Georgian matkat | Lähialuematkat

Purpurin Georgia 21.-25.5.2020

 • Tbilisi_Lähialuematkat
  Tbilisin värikkäät talot_Lähialuematkat
  Tyttö ja viinipullo Georgiassa_Lähialuematkat
  Georgialainen viinitasting_Lähialuematkat
  Georgialainen ruoka_Lähialuematkat
  Jvarin luostari Georgia_Lähialuematkat

Kevään upea matka kiehtovaan Georgiaan. Jos olet kiinnostunut hyvistä viineistä ja erinomaisesta ruoasta, olet lämpimästi tervetullut Haapasalon Villen Purpur-ravintolan asiakasmatkalle Tbilisiin. Opastetulla matkalla tutustumme Georgian tuhansia vuosia vanhaan viiniperinteeseen ja nautimme hyvää ruokaa. Vierailemme Tbilisin ulkopuolella Kahkhetin viinialueella perheomisteisella viinitilalla ja pääsemme maistamaan Georgian kuuluisinta brandya Sarajishvilin perinteikkäässä brandytehtaassa. Tervetuloa elämysmatkalle Villen Purpur-ravintolan innoituksen lähteille!

Purpurin Georgia 21.-25.5.2020

Matkapaketin hintaan 895 € sisältyy

 • Air Balticin lennot turistiluokassa Helsinki - Tbilisi - Helsinki Riian kautta
 • Majoitus Ibis Styles Tbilisi Center (4*) hotellissa aamiaisineen
 • Lounas ja viinitasting viinitilalla Kakhetin viinialueella
 • Illallinen ravintola Purpurissa
 • Brandy-tasting Sarajishvilin tehtaalla
 • Opastettu kävelykierros Tbilisin vanhassa kaupungissa
 • Kondolihissikyyti Narikalan linnoitukselle
 • Ohjelman mukaiset kuljetukset
 • Pullollinen vettä jokaisena perilläolopäivänä
 • Lähialuematkojen matkanjohtajan ja paikallisen oppaan palvelut

Lisäpalvelut

 • Juomaraha paikalliselle oppaalle (n. 3 €/pvä) ja kuljettajalle (n. 2 €/pvä) - matkanjohtaja kerää paikan päällä

Varaa matka kätevästi verkkokaupassamme tai asiakaspalvelussamme matkat@lahialuematkat.fi, p. 09 6689 5730, toimistossamme Vuorimiehenkatu 3 tai Helsingin päärautatieaseman toimistossa. Matkapaketin hinta on 1055 € yksin yhden (1) hengen huoneessa majoittuvalle henkilölle. (Muuta verkkokaupassa matkahaku 1 henkilölle). Suomen kansalainen ei tarvitse Georgiaan viisumia. Matkan viimeinen varauspäivä on 12.4.2020. Varmista paikkasi matkalle pian!

 

Matkaohjelma

Lennot Air Baltic

BT 308 21.5.2020 Helsinki – Riika 20:50 – 21:55

BT 724 21.5.2020 Riika – Tbilisi 23:05 – 03:30 +1

BT 725 25.5.2020 Tbilisi – Riika 04:15 – 06:40

BT 301 25.5.2020 Riika – Helsinki 08:00 – 09:05

Torstai 21.5.

Matkanjohtajan tapaaminen Helsinki - Vantaan lentokentällä.  BT 308  Helsinki – Riika 20:50 – 21:55, BT 724  Riika – Tbilisi 23:05 – 03:30 +1

Kuljetus (noin 30 min) hotelliimme Ibis Styles Hotel Center (4*) ja majoittuminen. 

Perjantai 22.5. Tbilisi 

Aamulla nautimme aamiaisen hotellissa ja lähdemme tutustumaan Tbilisin vanhaan kaupunkiin opastetulla kävelykierroksella.  

Vanhan Tbilisin pittoreski kaupunginosa levittäytyy Narikalan linnoituksen juurelle. Tbilisissä on maalauksellisen kauniita kapeita katuja, rakennusten upeita julkisivuja, vanhoja kirkkoja ja rikkikylpyläkortteli, josta kaupunki on saanut nimensä. Paras näkymä kaupunkiin avautuu vanhalta kaupungin muurilta, jonne nousemme gondolihissillä. Tbilisi sijaitsee vuoristoisella alueella ja keskustassakin on melkoisia korkeuseroja. Kävelykierros edellyttää hyvää peruskuntoa, ja varaathan mukaan tukevat kävelykengät. Kierroksen päätteeksi on vapaa-aikaa, jolloin voit nauttia omakustanteisen lounaan kaupungilla tai hotellissa. 

lltapäivällä tutustumme perinteikkääseen Sarajishvilin brandy-tehtaaseen. Kuulemme brandyn valmistuksen saloista ja kierroksen päätteeksi nautimme talon jaloja juomia (VSOP) tastingissa. Haapasalon Villen Purpur-ravintolassa Helsingissä on muuten tarjolla Sarajishvilin juomia!

