Matka Georgiaan | Lähialuematkat

Keväinen Georgia 9.-14.5.2018

Gergetin Pyhän Kolminaisuuden luostari

Lähde kanssamme kauniiseen Georgiaan. Ihastu jylhään Kaukasusvuoristoon ja tutustu viehättävään Tbilisiin. Tämä matka on sinulle, joka haluat lomallasi kulttuurihistoriaa, luontoelämyksiä ja hyvää ruokaa. Tutustu mielenkiintoiseen matkaohjelmaan, kutsu ystävä mukaan ja varmista paikkasi kevään parhaalle matkalle Etelä-Kaukasiaan. Matkalle on 1 paikka jäljellä!

Tiesithän, että Georgia on Lonely Planet mukaan 2018 kiinnostavimpia kohteita!

Keväinen Georgia 9.-14.5.2018

Matkapaketin hintaan 1055 € sisältyy

  • Hotellimajoitus aamiaisella
  • Lennot Helsingistä Riian kautta Tbilisiin ja takaisin
  • Ohjelman mukaiset kuljetukset paikan päällä
  • Gondolihissikyyti Narikalan linnoitukselle
  • Matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
  • Englannin-/venäjänkielisen paikallisoppaan palvelut paikan päällä (matkanjohtaja tulkkaa tarvittaessa)
  • Yksi pullo vettä jokaisena matkapäivänä

Hintaan ei sisälly

  • Matkavakuutus
  • Palveluraha paikallisoppaalle (n. 3 €/pvä) ja kuljettajalle (n. 2 €/pvä)
  • Ateriat (lukuunottamatta hotelliaamiaisia)

Matkalle on 1 paikka jäljellä!  Matkan viimeinen varauspäivä on 1.4.2018. Varaa matka verkkokaupassa ilman palvelumaksua.  Huomaathan, että Georgiaan et Suomen kansalaisena tarvitse viisumia.  

 

Matkaohjelma

Lennot:

Ke 09.5. Helsinki - Riika 20.55 - 22.00 AirBaltic 308, Riika - Tbilisi 23.15 - 03.25 AirBaltic 724 
Ma 14.5. Tbilisi - Riika 04.10 - 06.30 AirBaltic 725, Riika - Helsinki 07.55 - 09.00 AirBaltic 301

Keskiviikko 09.5.

19.00-19.30 Tapaaminen matkanjohtajan kanssa Helsinki-Vantaan lentokentällä. Tarkempi  tapaamispaikka ilmoitetaan lähempänä matkaa.

20.55-03.25 AirBalticin lento Riian kautta Tbilisiin

Torstai 10.5.      Tbilisi

03.25 laskeutuminen Tbilisiin ja bussikuljetus lentokentältä vanhassa kaupungissa sijaitsevaan hotelliimme Tbilisi Hotel Light House Old City.

Nautimme myöhäisen aamiaisen hotellissa ja klo 11 lähdemme oppaan johdolla kävellen tutustumaan Tbilisin viehättävän vanhan kaupungin nähtävyyksiin. Vanhan Tbilisin pittoreski kaupunginosa levittäytyy Narikalan linnoituksen juurelle. Siellä on paljon maalauksellisen kauniita kapeita katuja, upeita rakennusten julkisivuja, vanhoja kirkkoja ja rikkikylpyläkortteli, josta kaupunki on saanut nimensä. Paras näkymä kaupunkiin avautuu vanhalta kaupungin muurilta, jonne nousemme gondolihissillä.

Lounas ja illallinen ovat omakustanteiset ja iltapäivä on vapaata aikaa.

Perjantai 11.5.     Tbilisi – Telavi – Nekresi – Signagi - Bodbe - Tbilisi   / ajoa n. 300 km            

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti Georgian tunnetuinta viinialuetta. Georgia on viinin kotimaa ja viininvalmistuksen juuret ulottuvat 6000 luvulle eaa. Perinteinen tapa kypsyttää viiniä maahan upotetuissa saviruukuissa on luokiteltu UNESCON maailmankulttuuriperintöluetteloon. Ajamme Gombori-solan kautta Telaviin, jossa Kakhetin kuningashuone piti hovia. Sieltä jatkamme Nekresin luostariin, joka kuuluu Georgian vanhimpiin ja kauneimpiin. Luostari on rakennettu kukkulalle ja vanhin basilikoista on peräisin 600-luvulta. Kvarelissa vierailemme viinitilalla ja maistelemme paikallisia viinejä. Iltapäivällä tutustumme kävellen Signagin kaupunkilinnoitukseen ja käymme Bodben kirkossa, jonne Pyhä Nino on haudattu. Pyhä Nino käännytti aikoinaan georgialaiset kristinuskoon.

