Purpurin Georgia Tbilisi | Lähialuematkat

Purpurin Georgia 25. - 29.9.2019

 • Georgialainen keittiö_Lähialuematkat

Syksyn odotettu matka kiehtovaan Tbilisiin. Jos olet kiinnostunut hyvistä viineistä ja erinomaisesta ruoasta, olet lämpimästi tervetullut Haapasalon Villen Purpur-ravintoloiden asiakasmatkalle. Matkan kohokohtia ovat vierailu viinitilalla Kakhetian viinialueella ja tasting Sarajishvilin perinteikkäässä brandytehtaassa. Tutustut Georgian tuhansia vuosia vanhaan viiniperinteeseen ja nautit hyvää ruokaa. Tervetuloa kiehtovalle elämysmatkalle Villen Purpur-ravintoloiden innoituksen lähteille!

Purpurin Georgia 25. - 29.9.2019

Matkapaketin hintaan 929 € sisältyy

 • UIA:n lennot turistiluokassa Helsinki - Tbilisi - Helsinki Kiovan kautta
 • Majoitus Sole Palace (4*) hotellissa aamiaisineen
 • Viinitasting Iagon viinitilalla 27.9.
 • Brandy-tasting Sarajishvilin tehtaalla 26.9.
 • Opastettu kävelykierros Tbilisin vanhassa kaupungissa
 • Illallinen 26.9., lounas Iagon viinitilalla 27.9.
 • Kondolihissikyyti Narikalan linnoitukselle
 • Lähialuematkojen matkanjohtajan ja paikallisen oppaan palvelut
 • Ohjelman mukaiset kuljetukset
 • Pullollinen vettä jokaisena perilläolopäivänä

Lisäpalvelut

 • Lisä majoituksesta 1 hengen huoneessa 180 €

Suomen kansalainen ei tarvitse Georgiaan viisumia. Varaa matka kätevästi verkkokaupassamme. Voit varata matkan myös asiakaspalvelussamme matkat@lahialuematkat.fi, p. 09 6689 5730, toimistossamme Vuorimiehenkatu 3, Helsinki (ma - pe klo 9 - 17) tai Helsingin päärautatieaseman toimistossa (ma - pe klo 10 - 18). Huomaathan, että matkapakettiin ei sisälly matkavakuutusta. Matkan viimeinen varauspäivä on 16.8.2019

Matkaohjelma

Keskiviikko 25.9.

Matkanjohtajan tapaaminen Helsinki - Vantaan lentokentällä.  Lennot PS 152  Helsinki – Kiova  16.10 – 18.15 , PS 517 Kiova – Tbilisi  21.10 – 00.55 (+1 h)

Saavumme torstain puolella klo 00.55 paikallista aikaa Tbilisiin, jossa vastassa on paikallinen opas. Matka uuteen Sole Palace(4*) -hotelliin kestää noin puoli tuntia. Majoittuminen. 

Torstai 26.9. Tbilisi 

Majoittuminen lentokentältä saavuttuamme. Aamulla nautimme aamiaisen hotellissa ja lähdemme tutustumaan Tbilisin vanhaan kaupunkiin opastetulla kävelykierroksella.  

Vanhan Tbilisin pittoreski kaupunginosa levittäytyy Narikalan linnoituksen juurelle. Tbilisissä on maalauksellisen kauniita kapeita katuja, rakennusten upeita julkisivuja, vanhoja kirkkoja ja rikkikylpyläkortteli, josta kaupunki on saanut nimensä. Paras näkymä kaupunkiin avautuu vanhalta kaupungin muurilta, jonne nousemme gondolihissillä. Tbilisi sijaitsee vuoristoisella alueella ja keskustassakin on melkoisia korkeuseroja. Varaathan kävelykierrokselle tukevat kengät. Kohtuullisen hyvästä peruskunnosta on myös apua.

ltapäivällä tutustumme perinteikkääseen Sarajishvilin brandy-tehtaaseen. Kuulemme brandyn valmistuksen saloista ja kierroksen päätteeksi nautimme talon jaloja juomia tastingissa. Haapasalon Villen Purpur-ravintoloissa Helsingissä ja Tampereella voit myös nauttia Sarajishvilin juomia. 

Brandy-tastingin jälkeen paluu hotelliin. Illalla nautimme yhteisen illallisen Tbilisin Purpur-ravintolassa. 

