Tatarstan eksoottinen Kazan | Lähialuematkat

Eksoottinen Tatarstan 10.-15.9.2018

Kul Sharifin moskeija Kazanissa I Lähialuematkat

Lähde kanssamme eksoottiseen Tatarstaniin. Tutustu sen viehättävään pääkaupunkiin Kazaniin, jossa kristinuskolla ja islamilla on 500-vuotinen yhteinen historia. Kazanista matkaamme äiti-Volgan syleilyssä olevalle Svijazhskin luostarisaarelle, joka on Unescon maailmanperintökohde. Teemme lisäksi retken muinaiseen Volgan bulgaarien pääkaupunkiin Bolgariin. Lennämme Kazaniin mukavasti Finnairin suorilla lennoilla ja matkan aikana kaikista käytännön järjestelyistä huolehtii mukava, asiantunteva matkanjohtajamme.

Matkapaketin hintaan 1195 € / hlö sisältyy

  • Finnairin suorat lennot Helsinki - Kazan - Helsinki, economy luokka
  • Majoitus 4**** Bilyar Palace -hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa
  • Matkaohjelman mukaiset opastetut retket ja kuljetukset
  • Matkaohjelman mukaiset ruokailut
  • Venäjänkielentaitoisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Lisäpalvelut

  • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 290 €
  • Venäjän viisumin hankinta 35 €
  • Valmiin viisumin postitus kotiin 10 €

 Varausta varten tarvitset seurueesi kaikkien matkustajien nimi-, syntymäaika- ja passitiedot. Voit varata matkan myös asiakaspalvelussamme sp. matkat@lahialuematkat.fi, p. 09 6689 5730 tai toimistoissamme Helsingin päärautatieasemalla (ma - pe 10 - 18) ja Vuorimiehenkatu 3 (ma - pe 9 - 17). Asiakaspalvelussa tehdyistä varauksista veloitamme palvelumaksun 18 € / varaus. Matkan ennakkomaksu on tämän matkan kohdalla 250 € / hlö.

Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Matka-Prima Oy. Tutustu matkaan sovellettaviin Matkaehtoihin

Matkaohjelma

Päivä 1

Finnairin lento klo 23.55 - 02.25 economy-luokassa Helsingistä suoraan Kazaniin. llmoitamme myöhemmin tapaamisajan ja -paikan matkanjohtajan kanssa lentokentällä.

Päivä 2

Kuljetus lentokentältä Bilyar Palace -hotelliin, jossa majoittuminen ja myöhäinen aamiainen.

Kazan on mielenkiintoinen yhdistelmä historiaa ja modernia elämäntyyliä. Kaupungin keskustassa on paljon kahviloita ja ravintoloita, rikas yöelämä ja trendikkäitä kauppakeskuksia. Viihdyt varmasti!

Klo 13 lähdemme kaupunkikiertoajelulle, jonka päätteeksi klo 16 nautimme tataarityylisen lounaan. 

Ilta vapaa-aikaa.

Päivä 3

Aamiainen hotellissa.

Lähdemme kierrokselle Kazanin kremliin, historialliseen linnoitukseen, jonka jälkeen jatkamme retkelle Svijazhskinin luostarisaarelle. Svijazhkinin kylä perustettiin jo 1500-luvulla. 

Lounas Svijazhskinissa.

Vierailemme Chak-chak -museossa jossa nautimme chack-chack-maistiaiset eli tataarien hunajakakkua iltapäiväteen kera.

Palaamme Kazaniin. Ilta vapaa-aikaa.

Päivä 4

Aamiainen hotellissa.

Teemme kokopäiväretken Bolgariin, joka oli muinaisen Volgan Bolgarian kaanikunnan pääkaupunki. Nykyisin Bolgar on Unescon maailmanperintökohde.

Nautimme lounaan leipämuseoravintolassa Bolgarissa.

Illalla paluu Kazaniin. 

Päivä 5

Aamiainen hotellissa. 

Aamupäivällä tutustumme opastetulla kävelyretkellä Kazanin vanhaan kaupunkiin.

Retki Kaikkien uskontojen temppeliin sekä Raifan ortodoksiluostariin, jossa myös lounastamme. Iltapäivällä palaamme Kazaniin, jossa vapaa-aikaa.

Nautimme yhteisen illallisen ja näemme tataarishown.

Päivä 6

Kuljetus lentokentälle ja Finnairin lento klo 04.15 - 06.55 Helsinkiin. 

Ajat paikallista aikaa. Kazanissa aika on sama kuin Moskovassa ja Suomessa. Kesäaikana ei ole aikaeroa.

