Kielikurssit Pietarissa Suomi-Venäjä-Seura | Lähialuematkat

Kielikurssit Pietarissa 2.-15.6. ja 30.6-13.7.

  • Pietarin valtionyliopisto

Lähde Pietariin kielikurssille syventämään venäjän kielen taitoasi. Järjestämme yhteistyössä Suomi-Venäjä-Seuran kanssa kesällä 2019 kaksi kahden viikon pituista kielikurssia Pietarin valtiolliseen yliopistoon. Kurssit sopivat jo jonkin verran venäjää osaaville tai pidempään opiskelleille. Kesällä järjestettävä kielikurssi on mainio tapa viettää lomaa. Pääset soveltamaan oppimaasi heti käytännön tilanteissa ja opit kieltä luokkahuoneen ulkopuolella melkeinpä huomaamatta. Kielikurssin lisäksi voit varata kauttamme perhemajoituspaketin ja Allegro-junaliput tai hoitaa nämä käytännön järjestelyt itse. 

Kielikurssi Pietarin yliopistossa Smolnassa

Kielikurssin 450 € hintaan sisältyy

  • 40 oppituntia (á 45 min) venäjää
  • Suomi-Venäjä-Seuran Venäläinen tapakulttuuri -kirja 30.4. mennessä kielikurssin varanneille

Lisäpalvelut

  • Opiskelijaviisumi 45 € (kaksikertaviisumi)
  • Venäjän kertaviisumi 80 € (turisti)
  • Perhemajoitus kurssin ajaksi - lisämaksu 375 €
  • Allegro-junamatka Helsinki - Pietari klo 11.00 - 14.27. - lisämaksu 62,50 €
  • Allegro-junamatka Pietari - Helsinki klo 15.30 - 18.57 - lisämaksu 62,50 €
  • Venäjän kielen yksityistunti 30 €/oppitunti 45 min, min. 2 oppituntia/vko
  • Matka-asiakirjojen postitus kotiin - lisämaksu 10 €

HUOM! Kielikurssille 2.-15.6. on mahdollista vielä ilmoittautua, vaikka kurssi lisäpalveluineen ei ole enää verkkokaupassa varattavissa. Perhemajoitukseen on myös mahdollista päästä. Matka-asiantuntijamme kertoo viisumin valmistumisen aikataulun (jos sinulla ei ole voimassa olevaa viisumia) ja junaliput varaamme sinulle pyynnöstäsi niiden saatavuuden mukaan. Yhteydenotot: verkkokauppa@lahialuematkat.fi

Venäjä-Seuran jäsenet saavat kielikurssista 25 € alennuksen. Kielikurssille voi osallistua Lähialuematkojen järjestämällä opiskelijaviisumilla tai muulla voimassa olevalla viisumilla. Pietarin yliopisto vahvisti - alkuperäisestä ilmoituksestaan poiketen - että opiskelijaviisumi ei ole pakollinen. Varatessasi kielikurssin Lähialuematkojen verkkokaupasta mahdollisine lisäpalveluineen, voit tilata samalla opiskelijaviisumin tai tavallisen turistikertaviisumin. Huomaathan, että opiskelijaviisumia hakiessa passin pitää yliopiston vaatimuksesta olla poikkeuksellisesti voimassa vähintaään 18 kk opiskelijaviisumin voimassaolon (90 vrk) päättymisen jälkeen.  Tutustu huolellisesti alla olevaan Tärkeää tietoa -osioon. 

 

Tärkeää tietoa

Opetuksesta

Kielikurssilla on 10 opetuspäivää, yhteensä 40 oppituntia (á 45 min.) Oppitunnit alkavat yleensä klo 10. Lauantait ja sunnuntait ovat vapaapäiviä. Opetus sisältää keskustelua, kielioppia, fonetiikkaa, lehtien lukua, tekstianalyysia, luentoja (kirjallisuus, maantuntemus, historia). Joidenkin ryhmien opetuksessa käytetään oppikirjaa, joita on edullisesti myynnissä opetuspaikalla.

