Laivalla Pietariin - 4 yötä ilman viisumia | Lähialuematkat

Kaupunkilomat laivalla Pietariin alk. 277 €/hlö

Selfie Verikirkon edessä Pietarissa

Helppo tapa tutustua Pietariin on lähteä viisumivapaasti laivalla. Princess Anastasia vie sinut mukavasti yön yli Helsingistä Pietariin, jossa majoitut kahdeksi yöksi tasokkaaseen hotelliin. Ehdit tutustua Pohjolan Venetsiaan pintaa syvemmältä. Vietä aikaa nähtävyyksiä bongaillen ja viihdy pääkatu Nevski prospektin tunnelmallisissa kahviloissa ja ravintoloissa. Ensikertalaisen kannattaa tutustua taidemuseo Eremitaasiin ja lähteä kaupunkikiertoajelulla. Pietarissa pärjäät englannin kielellä. Kaupunkilomapakettiin sisältyy kaikki tarpeellinen. Lähdöt Helsingistä kerran viikossa vuoden loppuun. 

Laivahotellimatka 4 yötä Pietariin

Matkapaketin hintaan alk. 277 euroa sisältyy

 • Laivamatkat 2 hengen hytissä Princess Anastasialla Helsinki - Pietari - Helsinki
 • 2 yön majoitus Original Sokos Hotel Olympia Garden, Solo Sokos Hotel Palace Bridge tai Cronwell Stremennaya -hotellissa (jaetussa 2 hengen huoneessa)
 • Aamiainen hotellissa
 • Viisumivapauteen vaadittava Shuttle-bussilippu (satama - keskusta - satama)
 • Satama- ja polttoainemaksut
 • Kuljetus satama - hotelli - satama

Lisäpalvelut

 • Buffet-aamiaiset laivalla 13 € / hlö / suunta
 • Buffet-illalliset laivalla 31 € / hlö / suunta
 • Kanavaristeily 26 €/aikuinen
 • Kanavaristeily 15 €/lapset 4 - 12 vuotta
 • Pääsylippu taidemuseo Eremitaašiin 25 € / hlö (maanantaisin kiinni)
 • Lippu Hop-on-hop-off-kaupunkiertoajelulle 38 €/aikuinen (lippu 2 pvää voimassa, reittiopastus suomeksi
 • Lippu Hop-on-hop-off-kaupunkiertoajelulle 29 €/lapsi 7 - 13 vuotta (lippu 2 pvää voimassa, reittiopastus suomeksi)

Valmiiden matkapakettien saatavuuden ja hinnat näet verkkokaupassa. Varaa matkasi vuoden viimeiselle lähdölle 19.-23.12. viimeistään 9.12. Pakettiin sisältyvä majoitus on 2 hengen laivahytissä ja hotellihuoneessa: jos matkalle on lähdössä 4 henkeä, varaa 2 hyttiä. Jos seurueessanne on 3 - 4 henkilöä ja haluatte majoittua samaan laivahyttiin ja hotellihuoneeseen, tutustu vastaavaan laiva-hotellipakettiin tästä

* Kuljetus Solo Sokos Hotel Palace Bridgeen tapahtuu laivayhtiön shuttle-bussilla, joka pysähtyy ensin Solo Sokos Hotel Vasilievskyssä ja jatkaa Sokos-hotelli Palace Bridgesta kohti Iisakin kirkkoa Pietarin ydinkeskustassa. Kuljetus Sokos-hotelli Olympia Gardeniin ja Cronwell Inn Stremyannayaan on järjestetty erikseen.

Varausta varten tarvitset kaikilta matkustajilta seuraavat henkilötiedot. Tehtyäsi varauksen verkkokaupassa saat sähköpostiisi heti varausvahvistuksen. Jos viesti liitteineen ei tule, tarkista sähköpostisi roskapostikansio. 

 Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja laiva-hotellimatkojen matkaehtoja.

Alustava matkaohjelma, torstai-lähtö

Lähdöt Helsingistä vuoroviikoin keskiviikkoisin (parittomina viikkoina) ja torstaisin (parillisina viikkoina). 

