Taidematkat Moskovaan 2020 | Lähialuematkat

Taidematka Moskovaan

 • Pyhän Vasilin kirkko Punaisella torilla Moskovassa_Lähialuematkat

Tämä klassikkomatka on sinulle, joka olet kiinnostunut taidehistoriasta ja haluat kokea Venäjän pääkaupungin ainutlaatuisen tunnelman. Vierailemme Pushkinin taidemuseossa ja Tretjakovin galleriassa. Matka taittuu ekologisesti junalla ja paluu kätevästi lentäen. Moskova pitää jokaisen nähdä ainakin kerran elämässään. 

Taidematka Moskovaan

Matkapaketin hintaan sisältyy

 • Junamatka Helsinki - Moskova Tolstoi-yöjunalla (1. lk, jaettu kahden hengen hytti)
 • Lento Moskova - Helsinki, Aeroflotin economy-luokka
 • Majoitus 2 yötä Budapest -hotellissa (jaettu 2 hengen standard-huone)
 • 2 x hotelliaamiainen, 1 x lounas, 1 x illallinen
 • Tretjakovin galleria
 • Kremli sisältäen vierailun Asehuoneessa
 • Pushkinin taidemuseo
 • Lähialuematkojen matkanjohtajan ja paikallisen oppaan palvelut (matkanjohtajana Heikki Lahelma kevään matkalla)
 • Ohjelman mukaiset bussikuljetukset

Lisäpalvelut

 • Venäjän kertaviisumi
 • Illallisristeily Moskovajoella
 • Lisämaksu majoituksesta 1 hengen (1. lk) junahytissä ja 1 hengen hotellihuoneessa
 • Passin ja viisumin postitus matkan varaajan osoitteeseen 12,50 €/varaus

Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Russian Tours Ltd. Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja tälle matkalle. Tutustu matkaehtoihin. Ulkoministeriö kehottaa noudattamaan Venäjälle matkustettaessa tavanomaista varovaisuutta. Tutustu ministeriön Venäjää koskevaan matkustustiedotteeseen

Varausta varten tarvitset kaikkien seurueesi matkustajien nimet (kuten passiin kirjoitettu), syntymäajan, passin numeron ja passin viimeisen voimassaolopäivän. Halutessasi voit varata matkan asiakaspalvelustamme matkat@lahialuematkat.fi, 09 6689 5730 tai toimistostamme Helsingin päärautatieasemalla tai Vuorimiehenkatu 3. 

Varmistathan, että passi on voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Matkalle tarvitaan viisumi. Lähialuematkat lähettää tarkemmat tiedot viisumia varten tarvittavista dokumenteista varausvahvistuksen yhteydessä ja hoitaa kaikki käytännön järjestelyt.  Lisätietoa viisumista löytyy tästä

Matkaohjelma

Päivä 1 

18.15 Tapaaminen Lähialuematkojen matkanjohtajan kanssa Helsingin päärautatieasemalla Tolstoi-junan lähtölaiturin alkupäässä.  (Junien aikataulu vahvistetaan ennen matkaa lähetettävässä matkakirjeessä.)

18.44 Tolstoi lähtee Helsingistä kohti Moskovaa. Junaan voi nousta lisäksi Pasilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa.  Majoitumme junassa 1. lk makuuhytteihin, jotka ovat kahdelle henkilölle. 

Raja- ja tulliviranomaisten tarkastukset hoituvat sekä Suomen että Venäjän puolella kätevästi junamatkan aikana. 

Matkapaketin hintaan sisältyy menomatkalla junassa pienehkö lämmin ateria ja alkoholittomia juomia sekä pikkupurtavaa aamua varten. Vaunuhoitaja kysyy matkan alussa haluamanne illallisvaihtoehdon -  yleensä tarjolla on kala-, kana- ja lihavaihtoehto. Huomaathan, että ruoka tarjoillaan omalle paikalle omaan hyttiin. Vaunuhoitajalta voi ostaa käteisellä alkoholijuomia. Tolstoin ravintolavaunu palvelee myöhäiseen iltaan. Ravintolassa voi maksaa euroilla, dollareilla ja ruplilla, mahdollisesti myös luottokortilla. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa käteistä valuuttaa suomalaiselta junassa kiertävältä rahanvaihtajalta.  

Päivä 2 

9.19 Saavumme Moskovaan Leningradin rautatieasemalle, josta matka jatkuu bussilla aamiaiselle Moskovan keskustaravintolaan.  

