Kielikurssit Pietarissa Suomi-Venäjä-Seura | Lähialuematkat

Kielikurssit Pietarissa 2.-15.6. ja 30.6-13.7.

  • Pietarin valtionyliopisto

Lähde Pietariin kielikurssille syventämään venäjän kielen taitoasi. Järjestämme yhteistyössä Suomi-Venäjä-Seuran kanssa kesällä 2019 kaksi kahden viikon pituista kielikurssia Pietarin valtiolliseen yliopistoon. Kurssit sopivat jo jonkin verran venäjää osaaville tai pidempään opiskelleille. Kesällä järjestettävä kielikurssi on mainio tapa viettää lomaa. Pääset soveltamaan oppimaasi heti käytännön tilanteissa ja opit kieltä luokkahuoneen ulkopuolella melkeinpä huomaamatta. Kielikurssin lisäksi voit varata kauttamme perhemajoituspaketin ja Allegro-junaliput tai hoitaa nämä käytännön järjestelyt itse. 

Kielikurssi Pietarin yliopistossa Smolnassa

Kielikurssin 450 € hintaan sisältyy

  • 40 oppituntia (á 45 min) venäjää

Lisäpalvelut

  • Opiskelijaviisumi 45 € (kaksikertaviisumi) Opiskelijaviisumi on pakollinen.
  • Perhemajoitus kurssin ajaksi - lisämaksu 375 €
  • Allegro-junamatka Helsinki - Pietari klo 11.00 - 14.27. - lisämaksu 62,50 €
  • Allegro-junamatka Pietari - Helsinki klo 15.30 - 18.57 - lisämaksu 62,50 €
  • Venäjän kielen yksityistunti 30 €/oppitunti 45 min, min. 2 oppituntia/vko
  • Matka-asiakirjojen postitus kotiin - lisämaksu 10 €

Suomi-Venäjä-Seuran jäsenet saavat kielikurssista 25 € alennuksen. Kielikurssille vaaditaan kaksikerta opiskelijaviisumi. Sen hankkimisesta vastaa Lähialuematkat. HUOM! Jos sinulla on voimassaoleva viisumi, esimerkiksi vuosiviisumi, se mitätöidään ja anotaan tilalle yliopiston vaatima opiskelijaviisumi. Passin pitää poikkeuksellisesti olla voimassa vähintään 18 kk matkan jälkeen. Tutustu huolellisesti alla olevaan Tärkeää tietoa -osioon. 

Kielikurssimatkalle sovelletaan Lähialuematkojen erityisehtoja omatoimisille matkoille sekä Yleisiä matkapakettiehtoja. Tutustu ehtoihin tässä

 

Tärkeää tietoa

Opetuksesta

Kielikurssilla on 10 opetuspäivää, yhteensä 40 oppituntia (á 45 min.) Oppitunnit alkavat yleensä klo 10. Lauantait ja sunnuntait ovat vapaapäiviä. Opetus sisältää keskustelua, kielioppia, fonetiikkaa, lehtien lukua, tekstianalyysia, luentoja (kirjallisuus, maantuntemus, historia). Joidenkin ryhmien opetuksessa käytetään oppikirjaa, joita on edullisesti myynnissä opetuspaikalla.

Kurssin ohjelma ja lukujärjestykset tarkentuvat Pietarissa. Ylemmässä tasoryhmässä opiskelevilla on mahdollisuus seurata maksutta yliopiston venäjänkielisiä politologian luentoja.

Yksityistunnit

Kurssin aikana on mahdollista opiskella venäjää myös yksityistunnilla. Yksityisopetustunnin hinta on 30 €/oppitunti (45 min). Yksityisopetusta pitää varata vähintään 2 oppituntia viikossa. Yksityistunnit ovat varattavissa verkkokaupassa lisäpalveluna samalla kun varaat haluamasi kielikurssipaketin. 

Tasoryhmät kielitaidon mukaan 

Opiskelijat jaetaan tasonmukaisiin pienryhmiin etukäteen internetissä tehtävän kielitestin perusteella. 

Kielikurssilla opetus on venäjäksi kaikissa tasoryhmissä. Jos opiskelijoita ei ole riittävästi tiettyyn tasoryhmään, tasoryhmiä yhdistetään. 