Kurssin ohjelma ja lukujärjestykset tarkentuvat Pietarissa. Ylemmässä tasoryhmässä opiskelevilla on mahdollisuus seurata maksutta yliopiston venäjänkielisiä politologian luentoja.

Yksityistunnit

Kurssin aikana on mahdollista opiskella venäjää myös yksityistunnilla. Yksityisopetustunnin hinta on 30 €/oppitunti (45 min). Yksityisopetusta pitää varata vähintään 2 oppituntia viikossa. Yksityistunnit ovat varattavissa verkkokaupassa lisäpalveluna samalla kun varaat haluamasi kielikurssipaketin. 

Tasoryhmät kielitaidon mukaan 

Opiskelijat jaetaan tasonmukaisiin pienryhmiin etukäteen internetissä tehtävän kielitestin perusteella. 

Kielikurssilla opetus on venäjäksi kaikissa tasoryhmissä. Jos opiskelijoita ei ole riittävästi tiettyyn tasoryhmään, tasoryhmiä yhdistetään. 

1. tasoryhmä: osaa aakkoset, muutamia sanoja ja sanontoja

2. tasoryhmä: osaa kieliopin perusasiat. Kielitaito riittää tutuissa suullisissa ja kirjallisissa tilanteissa selviämiseen.

3. tasoryhmä: selviytyy tavallisissa suullisissa ja kirjallisissa kielenkäyttötilanteissa kohtalaisen hyvin sekä työssä että vapaa-ajalla.

Kielikurssi ja lisäpalvelut

Kielikurssin hinta  450 €  sisältää opetusta 40 oppituntia (oppitunnin kesto on 45 min.)

- 62,50 € lisämaksusta yhdensuuntainen Allegro-junalippu (2. lk)  Helsinki - Pietari tai Pietari - Helsinki (junaan voi nousta Helsingin lisäksi Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa)

- 375 € lisämaksusta majoittuminen pietarilaisessa perheessä, kuljetus rautatieasemalta perheen kotiin ja lähtöpäivänä takaisin rautatieasemalle

- 45 € lisämaksusta opiskelijaviisumi (kaksikertaviisumi)

- 80 € lisämaksusta turistikertaviisumi 

-  venäjän yksityistunti á 30 €/tunti (varattava vähintään kaksi viikkotuntia)

Viisumista

Alkuperäisestä tiedosta poiketen kielikurssille kelpaa myös muu viisumi kuin Lähialuematkojen kautta saatava opiskelijaviisumi. Pietarin yliopisto vahvisti, että kielikurssille voi osallistua myös muulla voimassa olevalla viisumilla. Jos sinulla ei ole viisumia, voit hankkia kurssivarauksen yhteydessä Lähialuematkoista: 

1. Opiskelijaviisumin, kaksikerta (45 €)
90 vrk voimassa oleva kaksikerta opiskelijaviisumi on edullinen vaihtoehto. Viisumin saamisen ehtona on yliopiston vaatimus, että passin pitää olla voimassa vähintään 18 kk viisumin päättymisen jälkeen. Lähialuematkat järjestää yliopistosta kutsun opiskeluviisumia varten ja hoitaa viisumisi valmiiksi. Huomaathan, että tilauksen tehtyäsi sinun pitää toimittaa passikopio Lähialuematkoihin kutsun pyytämistä varten. Jos osallistut kurssille 2.-15.6., pitää passikopio toimittaa Lähialuematkoihin viimeistään 17.4., ja jos osallistut kurssille 30.6. - 13.7., pitää passikopio toimittaa viimeistään 24.5. Saat tarkemmat tiedot viisumiprosessia varten tehtyäsi kielikurssi- ja viisumitilauksen verkkokaupassamme. 