Lähdöt

MatkustusaikaKestoReittiHinta
16.-21.4.2018 POISTUNUT MYYNNISTÄ6 pv/5 yötäHelsinki - Kazan - Helsinki1195 €
10.-15.9.20186 pv/5 yötäHelsinki - Kazan - Helsinki1195 €

Kazanin nähtävyyksiä

KREML - Kazanin vanhan linnoituksen, kremlin, ensimmäinen kivi muurattiin jo 1100-luvulla. Vanha linnoitus on myös nykyisin täynnä elämää ja nähtävyyksiä. Kremlin alueella sijaitsee Venäjän suurin moskeija, Kul Sharif ja sen vieressä vaikuttava ortodoksinen Blagovestsenskin eli Marian Ilmestyksen kirkko. Kalteva Syjymbike-torni muistuttaa Kazanin viimeisestä kuningattaresta. Kazanin Kreml kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. KAIKKIEN USKONTOJEN TEMPPELI on ainutlaatuinen arkkitehtoninen kokonaisuus, jossa yhdistyy ortodoksisen ja katolisen kirkon sekä muslimimoskeijan, juutalaisen synagogan, buddhalaisen kirkon ja kiinalaisen pagodin elementtejä. Temppeliä ei käytetä uskonnollisessa toiminnassa, vaan se symboloi uskontokuntien yhteiseloa. Kokonaisuuden on suunnitellut paikallinen kuvanveistäjä ja taidemaalari Ildar Khanov. TATARSTANIN AKATEEMINEN OOPPERA- JA BALETTITEATTERI tarjoaa korkeatasoisia esityksiä rakastetuista venäläisistä ja eurooppalaisista klassikoista syyskuusta kesäkuuhun. BAUMANKATU - Kazanin vanhimpia katuja oleva Baumankatu on matkailijoiden ja paikallisten suosima kävelykatu. Baumanilla pidetään teatteri- ja taide-esityksiä ja siellä on paljon ravintoloita ja kauppoja. Suosittelemme! VANHA TATAARIKORTTELI - Kaban-järven rannalla oleva korttelikylä oli aiemmin Kazanin teollisuus- ja kauppakeskus. Nykyisin se on ulkoilmamuseo, jossa pääsee tutustumaan vanhaan Kazaniin ja tataarien tapoihin ja kulttuuriin. Alue on vaikuttavan näköinen tinakattoisine kauppiastaloineen, moskeijoineen ja minareetteineen.

Suur-Bolgarin kaupunki

Nykytataarien esi-isät bulgaarit perustivat Bolgarin kaupungin, josta tuli 1200-luvulla mongolien Kultaisen Ordan pääkaupunki. Kazanista 180 km päässä sijaitseva Suur-Bolgar kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Se on muslimien pyhäkkö, jossa on säilynyt arkkitehtoonisia muistomerkkejä 1200- ja 1300-luvulta. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluu Suuri Moskeija, Iso ja Pieni minareetti, Pohjoisen ja Itäisen mausoleumit ja kaanien hautaholvi. Uudempaa aikaa edustaa Valkoinen Moskeija, jossa säilytetään maailman suurinta kirjoitettua Koraania - sivun korkeus on 2 m ja paino 800 kg. Mielenkiintoinen vierailukohde on myös Suur-Bolgarin museo, jossa on esillä mm. koruja, riimukääröjä ja aseita. Suosittelemme Suur-Bolgariin kokopäiväretkeä Kazanista.

Svijazhskin luostarisaari

Iivana Julma rakennutti Svijazhskin linnoituksen 1500-luvulla Volgan ja Svijaga-joen yhtymäkohtaan valloitettuaan Kazanin mongolivallasta. Kazanista 60 km päässä sijaitsevalle Svijazshkin linnoitussaarelle pääsee nykyisin myös tietä pitkin. Vajaan 300 hengen saarella pääsee tutustumaan muinaisvenäläisen arkkitehtuurin helmiin kuten Pyhän Kolminaisuuden eli Troitskajan kirkkoon, joka perimätiedon mukaan valmistui yhden päivän aikana v. 1551. Uspenskin kirkossa on harvinaisia 1500-luvun freskoja, joihin on maaalattu Iivana Julma. Neuvostoaikana saarella oli vankila ja psykiatrinen sairaala. Kultuurihistoriallista perintöä ryhdyttiin vaalimaan 2010-luvulla. Nykyisin pienessä saarikaupungissa toimii museo, ratsastustalli ja keskiaikainen teemakeskus Lenivy Tozhok ('laiska tori'). Svijazhskissa matkailija voi nauttia paikallista kalakeittoa ja kokeilla vaikkapa jousiammuntaa.

Tatarstanilainen keittiö

Perinteisen tataarikeittiön ruokia ovat mm. kolmionmuotoiset lihalla tai perunalla täytetyt etspotsmakit ja perunamuusilla tai hirssipuurolla täyetty kystybyi-leipä. Jälkiruokana nautitaan makeita tshak-tshak- ja talkysh kaleve -hunajajälkiruokia. Myös nykykeittiö hyödyntää paikallisia metsämarjoja, sieniä, kotijuustoa, katyk-kermaa, hunajaa, kalaa ja lintuja. Savustettu hanhen- ja hevosenliha ovat paikallisia erikoisuuksia. Perinteinen juoma on musta tee, joka maustetaan usein mäkikuismalla, timjamilla tai organolla. Teen kanssa tarjoillaan pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja pastila-leivonnaisia.

Bilyar Palace Hotel****

Hyvätasoinen hotelli kaupungin keskustassa puiston laidalla. Osasta huoneista näkymä puiston takana sijaitsevalle järvelle. Elegantisti sisustetuissa huoneissa on huonekohtaisesti säädettävä ilmastointi, langaton internetyhteys, tv, hiustenkuivain ja minibaari. Buffet-aamiainen. Hotellissa on tataariruokaa tarjoileva ravintola, baari, kauneussalonki, kuntokeskus ja kokoustiloja.