Junalla Viipuriin | Lähialuematkat

Kulttuurin helmiä Viipurissa 19. - 20.5.2018

Viipurin vanha kaupunki Lähialuematkat

Keväinen Viipuri hurmaa. Lähde suomeksi opastetulle matkalle tutustumaan kulttuurihistorian aarteisiin - Alvar Aallon kirjastoon ja Pietarin Eremitaasin taideaarteisiin Uno Ullbergin suunnittelemassa entisessä  kuvataidekoulussa. Ihastu Viipurin linnaan ja tutustu Viipurin kauniiseen vanhaan kaupunkiin. Nauti vanhan kaupungin keskiaikaisesta tunnelmasta ja anna pikkupuotien ja viihtyisien kahviloiden yllättää iloisesti. Junamatka Allegrolla taittuu nopeasti ja mukavasti. Matkan viimeinen varauspäivä on 15.4. Varmista paikkasi pian!

Kulttuurin helmiä Viipurissa 19. - 20.5.2018

Matkapaketin hintaan 279 € sisältyy

  • Allegro-junamatkat Viipuriin Helsingistä, Tikkurilasta, Lahdesta, Kouvolasta tai Vainikkalasta
  • 1 yö hotelli Viipurissa jaetussa kahden hengen huoneessa
  • Hotellin aamiaiset
  • Lounas ravintola Espilässä
  • Opastettu kaupunkikiertoajelu
  • Opastetut vierailut kuljetuksineen Alvar Aallon kirjastoon, Viipurin linnaan ja Viipurin Eremitaasiin
  • Suomea puhuvan paikallisoppaan palvelut
  • Lähialuematkojen matkanjohtajan palvelut

Lisäpalvelut

  • Yhden hengen huonelisä 25 €/hlö
  • Ryhmäviisumi 72 €/hlö

Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan yleisiä valmismatkaehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja seuramatkoille. Tutustu matkaehtoihin. Matkalle tarvitaan Venäjän viisumi. Lähialuematkat hoitaa kaikki käytännön järjestelyt. Varmista että passi on voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Lisätietoa Venäjän viisumeista 
Matkan viimeinen varauspäivä on 15.4.2018. Varmista paikkasi pian!

Matkaohjelma

Lauantai 19.5.

Tapaamme matkanjohtajan kanssa Allegron lähtölaiturin alkupäässä Helsingin rautatieasemalla. 

7.20 - 9.43 Allegro Helsinki - Viipuri. 

Junaan voi nousta Helsingin lisäksi Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Voit nauttia omakustanteisen aamiaisen Bistro Allegrossa ja vaihtaa rahaa junassa kiertävältä rahanvaihtajalta. 

Viipurissa lähdemme linja-autolla suomeksi opastetulle kaupunkikiertoajelulle ja vierailemme Alvar Aallon suunnittelemassa kaupunginkirjastossa. 

13.00-14.00 Lounas ravintola Espilässä

14.00 Majoitumme arkkitehti Uno Ullbergin suunnittelemaan Viipuri-hotelliin.

16.00 - 18.00 Tutustumme taidemuseo Eremitaasin Viipurin sivupisteen taidenäyttelyyn. Pietarin taidemuseo Eremitaasin Viipurin sivupiste toimii Uno Ullbergin suunnittelemassa funkkisrakennuksessa, jossa toimi aikoinaan kuvataidekouluna. 

Ilta on vapaa-aikaa. 

Sunnuntai 20.5

Aamiainen hotellissa. 

9.30 - 12.00 Tutustumme oppaan johdolla keskiaikaiseen Viipurin linnaan.

Vapaa-aikaa kaupungilla. Ehdit vielä ostoksille Kauppahalliin ja pikkupuoteihin sekä viettää mukava lounastuokio keskustan viihtyisissä kahviloissa. 

