SVS matka Udmurtiaan kesä 2020 | Lähialuematkat

Maalaiselämää Udmurtiassa

 • Lauluperinne on tärkeä osa udmurtialaiskulttuuria
  Maalaismaisemaa Udmurtiassa

Extreme! Tällä reissulla ei lorvita: Elät arkea keskellä Venäjän maaseutua ja teet yhdessä kyläläisten kanssa monenlaisia askareita. Matka antaa tuntumaa touhukkaaseen, mutta hermoja lepuuttavaan maaseudun arkeen. Samalla olet osa yhteisöä tekemällä ja oppimalla yhdessä paikallisten kanssa. Tietysti saat myös ainutlaatuisia elämyksiä kaikille aisteille: aitoa luomu- ja lähiruokaa, vihertäviä maisemia ja sadonkorjuun rikkaita makuja ja tuoksuja. 
Udmurtia on suomalais-ugrilaisten udmurttien nimikkotasavalta Koillis-Euroopassa Kama- ja Vjatkajokien välissä. Udmurtian pääkaupunki; Helsingin kokoinen Iževsk, sijaitsee noin 1 000 km Moskovasta itään. Udmurttikulttuuri tunnetaan erityisesti rikkaasta laulu- ja tanssiperinteestään.

 

Maalaiselämää Udmurtiassa, kesä 2022

Matkapaketin hintaan 1 448 € sisältyy

 • Junamatkat 2.lk Helsinki-Pietari (Allegro), Pietari-Izhevsk (yöjuna), Izhevsk-Moskova (lento), Moskova-Helsinki (yöjuna Tolstoi)
 • Majoitukset: 2 yötä junassa 4 h hytti, 2 yötä hotelli Italmas*** 2 hh, 5 yötä perhemajoituksessa udmurtialaisessa kylässä
 • Ateriat: perillä perheissä täyshoito, matkojen aikana omakustanteisesti
 • Tutustuminen suomalais-ugrilaiseen Izhevskin kaupunkiin, osallistuminen ruokafestivaali Byk-Bykiin, opastetut retket, vierailu Buranovon mummojen luona, matkaohjelman mukaiset vierailut
 • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut matkan ajan

Lisäpalvelut

 • Lisämaksu majoituksesta 1 hengen huoneessa hotelli Italmasissa*** 73 €
 • Junamatka Pietari-Izhevsk 2 hengen hytissä 99 €/hlö
 • Junamatka Moskova-Helsinki 2 hengen hytissä 86 €/hlö
 • Venäjän kertaviisumi 80 €
 • Viisumin ja passin lähetys matkan varaajan kotiosoitteeeseen 12,50 €

Matka tehdään yhteistyössä Suomi-Venäjä-Seuran kanssa. Varaa matka kätevästi verkkokaupasta tai asiakaspalvelustamme matkat@lahialuematkat.fi ja 09 6689 5730. Suomi-Venäjä-Seuran jäsenenä saat matkapaketista 50 € alennuksen. 

Passin on olltava voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Varaa viisumin hankkimiseen kaksi viikkoa aikaa - Lähialuematkat huolehtii järjestelyistä.  Viisumikäsittelyyn tarvitsemme toimistoomme seuraavat asiakirjat: passi, valokuva, täytetty viisumianomuslomake sekä todistus matkavakuutuksesta. Lisätietoa täältä. Kun teet varauksen verkkokaupassa, tarvitset seurueesi kaikkien matkustajien nimi-, syntymäaika- ja passitiedot. 

Oy Russian Tours Ltd. Lähialuematkat on matkan vastuullinen matkanjärjestäjä. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja seuramatkoille. Tutustu matkaehtoihin. Ulkoministeriö kehottaa noudattamaan Venäjälle matkustettaessa tavanomaista varovaisuutta. Tutustu ministeriön Venäjää koskevaan matkustustiedotteeseen

Matkaohjelma

(Pidätämme oikeuden muutoksiin. Aikataulu vahvistuu, kun Venäjän juna-aikataulut vahvistetaan.)

1. päivä

6.50 Kokoontuminen Helsingin rautatieasemalla, Allegro-junan laiturin päädyssä
7.17 Lähtö Suomesta Allegrolla Pietariin
10.47 Saapuminen Pietariin ja kuljetus Laatokan asemalle
13.32 Lähtö junalla 131G Izhevskiin

2. päivä

20.28 Saapuminen Izhevskiin (paikallista aikaa, 19.28 Moskovan aikaa)
Majoittuminen hotelliin (Italmas, 1hh huone saatavilla lisämaksusta)
päivällinen

3. päivä

Tutustuminen suomalais-ugrilaisen ruuan Byg-Byg -festivaaliin.