Brandy-tastingin jälkeen paluukuljetus hotelliin. Illalla nautimme yhteisen illallisen Tbilisin Purpur-ravintolassa. 

Lauantai 23.5. Tbilisi - Mtskheta - Chardakhi - Tbilisi (90 km)

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti Georgian entistä pääkaupunkia Mtskhetaa. Unescon maailmanperintölistalle kuuluva Mtskheta on ortodoksisen Georgian hengellinen pääkaupunki, jossa kristinusko sai alkunsa jo 300-luvulla. Vierailemme 500-luvulta peräisin olevassa Jvarin luostarissa. Vuoren rinteellä sijaitsevasta luostarista on upea näkymä alas laaksoon Aragvi- ja Mtkvari -jokien yhtymäkohtaan ja 1000-luvulta olevaan Svetiskhovelin katedraaliin. Jvarin luostarista jatkamme matkaa Svetiskhovelin katedraaliin, joka on Georgian merkittävin katedraali. 

Matkamme jatkuu Iagon viinitilalle Chardakhin kylään. Iagon luona pääsemme tutustumaan ikiaikaiseen tapaan valmistaa viiniä maanalaisissa saviruukuissa, kvevreissä. Vierailun kohokohta on viinitasting ja perinteinen, runsas georgialainen maalaislounas. Tilan viinejä on mahdollista ostaa mukaan. 

Palaamme takaisin Tbilisiin, jossa ilta on vapaa-aikaa. Vanhassa kaupungissa on runsaasti ravintoloita ja viinibaareja, joissa voi jatkaa perehtymistä mielenkiintoisiin georgialaisiin viineihin ja satumaisen hyvään ruokaan. Hintataso on suomalaisittain edullinen ja ravintoloissa voi yleisesti maksaa luottokorteilla. 

Sunnuntai 24.5.

Aamiainen hotellissa.

Sunnuntai on vapaa-aikaa. Tbilisin vanhaan kaupunkiin on mukava tutustua kävellen. Kaupunkiin voi tutustua käyttämällä paikallista metroa. Mielenkiintoinen kokemus on myös vierailu vanhan kaupungin rikkikylpylään. Parhaat neuvot ja vinkit kylpylävierailullesi saat paikalliselta oppaaltamme ensimmäisen päivän kävelykierroksen aikana. Muista ottaa oma uimapuku mukaan. Vierailun arvoisia ovat myös Kasvitieteellinen puutarha ja Kansallismuseo, jossa pääset tutustumaan Georgian tuhansia vuosia vanhaan historiaan. Muinaisen Silkkitien varrella sijaitsevan Tbilisin kaduilla ja kujilla viihdyt varmasti myös ilman erityistä ohjelmaa. Lounas ja illallinen omakustanteisesti kaupungilla tai hotellissa. 

Illalla kannattaa mennä levolle hyvissä ajoin. 

Maanantai 25.5.

Kirjautuminen ulos hotellista ja kuljetus lentokentälle. Lento Tbilisistä Riian kautta Helsinkiin BT 725  Tbilisi – Riika 04:15 – 06:40, BT 301 Riika – Helsinki 08:00 – 09:05.

Matkaehdot 

Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja tälle matkalle. Alla on kerrottu erityismaksu- ja peruutusehdot. Tutustu myös muihin matkaehtoihin

Erityismaksuehdot

Varauksen yhteydessä pitää maksaa varausmaksu 150 €/hlö. Loppusuoritus on maksettava viimeistään 13.4.2020.

Asiakkaan maksaessa matkan verkkokaupassa Paytrail-palvelun välityksellä , peritään Visa (Nets)- ja MasterCard (Nets) -kortilla maksettaessa 2% maksutapalisä kokonaissummasta. 1.7.2019 alkaen American Express ja Diners Club -kortilla maksettaessa verkkokaupassa maksutapalisää ei toistaiseksi peritä. 

Erityisperuutusehdot

Matkustajalla on oikeus peruuttaa matka milloin tahansa ennen matkan alkamista. Tällöin Lähialuematkat perii peruutusmaksua seuraavasti:

a) 150 €/hlö varausmaksu kun matka peruutetaan viimeistään 16.1.2020

d) 60 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan 17.1. - 12.4.2020 välisenä aikana

e) 95 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan 13.4.2020  tai sen jälkeen

Peruutuksesta on ilmoitettava Lähialuematkat Oy Russian Tours Ltd:lle viivytyksettä. Matkan peruutusajankohdaksi katsotaan se ajankohta, jolloin Lähialuematkat Russian Tours saa tiedon peruutuksesta. Huomaathan, että jos peruutat matkan oman tai matkaseuralaisesi tai lähisukulaisesi sairastumisen vuoksi, ei Lähialuematkat palauta Yleisten matkapakettiehtojen perusteella matkan hintaa, vaikka olisit hankkinut lääkärintodistuksen sairastumisesta. Suosittelemme varmistamaan, että matkavakuutukseenne sisältyy matkan peruutusturva. 

