Taidematka Moskovaan 10.-13.10.2019 | Lähialuematkat

Taidematka Moskovaan I MATKA SIIRTYY 2020 ALKUPUOLELLE

 • Pyhän Vasilin kirkko Punaisella torilla Moskovassa_Lähialuematkat

MATKA SIIRTYY 2020 ALKUPUOLELLE. AJANKOHTA ILMOITETAAN MYÖHEMMIN. Lähde kanssamme mahtavaan Moskovaan ja tutustu maailmanluokan kuvataiteen helmiin. Vierailemme Tretjakovin galleriassa ja Pushkinin taidemuseossa sekä tutustumme venäläiseen realistiseen taiteeseen Institute of Russian Realistic Art museossa IRRI:ssa. Tämä matka on sinulle, joka olet kiinnostunut taidehistoriasta ja haluat kokea Venäjän pääkaupungin kiehtovan tunnelman. Matka Moskovaan taittuu ekologisesti junalla ja paluu kätevästi lentäen. Varmista paikkasi syksyn mielenkiintoiselle taidematkalle pian, viimeistään 4.9.

Taidematka Moskovaan I AJANKOHTA VAHVISTETAAN MYÖHEMMIN

Matkapaketin hintaan 829 € sisältyy

 • Junamatka Helsinki - Moskova Tolstoi-yöjunalla (1. lk, jaettu kahden hengen hytti)
 • Lento Moskova - Helsinki, Aeroflotin economy-luokka
 • Majoitus 2 yötä Budapest -hotellissa (jaettu 2 hengen standard-huone)
 • 3 x aamiainen, illallinen 11.10. ja lounas 12.10.
 • Tretjakovin galleria
 • Kremli sisältäen vierailun Asehuoneessa
 • Pushkinin taidemuseo
 • Venäläisen realistisen taiteen museo IRRI
 • Lähialuematkojen matkanjohtajan ja paikallisen oppaan palvelut
 • Ohjelman mukaiset bussikuljetukset

Lisäpalvelut

 • Venäjän kertaviisumi 80 €
 • Lisämaksu majoituksesta 1 hengen (1. lk) junahytissä ja 1 hengen hotellihuoneessa 110 €
 • Illallisristeily lauantaina 12.10. Moskovajoella 78 €
 • Passin/viisumin postitus varaajan osoitteeseen 10 €/varaus

Matkan viimeinen varauspäivä on 4.9.2019. Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Russian Tours Ltd. Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja tälle matkalle. Tutustu matkaehtoihin

Huomaathan, että varausta varten tarvitset kaikkien seurueesi matkustajien nimet (kuten passiin kirjoitettu), syntymäajan, passin numeron ja passin viimeisen voimassaolopäivän. Halutessasi voit varata matkan asiakaspalvelustamme matkat@lahialumatkat.fi, 09 6689 5730 tai toimistostamme Helsingin päärautatieasemalla (ma - pe klo 10 - 18) ja Vuorimiehenkatu 3 (ma - pe klo 9 - 17). 

Varmistathan, että passi on voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Matkalle tarvitaan viisumi. Lähialuematkat lähettää tarkemmat tiedot viisumia varten tarvittavista dokumenteista varausvahvistuksen yhteydessä ja hoitaa kaikki käytännön järjestelyt. Halutessasi löydät lisätietoa viisumista tästä

Matkaohjelma

Torstai 10.10.

18.10 Tapaaminen Lähialuematkojen matkanjohtajan kanssa Helsingin päärautatieasemalla Tolstoi-junan lähtölaiturin alkupäässä. 

18.44 Tolstoi lähtee Helsingistä kohti Moskovaa. Junaan voi nousta lisäksi Pasilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. 

Majoitumme junassa 1. lk makuuhytteihin, jotka ovat kahdelle henkilölle. Lisämaksusta 110 € voit varata majoituksen yhden hengen junahytissä (yksi yö) ja hotelli Budapestissa (kaksi yötä). 

Lipun- ja passintarkastus hoituu kätevästi junamatkan aikana.

