Junalla Viipuriin | Lähialuematkat

Kaupunkiloma Viipurissa 194 €

Viipurinlahdella sijaitseva Viipuri lintuperspektiivistä I Lähialuematkat

Suuntaa kaupunkilomalle historialliseen Viipuriin!  Matkusta mukavasti Allegrolla ja tutustu Viipurin linnaan, Alvar Aallon kirjastoon ja Eremitaasin Viipuri-osaston taidenäyttelyyn. Syö hyvin ja tee edulliset ostokset kauppahallissa ja vanhan kaupungin pikkupuodeissa. Suomeksi opastetulla kävelykierroksella kuulet myös Viipurin nykyelämästä. Viipuri on nykyisin siisti ja palveluiltaan yllättävän monipuolinen kaupunki. Kutsu hyvä ystävä mukaan ja lähde matkalle. Yllätyt iloisesti!

Kaupunkiloma junalla Viipuriin 194 € / hlö

Matkapaketin hintaan sisältyy

  • 2. lk Allegro-junamatka Helsinki - Viipuri klo 07:20 TAI klo 11:00
  • 2. lk Allegro-junamatka Viipuri - Helsinki klo 16:35 TAI klo 21:35
  • 2 yön majoitus hotelli Viipurissa jaetussa kahden hengen huoneessa
  • Hotellin aamiainen

Lisäpalvelut

  • Kertaviisumi 72 €/hlö
  • Viisumipuolto itsenäiseen viisuminhankintaan 28 €/hlö
  • Suomeksi opastettu yksityinen kaupunkikierros 110 €
  • Opastettu retki pienpanimoravintola Korsiin - pyydä tarjous!
  • Matka-asiakirjojen postitus varaajan osoitteeseen 10 €

Matkapakettien hinnat kahden yön matkalle näet verkkokaupassa. Varaa matkapakettisi verkkokaupassa tai asiakaspalvelussamme matkat@lahialuematkat.fi, p. 09 6689 5730 tai toimistossamme Helsingin päärautatieasemalla (ma - pe klo 10 - 18) ja Vuorimiehenkatu 3 (ma - pe klo 9 - 17).

Varmistathan, että passisi on voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Varaa viisumin hankintaan kaksi viikkoa aikaa. Viisumikäsittelyyn tarvitsemme toimistoomme seuraavat asiakirjat: passi, valokuva, täytetty viisumianomuslomake sekä todistus matkavakuutuksesta. Lisätietoja Venäjän viisumista. Jos sinulla tai matkakumppanillasi on muu kuin Suomen passi, tarkistathan viisumimenettelyn ja hinnan toimistostamme ennen matkan varaamista. Varatessasi matkan verkkokaupassa tarvitset seurueesi kaikkien matkustajien nimet ja syntymäajat. 

Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Ltd. Russian Tours Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja omatoimimatkoille. Tutustu matkaehtoihin.

Kesän 2018 matkapäivät

2 yötä / 3 päivää lähdöt
27.4. loppuunmyyty
15.6. loppuunmyyty
29.6. loppuunmyyty
20.7. loppuunmyyty
3.8. loppuunmyyty
24.8. loppuunmyyty
14.9.
5.10.

Kävelykierros Viipurin vanhassa kaupungissa

Pyöreä torni Viipurissa I Lähialuematkat
Suomeksi opastetulla kävelykierroksella tutustumme Viipurin kiehtovaan historiaan aina keskiajalle asti. Retki alkaa Kauppatorilta, josta kävelemme edelleen Karjaportinkadulle. Vierailemme talossa, jossa aikoinaan asui kaupungin "kermaa", varakkaita perheitä. Vesiportinkadulla näemme Pyhän Hyacintuksen kirkon. Näemme myös Hackmanin suvun talon, vanhan Raatihuoneen aukion ja Torkkeli Knuutinpojan patsaan sekä kaupungin vanhaa muuria. Tutuksi tulevat myös Weckrothin talo ja Vanha Raatihuone. Linnankadulta pääsemme Piispankadulle ja vanhan Tuomiokirkon raunioille. Matkan varrella on vanha Kellotorni. Luostarikadulta löytyy keskiaikaisia rakennuksia, kiltatupa, puutaloja ja entisen Mustain veljesten luostarin kirkon raunioita. Kirkko toimi maaseurakunnan kirkkona. Kierroksen loppupuolella näemme Raatitornin ja sataman aluetta sekä Sarvilinnoituksen. Kierros päättyy Viipurin keskustaan. Retken kesto 2 tuntia.

