Syyslomalla Pietariin lasten kanssa | Lähialuematkat

Lasten kanssa Pietariin

 • Pietari Verikirkko lasten kanssa Pietarissa_Lähialuematkat
  Grand Maket Venäjä pienoiskoossa Pietarissa_Lähialuematkat
  Palatsiaukio Pietarissa_romanttiset hevoskärryt_Lähialuematkat

Pietari on mainio kaupunkikohde lasten kanssa. Tekemistä ja näkemistä riittää aamusta iltaan. Monipuolisilla retkillämme näet loistokkaan Venäjä pienoiskoossa -näyttelyn, jossa voit vaikuttaa arjen kulkuun. Merimaailmassa saat ihastella värikkäitä koralleja ja pääset lähes kosketusetäisyydelle rauskujen ja hurjien haiden kanssa. Käymme katsomassa Dimaa ja Mashaa - eläintieteellisessä museossa majailevia mammutinpoikasia - ja rautatiemuseossa kapuamme entisajan upeiden junanvaunujen kyytiin. Myös kulttuuriohjelmaa on tarjolla, ja taitavat nukketeatteri- tai sirkusesitykset tempaavat pikkuväen varmasti mukaansa. Tämä matka on sinulle, joka haluat osallistua opastetuille retkille ja nauttia valmiiksi järjestetystä monipuolisesta ohjelmasta matkanjohtajan huolehtiessa käytännön järjestelyistä. Pietariin on kätevä matkustaa junalla - loma alkaa jo leikkivaunusta! Mikäli et valitse retkipakettia, voit viettää lomaviikon aikuiseen makuun: nauttia Pietarin taideaarteista ja viihtyisistä ravintoloista, tehdä mielenkiintoisia löytöjä taideliikkeissä ja shoppailla värikkäillä ruokatoreilla sekä vaate- ja kenkäkaupoissa. Täyttä lomaa!

Lasten kanssa Pietariin

Matkapaketin hintaan alk. 331 € sisältyy

 • Allegro-junamatkat (2. lk) Helsinki - Pietari ja Pietari - Helsinki
 • 4 yötä hotelli Dostojevskissä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Kuljetukset asema - hotelli - asema
 • Aamiaiset hotellissa
 • Viisumin rekisteröintimaksu
 • Retki upeaan, uudenaikaiseen rautatiemuseoon
 • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
 • Lapsialennus 0-5-vuotiaille -80 €/hlö, 6-14-vuotiaille -40 €/hlö

Lisäpalvelut

 • Ryhmäviisumi (Suomen kansalaisille) Lähialuematkojen kautta 80 €/hlö
 • Kertaviisumi Venäjälle Lähialuematkojen kautta 85 €/hlö
 • Yhden hengen huone 115 €/hlö
 • Retkipaketti matkanjohtajan kera: Okeanarium-merimaailma, eläintieteellinen museo ja Grand Maket -interaktiivinen pienoismallimuseo 42 € (aikuiset)/22 € (lapset yli 6v)/12 € (2-5v)
 • Pääsyliput nukketeatteriin tai sirkukseen (tarjonta selviää myöhemmin)

Paikkoja rajoitetusti. Jos seurueessasi on yli 4 henkilöä, varaa matka asiakaspalvelustamme p. 09 6689 5730 tai matkat@lahialuematkat.fi Passin pitää olla voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Varaa viisumin hankkimiseen kaksi viikkoa aikaa - Lähialuematkat huolehtii järjestelyistä.  Viisumikäsittelyyn tarvitsemme toimistoomme seuraavat asiakirjat: passi, valokuva, täytetty viisumianomuslomake sekä todistus matkavakuutuksesta. Lisätietoja täältäJos sinulla tai matkakumppanillasi on muu kuin Suomen passi, tarkistathan viisumimenettelyn ja hinnan toimistostamme ennen matkan varaamista. Kun teet varauksen verkkokaupassa, tarvitset seurueesi kaikkien matkustajien nimi-, syntymäaika- ja passitiedot. Matka toteutetaan, jos sille ilmoittautuu vähintään 15 henkilöä. Matkaan sovelletaan yleisiä valmismatkaehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja seuramatkoille. Tutustu matkaehtoihin

Matkaohjelma

Alustava matkaohjelma (pidätämme oikeuden muutoksiin)
Matkaohjelma tarkentuu, kun matkustus taas on mahdollista ja juna-aikataulut vahvistuvat.

Tiistai 

15.15 Kokoontuminen Helsingin rautatieasemalla
15.57 Allegro-juna lähtee Pietariin.
19.27 Saapuminen Pietariin. Siirrymme matkanjohtajan opastuksella meitä odottavaan bussiin ja ajamme hotelliin.
Majoittuminen ja iltatoimet
Hotellin yhteydessä on 24/7 auki oleva kauppakeskus ruokakauppoineen ja läkorttelissa useita blini-, pelmeniravintoloita sekä kivoja kahviloita.