Päivä 1

15.00 - 18.30 lähtöselvitys St. Peter Linen palvelupisteessä Helsingin Länsiterminaalissa. Raitiovaunulinja 7 kulkee rautatieasemalta Kampin kautta Länsiterminaaliin.

Passintarkastus Länsiterminaalissa. 

19.00 Laiva lähtee kohti Pietaria.

Päivä 2

9.00  Laiva saapuu Pietarin Morskoi-satamaan. Nauti rauhassa aamiainen laivan buffet-ravintolassa - hytti on käytössäsi klo 11 saakka. 

Passintarkastus tapahtuu satamarakennuksessa.

HUOMIO! Passintarkastukseen voi mennä 2-3 tuntia. Pietarissa kesä-heinäkuussa 2018 järjestettävien jalkapallon MM-kisaotteluiden vuoksi viranomaistarkastukset suoritetaan tehostetusti, minkä vuoksi aikaa voi kulua vieläkin enemmän. Laivayhtiöltä saadun tiedon mukaan tarkastukset suoritetaan tehostetusti heti risteilykauden alusta alkaen, eli jo ennen kisoja.  Lähialuematkat ei vastaa viivästyksestä mahdollisesti aiheutuvia haittoja. Suosittelemme, että vietät aamun laivalla kaikessa rauhassa etkä lähde ensimmäisten joukossa jonottamaan ulos. Näin Päivä Pietarissa -risteilyllä olevat matkustajat pääsevät poistumaan ensimmäisten joukossa. 

Satamasta on kuljetus hotelleihin seuraavasti:

 • Sokos Palace Bridgeen on pikkubussikuljetus non-stopina, ja bussi jatkaa hotellilta Iisakin kirkolle Pietarin keskustaan. (Pikkubussi pysähtyy myös Sokoksen Vasilievsky-hotellin luona. Olethan tarkkana että et jää väärän hotellin luona bussista pois.) Näytä bussikuskille maihinnousukorttia - muuta matkalippua ei tarvita. Sokos Olympia Garden -hotelliin on erillinen kuljetus. Kuljettaja on vastassa nimikyltin kanssa satamarakennuksen ulkopuolella.

  14.00 Majoittuminen Olympia Gardeniin tai kylpylähotelli Palace Bridgeen.

Vapaa-aikaa Pietarissa. Muista varata aikaa Palace Bridgen kylpylän kuohuihin ja ylelliseen saunamaailmaan! 

Päivä 3

Aamiainen hotellissa.

Vapaa-aikaa Pietarissa.

Päivä 4 

Aamiainen hotellissa.

12.00 Huoneen luovutus hotellissa. Matkatavarat voi jättää hotellin säilytykseen jos lähdet aamulla kaupungille.

Iltapäivällä kuljetus satamaan:

 • laivayhtiön pikkubussikuljetus Palace Bridgesta Morskoi-satamaan. Tarkista bussien liikennöintiaika etukäteen jo menomatkalla laivan infopisteestä. Huomioi että kuljetukset eivät välttämättä pysy aikatauluissa Pietarin ruuhkien takia ja ne voivat olla myös täynnä joten kannattaa lähteä hyvissä ajoin satamaan.  
 • erillinen kuljetus Olympia Gardenista Morskoi-satamaan, kuljettaja on nimikyltin kanssa vastassa hotellin aulassa 2 tuntia ennen laivan lähtöselvityksen sulkeutumista. 

15.00 - 17.00 Lähtöselvitys laivaan.

Passintarkastus

18.00 Laiva lähtee kohti Helsinkiä.

Päivä 5

7.00 Laiva saapuu Länsiterminaaliin Helsingissä

Matkaohjelman ajat ovat paikallista aikaa. Pietarissa on kesäaikaan 25.3. - 28.10.2018  sama aika kuin Suomessa. Lähialuematkat ei vastaa mahdollisista laivayhtiön tekemistä aikataulumuutoksista, joten tarkista laivan lähtöajat, bussien liikennöintiaikataulut ym. aina erikseen.

Rahanvaihto. Satamissa Helsingissä, Pietarissa eikä laivalla ole rahanvaihtoa. Pietarin satamassa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa ruplia. Rahanvaihtopisteitä ja pankkeja löytyy Pietarin keskustasta. Pankkiautomaatteja on myös Sokoksen hotelleissa ja niiden läheisyydessä. 