4. päivä

Kaupunkikiertoajelu Izhevskissä
Lähtö Gozhnjan kylään
Majoittuminen perheisiin, tutustuminen isäntäväkeen

5.-9. päivät 

Elämää udmurttiperheessä kyläyhteisön jäsenenä. Vierailun aikana osallistumme useisiin perinteisiin ja paikallisiin askareisiin.

Keräämme villejä yrttejä ja sidomme vehreitä vihtoja, musisoimme yhdessä kyläläisten ja "Buranovon mummojen" kera sekä teemme maukkaita perinneruokia, kuten pelmenejä ja ”kumyshka”-juomaa (lue: pontikkaa!). Lisäksi tutustumme kiehtovaan udmurtialaismuotiin paikallisen vaatesuunnittelijan ateljeessa sekä hiljennymme pyhällä lähteellä. Aistimme myös udmurtialaisen banjan löylyt!
 

9. päivä

Perheiden hyvästely - kotimatka alkaa
Lähtö Gozhnjan kylästä lentokentälle Izhevskiin
11.35-12.45 (2h 10 min) Izhevsk-Moskova -lento (Sheremetevo)
(tarjolla on myös junavaihtoehto omatoimisesti matkustaen) HUOM! AIkataulu on alustava!
Tutustumista Moskovaan
23.10 Tolstoi-yöjuna lähtee Moskovasta Suomeen (Leningradin asema)

10. päivä

13.30 Saapuminen Helsinkiin.

Tutustu Suomi-Venäjä-Seuraan!

Suomi-Venäjä-Seuran logo
Suomi-Venäjä-Seura (SVS) tarjoaa tietoa ja mahdollisuuksia tutustua Venäjän monimuotoiseen kulttuuriin, arkeen, yhteiskuntaan, kieleen ja suomalais-ugrilaisiin kansoihin. SVS kannustaa venäjän kielen opiskeluun sekä tarjoaa mahdollisuuksia harjoittaa kielitaitoa. SVS:n matkoilla pääset tutustumaan Venäjään ja venäläiseen kulttuuriin syvemmin. Suomi-Venäjä-Seura on kaikille avoin, poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö. Voit osallistua seuran toimintaan ja tapahtumiin eri puolilla Suomea. Jäsenenä tuet seuran toimintaa ja pääset hyödyntämään jäsenedut. Jäsenmaksu on 20 €/vuosi, alle 25-v 10 €/ensimmäinen vuosi. Lisätiedot www.suomivenajaseura.fi ! Tervetuloa!

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voi nousta Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Pietariin matkustavien tai sieltä lähtevien matkustajien passi- ja tullitarkastukset hoituvat kätevästi junamatkan aikana. Viipuriin saapuvien ja Viipurista lähtevien matkustajien (Venäjän) viranomaistarkastukset tehdään Viipurin asemarakennuksessa.

Tolstoi

Tolstoi-yöjunan makuuvaunu
Venäläinen yöjuna kulkee Helsingin ja Moskovan välillä kerran vuorokaudessa kumpaankin suuntaan. Kyytiin voi nousta Helsingin päärautatieaseman lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjällä Tolstoi pysähtyy Viipurissa, Pietarissa Ladozhskin asemalla, Tverissä, ja Moskovassa Leningradskin asemalla. Tolstoissa on nykyaikaiset ja erittäin siistit 1. luokan (hytti kahdelle henkilölle) ja 2. luokan (hytti neljälle henkilölle) makuuvaunut, joiden varustukseen kuuluu pc-pistorasiat. Vaunut on ilmastoitu, ja jokaisessa vaunussa on kahden wc:n lisäksi suihku. Palveluihin kuuluu lisämaksullinen internetyhteys. Junassa kulkee ravintolan työntekijä, jolta voi ostaa mm. kahvia, teetä ja pikkupurtavaa. Muissa käytännön asioissa opastaa vaunuhoitaja. Junassa on ainoastaan makuupaikkoja. Junassa on lisäksi ylellinen business-luokka, jonka makuuhyteissä on oma ilmastointi, suihku ja wc. Vaunun päädyssä palvelee pieni loungeravintola. Venäläistyylisessä ravintolavaunussa saa perinteisiä venäläisiä ruokia ja paikallisia juomia. Ravintolavaunussa on pöytiintarjoilu. Varustaudu maksamaan käteisellä (euro, rupla, US-dollari) vaikka luottokorttimaksu voikin olla mahdollista.