Keskiviikko 

Aamiainen omaan tahtiin hotellin noutopöydästä.
10.30 Kokoontuminen hotellin aulassa ja lähtö bussilla hotellista
11-13 Tutustuminen Eläintieteelliseen museoon
13-14 Bussikuljetus hotelliin
14-16 Vapaata aikaa ja päikkäreitä
Voit myös tutustua omatoimisesti Pietariin. Pääkatu Nevski prospekt on kivenheiton päässä ja ihan hotellin vieressä on metroasema, josta pääsee kätevästi kaikkialle kaupunkiin. Metrolla on helppo kulkea sillä kartta- ja reittiopasteet ovat myös latinalaisin kirjaimin. Vapaata ostosaikaa esim. Nevski prospektilla
16.00 Lähtö bussilla hotellista Grand Maket Rossija - interaktiiviseen pienoismallimuseoon
18-19 Päivällinen Grand Maketissa (omakustanteinen)
19-19.30 Bussikuljetus hotelliin

Torstai 

Aamiainen hotellissa
10.00 Lähtö kävellen hotellista (1,2 km)
10.30 Tutustuminen Okeanariumiin (Sea world Neptun-kauppakeskuksessa) matkanjohtajan kera
12.30-13 Lounas kauppakeskus Neptunissa olevissa ravintoloissa (omakustanteinen)
13/14 - Paluu hotelliin
Vapaata aikaa: omatoimista tutustumista kaupunkiin. 
Mahdollinen sirkus- tai nukketeatteriesitys (tarjonta selviää pari kuukautta ennen matkaa).

Perjantai

Aamiainen hotellissa
10.00 Lähtö metroasemalle hotellista
Metromatka rautatiemuseoon
11-13 Tutustuminen rautatiemuseoon (sisältyy matkan hintaan)
13 Paluu metrolla hotelliin
14-16 Vapaata aikaa/iltapäivälepo hotellissa
16-18 Vapaata leikkiä Jättiläisen talossa (Dom Velikana), labyrinttisokkelossa tai neukkuaikaisten pelikoneiden museossa (vapaavalintainen, omakustanteinen ohjelma),
matkanjohtaja opastaa halukkaat matkustajat leikkipaikkaan.
TAI shoppailua Pietarin sydämessä pääkatu Nevski prospektilla (tai ajanvietettä Happylon-sisäleikkipuistossa, jossa on mm. monia pelikoneita kouluikäisille).

Lauantai 

Aamiainen hotellissa
9.30-10 Uloskirjautuminen hotellista ja matkatavaroiden pakkaaminen bussiin.
HUOM! Matkanjohtaja ottaa kaikkien passit hotellin vastaanotosta!
10.00 Bussi lähtee hotellista rautatieasemalle
11.30 Allegro-juna Suomea kohti lähtee
14.57 Saapuminen Helsinkiin

Kesäaika Pietarissa on sama kuin Suomessa, talviaika on +1h edellä Suomen aikaa. Varmista junien aikataulut ja matkaohjelmassa esitetyt aikataulut ennen matkaa. Lähialuematkat pidättää oikeuden aikataulu-  ja ohjelmamuutoksiin. 

Vinkki!
Valuutta. Venäjällä maksat ruplilla/kortilla/lähimaksulla/debit-kortilla/luottokortilla. Suosittelemme pienen käteismäärän vaihtamista ennen matkaa. Ruplia saat esim. Forexin vaihtopisteestä Helsingin rautatieasemalta tai Allegro-junassa (vain käteistä, ei kortilla) rahanvaihtajilta junan kulkiessa Suomen puolella. Hotellimme läheisyydessä on useita pankkiautomaatteja. Suurin osa Pietarin ravintoloista ja kaupoista hyväksyy kortit maksuvälineenä. Ruplan kurssi 1 € = n. 80 RUB. Jos suunnittelet matkabudjettisi Suomen hintatason mukaan, pärjäät loistavasti.

