Laivalla Pietariin - 4 yötä ilman viisumia | Lähialuematkat

Kaupunkilomat laivalla Pietariin

 • Naiset Kazanin katedraalin edessä_Lähialuematkat

Laivamatkalle on helppo lähteä, sillä viisumia ei tarvita.  Princess Anastasia vie sinut mukavasti yön yli Helsingistä Pietariin, jossa vietät kaksi yötä. Bongaile keisarien kaupungin nähtävyyksiä ja viihdy pääkatu Nevski prospektin tunnelmallisissa kahviloissa ja ravintoloissa. Ensikertalaisen kannattaa tutustua taidemuseo Eremitaasin taideaarteisiin ja tutustua kaupunkiin kätevällä Hop-On-Hop-Off-kiertoajelulla. Pietarissa pärjäät englannin kielellä. Valmiiseen pakettiimme sisältyy kaikki tarpeellinen. PAKETIT EIVÄT OLE TOISTAISEKSI MYYNNISSÄ.

Laivahotellimatka 4 yötä Pietariin

Matkapaketin hintaan sisältyy

 • Laivamatkat 2 hengen A tai B hytissä Princess Anastasialla Helsinki - Pietari - Helsinki
 • 2 yön majoitus Cronwell Inn Stremennaya (jaettu 2 hengen huone)
 • 2 x aamiainen hotellissa
 • Kuljetus satama - hotelli - satama
 • Satama- ja polttoainemaksut
 • Laivayhtiön bussikuljetus keskustaan ja takaisin (laivayhtiön pakollinen lisämaksu)

Lisäpalvelut

 • Buffet-aamiaiset laivalla
 • Buffet-illalliset laivalla
 • Pääsylippu taidemuseo Eremitaašiin
 • Lippu Hop-on-hop-off-kaupunkiertoajelulle

Pakettiin sisältyvä majoitus on kahden hengen laivahytissä ja kahden hengen hotellihuoneessa. (Jos matkalle on lähdössä neljä henkilöä, varaa siis kaksi hyttiä.) Verkkokaupassa näet ensin vaihtoehdot laivahyteistä (A hytti ikkunallinen, B hytti ilman ikkunaa), sen jälkeen voit valita haluamasi hotellin. 

Varausta varten tarvitset kaikilta matkustajilta seuraavat henkilötiedot. Tehtyäsi varauksen verkkokaupassa saat sähköpostiisi heti varausvahvistuksen. Jos viesti liitteineen ei tule, tarkista sähköpostisi roskapostikansio. Laiva-hotellipaketin voit varata myös asiakaspalvelustamme matkat@lahialuematkat.fi 09 6689 5730. 

 Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja laiva-hotellimatkojen matkaehtoja.

Matkaohjelma (esimerkkinä torstai-lähtö)

Lähdöt Helsingistä vuoroviikoin keskiviikkoisin (parittomina viikkoina) ja torstaisin (parillisina viikkoina). 

Päivä 1

15.00 - 18.30 lähtöselvitys St. Peter Linen palvelupisteessä Helsingin Länsiterminaalissa. Raitiovaunulinja 7 kulkee rautatieasemalta Kampin kautta Länsiterminaaliin.

Lähtöselvityksen jälkeen passintarkastus terminaalirakennuksessa. 

19.00 Princess Anastasia lähtee kohti Pietaria. Ilta kuluu mukavasti ravintoloiden, baarien ja kauppojen palveluista nauttien. Meno Princess Anastasialla on iloisen rentoa,  "örveltäjiä" ei laivalla juuri tapaa. Suosittelemme runsasta buffet-illallista ainakin toiseen suuntaan matkustaessasi. Tilaa buffet-ruokailu etukäteen samalla kun varaat matkapaketin. Näin varmistat paikan illan kattaukseen ja saat illallisen himpun verran edullisemmin kuin paikan päällä varattaessa.

Päivä 2

9.00  Laiva saapuu Pietarin Morskoi-satamaan.  

Passintarkastus tapahtuu satamarakennuksessa. Varauduthan, että tarkastukseen menee yhdestä kahteen tuntia, laivan ollessa täysi tai vähäisen virkailijamäärän vuoksi joskus jopa kauemmin. Huomaathan, että laivasta tullaan ulos jyrkähköjä portaita pitkin. Liikuntaesteisten kannattaa kääntyä laivan henkilökunnan puoleen etukäteen, jolloin laivasta voi poistua autokannen kautta. 

Matkan hintaan sisältyy kuljetus satamasta hotelliin ja paluupäivänä takaisin. Jos majoitut Cronwell Inn Stremennaya tai Sokos Olympia Garden -hotellissa, odottaa henkilökohtainen kuljettajasi nimikyltin kanssa satamassa klo 11.30 ja vie hotelliin. 

klo 14.00 alkaen majoittuminen. Ilta on vapaa-aikaa. 

Päivä 3

Aamiainen hotellissa.

