Risteily Pietariin - Princess Anastasialla ilman viisumia laivalla | Lähialuematkat

Päivä Pietarissa -risteilyt alk. 135 €/hlö

Palatsinaukio Pietarissa I Lähialuematkat

Helpoin ja hauskin tapa tutustua Pietariin on viisumivapaa risteily. Princess Anastasia vie sinut mukavasti yön yli Helsingistä Pietariin, jossa on päivä aikaa tutustua nähtävyyksiin. Näe kuuluisa Iisakin kirkko ja pistäydy pääkatu Nevski prospektin tunnelmallisissa kahviloissa ja ravintoloissa. Ehdit käydä taidemuseo Eremitaasissa ja kaupunkikiertoajelulla. Pietarissa pärjäät englannin kielellä. Kahden yön risteilypakettiimme sisältyy kaikki tarpeellinen. Vuoden viimeiset lähdöt Helsingistä 19.12., 21.12. ja 27.12. Varaukset viim. 8 päivää ennen lähtöä. 

Päivä Pietarissa -risteily alkaen 135 € / hlö

Risteilypaketin hintaan sisältyy

  • Laivamatkat A- tai B-hytissä Helsinki - Pietari - Helsinki
  • Shuttle-bussikuljetukset satamasta keskustaan ja keskustasta satamaan
  • Satamamaksu
  • Polttoainemaksu

Lisäpalvelut

  • Buffet-aamiaiset laivalla 13 € / hlö / suunta
  • Buffet-illalliset laivalla 31 € / hlö / suunta
  • Pääsylippu taidemuseo Eremitaašiin 25 € / hlö (maanantaisin kiinni)
  • Lippu Hop-on-hop-off-kaupunkiertoajelulle 38 €/aikuinen (lippu 2 pvää voimassa, reittiopastus suomeksi)
  • Lippu Hop-on-hop-off-kaupunkiertoajelulle 29 €/lapsi 7 - 13 vuotta (lippu 2 pvää voimassa, reittiopastus suomeksi)

Vuoden viimeiset lähdöt ovat 19.12., 21.12. ja 27.12. Varaa matkapaketti verkkokaupassa heti tai viimeistään 8 päivää ennen lähtöä. Halutessasi pyydä asiakaspalvelustamme tekemään varaus puolestasi p. 09 6689 5730 (klo 9 - 17). 

Tarkista, että seurueesi kaikkien matkustajien passit ovat voimassa 6 kk matkan jälkeen. Venäjän viisumia ei matkalle tarvita. Varausta varten tarvitaan kaikkien matkustajien tiedot: koko nimi kuten se on kirjoitettu passissa, syntymäaika, syntymäpaikka, kansalaisuus, passin numero ja passin viimeinen voimassaolopäivä.

Schengen-viisumin haltija: jos seurueessasi on matkustaja, joka tarvitsee Schengen-viisumin matkustaessaan Suomeen, varmista ennen matkan varaamista että Schengen-viisumi on kaksi- tai monikertainen. Matkustajalla pitää olla uuteen maahantuloon oikeuttava Schengen-viisumi voimassa myös palatessaan laivalla takaisin Suomeen.

Risteilymatkaan sovelletaan Moby SPL:n ja Lähialuematkojen matkaehtoja omatoimisille risteilymatkoille. Tutustu matkaehtoihin

Tehtyäsi varauksen verkkokaupassa saat sähköpostiisi heti varausvahvistuksen. Jos viesti liitteineen ei tule, tarkista sähköpostisi roskapostikansio. 

Alustava matkaohjelma, perjantai-lähtö

Päivä 1

14.00 - 17.30 Lähtöselvitys St. Peter Linen palvelupisteessä Helsingin Länsiterminaalissa os. Tyynenmerenkatu 8, 00220 Helsinki. Raitiovaunulinja 7 kulkee rautatieasemalta Kampin kautta Länsiterminaaliin

Passintarkastus. 

18.00 Laiva lähtee kohti Pietaria.

Päivä 2

9.00  Laiva saapuu Pietarin Morskoi-satamaan.

Passintarkastus satamarakennuksessa.

Passintarkastuksen jälkeen pikkubussikuljetus satamasta Iisakin kirkolle Pietarin keskustaan. Pikkubussit kulkevat aamulla non-stopina keskustaan ja sieltä iltapäivällä takaisin satamaan. Tarkista liikennöintiaika laivan info-pisteessä. Bussikuljetus sisältyy risteilypaketin hintaan. Näytä bussikuskille maihinnousukorttia - muuta matkalippua ei tarvita.

Vinkki! Käy lounaalla jossain Nevski prospektin lukuisista ravintoloista ja nauti iltapäivätee historiallisessa Astoria-hotellissa Iisakin kirkkoa vastapäätä.

Iltapäivällä pikkubussikuljetus Iisakin kirkon luota takaisin laivalle Morskoi-satamaan. Tarkista pikkubussien aikataulut laivan infosta tai lähtöselvityksestä. 

Passintarkastus.

19.00 Lähtö kohti Helsinkiä.

Päivä 3

8.00 Saapuminen Länsiterminaaliin Helsingissä.

Ajat paikallista aikaa. Talviaikaan aika on Pietarissa +1 h Suomen aikaan. Lähialuematkat ei vastaa mahdollisista laivayhtiön tekemistä aikataulumuutoksista, joten tarkista laivan lähtöajat, bussien liikennöintiaikataulut ym. aina erikseen.