Mikäli matkalle ilmoittautuneita ei ole riittävästi, on matkanjärjestäjällä oikeus peruuttaa matka viimeistään 13.4.2020. Tällöin Lähialuematkat palauttaa asiakkaan jo maksamat maksut kokonaisuudessaan.  Lähialuematkat Oy Russian Tours Ltd. pidättää oikeuden vähäisiin muutoksiin matkaohjelmissa.

Hyvä tietää

Matkalle tarvitset tukevat kävelykengät ja riittävän peruskunnon jotta jaksat kävellä vuoristoisessa Tbilisissä.

Valuutta. Georgian valuutta on lari. (1 € = n. 2,6 laria) Laria ei vaihdeta Suomessa. Valuutanvaihtopisteitä ja pankkiautomaatteja on Tbilisissä paljon ja parhaat vinkit saamme paikalliselta oppaaltamme. Matkailijoiden suosimissa ravintoloissa ja liikkeissä käy luottokortti.

Pukeutuminen. Ortodoksisissa kirkoissa vieraillessa naisten pitää peittää hiuksensa ja käyttää hametta. Mukaan voi varata ison huivin, jonka voi kietaista vyötärölle kirkkovierailuja varten. Vuoristoilma on etenkin iltaisin viileä, joten lämpimiä vaatteita kannattaa varata mukaan. 

Georgialaiset viinit

Georgialaista valkoviiniä.
Georgiaa pidetään viininvalmistuksen alkuperämaana. Vanhimmat arkeologiset viinituotantoon liittyvät löydöt ovat 8000 vuoden ikäisiä. Perinteisen georgialaisen viininvalmistustekniikan, kvevri-menetelmän, juuret ulottuvat ainakin 6000 vuoden taakse. Mainintoja georgialaisista viineistä löytyy Homeroksen teoksista ja viini on vahvasti esillä maan omissa vanhoissa runoissa ja lauluissa sekä muussa kulttuurissa. Georgiasta on löydetty 500 eri rypälelajiketta, mutta vain parilla kymmenellä on kaupallista merkitystä. Merkittävin georgialainen tumma rypälelajike on Saperavi, joka on joko ainoa lajike tai merkittävin lajike kaikissa maan huippupunaviineissä. Muita tummia lajikkeita ovat esimerkiksi Aleksandrouli ja Mujuretuli. Niistä valmistetaan Khvanchkaraa, joka oli tiettävästi yksi maailman tunnetuimman georgialaisen, Josef Stalinin, lempiviineistä. Vaaleista lajikkeista merkittävimpiä ovat Rkatsiteli, Mtsvane ja Tsolikouri. Georgiassa on viisi viinialuetta. Näistä merkittävin on itäisessä Georgiassa sijaitseva Kakheti, jossa tuotetaan 70 % maan viineistä. Viinimatkamme aikana vierailemme lukuisilla eri viinitiloilla, joista monet ovat perheomisteisia ja osa tuottaa viiniä vain muutamia tuhansia pulloja vuodessa. Osa tuottaa viiniä vain kvevri-menetelmällä, osa myös modernilla tavalla. Kartlin alueella sijaitsevaa Mukhrania lukuun ottamatta vierailtavat tilat sijaitsevat Kakhetin viinialueella.

Kvevri-menetelmä

Georgialainen viinikellari - viini kypsyy maanalaisissa kvevreissä.
UNESCO:n aineettoman kulttuuriperinnön kohteisiin kuuluvassa Kvevri-menetelmässä viinikäyminen tapahtuu maahan upotetuissa saviastioissa. Kvevreissä tuotettu viini poikkeaa modernilla tavalla tuotetusta viinistä merkittävästi aromien ja makujen sekä valkoviinien osalta ja jopa värin suhteen. Osa kvevreissä tuotetuista valkoviineistä on väriltään niin tummia, että niitä kutsutaan toisinaan oransseiksi viineiksi. Vahvempi värisävy tulee rypäleiden kuorista, jotka kvevri-menetelmässä ovat käymisastiassa käymisen aikana, toisin kuin modernissa valkoviinintuotannossa. Monet modernit luomu- ja biodynaamisten viinien tuottajat ympäri maailmaa ovat omissa tuotantoprosesseissaan ottaneet mallia kvevri-menetelmästä.