Vapaa-aikaa Pietarissa. Keisarien kaupungissa riittää nähtävää ja koettavaa useallekin päivälle. Keskustaan on helppo tutustua omatoimisesti kävellenkin. Keskustan asemakaava on selkeä ja 4,5 km pituisella pääkatu Nevski prospektilla ja sen sivukaduilla sekä kanavien varrella näet monet Pietarin tärkeimmät nähtävyydet kuten Iisakin kirkon, Kazanin katedraalin ja sadunomaisen kauniin Verikirkon. Suosittelemme tutustumaan keisarillisessa palatsissa toimivaan taidemuseo Eremitaasiin, joka on maailman johtavia taidemuseoita. Pääsylippu kannattaa hankkia etukäteen Lähialuematkoista. Lipulla pääset kassajonon ohi. Hop-On-Hop-Off-kiertoajalulla tutustut kätevästi Pietarin keskustaan ja näet keskeiset nähtävyydet. Nappikuulokkeista kuulet myös suomenkielisen reittiselostuksen. Kaksi päivää voimassa olevan lipun voit ostaa etukäteen Lähialuematkoista. 

Päivä 4 

Aamiainen hotellissa.

12.00 Huoneen luovutus. Matkatavarat voi jättää hotellin säilytykseen jos lähdet jo aamulla aikaisin kaupungille.

Iltapäivällä kuljetus hotellista satamaan. Kuljettaja on hotellilla vastassa 2 tuntia ennen lähtöselvityksen sulkeutumista.

15.00 - 17.00 Lähtöselvitys laivaan. Passintarkastus satamarakennuksessa Pietarissa. 

18.00 Laiva lähtee kohti Helsinkiä. Vapaa-aikaa laivalla. Mukavaa merimatkaa Helsinkiin!

Päivä 5

7.00 Laiva saapuu Länsiterminaaliin Helsingissä. HUOMIO! Maanantaisin laiva jatkaa Helsingistä matkaa Tallinnaan jo klo 8.30. Pidä siis huoli että käyt ajoissa aamupalalla ja poistut laivasta heti kuin mahdollista. 

Matkaohjelman ajat ovat paikallista aikaa. Pietarissa on kesäaikana sama aika kuin Suomessa. Lähialuematkat ei vastaa mahdollisista laivayhtiön tekemistä aikataulumuutoksista, joten tarkista laivan lähtöajat, bussien liikennöintiaikataulut ym. aina erikseen lähtöselvityksessä saamistasi dokumenteista tai laivan infopisteestä. 

Rahanvaihto. Laivassa on rahanvaihtopiste. Tarkista sen aukioloaika jo lähtöselvityksessä Helsingissä. Rahanvaihtopiste on rajoitetusti auki. Satamissa Helsingissä eikä Pietarissa ole rahanvaihtoa. Pietarin satamassa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa ruplia. Pankkiautomaatteja löytyy myös kaupungin keskustassa. Kortilla voi maksaa yleisesti kaupoissa ja ravintoloissa. 

Tutustu Suomen tullisääntöihin, Pietarin hintatasoon tai mitä tehdä jos passi katoaa: Hyvä tietää Pietarista

Lähdöt 2020

.

Risteilytietoa

Helsinki lähtö  Pietari saapuminen Pietari lähtö Helsinki saapuminen
Ke klo 19.00 To klo 9.00 La klo 19.00 Su klo 8.00
To klo 19.00 Pe klo 9.00 Su klo 18.00 Ma klo 7.00

Hyteistä

Laivamatkalla majoitut B- tai A-hytissä. Edullisemmassa, B-hytissä ei ole ikkunaa. A-hyteissä on ikkuna merelle päin.  Kumpikin hyttityyppi on 9 m2 ja ne sijaitsevat kansilla 4 - 6. Lähialuematkojen laiva-hotellipaketti sisältää majoituksen kahden hengen hytissä. 

Buffet-ruokailuista

Buffet-ruokailut (seisova pöytä) kannattaa varata Lähialuematkoista samalla kun varaa matkapaketin. Varmistat paikkasi ravintolan kattauksessa ja saat ateriat hieman edullisemmin kuin paikan päällä. Buffet-kupongit kelpaavat vain Princess´s Garden -ravintolassa (kannella 7). Kupongilla ei voi maksaa laivan muissa ravintoloissa. Alle 4 v. lapset ruokailevat veloituksetta aikuisen seurassa.

Taidemuseo Eremitaaši

Taidemuseo Eremitaasi
Maailman suurimpiin kuuluva taide- ja kulttuurihistoriallinen museo. Eremitaašissa on yli 3 milj. näyttelyesinettä 365 huoneessa Talvipalatsin, Uuden Eremitaašin, Vanhan Eremitaašin ja Pienen Eremitaašin palatsirakennuksissa. Katariina II:n yksityiskokoelmista alkunsa saaneessa kokoelmassa on antiikin, Euroopan, Venäjän ja itämaiden taide- ja arkeologisia esineitä. 1700- ja 1800-luvun rakennukset ovat itsessään jo häikäisevä nähtävyys. Eremitaaši sijaitsee Palatsinaukiolla Nevski Prospektin alkupäässä. Lähin metroasema Admiralteiskaja 500 m. Museo on maanantaisin kiinni. Lähialuematkoista hankitulla pääsylipulla pääset sisään kassajonon ohitse.

