Laivalla Pietariin - 3 yötä ilman viisumia | Lähialuematkat

Kaupunkiloma laivalla Pietariin alk. 231 €/hlö

Romanttinen Pietari

Laivamatka Pietariin on elämys. Taideaarteiden ja kanavien kaupungista löydät viihtyisiä ravintoloita ja tunnelmallisia teehuoneita. Pietarin pääkatu Nevski prospektin varrelta löydät tärkeimmät nähtävyydet kuten sipulikupolisen Kirkon veren päällä, Iisakin kirkon ja Kazanin katedraalin. Tällä matkalla vietät yhden yön Pietarissa ja kaksi mukavaa iltaa laivalla. Valitse hotelliksi Sokoksen tasokas Olympia Garden tai ylellinen kylpylähotelli Palace Bridge.  Laivamatkalle on helppo lähteä sillä et tarvitse viisumia. Vuoden viimeiset lähdöt keskiviikkoisin 6.12., 13.12. ja 20.12.

Pietari on vuoden 2017 Travellers' Choice -matkakohde (TripAdvisor)!

Laivahotellimatka 3 yötä Pietariin

Valmiin paketin hintaan alk. 231 €/hlö sisältyy

 • Laivamatkat 2 hengen B-hytissä Princess Anastasialla Helsinki - Pietari - Helsinki
 • 1 yö Sokoksen Olympia Garden tai Palace Bridge -hotellissa (jaettu 2 hengen huone)
 • Aamiainen hotellissa
 • Shuttle-bussikuljetus satama - hotelli Palace Bridge - Iisakin kirkko keskustassa - satama, lähtöpäivänä Iisakin kirkko - hotelli Palace Bridge - satama (HUOM! shuttlebussikuljetusta ei ole Sokos Olympia Gardeniin)
 • Satama- ja polttoainemaksut

Lisäpalvelut

 • Buffet-aamiaiset laivalla 12 € / hlö / suunta
 • Buffet-illalliset laivalla 28 € / hlö / suunta
 • Pääsylippu taidemuseo Eremitaašiin 25 € / hlö (maanantaisin kiinni)
 • Hop-on-hop-off-kaupunkiertoajelu reittiopastus suomeksi 29 €/hlö
 • Majoitus laivassa A-luokan hytissä
 • Kuljetus satama - Sokos Hotel Olympia Garden - satama alk. 57 € / auto

HUOM! Varaa matkasi viimeistään 8 vrk ennen lähtöä. Tiedustele äkkilähtöjä asiakaspalvelustamme p. 09 6689 5730 tai sp. matkat@lahialuematkat.fi

KUN VARAAT MATKAN VERKKOKAUPASSA, ON MAKSIMI HENKILÖMÄÄRÄ HYTISSÄ JA HOTELLIHUONEESSA 2 HENKILÖÄ. JOS MATKALLE ON LÄHDÖSSÄ 4 HENKILÖÄ, VARAA 2 HYTTIÄ JA 2 HUONETTA.

Jos seurueessasi on 3 - 4 henkilöä, joiden haluat majoittuvan laivassa samaan hyttiin, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme p. 09 6689 5730 tai matkat@lahialuematkat.fi Huomaathan, että Sokoksen kylpylähotelli Palace Bridgen huoneeseen on mahdollista saada lisävuode kolmannelle henkilölle. Lisätiedot ja varaukset asiakaspalvelustamme.

Lähdöt Helsingistä keskiviikkoisin. Valmiiden matkapakettien saatavuuden ja hinnat näet verkkokaupassa. Varausta varten tarvitset kaikkien matkustajien tiedot: koko nimi (kuten passissa), syntymäaika, kansalaisuus, passin numero ja passin viimeinen voimassaolopäivä.

Varaa samalla myös laivan buffet-aamiainen ja -illallinen, sillä ostaessasi ateriat etukäteen varmistat paikkasi ravintolan kattauksessa ja saat ne hieman edullisemmin kuin paikan päällä. Varaukset verkkokaupassa ilman palvelumaksua.

Matkalle tarvitset passin, mutta ei viisumia. Varmista, että seurueesi jokaisen matkustajan passi on voimassa 6 kk vielä matkan jälkeen. HUOMIO! Jos joku seurueesi jäsenistä on sellaisen maan kansalainen, joka tarvitsee Suomeen matkustaessaan Schengen-viisumin, varmista ennen matkan varaamista että Schengen-viisumi on kaksi- tai monikertainen. Matkustajalla pitää olla voimassaoleva Schengen-viisumi myös palatessaan laivalla takaisin Suomeen.