Perjantai 27.9. Tbilisi - Mtskheta - Chardakhi - Tbilisi (90 km)

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti Georgian entistä pääkaupunkia Mtskhetaa. Unescon maailmanperintölistalle kuuluva Mtskheta on ortodoksisen Georgian hengellinen pääkaupunki, jossa kristinusko sai alkunsa jo 300-luvulla. Vierailemme 500-luvulta peräisin olevassa Jvarin luostarissa. Vuoren rinteellä sijaitsevasta luostarista on upea näkymä alas laaksoon Aragvi- ja Mtkvari -jokien yhtymäkohtaan ja 1000-luvulta olevaan Svetiskhovelin katedraaliin. Jvarin luostarista jatkamme matkaa Svetiskhovelin katedraaliin, joka on Georgian merkittävin katedraali. 

Matkamme jatkuu Iagon viinitilalle Chardakhin kylään. Iagon luona pääsemme tutustumaan ikiaikaiseen tapaan valmistaa viiniä maanalaisissa saviruukuissa, kvevreissä. Vierailun kohokohta on viinitasting ja perinteinen, runsas georgialainen maalaislounas. Tilan viinejä on mahdollista ostaa mukaan. 

Palaamme takaisin Tbilisiin, jossa ilta on vapaa-aikaa. Vanhassa kaupungissa on runsaasti ravintoloita ja viinibaareja, joissa voi jatkaa perehtymistä mielenkiintoisiin georgialaisiin viineihin ja satumaisen hyvään ruokaan. Hintataso on suomalaisittain edullinen ja ravintoloissa voi yleisesti maksaa luottokorteilla. 

Lauantai 28.9. 

Aamiainen hotelissa.

Lauantai on vapaa-aikaa. Tbilisin vanhaan kaupunkiin on mukava tutustua kävellen. Hotellistamme on muutaman minuutin kävelymatka Freedon Square -matroasemalle, joten kaupunkiin kannattaa tutustua myös metroilemalla.  Suosittelemme rentoutumishetkeä jossain vanhan kaupungin kuuluisista rikkikylpylöistä. Niistä saat parhaat vinkit paikalliselta oppaaltamme ensimmäisen päivän kävelykierroksen aikana. Vierailun arvoisia ovat myös Kasvitieteellinen puutarha ja Kansallismuseo, jossa pääset tutustumaan Georgian tuhansia vuosia vanhaan historiaan. Muinaisen Silkkitien varrella sijaitsevassa Tbilisissä viihdyt varmasti myös ilman erityistä ohjelmaa. 

Illalla kannattaa mennä levolle hyvissä ajoin. 

Sunnuntai 29.9.

03.00 kirjautuminen ulos hotellista ja kuljetus lentokentälle. Lento Tbilisistä Kiovan kautta Helsinkiin PS 518 Tbilisi – Kiova 05.30 – 07.25  , PS 151  Kiova – Helsinki  09.50 – 11.55.

Matkaehdot 

Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja tälle matkalle. Tutustu Yleisiin matkapakettiehtoihin

Erityismaksuehdot

Varauksen yhteydessä pitää maksaa varausmaksu 150 €/hlö. Loppusuoritus on maksettava viimeistään 6.5.2019. Jos matka varataan 7.5.2019 ja sen jälkeen,  pitää matka maksaa kokonaisuudessaan varauksen teon yhteydessä. 

Asiakkaan maksaessa matkan American Express-,  Diners Club-, Visa (Nets)- tai MasterCard (Nets) -kortilla peritään 2% maksutapalisä kokonaissummasta. 

Erityisperuutusehdot

Matkustajalla on oikeus peruuttaa matka milloin tahansa ennen matkan alkamista. Tällöin Lähialuematkat perii peruutusmaksua seuraavasti:

a) 150 €/hlö varausmaksu kun matka peruutetaan viimeistään 6.5.2019.

d) 60 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan 7.5.2019 - 16.8.2019 välisenä aikana. 

e) 95 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan 17.8.2019 tai sen jälkeen. 

Peruutuksesta on ilmoitettava Lähialuematkat Oy Russian Tours Ltd:lle viivytyksettä. Matkan peruutusajankohdaksi katsotaan se ajankohta, jolloin Lähialuematkat Russian Tours saa tiedon peruutuksesta. Huomaathan, että jos peruutat matkan oman tai matkaseuralaisesi tai lähisukulaisesi sairastumisen vuoksi, ei Lähialuematkat palauta Yleisten matkapakettiehtojen perusteella matkan hintaa, vaikka olisit hankkinut lääkärintodistuksen sairastumisesta. Suosittelemme varmistamaan, että matkavakuutukseenne sisältyy matkan peruutusturva. 

