SVS 75-juhlamatka Tulaan | Lähialuematkat

Suomi-Venäjä-Seuran 75-juhlamatka Tulaan 25.-29.9.

 • Tulan kreml

Suomi-Venäjä-Seuran upea juhlamatka historialliseen Tulaan ja Tolstoin Jasnaja Poljanaan. Seuran jäsenten lisäksi matkalle ovat lämpimästi tervetulleita kaikki venäläisen kulttuurin ystävät. Opastetulla matkalla vierailemme kirjailija Leo Tolstoin sukutilalla Tulan ulkopuolella ja tutustumme teenjuonnin salaisuuksiin samovaareistaan tunnetussa Tulassa. Matkan kohokohta on SVS:n 75-juhlavuoden ja suomalais-venäläisen Kulttuurifoorumin vastaanotto Tulan kremlissä. Ehdimme tutustua myös Moskovaan ennen paluuta kotiin. Varmista paikkasi syksyn mielenkiintoisimmalle matkalle heti!

Suomi-Venäjä-Seuran 75-juhlamatka Tulaan

Matkapaketin hintaan alk. 695 € sisältyy

 • Junamatkat Helsinki - Moskova (yöjuna), Moskova - Pietari (yöjuna) Helsinki, Pietari - Helsinki (Allegro)
 • Bussikuljetukset Moskova - Tula - Jasnaja Poljana - Moskova
 • Majoitus: 2 yötä junassa, 2 yötä hotelli Tsentr*** Tulassa
 • Ateriat matkaohjelman mukaisesti: 2 x lounas, 3 x aamiainen
 • Kulttuurifoorumin ja Suomi-Venäjä-Seuran 75-juhlavastaanotto
 • Opastetut retket matkaohjelman mukaan
 • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Lisäpalvelut

 • Venäjän kertaviisumi 80 €
 • Lisämaksu hotellimajoituksesta (2 yötä) 1 hengen huoneessa 60 €/hlö
 • Lisämaksu 1. lk makuuhytistä (jaettu kahden hengen hytti) Tolstoi-junassa menomatkalla 65 €/hlö
 • Lisämaksu 1. lk makuuhytistä (jaettu kahden hengen hytti) yöjunassa paluumatkalla Moskova-Pietari 65 €/hlö

Varaa kätevästi verkkokaupassa ilman palvelumaksua. Varausmaksu on 25 % matkapaketin hinnasta, ja se maksetaan varauksen yhteydessä. Matkapaketin normaali hinta on 745 €. Suomi-Venäjä-Seuran jäsenille matkapaketin hinta on 30.6.2019 asti 695 €. 1.7. alkaen jäsenhintainen matkapaketti on 720 €. Kertaviisumi lisähintaan 80 €. 

Huomaathan, että varausta varten tarvitset seurueesi matkustajien syntymäajan, nimi- ja passitiedot. Voit varata matkan myös asiakaspalvelussamme Helsingin päärautatieasemalla ma - pe klo 10 - 18 tai toimistossamme Vuorimiehenkatu 3, ma - pe klo 9 - 17. Palvelemme lisäksi p. 09 6689 5730 ja sp. matkat@lahialuematkat.fi. Matkalle tarvitaan viisumi. Saat varausvahvistuksen yhteydessä tarkat tiedot viisumia varten tarvittavista dokumenteista. Varmista, että oma ja seuralaistesi passit ovat voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. 

Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Russian Tours Oy Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja seuramatkoille. Matka toteutuu, kun matkustajia on vähintään 20. Matkan viimeinen varauspäivä on 18.8.2019. Tutustu matkaehtoihin

Matkaohjelma

Keskiviikko 25.9.

18.00 alkaen matkanjohtajan tapaaminen Helsingin päärautatieasemalla Tolstoi-junan lähtölaiturin alkupäässä

18.44 Juna lähtee kohti Moskovaa. Junaan voi nousta Helsingin päärautatieaseman lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. 

Torstai 26.9. Tula

9.19 Juna saapuu Leningradin rautatieasemalle Moskovaan. Lähtö linja-autolla kohti Tulaa. Nautimme aamiaisen Moskovan kehätien tuntumassa. 

n. klo 14.00 Saavumme Tulaan, jossa majoittuminen Apart Tsentr -hotelliin. 

Lounas hotellissa. 

Iltapäivällä vierailemme Tulan piparkakkumuseossa ja samovaarimuseossa. 

