Risteily Pietariin - Princess Anastasialla ilman viisumia laivalla | Lähialuematkat

Päivä Pietarissa -risteilyt alk. 95 €/hlö

 • Buffet-aamiainen Princess Anastasialla_Lähialuematkat
  Verikirkko Pietarissa
  Hevoset Palatsinaukiolla Pietarissa_Lähialuematkat

Ilman viisumia Pietariin! Helpoin ja hauskin tapa tutustua Pietariin on kahden yön risteilymatka. Mikä hienointa, matkalle ei tarvitse viisumia. Princess Anastasia vie sinut mukavasti yön yli Helsingistä Pietariin, jossa on päivä aikaa tutustua nähtävyyksiin. Näe kuuluisa Iisakin kirkko ja pistäydy pääkatu Nevski prospektin tyylikkäissä kahviloissa ja ravintoloissa. Ehdit käydä taidemuseo Eremitaasissa tai kaupunkikiertoajelulla. Pietarissa pärjäät englannilla. Lähialuematkojen kahden yön risteilypakettiin sisältyy kaikki tarpeellinen. 

Päivä Pietarissa -risteily alkaen 95 €

Risteilypaketin hintaan sisältyy

 • Laivamatkat A- tai B-hytissä Helsinki - Pietari - Helsinki
 • Shuttle-bussikuljetukset satamasta keskustaan ja keskustasta satamaan
 • Satamamaksu
 • Polttoainemaksu

Lisäpalvelut

 • Buffet-aamiainen 13 €
 • Buffet-illallinen 34 €
 • Pääsylippu taidemuseo Eremitaašiin 25 € (maanantaisin kiinni)
 • Lippu Hop-on-hop-off-kaupunkiertoajelulle 45 €/aikuinen (lippu 2 pvää voimassa, reittiopastus suomeksi)
 • Lippu Hop-on-hop-off-kaupunkiertoajelulle 37 €/lapsi 7 - 13 vuotta (lippu 2 pvää voimassa, reittiopastus suomeksi)

Varaa risteily viimeistään 16 päivää ennen lähtöä. Risteilypaketin hinta on edullisimmillaan 95 €/hlö kun 4 hengen seurueesi majoittuu 4 hengen B-hyttiin.  Edullisinta on matkustaa kesäkuun loppuun mennessä tai kesäkauden jälkeen joulukuun loppuun asti. Katso ajantasaiset hinnat verkkokaupassa. 

Tarkista, että seurueesi kaikkien matkustajien passit ovat voimassa 6 kk matkan jälkeen. Matkalle ei tarvita viisumia. Varausta varten tarvitaan kaikkien matkustajien tiedot: koko nimi kuten se on kirjoitettu passissa, syntymäaika, syntymäpaikka, kansalaisuus, passin numero ja passin viimeinen voimassaolopäivä. Jos seurueessasi on henkilö, joka tarvitsee Schengen-viisumin matkustaessaan Suomeen, varmista ennen matkan varaamista että Schengen-viisumi on kaksi- tai monikertainen. Matkustajalla pitää olla uuteen maahantuloon oikeuttava Schengen-viisumi voimassa myös palatessaan laivalla takaisin Suomeen.

Risteilymatkaan sovelletaan Moby SPL:n ja Lähialuematkojen matkaehtoja omatoimisille risteilymatkoille. Tutustu matkaehtoihin
Tehtyäsi varauksen verkkokaupassa saat sähköpostiisi heti varausvahvistuksen. Jos viesti liitteineen ei tule, tarkista sähköpostisi roskapostikansio. 

Matkaohjelma (esimerkkinä perjantai-lähtö Helsingistä)

Päivä 1

14.00 - 17.30 Lähtöselvitys St. Peter Linen palvelupisteessä Helsingin Länsiterminaalissa os. Tyynenmerenkatu 8, 00220 Helsinki. Raitiovaunulinja 7 kulkee rautatieasemalta Kampin kautta Länsiterminaaliin. 

Passintarkastus terminaalissa ennen laivaan nousua. 

18.00 Laiva lähtee kohti Pietaria. Vietä iloinen ilta laivalla. Käy ostoksilla, syö hyvin ja nauti illan tasokkaasta viihdeohjelmasta yökerhossa.