Matkaan sovelletaan laiva-hotellimatkojen matkaehtoja

 

 

Matkaohjelma

Päivä 1, keskiviikko

15.00 - 18.30 lähtöselvitys St. Peter Linen palvelupisteessä Helsingin Länsiterminaalissa. Raitiovaunulinja 7 kulkee rautatieasemalta Kampin kautta Länsiterminaaliin

Passintarkastus

19.00 Laiva lähtee kohti Pietaria.

Päivä 2, torstai

9.00  Laiva saapuu Pietarin Morskoi-satamaan.

Passintarkastus (Laivan ollessa täynnä tähän voi mennä 2-3 tuntia)

Passintarkastus tapahtuu satamarakennuksessa. Satamasta on pikkubussikuljetus non-stopina Sokoksen kylpylähotelli Palace Bridgeen ja Iisakin kirkolle Pietarin keskustaan. (Pikkubussi pysähtyy myös Sokoksen Vasilevsky-hotellin luona. Olethan tarkkana että et jää väärän hotellin luona bussista pois.) Näytä bussikuskille maihinnousukorttia - muuta matkalippua ei tarvita. Huomaathan, että pikkubussi ei kulje Olympia Garden -hotelliin. Jos majoituksesi on Olympia Gardenissa, voit varata Lähialuematkoista taksikuljetuksen satamasta hotelliin ja lähtöpäivänä hotellista satamaan jo ennen matkaa. Taksin voit tilata myös hotellista. Vaihtoehtoisesti - mutta hieman hankalasti - voit matkustaa laivayhtiön pikkubussilla Iisakin kirkolle keskustaan ja siirtyä omatoimisesti hotelli Olympia Gardeniin. Iisakin kirkkoa lähin metroasema on Admiralteiskaya 600 m päässä. Jos otat Iisakin kirkolta taksin, sovi hinnasta etukäteen jos taksissa ei ole taksamittaria.

14.00 Majoittuminen Olympia Gardeniin tai kylpylähotelli Palace Bridgeen.

Vapaa-aikaa Pietarissa. Muista varata aikaa Palace Bridgen kylpylän kuohuihin ja ylelliseen saunamaailmaan! (Huomaathan, että kylpylä on suljettu vuosihuolloin ajalle 10.-21.4.2017.)

Päivä 3, perjantai

Aamiainen hotellissa.

12.00 Huoneen luovutus hotellissa. Matkatavarat voi jättää hotellin säilytykseen jos lähdet aamulla kaupungille.

Iltapäivällä laivayhtiön pikkubussikuljetus Palace Bridgesta Morskoi-satamaan. Jos majoitut Olympia Gardeniin, voit tilata paluukuljetuksen Lähialuematkoista jo ennen matkaa. Taksin voit tilata myös hotellista. Vaihtoehtoisesti voit mennä omatoimisesti Iisakin kirkolle keskustaan ja siitä pikkubussilla satamaan. Tarkista bussien liikennöintiaika etukäteen jo menomatkalla laivan infopisteestä. Huomioi että kuljetukset eivät välttämättä pysy aikatauluissa Pietarin ruuhkien takia ja ne voivat olla myös täynnä joten kannattaa lähteä hyvissä ajoin satamaan.  

15.00 - 18.00 Lähtöselvitys laivaan.

Passintarkastus

19.00 Laiva lähtee kohti Helsinkiä.

Päivä 4, lauantai

8.00 Laiva saapuu Länsiterminaaliin Helsingissä

Matkaohjelman ajat ovat paikallista aikaa. Pietarissa on kesäaikaan 26.3. - 29.10.2017  sama aika kuin Suomessa. Lähialuematkat ei vastaa mahdollisista laivayhtiön tekemistä aikataulumuutoksista, joten tarkista laivan lähtöajat, bussien liikennöintiaikataulut ym. aina erikseen.

Rahanvaihto. Satamissa Helsingissä, Pietarissa eikä laivalla ole rahanvaihtoa. Pietarin satamassa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa ruplia. Rahanvaihtopisteitä ja pankkeja löytyy Pietarin keskustasta. Pankkiautomaatteja on myös Sokokosen hotelleissa ja niiden läheisyydessä. 

Lähdöt

MatkustusaikaKestoReittiHinta
20.12.2017 asti 4 päivää / 3 yötäHelsinki - Pietari - Helsinkialk. 231€

M/S Princess Anastasia

M/S Princess Anastasialla matkustat Helsingistä Pietariin venäläis- italialaisissa tunnelmissa. Laivassa on monipuoliset palvelut lukuisista ravintoloista tax free -myymälään, kampaajapalveluihin ja saunaosastoon. Princess Anastasian ravintoloita ovat mm. Mascalone Latino (buffetruokailut, kansi 7), New York City ja kahvila Bake & Coffee, baari Funny Rabit ja Columbus Bar. Nauti korkeatasoisesta musiikki- ja tanssiesityksestä yökerho Columbus Barissa, laula karaokea Sport Bar Legendissa tai polta vesipiippua Smoking Barissa. Laivaan mahtuu n. 2400 matkustajaa. Hytit sijaitsevat kansilla 4 - 6.

