Kokkaa georgialaista Pietarissa junamatka Sokos kylpylähotelli | Lähialuematkat

Georgialainen kokkauskurssi Pietarissa

Georgialainen ruoka on usein rakkautta ensihaukkaisulla. Kokoa oma ryhmä harrastuspiiristä, työpaikalta tai tuttavista ja lähde ruokamatkalle Pietariin. Pääset  valmistamaan paikallisen kokin opastuksella juustoista hatsapurileipää tai pilahvityyppistä plovia. Kokkauskurssin kruunaa yhdessä nautittu georgialainen päivällinen, hyvää viiniä unohtamatta. Tutustu esimerkkinä olevaan matkaohjelmaan ja suunnittele kanssamme omalle ryhmällesi ikimuistoinen ruokamatka. Ryhmän minimikoko on 20 henkilöä. 

Suunnittele matkaohjelma

Peruspalvelut

 • 1/2 päivän kokkauskurssi georgialaisessa ravintolassa sisältäen hatsapuri-juustoleivän tai plov-pilahvin valmistuksen ravintolan kokin johdolla sekä runsaan georgialaisen aterian
 • Juna- tai laivamatkat Pietariin
 • Majoitus Sokoksen hotellissa, hotelli Dostojevskyssa tai Moskovassa
 • Linja-autokuljetukset paikan päällä

Suosittelemme

 • Venäjän kertaviisumi 72 € (laivamatkalla ei tarvita viisumia)
 • Lounas tai illallinen Baklazhan- tai Moskova-ravintolassa
 • Juhlaillallinen venäläisessä ravintola Tsarissa
 • Suomeksi opastettu kaupunkikiertoajelu Pietarissa
 • Muut suomeksi opastetut retket, esim. Eremitaasi, Faberge-museo, Pietarhovi
 • Lähialuematkojen matkanjohtajan palvelut
 • Hop on hop off -kaupunkikiertoajelu 22 €/hlö

Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Ltd. Russian Tours Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan Yleisiä valmismatkaehtoja. Lisätiedot sp. matkat@lahialuematkat.fi, p. 09 6689 5730. 
Huomaathan, että laivaliikennöinti Helsingin ja Pietarin välillä alkaa huhtikuussa 2017. 

Esimerkki matkaohjelmasta

Päivä 1

Lähtö Helsingistä Allegro-junalla tai laivalla. Junavuoroja on päivittäin neljä, ja kyytiin pääsee Helsingin päärautatieaseman lisäksi Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa tai Vainikkalassa. Pietarissa majoittuminen hotelliin. 
Risteilykausi Pietariin alkaa jälleen huhtikuussa 2017. Laivamatka kestää yön yli. Laivalla suosittelemme runsaita buffet-aamiaista ja -illallista. 

Junalla matkustavat ehtivät käydä Pietarissa esim. suomeksi opastetulla kaupunkikiertoajelulla ja nauttia yhteisen illallisen.

Päivä 2

Aamiainen hotellissa.

Jos matkustat laivalla, saapuminen aamulla Pietariin. 

Aamupäivällä lähtö hotellista georgialaiseen MamaLiga-ravintolaan. Valmistamme ravintolan kokin johdolla itse juustoisen hatsapurileivän tai pilahvityyppisen plov-ruokalajin. (Plov on alkujaan Uzbekistanista). Kokkaussession päätteeksi nautimme itse valmistamamme hatsapurin tai plovin osana runsasta georgialaista päivällistä.

Georgialainen keittiö on varsin omaleimainen, mutta se on saanut vaikutteita mm. iranilaisesta ja turkkilaisesta keittiöstä. Saksanpähkinä, valkosipuli, korianteri ja muut yrtit sekä pikantit kastikkeet ovat georgialaiselle keittiölle tyypillisiä mausteita. Pähkinäisellä tahnalla täytetyt munakoisorullat, paputahnat, granaattiomenalla koristellut pinaattipallerot ja mausteiset pataruoat esim. kanasta sekä shaslik-lihavartaat ovat tyypillisiä georgialaisia ruokia. Sulugun-juustolla täytetty hatsapurileipä kuuluu ehdottomasti jokaiselle aterialle. 

Ravintolan kokki puhuu venäjää, joten ryhmässäsi pitää olla venäjää puhuva henkilö tulkkaamassa ruoanvalmistusta. Vaihtoehtoisesti Lähialuematkat järjestää matkalle mukaan venäjää puhuvan matkanjohtajan tai suomi - venäjä - suomi tulkin ravintolaan.

Ilta vapaa-aikaa tai etukäteen järjestettyä yhteistä ohjelmaa.

Päivä 3

Aamiainen hotellissa.

Vapaa-aikaa kaupungilla tai etukäteen järjestettyä yhteistä ohjelmaa. Yhteinen lounas tai illallinen Baklazhan- tai Moskova-ravintolassa. Illallispaikaksi suosittelemme ylellistä ravintola Tsaria. Opastettuun kiertoajeluun kannattaa sisällyttää käynti jossain Pietarin kauppahalleista ja ruokatoreista. Pähkinät, kuivatut hedelmät ja mausteet ovat erinomaisia tuliaisia. 

Lähtö Allegrolla kohti Suomea - neljä lähtöä päivittäin. Paluu kotiin.

Päivä 4 (jos matkustat laivalla)

Aamiainen hotellissa.

Vapaa-aikaa kaupungilla tai etukäteen järjestettyä ohjelmaa - opastettu retki esim. Pietarhoviin, Eremitaasiin tai Faberge-museoon. Halukkaat voivat ostaa Lähialuematkoista etukäteen lipun hop-on-hop-kaupunkikiertoajelulle.