Hop-on-hop-off-kaupunkikiertoajelu

Mukava ja helppo tapa tutustua Pietariin. Bussikiertoajelulla näet historiallisen keskustan tärkeimmät nähtävyydet kuten Iisakin kirkon, Admiraliteetin, Palatsinaukion Eremitaaseineen, Kazanin katedraalin, ostoskeskus Gostiny Dvorin, Kirkon veren päällä ja keisarillisen Kesäpuiston. Kiertoajelun kesto on 1,5 h. Lähialuematkoista hankkimasi lippu on voimassa kaksi peräkkäistä päivää. Ostaessasi lipun verkkokaupassa valitse lipun ensimmäinen voimassaolopäivä. Voit aloittaa kiertoajelun ja jäädä pois millä tahansa pysähdyspaikalla ja jatkaa myöhemmin matkaa. Kiertoajelu kannattaa aloittaa Iisakin kirkolta, joka on selkeä maamerkki. Bussit kulkevat n. 30 min. välein ja pysähdyspaikkoja on 18. Nappikuulokkeista kuulet mielenkiintoisen reittiselostuksen suomeksi sekä useilla muilla kielillä. Vinkki! Pysähdy Singerin talon kohdalla Nevsky prospektilla, tutustu kaupungin suurimpaan kirjakauppaan Dom knigiin ja käy nauttimassa 2. krs. kahvilassa kupillinen teetä tai lasillinen kuohuvaa. Upea näkymä Kazanin katedraaliin kaupan päälle.

Cronwell Inn Stremyannaya ****

Kahden hengen standard huone Cronwell Inn Stremyannaya Pietarissa
Loistava sijainti! Cronwell-ketjun hotelli sijaitsee noin 3 minuutin kävelymatkan päässä Pietarin pääkatu Nevsky Prospektilta. Hotellin läheisyydessä on lukuisia ravintoloita ja kauppoja. Historiallisessa rakennuksessa sijaitseva hotelli tarjoaa 58 viihtyisää, ilmastoitua huonetta, joista on näkymä historialliselle Stremyannaya-kadulle tai valoisalle sisäpihalle. Huoneissa on kylpyamme tai suihku ja ilmainen internetyhteys. Käytössäsi on hiustenkuivan, silityslauta, jääkaappi ja vedenkeitin sekä pikakahvia ja teepusseja. Lähin metroasema Majakovskaja 300m. Hotellin Favourite-ravintola tarjoaa englantilaista, venäläistä ja eurooppalaista ruokaa. Aamiaisen lisäksi pääset nauttimaan hotellin tarjoamasta kello viiden teestä. Tiedustele paikan päällä myös ravintolan alennuksista majoittujille. Osoite: Stremyannaya street 18, Saint-Petersburg

Original Sokos Hotel Olympia Garden****

Tasokas ja kodikas hotelli puiston laidalla Moskovski prospektin varrella n. 3 km päässä pääkatu Nevski prospektilta. Tyylikkäästi sisustetuissa huoneissa on ilmastointi ja langaton internetyhteys. Hotellissa palvelee tyylikäs ruokaravintola Mr Grön ja rento Sports Bar. Elävä tuli takassa tuo julkisiin tiloihin tunnelmaa. Hotellissa on huone liikuntaesteisille, sauna, oma pysäköintialue ja runsaasti kokoustiloja. Buffet-aamiainen arkisin klo 7 - 10.30 ja viikonloppuisin klo 7 - 11. Hotellin lähistöllä on runsaasti kauppoja ja ravintoloita. Lähin metroasema Tehcnologicheskii Institut on n. 5 minuutin kävelymatkan päässä. Osoite: Batayskiy pereulok 3A.

Princess Anastasia

Princess Anastasia Helsinki - Pietari I Lähialuematkat
Princess Anastasialla matkustat Helsingistä Pietariin venäläis-italialaisissa tunnelmissa. Laivassa on monipuoliset palvelut lukuisista ravintoloista tax free -myymälään, kampaajapalveluihin, lasten leikkiosastoon ja saunaan. Buffet-ruokailut nautitaan ravintola The Princess´s Garden:ssa (kansi 7). Muut kahvilat ja baarit: Bake & Coffee, New York City, Funny Rabbit, Night Funny Rabbit, Smoking Bar ja Sport Bar Legend. Laivalla päivystää American Medical Clinicin lääkäri (http://amclinic.com/) korkeatasoisesta musiikki- ja tanssiesityksestä yökerho Columbus Barissa, jossa esiintyvät taiteilijat Italiasta ja St Petersburg Music Hall Ballet Theatre:sta. Laivaan mahtuu n. 2400 matkustajaa. A- ja B-hytit sijaitsevat kansilla 4 - 6.