Jos haluat nauttia buffet-illallisen tai aamiaisen, varaa ne etukäteen Lähialuematkoista samalla kun varaat matkapaketin. Saat buffet-ateriat hieman edullisemmin kuin paikan päällä ostettuna ja varmistat paikan ravintolan kattaukseen. Suosittelemme buffet-aamiaista mennen tullen ja esim. illallisen toiseen suuntaan matkustettaessa. Voit varata buffet-illallisen klo 18.00 - 20.00 kattaukseen, tai klo 20.30 - 22.00 kattaukseen.

Päivä 2

9.00  Laiva saapuu Pietarin Morskoi-satamaan. Buffet-aamiainen klo 6.30 - 10.00.

Passintarkastus satamarakennuksessa.

Passintarkastuksen jälkeen pikkubussikuljetus satamasta Iisakin kirkolle Pietarin keskustaan. Pikkubussit kulkevat aamulla non-stopina keskustaan ja sieltä iltapäivällä takaisin satamaan. Tarkista liikennöintiaika laivan info-pisteessä. Bussikuljetus sisältyy risteilypaketin hintaan. Näytä bussikuskille maihinnousukorttia. Muuta matkalippua ei tarvita.

Vinkki! Käy lounaalla jossain Nevski prospektin lukuisista ravintoloista ja nauti iltapäivätee historiallisessa Astoria-hotellissa Iisakin kirkkoa vastapäätä. Voit hankkia lisäpalveluna pääsylipun taidemuseo Eremitaasiin tai Hop-On-Hop-Off-kaupunkikiertoajelulle. Jos haluat Pietari-päivällesi väljän aikataulun, suosittelemme joko käyntiä Eremitaasissa tai 1,5 h kestävää kiertoajelua. 

Iltapäivällä pikkubussikuljetus Iisakin kirkon luota takaisin laivalle Morskoi-satamaan. Tarkista pikkubussien aikataulut laivan infosta tai lähtöselvityksestä. 

15.00 - 18.00 Lähtöselvitys ja passintarkastus passintarkastus Pietarissa.

19.00 Lähtö kohti Helsinkiä.

Päivä 3

8.00 Saapuminen Länsiterminaaliin Helsinkiin. HUOMIO! Jos lähtöpäiväsi risteilylle on lauantai, palaat Helsinkiin maanantai-aamuna klo 7.00. Huomaathan, että laiva lähtee maanantaisin klo 8.00 edelleen kohti Tallinnaa. Muista käydä aamiaisella ajoissa (buffet-aamiainen laivan tullessa Helsinkiin klo 6.00 alkaen) ja ole valmiina lähtemään laivasta heti klo 7.00 jälkeen. 

 

Ajat paikallista aikaa. Kesäaika on Pietarissa sama kuin Suomessa. Talviaikaan aika on Pietarissa +1 h Suomen aikaan. Lähialuematkat ei vastaa mahdollisista laivayhtiön tekemistä aikataulumuutoksista, joten tarkista laivan lähtöajat, bussien liikennöintiaikataulut ym. aina erikseen.

Rahanvaihto. Satamissa Helsingissä, Pietarissa eikä laivalla ole rahanvaihtoa. Pietarin satamassa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa ruplia. Rahanvaihtopisteitä ja pankkeja löytyy Pietarin keskustasta. 

Lähdöt 28.3. - 29.12.2019

Lähdöt parittomina viikkoinaTorstaisin Lauantaisin
Lähdöt parillisina viikkoinaKeskiviikkoisin Perjantaisin

Risteilytietoa

Helsinki lähtö Pietari saapuminen Pietari lähtö Helsinki saapuminen
Ke klo 19.00 To klo 9.00 To klo 19.00 Pe klo 8.00
To klo 19.00 Pe klo 9.00 Pe klo 19.00 La klo 8.00
Pe klo 18.00 La klo 9.00 La klo 19.00 Su klo 8.00
La klo 18.00 Su klo 9.00 Su klo 18.00 Ma klo 7.00 (huom. laiva lähtee Tallinnaan klo 8.30)

Huomio! Tarkista laivan lähtö- ja saapumisajat aina saamistasi matkustusdokumenteista. Aikatauluissa voi olla poikkeuksia yksittäisinä päivinä. Huomaathan, että maanantaisin laiva lähtee Helsingistä kohti Tallinnaa jo klo 8.30. Käy siis aamupalalla hyvissä ajoin ja poistu laivasta mahdollisimman nopeasti. 

