Kielikurssit Pietarissa Suomi-Venäjä-Seura | Lähialuematkat

Kielikurssit Pietarissa kesällä 2022

  • Pietarin valtionyliopisto Smolnassa

Lähde Pietariin kielikurssille syventämään venäjän kielen taitoasi. Järjestämme yhteistyössä Suomi-Venäjä-Seuran kanssa kesällä 2022 kaksi kahden viikon pituista kielikurssia, joiden opetuksesta vastaa Pietarin valtionyliopisto. Kurssit sopivat jo jonkin verran venäjää osaaville tai pidempään opiskelleille. Kesällä järjestettävä kielikurssi on mainio tapa viettää lomaa. Pääset soveltamaan oppimaasi heti käytännön tilanteissa ja opit kieltä luokkahuoneen ulkopuolella melkeinpä huomaamatta. Kielikurssin lisäksi voit varata kauttamme perhemajoituspaketin ja Allegro-junaliput tai hoitaa nämä käytännön järjestelyt itse. 

Kielikurssi Pietarin yliopistossa

Kielikurssin 450 € hintaan sisältyy

  • 40 oppituntia (á 45 min) venäjää
  • Suomi-Venäjä-Seuran Venäläinen tapakulttuuri -kirja

Lisäpalvelut

  • Opiskelijaviisumi 45 € (kaksikertaviisumi)
  • Venäjän kertaviisumi 80 € (turisti)
  • Perhemajoitus (sisältäen meno- ja lähtöpäivän kuljetukset) - 375 €
  • Allegro-junamatka Helsinki - Pietari (klo 10.57 - 14.27) - 63 €
  • Allegro-junamatka Pietari - Helsinki (klo 15.30 - 19.00) - 63 €
  • Venäjän kielen yksityistunti 30 €/oppitunti 45 min, min. 2 oppituntia/vko
  • Matka-asiakirjojen postitus kotiin - lisämaksu 12,50 €

HUOM! Matka-asiantuntijamme neuvoo viisumiliitteiden toimittamisessa (jos sinulla ei ole voimassa olevaa viisumia). Junaliput varaamme sinulle pyynnöstäsi niiden saatavuuden mukaan. Yhteydenotot: taru.linna@lahialuematkat.fi

Suomi-Venäjä-Seuran jäsenet saavat kielikurssista 25 € alennuksen. Kielikurssille voi osallistua Lähialuematkojen järjestämällä opiskelijaviisumilla tai muulla voimassa olevalla viisumilla. Opiskelijaviisumi on suotava, mutta ei pakollinen. Varatessasi kielikurssin Lähialuematkojen verkkokaupasta mahdollisine lisäpalveluineen, voit tilata samalla opiskelijaviisumin tai tavallisen turistikertaviisumin. Huomaathan, että opiskelijaviisumia hakiessa passin tulee olla poikkeuksellisesti voimassa vähintään 18 kk opiskelijaviisumin voimassaolon (90 vrk) päättymisen jälkeen. Tutustu huolellisesti alla olevaan Tärkeää tietoa -osioon. 

Tärkeää tietoa

Opetuksesta

Kielikurssilla on 10 opetuspäivää, yhteensä 40 oppituntia (á 45 min.) Oppitunnit alkavat yleensä klo 10. Lauantait ja sunnuntait ovat vapaapäiviä. Opetus sisältää keskustelua, kielioppia, fonetiikkaa, lehtien lukua, tekstianalyysia, luentoja (kirjallisuus, maantuntemus, historia). Joidenkin ryhmien opetuksessa käytetään oppikirjaa, osalla on käytössään yliopistossa jaettavaa materiaalia.

Oppitunnit pidetään sekä Smolnan että Vasilin saaren tiloissa. Smolnassa opiskelevat ne kurssilaiset, joilla on opiskelijaviisumi. Muilla viisumeilla opetus tapahtuu joko Smolnassa tai Vasilin saarella. Jako ryhmiin tapahtuu Pietarissa, ja se perustuu kunkin ryhmän kokoon ja kielitasoon. Molemmissa kurssipaikoissa opetuksesta vastaavat Pietarin valtionyliopiston kokeneet opettajat. 

Ohjelma ja lukujärjestykset tarkentuvat Pietarissa. Ylemmässä tasoryhmässä opiskelevilla on mahdollisuus seurata maksutta yliopiston venäjänkielisiä politologian luentoja.