Ei tulevia matkoja

Venäjä pienoiskoossa -näyttely

Grand Maket Venäjä pienoiskoossa I Lähialuematkat
Grand Maket, Venäjä pienoiskoossa -näyttelyssä viihtyy varmasti koko perhe. Yli 800 m2 suuruisena levittäytyvä pienoismalli esittelee elämää Venäjällä idästä länteen ja etelästä pohjoiseen. Junat ja autot kulkevat sähköistetyillä radoilla 2500 m matkan ja erilaiset liikkuvat koneet ja laitteet esittelevät mm. toimintaa satamissa ja teollisuuslaitoksissa. Pienoismallista tunnistaa helposti Moskovan ja Pietarin. Miniatyyrikokoiset ihmishahmot tekevät töitä, retkeilevät ja laskettelevat vuorilla, lehmät laiduntavat ja hevoset juoksevat raviradalla. Elävyyden tuntua näyttelyhalliin luo joka 15 minuutin välein vaihtuva valaistus yön ja päivän välillä. Oivaltavalla tavalla entiseen teollisuushalliin rakennetussa Grand Maketissa on kahvila ja vierailijat pääsevät seuraamaan pienoismalleja rakentavia työntekijöitä. Grand Maket on avoinna joka päivä klo 10 - 20. Osoite ja kulkuyhteydet: Tsvetochnaya ulitsa 16, lähin metroasema Moskovskye vorota 1 km

Pietarin luonnontieteellinen museo

Pietarin luonnontieteellinen museo_sinivalaan luuranko_Lähialuematkat
Pietarin eläintieteellinen museo on Venäjän ja Euroopan suurin eläintieteen museo. Siellä on maailman suurin mammuttikokoelma. Kuuluisin mammutti lienee Dimaksi nimetty muumioitunut mammutinpoikanen, joka löytyi 1970 luvulla Siperiasta ikiroudan alta. Museon kuuluisuuksiin kuuluu myös Pietari Suuren 300 vuotta vanha täytetty hevonen, jolla Pietari Suuri ratsasti Pultavan taisteluun. Museon näyttelyissä on noin 30 000 esinettä ja sen kokoelmiin kuuluu yli 15 miljoonaa näytettä. Museossa on useita jo sukupuuttoon kuolleita nisäkkäitä, lintuja, käärmeitä, äyriäisiä, koralleja ja hyönteisiä. Museo on perustettu 1832 ja se on osa Venäjän tiedeakatemian eläintieteen instituuttia.

Okenarium

Pietarin Okenarium_Lähialuematkat
Pietarin Okenarium -merimaailma on mielenkiintoinen vierailukohde kaiken ikäisille. Pietarin keskustassa sijaitsevassa 5000 m2 Okenariumissa pääsee ihailemaan mm. haita ja hylkeitä. Meriaailmassa on 57 akvaariota, jotka ovat kooltaan 10 – 750 litraa. Paikan erikoisuus on 35 m pitkä vedenalainen tunneli (kuvassa), jossa vierailija pääsee akvaarioon ”sisälle”. Okenariumissa on yli 2000 makean ja suolaisen veden kalaa ja selkärangatonta sekä yli 200 nisäkäslajia. Osoite ja kulkuyhteydet: Universitetskaya naberezhnaya 1, lähin metroasema Admiralteyskaya, jonne kävelymatkaa 1 km.

Venäjän rautatiemuseo

Pietari_Venäjän rautatiemuseo_Lähialuematkat
Venäjän rautatiemuseossa Pietarissa tutustutaan Venäjän rautateiden historiaan aina sen alkuajoista nykypäivään asti. Yli viiden jalkapallokentän kokoisella 39 000 m2 alueella on noin 3500 näyttelyesinettä, joista 118 on vetureita tai junavaunuja. Näyttelyn teemoja ovat mm. rautateiden synty Venäjällä, rautatiekalusto tsaarinvallan ja toisen maailmansodan aikana, liikenteenohjaus, sillanrakennus ja ratojen rakennus- ja kunnossapito. Museossa käy vuosittain noin 35 000 kävijää yli 40 maasta. Osoite: Biblioteknyi pereulok 4/2, lähin metroasema Baltiyskaya, josta on n. 7 min kävelymatka.

Dostoevsky***

Hotel Dostoevsky standard room.
Siisti perushotelli sijaitsee Vladimirski Passazh -ostoskeskuksen ylemmissä kerroksissa. Tilavissa, lämminsävyisissä huoneissa on internetyhteys ja tallelokero. Hotellissa palvelevat ravintola Dostoevsky ja kirjailijan romaanin päähenkilön mukaan nimetty baari Raskolnikov. Pääkatu Nevski prospektille on matkaa 450 m ja Talvipalatsiin 2,5 km. Hotellin alapuolella on metroasema Vladimirskaja-Dostojevskaja, josta on suora linja Suomen rautatieasemalle. Hotellilla on oma pysäköintialue, sauna, kuntosali sekä neljä kokoustilaa. Lähialuematkojen tähtiluokitus 3***. Osoite: Vladimirskiy prospekt 19.

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voi nousta Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Pietariin matkustavien tai sieltä lähtevien matkustajien passi- ja tullitarkastukset hoituvat kätevästi junamatkan aikana. Viipuriin saapuvien ja Viipurista lähtevien matkustajien (Venäjän) viranomaistarkastukset tehdään Viipurin asemarakennuksessa.