Sokos Hotel Olympia Garden ****

Tasokas ja kodikas hotelli puiston laidalla Moskovski prospektin varrella n. 3 km päässä pääkatu Nevski prospektilta. Tyylikkäästi sisustetuissa huoneissa on ilmastointi ja langaton internetyhteys. Ravintola Fransmanni tarjoaa provencelaisia herkkuja ja Sports Bar mm. hampurilaisia. Elävä tuli takassa tuo julkisiin tiloihin tunnelmaa. Hotellissa on huone liikuntaesteisille, sauna, oma pysäköintialue ja runsaasti kokoustiloja. Buffet-aamiainen arkisin klo 7 - 10.30 ja viikonloppuisin klo 7 - 11. Hotellin lähistöllä on runsaasti kauppoja ja ravintoloita. Lähin metroasema Tehcnologicheskii Institut on n. 5 minuutin kävelymatkan päässä. Osoite: Batayskiy pereulok 3A.

Sokos Hotel Palace Bridge *****

Ylellinen kylpylähotelli Vasilin saarella lähellä Palatsisiltaa, joka vie suoraan Eremitaasiin, Palatsiaukiolle, Iisakin kirkolle ja Nevsky Prospektin alkuun. Hotellin sydän on vanha tiilimakasiini, Jelisejevin kuuluisan kauppiassuvun entinen viinikellari, jossa tarjoillaan hotellin runsas buffetaamiainen kuohuviinin kera. Viihtyisissä huoneissa on ilmastointi, langaton laajakaistayhteys. Hotellissa on liikuntaesteisille tarkoitettu huone. Ylellinen kylpyläosasto on asiakkaiden vapaasti käytettävissä, spa-hoidot erillisestä tilauksesta. Hotellin palveluihin kuuluu lisäksi ravintola Sevilla, elämysravintola (ruokailu pimeässä) Dans Le Noir?, EasyFit ja Lady Line, kokous- ja juhlatilat sekä pysäköintialue. Golfkeskus Gorki Golfin simulaattori Gorki Golf Academy toimii hotellirakennuksessa ja on hotelliasiakkaiden varattavissa. Osoite: Birzhevoi pereulok 4, Pietari. Lähin metroasema Vasileostrovskaya on 900 m päässä hotellista.

Risteilytietoa

Helsinki lähtö (ke) Pietari saapuminen (to) Pietari lähtö (pe) Helsinki saapuminen (la)
19.00 9.00 19.00 8.00

Hyteistä

Laivamatkalla majoitut B- tai A-hytissä. Edullisemmassa, B-hytissä ei ole ikkunaa. A-hyteissä on ikkuna merelle päin.  Kumpikin hyttityyppi on 9 m2 ja ne sijaitsevat kansilla 4 - 6. Risteilypaketit sisältävät  majoituksen kahden tai neljän hengen hytissä. Löydät vaihtoehdot verkkokaupassa.

 

 

Hop-on-hop-off-kaupunkikiertoajelu

Mukava, edullinen ja helppo tapa tutustua Pietariin. Bussikiertoajelulla näet historiallisen keskustan tärkeimmät nähtävyydet kuten Iisakin kirkon, Admiraliteetin, Palatsinaukion Eremitaaseineen, Kazanin katedraalin, ostoskeskus Gostiny Dvorin, Kirkon veren päällä ja keisarillisen Kesäpuiston. Kiertoajelun kesto on 1,5 h. Lähialuematkoista hankkimasi lippu on voimassa koko päivän. Lippu on voimassa 3 kk joten et ole sidottu tiettyyn päivään tai kellonaikaan. Voit aloittaa matkan ja jäädä pois millä tahansa pysähdyspaikalla ja jatkaa myöhemmin matkaa. Kiertoajelu kannattaa aloittaa Iisakin kirkolta, joka on selkeä maanmerkki. Bussit kulkevat n. 30 min. välein ja pysähdyspaikkoja on 18. Nappikuulokkeista kuulet mielenkiintoisen reittiselostuksen suomeksi sekä useilla muilla kielillä. Vinkki! Pysähdy Singerin talon kohdalla Nevsky prospektilla, tutustu kaupungin suurimpaan kirjakauppaan Dom knigiin ja käy nauttimassa 2. krs. kahvilassa kupillinen teetä tai lasillinen kuohuvaa. Upea näkymä Kazanin katedraaliin kaupan päälle.

Taidemuseo Eremitaaši

Taidemuseo Eremitaasi
Maailman suurimpiin kuuluva taide- ja kulttuurihistoriallinen museo. Eremitaašissa on yli 3 milj. näyttelyesinettä 365 huoneessa Talvipalatsin, Uuden Eremitaašin, Vanhan Eremitaašin ja Pienen Eremitaašin palatsirakennuksissa. Katariina II:n yksityiskokoelmista alkunsa saaneessa kokoelmassa on antiikin, Euroopan, Venäjän ja itämaiden taide- ja arkeologisia esineitä. 1700- ja 1800-luvun rakennukset ovat itsessään jo häikäisevä nähtävyys. Eremitaaši sijaitsee Palatsinaukiolla Nevski Prospektin alkupäässä. Lähin metroasema Admiralteiskaja 500 m. Museo on maanantaisin kiinni. Lähialuematkoista hankitulla pääsylipulla pääset sisään kassajonon ohitse.