Ilta vapaa-aikaa.

Perjantai 27.9. Jasnaja Poljana

Aamiainen hotellissa. 

8.45 Lähdemme linja-autolla Leo Tolstoin sukutila Jasnaja Poljanaan, jonne on noin 25 min ajomatka. 

Tutustumista nykyisin kotimuseona toimivaan Jasnaja Poljanaan. 

Omakustanteinen lounas Jasnaja Poljanassa. 

Iltapäivällä vierailemme vanhalla Kozlov Zasek - rautatieasemalla, joka toimii nykyisin museona. Tutustumme Tolstoi-aiheiseen näyttelyyn. 

Käymme Tolstoin sukuhaudoilla Kotshakovin hautausmaalla. 

Illalla Kulttuurifoorumin ja SVS 75-vuotta juhlallinen vastaanotto Tulan kremlin museo- ja näyttelykeskuksessa. Kulttuuriohjelmaa.  

Lauantai 28.9. Tula ja Moskova

Aamiainen. Huoneiden luovutus. 

Aamupäivä on vapaa-aikaa. Vinkkimme Tulaan: rantakatu, asemuseo, taidemuseo ja kreml. 

12.00 Lähtö bussilla Moskovaan. Matkan varrella pidämme kahvitauon. 

16.00 Myöhäinen lounas ravintola Godunovissa Punaisen torin vieressä (Nikolskaja ul. 7/9).

Vapaa-aikaa. Tutustumista Kremlin alueeseen. 

21.00 Lähtö Punaiselta torilta bussilla Leningradin asemalle. 

23.30  Express-yöjuna lähtee kohti Pietaria. 

Sunnuntai 29.9.

8.30 Express-juna saapuu Moskovan rautatieasemalle Pietariin. Kuljetus Moskovan rautatieasemalta Suomen asemalle. 

11.30 - 14.57 Allegro Pietari - Helsinki. Junasta voi nousta pois Vainikkalassa, Kouvolassa, Lahdessa ja Tikkurilassa  ennen Helsingin päärautatieasemaa. 

Ajat ovat paikallista aikaa. Kesäaikana aika Moskovassa on sama kuin Suomessa. 

 

Hyvä tietää 

Tietoa mm. valuutasta, turvallisuudesta ja linkin Ulkoministeriön matkustustiedotteeseen ja matkustusilmoitukseen löydät tästä

Tula

Upa-joen varrella, Moskovasta 165 kilometriä etelään sijaitseva Tula on yksi Venäjän vanhimpia kaupunkeja: se mainitaan kronikoissa nimellä "Taidula" (Тайдула) jo vuonna 1146. Tulasta löytyykin yli 300 historiallista rakennusta ja muistomerkkiä sekä hyvin säilynyt, pääosin 1500-luvulla rakennettu linnoitus, kreml. Tulasta muodostui jo Venäjän keisarikunnan aikana merkittävä teräs- ja aseteollisuuden keskus: vuonna 1704 Pietari I määräsi Nikita Demidovin rakentamaan kaupunkiin asetehtaan. Ase- ja metalliteollisuutta on Tulan alueella tänäkin päivänä. Tulassa on nykyään hieman yli 500 000 asukasta ja se on Tulan alueen pääkaupunki, kulttuuri- ja koulutuskeskus.

Tulan piparkakkumuseo

Piparkakkumuseo Tulassa
Samovaarien lisäksi Tula on kuuluisa prjanikeista eli piparkakuista. Toisin kuin suomalaiset piparkakut, venäläiset prjanikit ovat isoja, paksuja ja usein hillotäytteisiä, mutta niiden taikina on samalla tavalla mausteista ja tummaa. Myös prjanikit saavat pintaansa kauniin koristelun. Tulan piparkakut leivotaan rakkaudella, vaivoja ja aikaa säästelemättä. Taikina painellaan puiseen muottiin, johon on kaiverrettu valmiiksi kuvioita tai tekstiä, jotka jäävät koristamaan kohokuviona piparkakun pintaa. Kuvioita korostetaan kuorrutteella. Tulan piparkakkumuseossa pääsemme tutustumaan Tulan piparkakkujen valmistamisen historiaan, leipomisen saloihin sekä tietysti maistelemaan vastapaistettuja tulalaisherkkuja.