Monrepos´n puisto

Ludwigsteinin hautamuistomerkki Monrepos´n puistossa
Luonnonkaunis Monrepos´n puisto sijaitsee Viipurin Linnasaaren kaupunginosassa muutaman kilometrin päässä vanhasta kaupungista. Puisto sai alkunsa kun Viipurin linnan ylikomendantti Pjotr Aleksejevitš Stupišin alkoi muuttaa vanhan kartanon aluetta englantilaistyyppiseksi maisemapuutarhaksi. Nykyisin n. 161 ha laajuinen alue on puisto- ja luonnonsuojelualue. Alueella on historiallinen Monrepos’n kartano, kahvilakioski, Väinämöistä esittävä patsas, Narkissoksen vesilähde, Neptunuksen temppeli ja Ludwigsteinin suvun vaikuttava hautamuistomerkki (kuvassa). Puistoon on pieni sisäänpääsymaksu. Varaa seurueellesi Lähialuematkoista suomeksi opastettu tutustumisvierailu!

Retki panimoravintola Korsiin

Panimoravintola Kors I Lähialuematkat
Panimoravintola Kors Viipurin kupeessa on oiva vierailukohde. Suomeksi opastetulla retkellä tutustutaan oluenvalmistuksen saloihin ja päästään maistelemaan talon omia oluita. Lähialuematkat tarjoaa kaksi valmista retkiohjelmaa: Panimokierros 1, johon sisältyy tutustuminen talon omaan olutpanimoon, oluiden maistelua, suolapalana talon omat perunalastut. Panimokierros 2, ohjelmaan sisältyy tutustumiskierroksen ja oluiden maistelun lisäksi kolmen ruokalajin lounas tai päivällinen. Vaihtoehdot: Slaavilainen kana, Possuvarras ja Alppien kutsu. Matka Viipurista (n. 10 km) Korsiin taittuu mukavasti tila- tai linja-autolla suomea puhuvan paikallisen oppaamme seurassa. Pyydä tarjous ryhmällesi!

Viipurin Eremitaasi

Viipurin Eremitaaši
Pietarin Eremitaašin sivupiste Viipurissa on vierailun arvoinen taidemuseo. Eremitaašissa voi ihailla Pietarista tuotettuja vaihtuvia näyttelyitä. Uno Ullbergin 1930-luvulla suunnittelemassa entisessä kuvataidekoulussa toimii myös nykyisin lasten taidekoulu. Uusklassismia ja funktionalismia edustava rakennus sijaitsee 1500-luvun lopulla rakennetun Pantsarlahden bastionin päälla, ja sieltä avautuu kaunis maisema Suomenvedenselälle. Pyydä Lähialuematkoilta seurueellesi tarjous suomeksi opastetusta museovierailusta! Museossa voi vierailla myös itsenäisesti.

Hotelli Viipuri

Kahden hengen huone
Viipurin kestosuosikkeihin kuuluva hotelli Viipuri sijaitsee keskustassa lähellä rautatieasemaa. Lämminsävyisissä huoneissa on oma kylpyhuone ja wc. Huoneissa ei ole ilmastointia. Hotellin yleisissä tiloissa on langaton internetyhteys. Hotellin vastaanotto on auki läpi vuorokauden ja palveluihin kuuluu ravintola ja kesäterassi. Rakennuksen on suunnitellut suomalainen arkkitehti Uno Ullberg ja se valmistui 1928. Huoneita on 94. Suomalaisten suosima klassikkohotelli joka sopii hyvin ryhmille.