Yksityistunnit

Kurssin lisäksi on mahdollista opiskella venäjää myös yksityistunnilla. Yksityisopetustunnin hinta on 30 €/oppitunti (45 min). Yksityisopetusta tulee varata vähintään 2 oppituntia viikossa. Yksityistunnit ovat varattavissa verkkokaupassa lisäpalveluna samalla kun varaat haluamasi kielikurssipaketin. 
 

Tasoryhmät kielitaidon mukaan 

Opiskelijat jaetaan tasonmukaisiin pienryhmiin etukäteen internetissä tehtävän kielitestin perusteella. 

Kielikurssilla opetus tapahtuu venäjäksi kaikissa tasoryhmissä. Jos opiskelijoita ei ole riittävästi tiettyyn tasoryhmään, tasoryhmiä yhdistetään. 

1. tasoryhmä: osaa aakkoset, muutamia sanoja ja sanontoja

2. tasoryhmä: osaa kieliopin perusasiat. Kielitaito riittää tutuissa suullisissa ja kirjallisissa tilanteissa selviämiseen.

3. tasoryhmä: selviytyy tavallisissa suullisissa ja kirjallisissa kielenkäyttötilanteissa kohtalaisen hyvin sekä työssä että vapaa-ajalla.

Kielikurssi ja lisäpalvelut

Kielikurssin hinta 450 € sisältää opetusta 40 oppituntia (oppitunnin kesto on 45 min.)

- 63 € lisämaksusta yhdensuuntainen Allegro-junalippu (2. lk)  Helsinki - Pietari tai Pietari - Helsinki (junaan voi nousta Helsingin lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa)

- 375 € lisämaksusta majoittuminen pietarilaisessa perheessä, kuljetus rautatieasemalta perheen kotiin ja lähtöpäivänä takaisin rautatieasemalle

- 45 € lisämaksusta opiskelijaviisumi (kaksikertaviisumi)

- 80 € lisämaksusta turistikertaviisumi 

-  venäjän yksityistunti á 30 €/tunti (varattava vähintään kaksi viikkotuntia)

Viisumista

Kielikurssilla voi opiskella myös muilla viisumeilla kuin Lähialuematkojen kautta saatavalla opiskelijaviisumilla. Varatessasi kurssin voit samalla hankkia tilanteeseesi sopivan viisumin Lähialuematkoista: 

1. Opiskelijaviisumin, kaksikerta (45 €)
90 vrk voimassa oleva kaksikerta opiskelijaviisumi on edullinen vaihtoehto. Viisumin saamisen ehtona on, että passin pitää olla voimassa vähintään 18 kk viisumin päättymisen jälkeen. Lähialuematkat järjestää yliopistosta kutsun opiskeluviisumia varten ja hoitaa viisumisi valmiiksi. Huomaathan, että kurssimatkavarauksen tehtyäsi sinun pitää toimittaa mahdollisimman pian passikopio Lähialuematkoihin kutsun pyytämistä varten. Myös kännykällä otettu valokuva (jpg) käy, kunhan passin tiedot näkyvät selvästi. 
- Jos osallistut kurssille 6.-19.6., pitää passikopio toimittaa Lähialuematkoihin viimeistään 30.4. 
- Jos osallistut kurssille 4.-17.7., tulee passikopio toimittaa viimeistään 31.5.
Saat tarkemmat ojjeet viisuminhankintaan tehtyäsi kielikurssi- ja viisumitilauksen verkkokaupassamme. Huomaathan, ettei passia liiteasiakirjoineen voi toimittaa käsittelyyn Lähialuematkoihin ennen kuin olemme  hankkineet sinulle viisumikutsun Pietarin yliopistosta.

2. Kertaviisumin, turisti (80 €)
Jos passisi ei ole voimassa vähintään 18 kk opiskelijaviisumin voimassaolon (90 vrk) päättymisen jälkeen, suosittelemme hankkimaan tavallisen turistikertaviisumin. Se on voimassa 30 vrk. Voit tilata kertaviisumin Lähialuematkojen verkkokaupassa samalla kun varaat kielikurssin mahdollisine lisäpalveluineen. Saat tarkemmat ohjeet viisumiprosessia varten varauksen tehtyäsi.  Muistathan, että passin pitää olla vähintään 6 kk voimassa matkan päättymisen jälkeen. 