Risteilytietoa

Helsinki lähtö  Pietari saapuminen Pietari lähtö Helsinki saapuminen
Ke klo 19.00 To klo 9.00 La klo 19.00 Su klo 8.00
To klo 19.00 Pe klo 9.00 Su klo 18.00 Ma klo 7.00

Hyteistä

Laivamatkalla majoitut B- tai A-hytissä. Edullisemmassa, B-hytissä ei ole ikkunaa. A-hyteissä on ikkuna merelle päin.  Kumpikin hyttityyppi on 9 m2 ja ne sijaitsevat kansilla 4 - 6. Risteilypaketit sisältävät majoituksen kahden tai neljän hengen hytissä. Löydät vaihtoehdot verkkokaupassa.

Buffet-ruokailuista

Buffet-ruokailut (seisova pöytä) kannattaa varata Lähialuematkoista samalla kun varaa risteilymatkan. Varmistat paikkasi ravintolan kattauksessa ja saat ateriat hieman edullisemmin kuin paikan päällä. Buffet-päivällisen hintaan sisältyy alkoholittomien juomien lisäksi olutta ja viiniä rajoituksetta. Buffet-kupongit kelpaavat vain Princess´s Garden -ravintolassa (kannella 7). Kupongilla ei voi maksaa laivan muissa ravintoloissa. Alle 4 v. lapset ruokailevat veloituksetta aikuisen seurassa.

Hop-on-hop-off-kaupunkikiertoajelu

Mukava, edullinen ja helppo tapa tutustua Pietariin. Bussikiertoajelulla näet historiallisen keskustan tärkeimmät nähtävyydet kuten Iisakin kirkon, Admiraliteetin, Palatsinaukion Eremitaaseineen, Kazanin katedraalin, ostoskeskus Gostiny Dvorin, Kirkon veren päällä ja keisarillisen Kesäpuiston. Kiertoajelun kesto on 1,5 h. Lähialuematkoista hankkimasi lippu on voimassa koko päivän. Lippu on voimassa 3 kk joten et ole sidottu tiettyyn päivään tai kellonaikaan. Voit aloittaa matkan ja jäädä pois millä tahansa pysähdyspaikalla ja jatkaa myöhemmin matkaa. Kiertoajelu kannattaa aloittaa Iisakin kirkolta, joka on selkeä maanmerkki. Bussit kulkevat n. 30 min. välein ja pysähdyspaikkoja on 18. Nappikuulokkeista kuulet mielenkiintoisen reittiselostuksen suomeksi sekä useilla muilla kielillä. Vinkki! Pysähdy Singerin talon kohdalla Nevsky prospektilla, tutustu kaupungin suurimpaan kirjakauppaan Dom knigiin ja käy nauttimassa 2. krs. kahvilassa kupillinen teetä tai lasillinen kuohuvaa. Upea näkymä Kazanin katedraaliin kaupan päälle.

Taidemuseo Eremitaaši

Taidemuseo Eremitaasi
Maailman suurimpiin kuuluva taide- ja kulttuurihistoriallinen museo. Eremitaašissa on yli 3 milj. näyttelyesinettä 365 huoneessa Talvipalatsin, Uuden Eremitaašin, Vanhan Eremitaašin ja Pienen Eremitaašin palatsirakennuksissa. Katariina II:n yksityiskokoelmista alkunsa saaneessa kokoelmassa on antiikin, Euroopan, Venäjän ja itämaiden taide- ja arkeologisia esineitä. 1700- ja 1800-luvun rakennukset ovat itsessään jo häikäisevä nähtävyys. Eremitaaši sijaitsee Palatsinaukiolla Nevski Prospektin alkupäässä. Lähin metroasema Admiralteiskaja 500 m. Museo on maanantaisin kiinni. Lähialuematkoista hankitulla pääsylipulla pääset sisään kassajonon ohitse.