Palaamme illaksi Tbilisiin. Lounas ja illallinen omakustanteiset.

Lauantai 12.5.      Tbilisi - Mtskheta - Stepantsminda  / ajoa n. 160km

Nautimme aamiaisen hotellissa, kirjaudumme ulos ja lähdemme ajamaan kohti Georgian vanhaa pääkaupunkia Mtskhetaa, joka on myös UNESCO:n maailmanperintökohde. Kristinuskon historia Georgiassa juontaa juurensa 300-luvulle ja Mtkshetaan. Vierailemme korkean kallion laelle 500-luvulla rakennetussa Jvarin luostarissa, jolta avautuu suurenmoinen maisema Aragvi- ja Mtkvari-jokien yhtymäkohtaan ja Svetitkshovelin katedraaliin. Käymme tässä 1000-luvulla rakennetussa katedraalissa, joka on edelleen Georgian hengellisen elämän keskus. Sieltä jatkamme matkaa pitkin kuuluisaa Georgian sotilastietä, joka tunnetaan jylhistä maisemistaan. Matkan varrella poikkeamme 1600-luvulla rakennetussa Ananurin linnoituksessa ja lopulta saavumme Gudaurin laskettelukeskuksen kautta Stepantsmindaan. Majoitumme IliaUni-hotelliin. Lounas ja illallinen ovat omakustanteiset.

Sunnuntai 13.5.     Stepantsminda - Gergeti - Tbilisi    160km

Syömme aamiaisen hotellissa ja sen jälkeen lähdemme tutustumaan Stepantsmindaan, jonka vaikuttavimpiin nähtävyyksiin kuuluu näköala 5048m korkealle Kazbek-vuorelle. Antiikinkreikkalaisen myytin mukaan Prometeus kahlehdittiin ketjuilla tähän vuoreen rangaistukseksi siitä, että hän oli varastanut tulen Zeukselta ja lahjoittanut sen ihmisille. Nousemme rinnettä ylös kylän ja metsien halki 1300-luvulla rakennetulle Gergetin Pyhän Kolminaisuuden kirkolle, jolta voimme ihailla Stepantsmindaa ja sitä ympäröivien vuorten maisemia. Kävelyä kertyy noin 3,5h.

Illaksi palaamme Tbilisiin ja Light House Old City-hotelliimme. Lounas ja illallinen ovat omakustanteiset.

Maanantai 14.5.

Uloskirjautuminen hotellista ja lähtö bussilla lentokentälle klo. 01.40. Lento lähtee 04.10 ja saapumisaika Helsinkiin 09.00.

Georgiassa kello on 1 tunti Suomen aikaa edellä.

Matkan erityisehdot

Matkan vastuullinen järjestäjä on Oy Ltd. Russian Tours Lähialuematkat. Matkanjärjestäjä pidättää oikeuden tehdä ohjelmaan muutoksia. Matkaan sovelletaan Yleisiä valmismatkaehtoja sekä tätä matkaa koskevia Lähialuematkojen erityisehtoja. Matkan erityisehdot: matkan varauksen yhteydessä veloitamme 150 €/hlö ennakkomaksun varausmaksuna. Viimeistään 1.4. peruutetusta matkasta veloitamme varausmaksun 150 e/hlö. 2.4.2018 tai myöhemmin peruutetun matkan hinnasta veloitamme 100% peruutusmaksuna. Tutustu Lähialuematkojen matkaehtoihin.

Hyvä tietää

Matkalle tarvitset tukevat kävelykengät ja riittävän peruskunnon jotta jaksat kävellä vuorenrinteellä sijaitsevassa Tbilisissä ja vuoristoretkellämme.