Viisumin rekisteröinti

Jos varaat yliopiston järjestämän perhemajoituksen (375 €) Lähialuematkoista kielikurssin ajalle, yliopisto auttaa viisumin (oleskelusi) rekisteröinnissä paikan päällä. Rekisteröinti maksaa 1 000 ruplaa. (Kurssilainen maksaa sen itse Pietarissa.) Jos järjestät majoituksen itse Pietarissa kielikurssin ajalle, pitää sinun huolehtia viisumin rekisteröinnistä itsenäisesti. Muistathan, että Venäjän lainsäädännön mukaan jokaisen ulkomaalaisen, joka oleskelee Venäjällä yli 7 arkivuorokautta, on rekisteröitävä oleskelunsa (viisuminsa).

Matkaehdot

Lähialuematkoista hankittuun kielikurssimatkaan (sis. kielikurssin ja majoituksen tai junaliput) sovelletaan Lähialuematkojen erityisehtoja omatoimisille matkoille sekä Yleisiä matkapakettiehtoja. Tutustu ehtoihin tässä. Ulkoministeriö kehottaa noudattamaan Venäjälle matkustettaessa tavanomaista varovaisuutta. Tutustu ministeriön Venäjää koskevaan matkustustiedotteeseen.

Usein kysytyt kysymykset

Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin kielikurssista löydät Suomi-Venäjä-Seuran sivulta tästä

Kielikurssien ajankohdat 2020

kesäkuu 2022heinäkuu 2022
Varaukset verkkokaupassa viim. 45 vrk ennenVaraukset verkkokaupassa viim. 45 vrk ennen
Tiedustelut: taru.linna@lahialuematkat.fisimo.kantele@venajaseura.com

Majoitu venäläiseen perheeseen

Kotimajoitus on oiva tapa oppia kieltä ja kulttuuria käytännössä. Yliopisto valitsee kielikurssin osallistujille majoittajaperheet. Ystävyksillä tai pariskunnilla on mahdollisuus päästä samaan perheeseen. Välitämme toiveet yliopistolle, mutta emme voi taata toiveiden toteutumista. Majoittajat asuvat ympäri Pietaria. Pääsääntöisesti koteihin on hyvät julkiset liikenneyhteydet. Useimmat majoittajat ovat tottuneet ulkomaisiin vieraisiin. Yliopisto huolehtii opiskelijan kuljetuksesta juna-asemalta perheeseen Pietarissa sekä kotiinpaluupäivänä kuljetuksesta asemalle. Opiskelijalla on käytössään oma huone. WC ja kylpyhuone jaetaan perheen kanssa. Aamiainen sisältyy kielikurssin hintaan. Niille, jotka majoittuvat kotimajoituksessa, yliopisto toimittaa perheissä asumisen kultaiset säännöt lähempänä kurssiajankohtaa.

Tutustu Suomi-Venäjä-Seuraan!

Suomi-Venäjä-Seuran logo
Suomi-Venäjä-Seura (SVS) tarjoaa tietoa ja mahdollisuuksia tutustua Venäjän monimuotoiseen kulttuuriin, arkeen, yhteiskuntaan, kieleen ja suomalais-ugrilaisiin kansoihin. SVS kannustaa venäjän kielen opiskeluun sekä tarjoaa mahdollisuuksia harjoittaa kielitaitoa. SVS:n matkoilla pääset tutustumaan Venäjään ja venäläiseen kulttuuriin syvemmin. Suomi-Venäjä-Seura on kaikille avoin, poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö. Voit osallistua seuran toimintaan ja tapahtumiin eri puolilla Suomea. Jäsenenä tuet seuran toimintaa ja pääset hyödyntämään jäsenedut. Jäsenmaksu on 20 €/vuosi, alle 25-v 10 €/ensimmäinen vuosi. Lisätiedot www.suomivenajaseura.fi ! Tervetuloa!

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voi nousta Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Pietariin matkustavien tai sieltä lähtevien matkustajien passi- ja tullitarkastukset hoituvat kätevästi junamatkan aikana. Viipuriin saapuvien ja Viipurista lähtevien matkustajien (Venäjän) viranomaistarkastukset tehdään Viipurin asemarakennuksessa.