 - 1920) tuotantoa. Fabergé oli tunnettu 1700-luvun ranskalaisilta kultasepiltä oppimastaan tavasta työstää emali läpikuultavaksi. Fabergé toimi tsaari Aleksanteri III:n ja Nikolai II:n hovihankkijana ja hänet tunnetaan erityisesti tsaariperheelle tehdyistä ylellisistä pääsiäismunista. Fabergén palveluksessa oli useita suomalaisia koruseppiä ja kellontekijöitä. Museo on hankkinut ympäri maailmaa levinneitä Fabergén luomuksia vuosien ajan takaisin Venäjälle.Yhteensä 50:stä tsaarien valmistuttamasta pääsiäismunasta yhdeksän on nähtävillä museossa. Museo sijaitsee 1700-luvulla rakennetussa Shuvalovin palatsissa Fontankan rantakadulla lähellä Nevski prospektia.

Heikki Lahelma

Taidevaikuttaja, ekonomi Heikki Lahelma on tehnyt uraauurtavaa yhteistyötä venäläisten taide- ja tiedelaitosten kanssa. Lahelma ryhtyi 1980-luvulla ennakkoluulottomasti tuottamaan näyttelyitä Neuvostoliitosta Suomeen. Ensimmäinen näyttely oli Avaruus 2000 Espoon Dipolissa. Lahelma on tuonut Suomeen lisäksi Suuren mammuttinäyttelyn, Silkkitie-, Fabergén aika -näyttelyt ja Ivan Aivazovski- ja Ilja Repin -näyttelyt.Yhteistyössä Helsingin kaupungin taidemuseon kanssa Lahelma on tuonut useita Tretjakovin gallerian näyttelyitä Helsinkiin.

Venäläisen taiteen museo

Venäläisen taiteen museo Pietarissa on maailman suurin venäläisen taiteen museo. Sen vanhimmat esineet ovat 900-luvulta ja kokoelmissa on yhteensä 400 000 näyttelyesinettä. Museo perustettiin huhtikuussa 1895 Nikolai II:n käskystä taiteen, kulttuurin ja historian museoksi. Nykyisin neljässä eri rakennuksessa toimivan museon päärakennus on italialaisen Carlo Rossin suunnittelema, alunperin suuriruhtinas Mihail Palvovitšin yksityisasunnoksi rakennettu empiretyylinen palatsi. Venäläisen taiteen museossa on mm. Andrei Rublevin ikoneita, Isaac Levitanin meriaiheisia teoksia, peredvizhnikien maalauksia sekä mittava venäläisen avantgarden kokoelma. Päärakennuksen edessä seisoo runoilija Aleksander Pušhkininpatsas.