Tulan samovaaritehdas

Tulan samovaarimuseossa pääsemme tutustumaan samovaarin – venäläisen keittiön klassikkoesineen historiaan. Samovaarien teollinen tuotanto alkoi ensimmäisenä Tulassa, kun Fjodor Lisitsyn 1700-luvun lopulla perusti Tulaan ensimmäisen samovaaritehtaan. Hyvin pian samovaaritehtaita alkoi nousta muuallekin, mutta Tula nimitti itsensä Venäjän samovaaripääkaupungiksi. 1850-luvulle tultaessa Tulassa oli 28 samovaaritehdasta. Syntyi sanonta ”Tulaan ei mennä oman samovaarin kanssa”, joka tarkoittaa, että vieraaseen paikkaan ei mennä omien tapojensa kanssa. Nykyään samovaareja valmistetaan Tulassa kahdella tehtaalla. Tulan samovaarimuseossa on ainutlaatuinen ja monipuolinen kokoelma. Samovaareja on eri kokoisia ja valmistusmateriaalit vaihtelevat metallista tuoheen.

Tutustu Suomi-Venäjä-Seuraan!

Suomi-Venäjä-Seuran logo
Suomi-Venäjä-Seura (SVS) tarjoaa tietoa ja mahdollisuuksia tutustua Venäjän monimuotoiseen kulttuuriin, arkeen, yhteiskuntaan, kieleen ja suomalais-ugrilaisiin kansoihin. SVS kannustaa venäjän kielen opiskeluun sekä tarjoaa mahdollisuuksia harjoittaa kielitaitoa. SVS:n matkoilla pääset tutustumaan Venäjään ja venäläiseen kulttuuriin syvemmin. Suomi-Venäjä-Seura on kaikille avoin, poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö. Voit osallistua seuran toimintaan ja tapahtumiin eri puolilla Suomea. Jäsenenä tuet seuran toimintaa ja pääset hyödyntämään jäsenedut. Jäsenmaksu on 20 €/vuosi, alle 25-v 10 €/ensimmäinen vuosi. Lisätiedot www.suomivenajaseura.fi ! Tervetuloa!

Apart Hotel Tsentr***

Apart Hotel Tsentrin huone Tulassa.
Kodikas ja siisti hotelli Tsentr sijaitsee Tulan historiallisessa keskustassa, 300 metrin päässä Uspenskin katedraalista ja 600 metrin päässä kremlistä kauppiassuku Balašovien talosta. Hotellin lähellä on kauppoja ja kauppakeskukset Triumph ja Gostinyi Dvor. Hotellissa on ravintola. Ilmastoiduissa huoneissa on taulu-tv ja langaton internetyhteys.

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voit nousta Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Viranomaistarkastukset tehdään kätevästi junamatkan aikana junan lähtiessä Helsingistä ja Pietarista. Viipurissa tarkastukset hoidetaan asemarakennuksessa.

Tolstoi

Tolstoi-yöjunan makuuvaunu
Venäläinen yöjuna kulkee Helsingin ja Moskovan välillä kerran vuorokaudessa kumpaankin suuntaan. Kyytiin voi nousta Helsingin päärautatieaseman lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjällä Tolstoi pysähtyy Viipurissa, Pietarissa Ladozhskin asemalla, Tverissä, ja Moskovassa Leningradskin asemalla. Tolstoissa on nykyaikaiset ja erittäin siistit 1. luokan (hytti kahdelle henkilölle) ja 2. luokan (hytti neljälle henkilölle) makuuvaunut, joiden varustukseen kuuluu pc-pistorasiat. Vaunut on ilmastoitu, ja jokaisessa vaunussa on kahden wc:n lisäksi suihku. Palveluihin kuuluu lisämaksullinen internetyhteys. Junassa kulkee ravintolan työntekijä, jolta voi ostaa mm. kahvia, teetä ja pikkupurtavaa. Muissa käytännön asioissa opastaa vaunuhoitaja. Junassa on ainoastaan makuupaikkoja. Junassa on lisäksi ylellinen business-luokka, jonka makuuhyteissä on oma ilmastointi, suihku ja wc. Vaunun päädyssä palvelee pieni loungeravintola. Venäläistyylisessä ravintolavaunussa saa perinteisiä venäläisiä ruokia ja paikallisia juomia. Ravintolavaunussa on pöytiintarjoilu. Varustaudu maksamaan käteisellä (euro, rupla, US-dollari) vaikka luottokorttimaksu voikin olla mahdollista.