Mikäli matkalle ilmoittautuneita ei ole riittävästi, on matkanjärjestäjällä oikeus peruuttaa matka viimeistään 19.8.2019. Lähialuematkat Oy Russian Tours Ltd. pidättää oikeuden muutoksiin matkaohjelmissa.

Hyvä tietää

Matkalle tarvitset tukevat kävelykengät ja riittävän peruskunnon jotta jaksat kävellä vuoristoisessa Tbilisissä.

Valuutta. Georgian valuutta on lari. (1 € = n. 2,6 laria) Laria ei vaihdeta Suomessa. Valuutanvaihtopisteitä ja pankkiautomaatteja on Tbilisissä paljon. Matkailijoiden suosimissa ravintoloissa ja liikkeissä käy luottokortti.

Pukeutuminen. Ortodoksisissa kirkoissa vieraillessa naisten pitää peittää hiuksensa ja käyttää hametta. Mukaan voi varata ison huivin, jonka voi kietaista vyötärölle kirkkovierailuja varten. Syyskuussa voi olla vielä helteinen sää, mutta vuoristoilma on etenkin iltaisin viileä, joten lämpimiä vaatteita kannattaa varata mukaan. 

Lennot

PS 152               25.9.2019  Helsinki – Kiova    16:10 – 18:15        

PS 517               25.9.2019  Kiova – Tbilisi       21:10 – 00:55 +1  

PS 518               29.9.2019  Tbilisi – Kiova       05:30 – 07:25                            

PS 151               29.9.2019  Kiova – Helsinki    09:50 – 11:55   

Georgialaiset viinit

Georgialaista valkoviiniä.
Georgiaa pidetään viininvalmistuksen alkuperämaana. Vanhimmat arkeologiset viinituotantoon liittyvät löydöt ovat 8000 vuoden ikäisiä. Perinteisen georgialaisen viininvalmistustekniikan, kvevri-menetelmän, juuret ulottuvat ainakin 6000 vuoden taakse. Mainintoja georgialaisista viineistä löytyy Homeroksen teoksista ja viini on vahvasti esillä maan omissa vanhoissa runoissa ja lauluissa sekä muussa kulttuurissa. Georgiasta on löydetty 500 eri rypälelajiketta, mutta vain parilla kymmenellä on kaupallista merkitystä. Merkittävin georgialainen tumma rypälelajike on Saperavi, joka on joko ainoa lajike tai merkittävin lajike kaikissa maan huippupunaviineissä. Muita tummia lajikkeita ovat esimerkiksi Aleksandrouli ja Mujuretuli. Niistä valmistetaan Khvanchkaraa, joka oli tiettävästi yksi maailman tunnetuimman georgialaisen, Josef Stalinin, lempiviineistä. Vaaleista lajikkeista merkittävimpiä ovat Rkatsiteli, Mtsvane ja Tsolikouri. Georgiassa on viisi viinialuetta. Näistä merkittävin on itäisessä Georgiassa sijaitseva Kakheti, jossa tuotetaan 70 % maan viineistä. Viinimatkamme aikana vierailemme lukuisilla eri viinitiloilla, joista monet ovat perheomisteisia ja osa tuottaa viiniä vain muutamia tuhansia pulloja vuodessa. Osa tuottaa viiniä vain kvevri-menetelmällä, osa myös modernilla tavalla. Kartlin alueella sijaitsevaa Mukhrania lukuun ottamatta vierailtavat tilat sijaitsevat Kakhetin viinialueella.

Kvevri-menetelmä

Georgialainen viinikellari - viini kypsyy maanalaisissa kvevreissä.
UNESCO:n aineettoman kulttuuriperinnön kohteisiin kuuluvassa Kvevri-menetelmässä viinikäyminen tapahtuu maahan upotetuissa saviastioissa. Kvevreissä tuotettu viini poikkeaa modernilla tavalla tuotetusta viinistä merkittävästi aromien ja makujen sekä valkoviinien osalta ja jopa värin suhteen. Osa kvevreissä tuotetuista valkoviineistä on väriltään niin tummia, että niitä kutsutaan toisinaan oransseiksi viineiksi. Vahvempi värisävy tulee rypäleiden kuorista, jotka kvevri-menetelmässä ovat käymisastiassa käymisen aikana, toisin kuin modernissa valkoviinintuotannossa. Monet modernit luomu- ja biodynaamisten viinien tuottajat ympäri maailmaa ovat omissa tuotantoprosesseissaan ottaneet mallia kvevri-menetelmästä.