Matkapaketin hintaan sisältyy pienehkö lämmin ateria ja alkoholittomia juomia sekä pikkupurtavaa aamua varten. Vaunuhoitaja kysyy matkan alussa haluamanne illallisvaihtoehdon -  yleensä tarjolla on kala-, kana- ja lihavaihtoehto. Huomaathan, että ruoka tarjoillaan omalle paikalle omaan hyttiin. Vaunuhoitajalta voi ostaa käteisellä alkoholijuomia. Tolstoin ravintolavaunu palvelee myöhäiseen iltaan. Ravintolassa voi maksaa euroilla, dollareilla ja ruplilla, mahdollisesti myös luottokortilla. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa käteistä valuuttaa suomalaiselta junassa kiertävältä rahanvaihtajalta. 

Perjantai 11.10.

Saavumme mahtavaan Moskovaan klo 9.19. Jatkamme bussilla aamiaiselle viihtyisään ravintola De Marcoon Moskovan keskustaan. 

Aamiaisen jälkeen vierailemme venäläisen realistisen taiteen museo IRRI:ssa. (Institute of Russian Realist Art) 

13.00 Kuljetus hotelli Budapestiin. Majoittuminen ja vapaa-aikaa. 

19.00 Illallinen hotellissa tai hotellista kävelymatkan päässä sijaitsevassa ravintolassa. Rentoudutaan ja virittäydytään jatkamaan Moskovan taideaarteisiin tutustumista seuraavana päivänä. Matkan hintaan sisältyy ruoka, alkoholijuomat omakustanteisesti paikan päällä.  

Lauantai 12.10.

Aamiainen hotellissa. 

Aamupäivällä tutustumme Tretjakovin ns. vanhaan galleriaan. Galleria sijaitsee Lavrushinskij pereulok -kadulla. Museon tunnetuimpiin töihin kuuluvat mm. Andrei Rubljovin Pyhä kolminaisuus ja Vladimirin Jumalanäiti -ikoni, Alexander Ivanovin Kristuksen ilmestyminen kansalle, Repinin Iivana Julma ja hänen poikansa Iivana. 

Nautimme lounaan taidematkamme teemaan sopivassa Bratya Tretiakovy -ravintolassa ('Tretjakovin veljet') gallerian vieressä. Ruoka sisältyy matkapaketin hintaan, alkoholijuomat omakustanteisesti paikan päällä. 

Lounaan jälkeen tutustumme Moskovan salaperäiseen Kremliin. Kremlin muurien sisäpuolella on useita kirkkoja ja valtion hallinnollisia rakennuksia. Vierailumme kohokohta on Kremlin Asehuone. Museo sijaitsee vuonna 1851 valmistuneessa rakennuksessa lähellä Borovitski-tornia. Asehuoneessa on näytteillä vanhojen aseiden lisäksi mm. kruununjalokiviä, kulta- ja hopeaesineitä 1200 - 1800 -luvuilta, vaatteita ja sadunhohtoisia hevosvaunuja. 

Iltapäivällä Kremlin vierailun jälkeen 1,5 - 2 h tuntia vapaa-aikaa. Olemme sopivasti Moskovan sydämessä Punaisen torin kupeessa, jossa on runsaasti ravintoloita, kahviloita ja erinomaiset ostosmahdollisuudet. Punaisen torin laidalla palvelee edelleen 1893 valmistunut legendaarinen tavaratalo GUM ja lähellä sijaitsevat mm. tavaratalot TSUM ja lasten tavaroihin erikoistunut tavaratalo Detskij Mir. Bolshoi-teatteri ja Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n (entinen KGB) päämaja ovat myös kävelymatkan päässä.

Iltapäivän päätteeksi bussikuljetus hotelliin. 

Lisäpalveluna suosittelemme illallisristeilyä Moskovajoella. Iltavalaistuksessaan Moskova on upea elämys joelta katsottuna, ja 2,5 tuntia kestävän risteilyn aikana ehtii nauttia kiireettömän illallisen. Radisson-ketjun jokiristeilijä on laadukas, lämmin ja tilava. Retken hintaan 78 € sisältyy risteilylippu, ruokailu (ilman juomia) sekä kuljetus hotelli - satama - hotelli. Mukaan lähtee Lähialuematkojen matkanjohtaja. Illallisristeily on varattava samalla kun varaat matkapaketin ja se toteutuu, jos lähtijöitä on vähintään 9 henkilöä. Mikäli illallisristeily ei toteudu, palautamme risteilyn hinnan 78 € sinulle takaisin. 