Yhteinen lounas  Baklazhan- tai Moskova-ravintolassa.

Kuljetus satamaan ja lähtö M/S Princess Marialla kohti Helsinkiä.

Päivä 5 (jos matkustat laivalla)

Laiva saapuu aamulla Helsinkiin.

 

 

 

 

Dostoevsky***

Hotel Dostoevsky standard room.
Siisti perushotelli sijaitsee Vladimirski Passazh -ostoskeskuksen ylemmissä kerroksissa. Tilavissa, lämminsävyisissä huoneissa on internetyhteys ja tallelokero. Hotellissa palvelevat ravintola Dostoevsky ja kirjailijan romaanin päähenkilön mukaan nimetty baari Raskolnikov. Pääkatu Nevski prospektille on matkaa 450 m ja Talvipalatsiin 2,5 km. Hotellin alapuolella on metroasema Vladimirskaja-Dostojevskaja, josta on suora linja Suomen rautatieasemalle. Hotellilla on oma pysäköintialue, sauna, kuntosali sekä neljä kokoustilaa. Lähialuematkojen tähtiluokitus 3***. Osoite: Vladimirskiy prospekt 19.

Moskova***

Legendaarinen, suomalaisten suosima hotelli Nevski prospektin itäpäässä Nevajoen rannalla. Tilavien huoneiden varusteluun kuuluu ilmastointi, tallelokero, pieni jääkaappi ja internetyhteys. Joistain huoneista on upea näkymä Nevajoelle ja Aleksanteri Nevskin luostariin ja puistoon. Hotellissa on kaksi ravintolaa, baari-kahvila, olutbaari, italialainen kauneussalonki Everline ja neljä kokoustilaa 20 - 400 henkilölle. Oma pysäköintialue. Metroasema Ploshtshad Aleksandra Nevskogo hotellin alapuolella. Talvipalatsiin on matkaa 4,4 km. Buffet-aamiainen tarjoillaan arkisin klo 7 - 10 ja viikonloppuisin 7.30 - 11. Erityistä: Sopii myös suurille ryhmille.

Original Sokos Hotel Olympia Garden****

Tasokas ja kodikas hotelli puiston laidalla Moskovski prospektin varrella n. 3 km päässä pääkatu Nevski prospektilta. Tyylikkäästi sisustetuissa huoneissa on ilmastointi ja langaton internetyhteys. Hotellissa palvelee tyylikäs ruokaravintola Mr Grön ja rento Sports Bar. Elävä tuli takassa tuo julkisiin tiloihin tunnelmaa. Hotellissa on huone liikuntaesteisille, sauna, oma pysäköintialue ja runsaasti kokoustiloja. Buffet-aamiainen arkisin klo 7 - 10.30 ja viikonloppuisin klo 7 - 11. Hotellin lähistöllä on runsaasti kauppoja ja ravintoloita. Lähin metroasema Tehcnologicheskii Institut on n. 5 minuutin kävelymatkan päässä. Osoite: Batayskiy pereulok 3A.

Solo Sokos Hotel Palace Bridge*****

Ylellinen kylpylähotelli Vasilin saarella lähellä Palatsisiltaa, joka vie suoraan Eremitaasiin, Palatsiaukiolle, Iisakin kirkolle ja Nevsky Prospektin alkuun. Hotellin sydän on vanha tiilimakasiini, Jelisejevin kuuluisan kauppiassuvun entinen viinikellari, jossa tarjoillaan hotellin runsas buffetaamiainen kuohuviinin kera. Viihtyisissä huoneissa on ilmastointi, langaton laajakaistayhteys. Hotellissa on liikuntaesteisille tarkoitettu huone. Ylellinen kylpyläosasto on asiakkaiden vapaasti käytettävissä, spa-hoidot erillisestä tilauksesta. Hotellin palveluihin kuuluu lisäksi ravintola Sevilla, elämysravintola (ruokailu pimeässä) Dans Le Noir?, EasyFit ja Lady Line, kokous- ja juhlatilat sekä pysäköintialue. Golfkeskus Gorki Golfin simulaattori Gorki Golf Academy toimii hotellirakennuksessa ja on hotelliasiakkaiden varattavissa. Osoite: Birzhevoi pereulok 4, Pietari. Lähin metroasema Vasileostrovskaya on 900 m päässä hotellista.

Solo Sokos Hotel Vasilievsky****

Solo Sokos Hotel Vasilievsky sijaitsee 8. Linjalla Vasilin saarella Eremitaasista ja Talvipalatsista 2 km päässä. Yksilöllisesti sisustetut huoneet ovat elegantteja ja lämminsävyisiä. Ilmastoiduissa huoneissa on langaton tai langallinen laajakaistayhteys. Hotellin palveluihin kuuluu ranskalais-venäläinen ravintola Brasserie Repin, kaksi kokouskabinettia, viihtyisä aulabaari Lobby Bar, irlantilainen pubi Pub 8th Line, kuntosali ja saunaosasto. Autoille oma pysäköintialue. Pietarin pääkatu Nevski prospektille on matkaa 2,3 km. Lähin metroasema Vasileostrovskaja on 750 m päässä.

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voit nousta Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Viranomaistarkastukset tehdään kätevästi junamatkan aikana junan lähtiessä Helsingistä ja Pietarista. Viipurissa tarkastukset hoidetaan asemarakennuksessa.