2. Kertaviisumin, turisti (80 €)
Jos passisi ei ole voimassa vähintään 18 kk opiskelijaviisumin voimassaolon (90 vrk) päättymisen jälkeen, suosittelemme hankkimaan tavallisen turistikertaviisumin. Se on voimassa 30 vrk. Voit tilata kertaviisumin Lähialuematkojen verkkokaupassa samalla kun varaat kielikurssin mahdollisine lisäpalveluineen. Saat tarkemmat ohjeet viisumiprosessia varten varauksen tehtyäsi.  Muistathan, että passin pitää olla vähintään 6 kk voimassa matkan päättymisen jälkeen. 

Viisumin rekisteröinti

Jos varaat yliopiston järjestämän perhemajoituksen (375 €) Lähialuematkoista kielikurssin ajalle, yliopisto auttaa viisumin (oleskelusi) rekisteröinnissä paikan päällä. Rekisteröinti maksaa 1000 ruplaa. (Kurssilainen maksaa sen itse paikan päällä.) Jos järjestät majoituksen itse Pietarissa kielikurssin ajalle, pitää sinun huolehtia viisumin rekisteröinnistä itsenäisesti.  Muistathan, että Venäjän lainsäädännön mukaan jokaisen ulkomaalaisen, joka oleskelee Venäjällä yli 7 arkivuorokautta, on rekisteröitävä oleskelunsa (viisuminsa).

Matkaehdot

Lähialuematkoista hankittuun kielikurssimatkaan (sis. kielikurssin ja majoituksen tai junaliput) sovelletaan Lähialuematkojen erityisehtoja omatoimisille matkoille sekä Yleisiä matkapakettiehtoja. Tutustu ehtoihin tässä

Usein kysytyt kysymykset

Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin kielikurssista löydät Suomi-Venäjä-Seuran sivulta tästä

 

Kielikurssien ajankohdat 2019

2.-15.6.201930.6-13.7.2019
Varaukset verkkokaupassa viim. 16.4.Varaukset verkkokaupassa viim. 22.5.
Tiedustelut 16.4. jälkeen: verkkokauppa@lahialuematkat.fi

Majoitu venäläiseen perheeseen

Kotimajoitus on oiva tapa oppia kieltä ja kulttuuria käytännössä. Yliopisto valitsee kielikurssin osallistujille majoittajaperheet. Ystävyksillä tai pariskunnilla on mahdollisuus päästä samaan perheeseen. Välitämme toiveet yliopistolle, mutta emme voi taata toiveiden toteutumista. Majoittajat asuvat ympäri Pietaria. Pääsääntöisesti koteihin on hyvät julkiset liikenneyhteydet. Useimmat majoittajat ovat tottuneet ulkomaisiin vieraisiin. Yliopisto huolehtii opiskelijan kuljetuksesta juna-asemalta perheeseen Pietarissa sekä kotiinpaluupäivänä kuljetuksesta asemalle. Opiskelijalla on käytössään oma huone. WC ja kylpyhuone jaetaan perheen kanssa. Aamiainen sisältyy kielikurssin hintaan. Niille, jotka majoittuvat kotimajoituksessa, yliopisto toimittaa perheissä asumisen kultaiset säännöt lähempänä kurssiajankohtaa.

Tutustu Suomi-Venäjä-Seuraan!

Suomi-Venäjä-Seuran logo
Suomi-Venäjä-Seura (SVS) tarjoaa tietoa ja mahdollisuuksia tutustua Venäjän monimuotoiseen kulttuuriin, arkeen, yhteiskuntaan, kieleen ja suomalais-ugrilaisiin kansoihin. SVS kannustaa venäjän kielen opiskeluun sekä tarjoaa mahdollisuuksia harjoittaa kielitaitoa. SVS:n matkoilla pääset tutustumaan Venäjään ja venäläiseen kulttuuriin syvemmin. Suomi-Venäjä-Seura on kaikille avoin, poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö. Voit osallistua seuran toimintaan ja tapahtumiin eri puolilla Suomea. Jäsenenä tuet seuran toimintaa ja pääset hyödyntämään jäsenedut. Jäsenmaksu on 20 €/vuosi, alle 25-v 10 €/ensimmäinen vuosi. Lisätiedot www.suomivenajaseura.fi ! Tervetuloa!