Risteilypaketin hyteistä

Kahden yön risteilymatkaan sisältyy majoitus B- tai A-hytissä laivalla. Edullisemmassa, B-hytissä ei ole ikkunaa. A-hyteissä on ikkuna merelle päin.  Kumpikin hyttityyppi on 9 m2 ja ne sijaitsevat kansilla 4 - 6. Risteilypaketit sisältävät  majoituksen kahden tai neljän hengen hytissä. Löydät vaihtoehdot verkkokaupassa.

Buffet-ruokailuista

Buffet-ruokailut (seisova pöytä) kannattaa varata Lähialuematkoista samalla kun varaa risteilymatkan. Varmistat paikkasi ravintolan kattauksessa ja saat ateriat hieman edullisemmin kuin paikan päällä. Buffet-kupongit kelpaavat vain Princess's Garden -ravintolassa. Niillä ei voi maksaa laivan muissa ravintoloissa. Alle 4 v. lapset ruokailevat veloituksetta aikuisen seurassa.

Taidemuseo Eremitaaši

Taidemuseo Eremitaasi
Maailman suurimpiin kuuluva taide- ja kulttuurihistoriallinen museo. Eremitaašissa on yli 3 milj. näyttelyesinettä 365 huoneessa Talvipalatsin, Uuden Eremitaašin, Vanhan Eremitaašin ja Pienen Eremitaašin palatsirakennuksissa. Katariina II:n yksityiskokoelmista alkunsa saaneessa kokoelmassa on antiikin, Euroopan, Venäjän ja itämaiden taide- ja arkeologisia esineitä. 1700- ja 1800-luvun rakennukset ovat itsessään jo häikäisevä nähtävyys. Eremitaaši sijaitsee Palatsinaukiolla Nevski Prospektin alkupäässä. Lähin metroasema Admiralteiskaja 500 m. Museo on maanantaisin kiinni. Lähialuematkoista hankitulla pääsylipulla pääset sisään kassajonon ohitse.

Hop-on-hop-off-kaupunkikiertoajelu

Mukava ja helppo tapa tutustua Pietariin. Bussikiertoajelulla näet historiallisen keskustan tärkeimmät nähtävyydet kuten Iisakin kirkon, Admiraliteetin, Palatsinaukion Eremitaaseineen, Kazanin katedraalin, ostoskeskus Gostiny Dvorin, Kirkon veren päällä ja keisarillisen Kesäpuiston. Kiertoajelun kesto on 1,5 h. Lähialuematkoista hankkimasi lippu on voimassa kaksi peräkkäistä päivää. Ostaessasi lipun verkkokaupassa valitse lipun ensimmäinen voimassaolopäivä. Voit aloittaa kiertoajelun ja jäädä pois millä tahansa pysähdyspaikalla ja jatkaa myöhemmin matkaa. Kiertoajelu kannattaa aloittaa Iisakin kirkolta, joka on selkeä maamerkki. Bussit kulkevat n. 30 min. välein ja pysähdyspaikkoja on 18. Nappikuulokkeista kuulet mielenkiintoisen reittiselostuksen suomeksi sekä useilla muilla kielillä. Vinkki! Pysähdy Singerin talon kohdalla Nevsky prospektilla, tutustu kaupungin suurimpaan kirjakauppaan Dom knigiin ja käy nauttimassa 2. krs. kahvilassa kupillinen teetä tai lasillinen kuohuvaa. Upea näkymä Kazanin katedraaliin kaupan päälle.

Princess Anastasia

Princess Anastasia Helsinki - Pietari I Lähialuematkat
Princess Anastasialla matkustat Helsingistä Pietariin venäläis-italialaisissa tunnelmissa. Laivassa on monipuoliset palvelut lukuisista ravintoloista tax free -myymälään, kampaajapalveluihin, lasten leikkiosastoon ja saunaan. Buffet-ruokailut nautitaan ravintola The Princess´s Garden:ssa (kansi 7). Muut kahvilat ja baarit: Bake & Coffee, New York City, Funny Rabbit, Night Funny Rabbit, Smoking Bar ja Sport Bar Legend. Laivalla päivystää American Medical Clinicin lääkäri (http://amclinic.com/) korkeatasoisesta musiikki- ja tanssiesityksestä yökerho Columbus Barissa, jossa esiintyvät taiteilijat Italiasta ja St Petersburg Music Hall Ballet Theatre:sta. Laivaan mahtuu n. 2400 matkustajaa. A- ja B-hytit sijaitsevat kansilla 4 - 6.