Pietari on makuja tulvillaan! Venäläisen keittiön lisäksi kaupungista löytyy runsaasti etnisten keittiöiden ravintoloita - idästä ja lännestä. Tällä matkalla nautimme parhaat päältä, ja maukkaisiin retkiin meidät johdattaa venäläiseen ruokakulttuuriin perehtynyt asiantuntijamme Kirsi Viljaala.
Vierailukohteissamme tutustumme kansan arkiruokiin ja mausteisiin - leipään, kaaliin, blineihin ja teehen - istumme iltaa uzbekistanilaisten patojen äärellä ja kohotamme maljan gruusialaisravintolassa hyvän ruuan ystäville! Upea elämys on myös vierailu keisarillisessa Lomonosovin posliinitehtaassa, jossa vielä nykyäänkin kaikki esineet tehdään käsityönä. Monipuolisilla retkillämme vierailemme Eremitaasin museoon kuuluvassa loistokkaassa Menshikovin palatsissa, aistimme värikkään ruokatorin markkinameininkiä sekä tutustumme herkkupuodin ylelliseen tarjontaan. Puemme essut myös itsellemme ja kokeilemme, kuinka perinteisten taikinanyyttien, pelmenien taittelu luonnistuu. Luvassa on ihania iltoja, pikantteja makuja ja reilusti ruokaa! Tutustu mielenkiintoiseen matkaohjelmaan, kutsu ystävä mukaan ja varmista pian paikkasi. Opastetulle matkalle on helppo lähteä ja asiantuntevan matkanjohtajan seurassa saat lomasta kaiken irti.
Hatsapuria ja hapankaalia - makumatka Pietariin, ei varattavissa
Matkapaketin hintaan alk. 593 € sisältyy
- Allegro-junamatkat 2. lk Helsinki - Pietari ja Pietari - Helsinki
- 3 yön majoitus Catherine Art Hotellissa jaetussa 2 hengen huoneessa
- Hotelliaamiaiset
- Ohjelmassa mainitut ateriat (ilman alkoholijuomia)
- Ohjelmassa mainitut retket (pääsyliput ja opastus suomeksi)
- Ohjelman mukaiset kuljetukset paikan päällä
- Pieni kaupunkikiertoajelu
- Suomea puhuvan matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
- Asiantuntijaoppaan alustukset retkikohteissa ja kirjallinen materiaali venäläisestä ruokakulttuurista
Lisäpalvelut
- Lisämaksu majoituksesta yhden hengen huoneessa 95 € (10/2022) ja 158 € 7/2022)
- Matka-asiakirjojen postitus varaajan osoitteeseen 12,50 €
- Venäjän kertaviisumi 80 €
- Pääsylippu baletti- tai oopperaesitykseen ajankohdan tarjonnan mukaisesti
Virittäydy matkan tunnelmaan etukäteen kotisohvaltasi!
Kuuntele ja lue Kirsi Viljaalan venäläisestä keittiöstä kertovat haastattelut. Linkki YLE Areenan sekä Kirkko ja Kaupunki -lehden haastatteluihin löytyvät sivun alareunasta, matkaohjelman alta.
Matkan vastuullinen järjestäjä on Oy Russian Tours Ltd. Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja seuramatkoille. Tutustu matkaehtoihin. Venäjälle tarvitaan viisumi, jonka hankkimiseen on hyvä varata aikaa kaksi viikkoa. Lähialuematkat huolehtii järjestelyistä. Lisätietoa Venäjän viisumista.
Asiakaspalvelu: matkat@lahialuematkat.fi tai 09 6689 5730.
Matkaohjelma
(Huom! Ohjelma on alustava.)
1. päivä - matka venäläisen keittiön sydämeen
10.15 Kokoontuminen Helsingin rautatieasemalla
10.57 Juna lähtee Helsingistä (Pasila, Tikkurila, Lahti, Kouvola, Vainikkala) (Tätä kirjoitettaessa VR ei ole vielä vahvistanut aikatauluja vuodelle 2021.)
14.27 Saapuminen Pietariin
14.30-15.30 Aloitamme makumatkamme mielenkiintoisesta leipämuseosta. Leipä on yksi venäläisen keittiön perusraaka-aine. Kuulemme leivän historiasta ja opimme lisää mm. venäläisestä ruisleivästä, viljoista ja muusta leiväntekoon liittyvästä esineistöstä.
16 Bussikuljetus Catherine Art -hotelliin ja majoittuminen
Vapaata aikaa
18.30 Kokoonnumme hotellin ala-aulaan ja lähdemme kävellen illalliselle (etäisyys 1 km)
19- Uzbekistanilainen illallinen: Kirsi kertoo uzbekkikeittiön ominaispiirteistä, raaka-aineista ja ruuanvalmistustavoista ja siitä, miten ruokakulttuuri eroaa naapurimaidensa keittiöstä. Nautimme illallisen uzbekistanilaisen tavan mukaan - pöydän antimia jakaen.