1. tasoryhmä: osaa aakkoset, muutamia sanoja ja sanontoja

2. tasoryhmä: osaa kieliopin perusasiat. Kielitaito riittää tutuissa suullisissa ja kirjallisissa tilanteissa selviämiseen.

3. tasoryhmä: selviytyy tavallisissa suullisissa ja kirjallisissa kielenkäyttötilanteissa kohtalaisen hyvin sekä työssä että vapaa-ajalla.

Kielikurssi ja lisäpalvelut

Kielikurssin hinta  450 €  sisältää opetusta 40 oppituntia (oppitunnin kesto on 45 min.)

- 62,50 € lisämaksusta yhdensuuntainen Allegro-junalippu (2. lk)  Helsinki - Pietari tai Pietari - Helsinki (junaan voi nousta Helsingin lisäksi Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa)

- 375 € lisämaksusta majoittuminen pietarilaisessa perheessä, kuljetus rautatieasemalta perheen kotiin ja lähtöpäivänä takaisin rautatieasemalle

- 45 € lisämaksusta opiskelijaviisumi (kaksikertaviisumi)

-  venäjän yksityistunti á 30 €/tunti (varattava vähintään kaksi viikkotuntia)

Opiskelijaviisumi

Kielikurssille voi osallistua ainoastaan kaksikerta opiskelijaviisumilla.  Sen hankkimisesta vastaa Lähialuematkat. HUOM! Jos sinulla on voimassaoleva viisumi, esimerkiksi vuosiviisumi, se mitätöidään ja anotaan tilalle yliopiston vaatima opiskelijaviisumi. Passin pitää poikkeuksellisesti olla voimassa vähintään 18 kk matkan jälkeen. Toimita heti matkan varattuasi passikopio Lähialuematkoihin verkkokauppa@lahialuematkat.fi. Muut ohjeet viisumin saamiseksi saat Lähialuematkojen varausvahvistuksessa. 

Usein kysytyt kysymykset

Vastaukset yleisimpiin kysymyksiin kielikurssista löydät Suomi-Venäjä-Seuran sivulta tästä

 

Kielikurssien ajankohdat 2019

2.-15.6.201930.6-13.7.2019
Varaa viimeistään 30.4.Varaa viimeistään 31.5.

Majoitu venäläiseen perheeseen

Kotimajoitus on oiva tapa oppia kieltä ja kulttuuria käytännössä. Yliopisto valitsee kielikurssin osallistujille majoittajaperheet. Ystävyksillä tai pariskunnilla on mahdollisuus päästä samaan perheeseen. Välitämme toiveet yliopistolle, mutta emme voi taata toiveiden toteutumista. Majoittajat asuvat ympäri Pietaria. Pääsääntöisesti koteihin on hyvät julkiset liikenneyhteydet. Useimmat majoittajat ovat tottuneet ulkomaisiin vieraisiin. Yliopisto huolehtii opiskelijan kuljetuksesta juna-asemalta perheeseen Pietarissa sekä kotiinpaluupäivänä kuljetuksesta asemalle. Opiskelijalla on käytössään oma huone. WC ja kylpyhuone jaetaan perheen kanssa. Aamiainen sisältyy kielikurssin hintaan. Niille, jotka majoittuvat kotimajoituksessa, yliopisto toimittaa perheissä asumisen kultaiset säännöt lähempänä kurssiajankohtaa.

Tutustu Suomi-Venäjä-Seuraan!

Suomi-Venäjä-Seuran logo
Suomi-Venäjä-Seura (SVS) tarjoaa tietoa ja mahdollisuuksia tutustua Venäjän monimuotoiseen kulttuuriin, arkeen, yhteiskuntaan, kieleen ja suomalais-ugrilaisiin kansoihin. SVS kannustaa venäjän kielen opiskeluun sekä tarjoaa mahdollisuuksia harjoittaa kielitaitoa. SVS:n matkoilla pääset tutustumaan Venäjään ja venäläiseen kulttuuriin syvemmin. Suomi-Venäjä-Seura on kaikille avoin, poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö. Voit osallistua seuran toimintaan ja tapahtumiin eri puolilla Suomea. Jäsenenä tuet seuran toimintaa ja pääset hyödyntämään jäsenedut. Jäsenmaksu on 20 €/vuosi, alle 25-v 10 €/ensimmäinen vuosi. Lisätiedot www.suomivenajaseura.fi ! Tervetuloa!