Sunnuntai 13.10.

Aamiainen hotellissa. 

11.00 Kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme tutustumaan Pushkinin taidemuseoon. Lähellä Moskovajokea ja mahtavaa Kristus Vapahtajan katedraalia sijaitsevassa museossa on kattava kokoelma impressionistisia ja postimpressionistisia maalauksia sekä muuta maalaustaidetta renessanssista alkaen. Museossa on mm. Renoirin, Van Goghin ja Monet´n teoksia.

Pushkinin museosta linja-autokuljetus Belarusskaja-rautatieasemalle klo 14.15 mennessä. Matkustamme Aeroexpress-lentokenttäjunalla Sheremetjevon kentälle, jonne matka taittuu kätevästi puolessa tunnissa. Junaliput ostamme omakustanteisesti kassalta tai automaatista. Junalipun hinta 500 ruplaa (huhtikuu 2019).

18.20 - 20.05 lento SU2200 Helsinkiin. 

Kiitos matkaseurasta!

Ajat ovat paikallista aikaa. Kesäaikana aika Moskovassa on sama kuin Suomessa. Lähetämme aikataulutetun ohjelman 2 - 3 viikkoa ennen matkan alkua sähköpostitse. 

Hyvä tietää

Lue lisätietoa valuutasta ja maksamisesta, ostoksista ja hintatasosta, ajasta ja turvallisuudesta Moskovassa tästä

 

Institute of Russian Realist Art (IRRI)

Institute of Russian Realist Art taidemuseo Moskovassa_Lähialuematkat
Taidemuseo IRRI on Moskovan taidemaailman mielenkiintoinen helmi. Vuonna 2011 avattu museo esittelee venäläistä ja neuvostoliittolaista realistista maalaustaidetta 1800-luvun lopulta 1970-luvulle. IRRI:n perustaja on yksityinen keräilijä, liikemies Aleksei Ananyev. Entiseen puuvillapainotehtaaseen perustetussa museossa on yli 500 näyttelyesinettä kolmessa kerroksessa, eri aikakausilta ja teemoittain. IRRI:n taiteilijoita ovat mm. Gely Korzhev, Viktor Ivanov, Dmitry Zhilinsky, Petr Ossovsky ja Efrem Zverkov. Museon tilat on valaistu taidokkaasti ja tyylikkäästi sisustettu. Museossa on viihtyisä kahvila ja myymälä.

Moskovan Kremli

Moskovan Kremlin asehuone ja Borovitskin torni I Lähialuematkat
Moskovan sydämessä oleva linnoitus eli Kremli on Venäjän hallinnollinen keskus, jossa sijaitsee mm. presidentin virka-asunto. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Kremlin pinta-ala on 27,5 hehtaaria. Muurien sisäpuolella on useita kultakupolisia katedraaleja ja arkkitehtonisesti kauniita rakennuksia. Kremlin pääkohteisiin kuuluu Asehuone, jossa on vanhoja aseita, haarniskoja ja hevosvaunuja, tsaarien kruununjalokiviä, kruunajaisvaatteita ja messupuku, vallan symbolina pidetty monomahin kruunu sekä kulta- ja hopeatöitä 1200 - 1800-luvulta. Asehuoneen yhteydessä on Timanttihuone, jossa on mittaamattoman arvokkaita kruununjalokiviä ja kultaesineitä. Kokoelmaa pidetään Englannin ja Iranin kruununjalokivikokoelmien ohella maailman merkittävimpinä.

Pushkinin taidemuseo

Pushkinin taidemuseo on Moskovan ykkösnähtävyyksiä_Lähialuematkat
Pushkinin taidemuseossa Moskovassa on kattava kokoelma eurooppalaisia impressionistisia ja postimpressionistisia maalauksia sekä muuta maalaustaidetta renessanssista alkaen. Taidemuseo avattiin 1912 ja sen 600 000 näyttelyesineen joukossa on mm. Renoirin, Van Goghin, Monet´n, Cezannen, Matissen ja Picasson teoksia. Kokoelmissa on lisäksi piirustuksia, veistoksia, taideteoksia, arkeologisia ja numismaattisia esineitä sekä taidevalokuvia. Museo sijaitsee Moskovan keskustassa lähellä Moskovajokea ja upeaa Kristus Vapahtajan katedraalia. Lähin metroasema Kropotkinskaja on kävelymatkan päässä.