15.15 Kuljetus hotellista rautatieasemalle.

16.35 Allegro Viipuri - Helsinki.

VIISUMISTA

Matkalle järjestämme ryhmäviisumin. Viisumin saamiseksi pitää sinun toimittaa Lähialuematkojen toimistolle 19.4.2018 mennessä:
1)  Selkeä kopio passin kuva-aukeamasta. Kopiota otettaessa passi pitää sijoittaa kopiokoneeseen niin, että passin ääriviivat näkyvät kopiossa. Passin oltava voimassa vielä 6 kk viisumin päättymisen jälkeen.
2) Jokaisen matkustajan huolellisesti täyttämä viisumianomuskaavake. Kaavakkeen saa toimistoltamme tai nettisivuiltamme http://www.lahialuematkat.fi/viisumit/venaja/viisumianomuslomakkeet
3) Vakuutusyhtiön todistus voimassaolevasta matkavakuutuksesta. Kortin kopio ei kelpaa. 
4) Yksi passikuva, alle 6 kk vanha, koulukuvat eivät kelpaa.

Yllä mainitut dokumentit voit tuoda toimistollemme tai ne voi lähettää postitse. Kirjattu kirje on turvallisin tapa toimittaa ne postin kautta. 

Allegro

Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voit nousta Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu, vaunuosastoilla kärrymyynti ja junan kulkiessa Suomen puolella mahdollisuus vaihtaa valuuttaa. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille ja lemmikkien kanssa matkustaville.

Hotelli Viipuri ***

Viipurin kestosuosikkeihin kuuluva hotelli Viipuri sijaitsee keskustassa lähellä rautatieasemaa. Lämminsävyisissä huoneissa on oma kylpyhuone ja wc. Huoneissa ei ole ilmastointia. Hotellin yleisissä tiloissa on langaton internetyhteys. Hotellin vastaanotto on auki läpi vuorokauden ja palveluihin kuuluu ravintola ja kesäterassi. Rakennuksen on suunnitellut suomalainen arkkitehti Uno Ullberg ja se valmistui 1928. Huoneita on 94. Suomalaisten suosima klassikkohotelli joka sopii hyvin ryhmille.

Monrepos´n puisto

Ludwigsteinin hautamuistomerkki Monrepos´n puistossa
Luonnonkaunis Monrepos´n puisto sijaitsee Viipurin Linnasaaren kaupunginosassa muutaman kilometrin päässä vanhasta kaupungista. Puisto sai alkunsa kun Viipurin linnan ylikomendantti Pjotr Aleksejevitš Stupišin alkoi muuttaa vanhan kartanon aluetta englantilaistyyppiseksi maisemapuutarhaksi. Nykyisin n. 161 ha laajuinen alue on puisto- ja luonnonsuojelualue. Alueella on historiallinen Monrepos’n kartano, kahvilakioski, Väinämöistä esittävä patsas, Narkissoksen vesilähde, Neptunuksen temppeli ja Ludwigsteinin suvun vaikuttava hautamuistomerkki (kuvassa). Puistoon on pieni sisäänpääsymaksu. Varaa seurueellesi Lähialuematkoista suomeksi opastettu tutustumisvierailu!

Viipurin Eremitaasi

Viipurin Eremitaaši
Pietarin Eremitaašin sivupiste Viipurissa on vierailun arvoinen taidemuseo. Eremitaašissa voi ihailla Pietarista tuotettuja vaihtuvia näyttelyitä. Uno Ullbergin 1930-luvulla suunnittelemassa entisessä kuvataidekoulussa toimii myös nykyisin lasten taidekoulu. Uusklassismia ja funktionalismia edustava rakennus sijaitsee 1500-luvun lopulla rakennetun Pantsarlahden bastionin päälla, ja sieltä avautuu kaunis maisema Suomenvedenselälle. Pyydä Lähialuematkoilta seurueellesi tarjous suomeksi opastetusta museovierailusta! Museossa voi vierailla myös itsenäisesti.