Valuutta. Georgian valuutta on lari. (1 € = n. 2,6 laria) Laria ei vaihdeta Suomessa. Valuutanvaihtopisteitä ja pankkiautomaatteja onTbilisissä paljon. Matkailijoiden suosimissa ravintoloissa ja liikkeissä käy luottokortti.

                                    

Ilia Uni Hotel**

Pieni, rauhallinen hotelli Stepantsmindan kylässä Kaukasusvuoristossa Georgiassa. Mahtavat maisemat Kazbek-vuorelle. Hotellissa on pieni ravintola. Siistit huoneet, joissa suihku ja wc. Hotelli on saanut kehuja (Tripadvisor) ystävällisestä henkilökunnasta ja maukkaasta kotiruoasta. Osoite: Stepantsminda street 14, Stepantsminda.

Light House Old City Tbilisi***

Viihtyisä, ilmeeltään raikkaan moderni hotelli Tbilisin vanhassa kaupungissa Pyhän kolminaisuuden kirkon lähellä. Hotellissa on 15 ilmastoitua huonetta, joiden varustukseen kuuluu langaton internetti, minibaari ja taulu-tv satelliittikanavineen. Siistit kylpyhuoneet, käytössäsi on hiustenkuivaaja. Hotellissa nautit terassin upeista maisemista ja minimarketin palveluista. Vastaanotto on auki 24/7. Tbilisin kansainväliselle lentokentälle on matkaa 17 km. Light House Old City on saanut asiakkailta kiitosta ystävällisestä henkilökunnasta, hyvästä aamiaisesta ja raikkaista huoneistaan.

Georgialaiset viinit

Georgialaista valkoviiniä.
Georgiaa pidetään viininvalmistuksen alkuperämaana. Vanhimmat arkeologiset viinituotantoon liittyvät löydöt ovat 8000 vuoden ikäisiä. Perinteisen georgialaisen viininvalmistustekniikan, kvevri-menetelmän, juuret ulottuvat ainakin 6000 vuoden taakse. Mainintoja georgialaisista viineistä löytyy Homeroksen teoksista ja viini on vahvasti esillä maan omissa vanhoissa runoissa ja lauluissa sekä muussa kulttuurissa. Georgiasta on löydetty 500 eri rypälelajiketta, mutta vain parilla kymmenellä on kaupallista merkitystä. Merkittävin georgialainen tumma rypälelajike on Saperavi, joka on joko ainoa lajike tai merkittävin lajike kaikissa maan huippupunaviineissä. Muita tummia lajikkeita ovat esimerkiksi Aleksandrouli ja Mujuretuli. Niistä valmistetaan Khvanchkaraa, joka oli tiettävästi yksi maailman tunnetuimman georgialaisen, Josef Stalinin, lempiviineistä. Vaaleista lajikkeista merkittävimpiä ovat Rkatsiteli, Mtsvane ja Tsolikouri. Georgiassa on viisi viinialuetta. Näistä merkittävin on itäisessä Georgiassa sijaitseva Kakheti, jossa tuotetaan 70 % maan viineistä. Viinimatkamme aikana vierailemme lukuisilla eri viinitiloilla, joista monet ovat perheomisteisia ja osa tuottaa viiniä vain muutamia tuhansia pulloja vuodessa. Osa tuottaa viiniä vain kvevri-menetelmällä, osa myös modernilla tavalla. Kartlin alueella sijaitsevaa Mukhrania lukuun ottamatta vierailtavat tilat sijaitsevat Kakhetin viinialueella.

Vlada Niemi matkanjohtaja

Georgialainen ruoka on matkanjohtajamme Vladan sydämen asia. Vlada on kirjoittanut ystävänsä Tarjan kanssa kaksi georgialaista keittokirjaa. Oman päivätyönsä ohella Vlada järjestää georgialaisen ruoan kursseja seuroille ja yhdistykselle. Hän on Helsingissä tuttu myös ravintolapäivän pop-up-ravintoloitsijana. Lähialuematkojen Georgian-matkoilla Vlada on asiantunteva, paikalliset olot ja ihmiset hyvin tunteva matkanjohtajamme. Vladan seurassa viihdyt varmasti!