Risteily Moskovajoella

Moskovan jokiristeilijä I Lähialuematkat
Risteily on erinomainen tapa tutustua Moskovaan. Vältyt ruuhkilta, ja 2,5 - 3 tuntia kestävän risteilyn aikana näet jokivarren upeissa maisemissa monia Moskovan merkittävimmistä nähtävyyksistä. Moderneissa jokilaivoissa on tasokas ravintola ja ilmainen wifi. Matkan varrella näet mm. seuraavat nähtävyydet: Gorkin puisto, ns. Stalinin hampaina tunnetut rakennukset hotelli Ukraina ja Moskovan valtiollinen yliopisto, Venäjän hallituksen rakennus eli Valkoinen talo, Moskovan pormestarin talo, Kiovan rautatieasema, Novodevitsin luostari, Luzhnikin stadion, Venäjän tiedeakatemia, Taiteilijoiden keskustalo, Pietari Suuren patsas, Kristus Vapahtajan kirkko, Kreml, Pyhän Vasilin kirkko ja Novospasskin luostari. Risteily alkaa hotelli Ukrainan laiturista tai Gorky Parkin puiston laiturista.

Budapest Moskova ****

Tunnelmallinen Budapest on nappivalinta Moskovan kaupunkilomallesi. 1800-luvun lopun historiallisessa rakennuksessa toimiva hotelli sijaitsee rauhallisella sivukadulla lähellä Moskovan sydäntä, Kremliä. Klassisen kauniisti sisustetussa Juniorsviitissäsi (28 m2) on makuuhuone ja erillinen oleskelutila. Ilmastoidun huoneen varustukseen kuuluu minibaari ja taulu-tv. Kylpyhuoneessa on suihku tai amme. Käytössäsi on kylpytuotteita, hiustenkuivain ja tohvelit. Runsas buffetaamiainen. Hotellissa on kaksi baaria ja vastaanotto palvelee 24/7, langaton internetyhteys. Lähimmät metroasemat Trubnaja ja Kuznetskij most ovat n. 400 m päässä, Bolshoi-teatteri 450 m, Punainen tori 1 km, Leningradski-rautatieasema 3km. Osoite: Ulitsa Petrovskiye Linii 2, Tverskaja, 103051 Moskova.

Tolstoi

Tolstoi-yöjunan makuuvaunu
Venäläinen yöjuna kulkee Helsingin ja Moskovan välillä kerran vuorokaudessa kumpaankin suuntaan. Kyytiin voi nousta Helsingin päärautatieaseman lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjällä Tolstoi pysähtyy Viipurissa, Pietarissa Ladozhskin asemalla, Tverissä, ja Moskovassa Leningradskin asemalla. Tolstoissa on nykyaikaiset ja erittäin siistit 1. luokan (hytti kahdelle henkilölle) ja 2. luokan (hytti neljälle henkilölle) makuuvaunut, joiden varustukseen kuuluu pc-pistorasiat. Vaunut on ilmastoitu, ja jokaisessa vaunussa on kahden wc:n lisäksi suihku. Palveluihin kuuluu lisämaksullinen internetyhteys. Junassa kulkee ravintolan työntekijä, jolta voi ostaa mm. kahvia, teetä ja pikkupurtavaa. Muissa käytännön asioissa opastaa vaunuhoitaja. Junassa on ainoastaan makuupaikkoja. Junassa on lisäksi ylellinen business-luokka, jonka makuuhyteissä on oma ilmastointi, suihku ja wc. Vaunun päädyssä palvelee pieni loungeravintola. Venäläistyylisessä ravintolavaunussa saa perinteisiä venäläisiä ruokia ja paikallisia juomia. Ravintolavaunussa on pöytiintarjoilu. Varustaudu maksamaan käteisellä (euro, rupla, US-dollari) vaikka luottokorttimaksu voikin olla mahdollista.