Cronwell Inn Stremyannaya ***

Cronwell-ketjun hotelli historiallisessa keskustassa muutaman minuutin kävelymatkan päässä Nevsky Prospektilta ja monista nähtävyyksistä. Green Key -ympäristösertifioidun hotellin ympäriltä löydät lukuisia ravintoloita, kauppoja ja hyvät kulkuyhteydet. Täysin uudistettuun historialliseen rakennukseen 2010 avatussa hotellissa on 58 business-tason viihtyisää, ilmastoitua huonetta, joista on näkymä joko historialliselle Stremyannaya-kadulle tai valoisalle sisäpihalle. Hotellin käytävillä voit tutustua vaihtuviin paikallisten taiteilijoiden näyttelyihin. Metroasema Majakovskaja 300m. Hotellin Favourite-ravintola tarjoaa englantilaista, venäläistä ja eurooppalaista ruokaa. Stafford tea roomissa voi nauttia brittiläisistä teeperinteistä – kello viiden teetarjoilu sisältyy huonehintaan.

Original Sokos Hotel Olympia Garden****

Tasokas ja kodikas hotelli puiston laidalla Moskovski prospektin varrella n. 3 km päässä pääkatu Nevski prospektilta. Tyylikkäästi sisustetuissa huoneissa on ilmastointi ja langaton internetyhteys. Hotellissa palvelee tyylikäs ruokaravintola Mr Grön ja rento Sports Bar. Elävä tuli takassa tuo julkisiin tiloihin tunnelmaa. Hotellissa on huone liikuntaesteisille, sauna, oma pysäköintialue ja runsaasti kokoustiloja. Buffet-aamiainen arkisin klo 7 - 10.30 ja viikonloppuisin klo 7 - 11. Hotellin lähistöllä on runsaasti kauppoja ja ravintoloita. Lähin metroasema Tehcnologicheskii Institut on n. 5 minuutin kävelymatkan päässä. Osoite: Batayskiy pereulok 3A.

Solo Sokos Hotel Palace Bridge*****

Ylellinen kylpylähotelli Vasilin saarella lähellä Palatsisiltaa, joka vie suoraan Eremitaasiin, Palatsiaukiolle, Iisakin kirkolle ja Nevsky Prospektin alkuun. Hotellin sydän on vanha tiilimakasiini, Jelisejevin kuuluisan kauppiassuvun entinen viinikellari, jossa tarjoillaan hotellin runsas buffetaamiainen kuohuviinin kera. Viihtyisissä huoneissa on ilmastointi, langaton laajakaistayhteys. Hotellissa on liikuntaesteisille tarkoitettu huone. Ylellinen kylpyläosasto on asiakkaiden vapaasti käytettävissä, spa-hoidot erillisestä tilauksesta. Hotellin palveluihin kuuluu lisäksi ravintola Sevilla, elämysravintola (ruokailu pimeässä) Dans Le Noir?, EasyFit ja Lady Line, kokous- ja juhlatilat sekä pysäköintialue. Golfkeskus Gorki Golfin simulaattori Gorki Golf Academy toimii hotellirakennuksessa ja on hotelliasiakkaiden varattavissa. Osoite: Birzhevoi pereulok 4, Pietari. Lähin metroasema Vasileostrovskaya on 900 m päässä hotellista.

Princess Anastasia

Princess Anastasia Helsinki - Pietari I Lähialuematkat
Princess Anastasialla matkustat Helsingistä Pietariin venäläis-italialaisissa tunnelmissa. Laivassa on monipuoliset palvelut lukuisista ravintoloista tax free -myymälään, kampaajapalveluihin, lasten leikkiosastoon ja saunaan. Buffet-ruokailut nautitaan ravintola The Princess´s Garden:ssa (kansi 7). Muut kahvilat ja baarit: Bake & Coffee, New York City, Funny Rabbit, Night Funny Rabbit, Smoking Bar ja Sport Bar Legend. Laivalla päivystää American Medical Clinicin lääkäri (http://amclinic.com/) korkeatasoisesta musiikki- ja tanssiesityksestä yökerho Columbus Barissa, jossa esiintyvät taiteilijat Italiasta ja St Petersburg Music Hall Ballet Theatre:sta. Laivaan mahtuu n. 2400 matkustajaa. A- ja B-hytit sijaitsevat kansilla 4 - 6.