Rahanvaihto. Satamissa Helsingissä, Pietarissa eikä laivalla ole rahanvaihtoa. Pietarin satamassa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa ruplia. Rahanvaihtopisteitä ja pankkeja löytyy Pietarin keskustasta. 

Lähdöt risteilykaudella 2018

Lähdöt parittomina viikkoinaKeskiviikkoisinPerjantaisin
Lähdöt parillisina viikkoinaTorstaisinLauantaisin

Risteilytietoa

Helsinki lähtö Pietari saapuminen Pietari lähtö Helsinki saapuminen
Ke klo 19.00 To klo 9.00 To klo 19.00 Pe klo 8.00
To klo 19.00 Pe klo 9.00 Pe klo 19.00 La klo 8.00
Pe klo 18.00 La klo 9.00 La klo 19.00 Su klo 8.00
La klo 18.00 Su klo 9.00 Su klo 18.00 Ma klo 7.00

Risteilypaketin hyteistä

Kahden yön risteilymatkaan sisältyy majoitus B- tai A-hytissä laivalla. Edullisemmassa, B-hytissä ei ole ikkunaa. A-hyteissä on ikkuna merelle päin.  Kumpikin hyttityyppi on 9 m2 ja ne sijaitsevat kansilla 4 - 6. Risteilypaketit sisältävät  majoituksen kahden tai neljän hengen hytissä. Löydät vaihtoehdot verkkokaupassa.

Buffet-ruokailuista

Buffet-ruokailut (seisova pöytä) kannattaa varata Lähialuematkoista samalla kun varaa risteilymatkan. Varmistat paikkasi ravintolan kattauksessa ja saat ateriat hieman edullisemmin kuin paikan päällä. Buffet-päivällisen hintaan sisältyy alkoholittomien juomien lisäksi olutta ja viiniä rajoituksetta. Buffet-kupongit kelpaavat vain Mascalzone Latino -ravintolassa. Niillä ei voi maksaa laivan muissa ravintoloissa. Alle 4 v. lapset ruokailevat veloituksetta aikuisen seurassa.

Hop-on-hop-off-kaupunkikiertoajelu

Mukava, edullinen ja helppo tapa tutustua Pietariin. Bussikiertoajelulla näet historiallisen keskustan tärkeimmät nähtävyydet kuten Iisakin kirkon, Admiraliteetin, Palatsinaukion Eremitaaseineen, Kazanin katedraalin, ostoskeskus Gostiny Dvorin, Kirkon veren päällä ja keisarillisen Kesäpuiston. Kiertoajelun kesto on 1,5 h. Lähialuematkoista hankkimasi lippu on voimassa koko päivän. Lippu on voimassa 3 kk joten et ole sidottu tiettyyn päivään tai kellonaikaan. Voit aloittaa matkan ja jäädä pois millä tahansa pysähdyspaikalla ja jatkaa myöhemmin matkaa. Kiertoajelu kannattaa aloittaa Iisakin kirkolta, joka on selkeä maanmerkki. Bussit kulkevat n. 30 min. välein ja pysähdyspaikkoja on 18. Nappikuulokkeista kuulet mielenkiintoisen reittiselostuksen suomeksi sekä useilla muilla kielillä. Vinkki! Pysähdy Singerin talon kohdalla Nevsky prospektilla, tutustu kaupungin suurimpaan kirjakauppaan Dom knigiin ja käy nauttimassa 2. krs. kahvilassa kupillinen teetä tai lasillinen kuohuvaa. Upea näkymä Kazanin katedraaliin kaupan päälle.

Taidemuseo Eremitaaši

Taidemuseo Eremitaasi
Maailman suurimpiin kuuluva taide- ja kulttuurihistoriallinen museo. Eremitaašissa on yli 3 milj. näyttelyesinettä 365 huoneessa Talvipalatsin, Uuden Eremitaašin, Vanhan Eremitaašin ja Pienen Eremitaašin palatsirakennuksissa. Katariina II:n yksityiskokoelmista alkunsa saaneessa kokoelmassa on antiikin, Euroopan, Venäjän ja itämaiden taide- ja arkeologisia esineitä. 1700- ja 1800-luvun rakennukset ovat itsessään jo häikäisevä nähtävyys. Eremitaaši sijaitsee Palatsinaukiolla Nevski Prospektin alkupäässä. Lähin metroasema Admiralteiskaja 500 m. Museo on maanantaisin kiinni. Lähialuematkoista hankitulla pääsylipulla pääset sisään kassajonon ohitse.

Princess Anastasia

Princess Anastasia Helsinki - Pietari I Lähialuematkat
Princess Anastasialla matkustat Helsingistä Pietariin venäläis-italialaisissa tunnelmissa. Laivassa on monipuoliset palvelut lukuisista ravintoloista tax free -myymälään, kampaajapalveluihin, lasten leikkiosastoon ja saunaan. Buffet-ruokailut nautitaan ravintola The Princess´s Garden:ssa (kansi 7). Muut kahvilat ja baarit: Bake & Coffee, New York City, Funny Rabbit, Night Funny Rabbit, Smoking Bar ja Sport Bar Legend. Laivalla päivystää American Medical Clinicin lääkäri (http://amclinic.com/) korkeatasoisesta musiikki- ja tanssiesityksestä yökerho Columbus Barissa, jossa esiintyvät taiteilijat Italiasta ja St Petersburg Music Hall Ballet Theatre:sta. Laivaan mahtuu n. 2400 matkustajaa. A- ja B-hytit sijaitsevat kansilla 4 - 6.