11.00 Aamiaisen jälkeen kuljetus hotelli Budapestiin. Vapaa-aika. Kevään matkalla on mahdollisuus seurata Punaisen torin ympäristössä vappujuhlintaa venäläisittäin.  

19.00 Nautimme yhteisen illallisen hotellissa tai kävelymatkan päässä hotellissa sijaitsevassa ravintolassa. Virittäydymme samalla kokemaan Moskovan taideaarteita seuraavana päivänä. Matkapaketin hintaan sisältyy ruoka, alkoholijuomat omakustanteisesti paikan päällä.   

Päivä 3 

Aamiainen hotellissa.  

Aamupäivällä tutustumme Tretjakovin ns. vanhaan galleriaan. Galleria sijaitsee Lavrushinskij pereulok -kadulla. Museon tunnetuimpiin töihin kuuluvat mm. Andrei Rubljovin Pyhä kolminaisuus ja Vladimirin Jumalanäiti -ikoni, Alexander Ivanovin Kristuksen ilmestyminen kansalle, Repinin Iivana Julma ja hänen poikansa Iivana.  

Nautimme lounaan taidematkamme teemaan sopivassa Bratya Tretiakovy -ravintolassa ('Tretjakovin veljet') gallerian vieressä. Ruoka sisältyy matkapaketin hintaan, alkoholijuomat omakustanteisesti paikan päällä.  

Lounaan jälkeen tutustumme Moskovan salaperäiseen Kremliin. Kremlin muurien sisäpuolella on useita kirkkoja ja valtion hallinnollisia rakennuksia. Vierailemme Kremlin Asehuoneessa, jossa on vanhoja aseita, haarniskoja ja hevosvaunuja, tsaarien kruununjalokiviä, kruunajaisvaatteita ja messupuku, vallan symbolina pidetty monomahin kruunu sekä kulta- ja hopeatöitä 1200 - 1800 -luvulta. Iltapäivällä Kremlin vierailun jälkeen 1,5 - 2 h tuntia vapaa-aikaa. Olemme sopivasti Moskovan sydämessä Punaisen torin kupeessa, jossa on runsaasti ravintoloita, kahviloita ja erinomaiset ostosmahdollisuudet. Punaisen torin laidalla palvelee edelleen 1893 valmistunut legendaarinen tavaratalo GUM ja lähellä sijaitsevat mm. tavaratalot TSUM ja lasten tavaroihin erikoistunut tavaratalo Detskij Mir. Bolshoi-teatteri ja Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n (entinen KGB) päämaja ovat myös kävelymatkan päässä. 

Iltapäivän päätteeksi bussikuljetus Punaisen torin kupeesta hotelliin. Illalla on mahdollisuus lähteä illallisristeilylle Moskovajoelle tai Bolshoi-teatteriin. Illallisristeily on varattavissa samalla kun varaa matkapaketin. Bolshoi-teatterin esityksistä lähetämme lisätietoa matkan varanneille heti kun ohjelma on julkistettu.  

Iltavalaistuksessaan Moskova on upea elämys joelta katsottuna, ja 2,5 tuntia kestävän risteilyn aikana ehtii nauttia kiireettömän illallisen. Radisson-ketjun jokiristeilijä on laadukas, lämmin ja tilava. Retken hintaan 78 € sisältyy risteilylippu, ruokailu (ilman juomia) sekä kuljetus hotelli - satama - hotelli. Mukaan lähtee Lähialuematkojen matkanjohtaja. Illallisristeily on varattava samalla kun varaat matkapaketin ja se toteutuu, jos lähtijöitä on vähintään 9 henkilöä. Mikäli illallisristeily ei toteudu, palautamme risteilyn hinnan takaisin. 

Päivä 4 

Aamiainen hotellissa.  

11.00 Kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme tutustumaan Pushkinin taidemuseoon. Lähellä Moskovajokea ja mahtavaa Kristus Vapahtajan katedraalia sijaitsevassa museossa on kattava kokoelma impressionistisia ja postimpressionistisia maalauksia sekä muuta maalaustaidetta renessanssista alkaen. Museossa on mm. Renoirin, Van Goghin ja Monet´n teoksia. Opastetun kierroksen jälkeen kannattaa käydä museon kahvilassa nauttimassa välipalaa ennen lähtöä lentokentälle. 