Illallisen jälkeen palaamme takaisin hotelliin
2. päivä - Lomonosovin posliinia, kansan arkiruokaa ja georgialaisia herkkuja
7.30- Hotelliaamiainen
9.30 Kokoonnumme hotellin aulaan ja lähdemme päivän retkille bussilla.
10-13 Lomonosovin posliinitehdaskierros, posliinimuseo ja kauppa
Imperial posliinitehdas on Venäjän vanhin. Tutustumme valmistuksen mielenkiintoisiin ja tarkkuutta vaativiin eri työvaiheisiin; yksityiskohtien maalaamiseen ja koristekultaukseen. Vielä tänäkin päivänä kaikki esineet tehdään käsityönä! Tutustumme tehtaan yhteydessä toimivan museon keisarillisiin esineisiin.
13-14.30 Bussikuljetus Pietarin keskustaan ja syömme lounaan stolovajassa, ns. kansankuppilassa.
14.30-16 Tutustumme kauppahalliin ja Kuchnetshnyi rynok -ruokatoriin, jotka vilisevät elämää: kauppiaita, mausteita, tuoksuja ja ihmisiä. Aistimme kaupanteon tunnelmaa ja saamme ehkä maistiaisiakin. Mahdollisuus omiin ostoksiin.
16-17 Siirrymme kaupungin pääkadun, Nevan valtakadun, vilskeeseen (kävely 1,2 km). Ihastelemme varakkaan väestön ostosparatiiseja ja viehätymme koristeellisesta Jelisejevin herkkupuodista, jonka historia, sisustus ja tarjonta hämmästyttävät. Mahdollisuus omiin ostoksiin. Palaamme kävellen hotelliin.
17 Vapaata aikaa
18.30 Lähdemme hotellin aulasta illalliselle kävellen (600 m).
19-22 Georgialainen illallinen Illallisen yhteydessä kuulemme georgialaisesta keittiöstä, sen raaka-aineista, mausteista ja erityispiirteistä. Opimme "oikean" tavan nauttia hatsapuria ja hinkaleita.
3. päivä - maukkaita munkkeja, mausteita ja Menshikovin palatsin aarteet
Hotelliaamiainen
10 Kokoonnumme hotellin aulassa ja lähdemme kävellen (550 m) tutustumaan legendaariseen neuvostoaikaiseen munkkikahvilaan (osto- ja maistamismahdollisuus).
10.30-11 Kurkistamme Pyhän Marian kirkkoon, kuulemme Suuren Tallikadun suomalaisesta historiasta
11.00 Hyppäämme bussin kyytiin ja teemme pienen kaupunkikiertoajelun. Ylitämme yhden Pietarin monista silloista Nevajoen yli Vasilin saarelle.
12-13.30 Vierailemme hieman tuntemattomammassa, tsaarin työtoverin Menshikovin, palatsissa, joka on Pietarin ensimmäinen suuri kivirakennus ja loistokkaasti sisustettu. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää 1700-luvun upeisiin kaakelilaattoihin.
13.30 -15 Vietämme vapaata aikaa viihtyisällä kävelykadulla, jonka varrella on useita ravintoloita. Mahdollisuus ostoksiin. Omatoiminen lounas.
15-16.30 Astelemme aistit valppaina maustemuseoon. Kierroksen jälkeen nautimme museossa kupposen teetä, jonka lomassa Kirsi kertoo venäläisestä teenjuonnista ja teeseremoniasta.
16.30 Metromatka hotelliin. Pietarin ja Moskovan metrot rakennettiin lähes heti toisen maailmansodan jälkeen. Höttöisen, suomaisen maaperän vuoksi Pietarin metro on yksi maailman syvimmille kaivetuista. Useat asemat ovat kuin taideteoksia ja kuuluja koristeellisuudestaan.
19- Vapaa ilta/ennakkoon varattua lisämaksullista kulttuuriohjelmaa
Toiveittesi mukaisesti hankimme pääsyliput Mihailovskin teatterin balettiin tai oopperaan tai Filharmonian suuren tai pienen salin konserttiin (ajankohdan tarjonnan mukaisesti).
4. päivä - venäläisen ruuan kokkauskurssi, pelmenien pyörittelyä
Hotelliaamiainen
10.30 Uloskirjautuminen hotellista, matkatavarat mukaan bussiin
11- Pääsemme itse kokkaamaan! Paikallisen oppaan ja Kirsin ohjaamina loihdimme Taste lab -keittiössä maittavan aterian pelmeneineen, minkä jälkeen nautimme sen lounaaksi.
14- Kuljetus Suomen asemalle, jonka ympäristössä teemme viimeiset tuliais- ja eväsostokset
15.30 Allegro-juna lähtee Suomen asemalta
19.00 Matka päättyy Helsinkiin (väliasemat Vainikkala, Kouvola, Lahti, Tikkurila, Pasila)
Matkan retket sisältävät ohjelman mukaisesti kävelyä, askelmia, portaita ja mahdollisesti epätasaista maastoa, minkä vuoksi matka ei sovellu liikuntaesteisille. Mukavat kävelykengät on hyvä varata matkalle mukaan.
Ajat ovat paikallista aikaa. Kesäaika on Pietarissa sama kuin Suomessa, talviaika on +1h Suomen aikaan verrattuna. Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.
Varaa paikkasi, ja virittäydy venäläisten makujen tunnelmaan jo nyt - kuuntele Kirsin haastattelu Yle Areenasta!
Tässä Kirkko ja Kaupunki -lehden jutussa puolestaan Kirsi kertoo blineistä.
Ei tulevia lähtöjä | ||||
---|---|---|---|---|