Pushkinin museosta linja-autokuljetus Belarusskaja-rautatieasemalle klo 14.00 mennessä. Matkustamme Aeroexpress-lentokenttäjunalla Sheremetjevon kentälle, jonne matka taittuu kätevästi puolessa tunnissa.  

18.20 - 20.05 lento Helsinkiin 

Tärkeää tietoa

Matkaan sovelletaan Oy Russian Tours Ltd. Lähialuematkojen erityisehdot seuramatkoille sekä Yleisiä matkapakettiehtoja. Tutustu matkaehtoihin.  

Viisumi

Matkustettaessa junalla Venäjälle viisumi on pakollinen.  Sen saamiseen pitää varata 2 viikkoa. Lähialuematkat hoitaa käytännön järjestelyt. Viisumia varten Lähialuematkoihin pitää toimittaa:  

1. Huolellisesti täytetty viisumianomuskaavake  

2. Virallinen passikuva, 1 kpl (korkeintaan 6 kk vanha) 

3. Passi  

4. Vakuutusyhtiön todistus matkavakuutuksesta  

Halutessasi löydät lisätietoa http://www.lahialuematkat.fi/viisumit/venaja tai soittamalla viisumiosastollemme puh. 09-6689 570. Tulostettava viisumianomuskaavake löytyy http://www.lahialuematkat.fi/viisumit/venaja/viisumianomuslomakkeet 

Varmista jo nyt, että kaikkien matkustajien passit ovat voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. 

Matkavakuutus

Matkalle pitää olla voimassa oleva matkavakuutus. Matkapaketin hintaan ei sisälly matkavakuutusta. Suosittelemme hankkimaan matkavakuutuksen, johon sisältyy matkan peruutusturva ja matkatavaravakuutus. 

Maahantulokortti

Jokaisen ulkomaalaisen on täytettävä maahantulokortti saapuessaan Venäjälle. Maahantulokortin saat junassa konduktööriltä. Täytä se kahtena kappaleena. Varmista, että saat leimatun kappaleen maahantulokortista paluumatkaa varten. Korttia tai sen kopiota on pidettävä mukana koko matkan ajan ja se on esitettävä hotellin vastaanotossa viisumin rekisteröintiä varten. Venäjältä poistuttaessa rajaviranomainen kerää maahantulokortin pois. Passia ei kannata kuljettaa kaupungilla mukana; suosittelemme pitämään mukana kopion passin tietosivusta ja Venäjän viisumista. 

Rokotukset ja hygienia

Rokotukset kannattaa hoitaa kuntoon ennen Venäjälle matkustamista. Aina voimassa olevia rokotuksia ovat jäykkäkouristus ja kurkkumätä, joiden lisäksi suositeltavia ovat A-hepatiitti ja polio. Lisätietoja rokotuksista www.rokote.fi. Pidäthän käsihygieniasta huolta ja muista, että Venäjällä vesijohtovettä ei kannata juoda. Pullotettua vettä suositellaan myös hampaiden pesuun. 

Hätätilanteet ja sairastuminen

Hätätilanteissa ulkomailla turvallisuudesta vastaa kohdemaan viranomainen. Venäjällä yleinen hätänumero on 112 (myös matkapuhelimesta), palohälytys 01, poliisi 02 ja ambulanssi 03. Sairastapauksia varten kannattaa selvittää ennen matkaa oman vakuutusyhtiön mahdolliset sopimussairaalat tai -klinikat matkakohteessa.  

Suomen Suurlähetystö Moskovassa

Kropotkinskij pereulok 15-17 

119034 Moskova 

Puh. +7 495 787 4174 

Sp. sanomat.MOS@formin.fi 

finland.org.ru, facebook.com/FinnishEmbassyMoscow 

Päivystys hätätapauksissa: kun suurlähetystö on suljettu, ota yhteyttä ulkoministeriön päivystysnumeroon p. +358 9 1605 5555, fax +358 9 629 840 ja sp. Paivystys.um@formin.fi 

Passin katoaminen

Passin kadottua tee välittömästi rikos- tai katoamisilmoitus lähimmälle poliisiasemalle.  Pyydä ilmoituksesta tai mahdollisesta tutkintapöytäkirjasta itsellesi kopio. Ilmoitus tai tutkintapöytäkirja on tarpeen myöhemmin haettaessa uutta passia ja mahdollista vakuutuskorvausta, tai jos ilmenee, että kadonnutta passia käytetään väärin. Suomen viranomaiset eivät tee virallisia passien katoamisilmoituksia puhelimitse saatujen ilmoitusten perusteella. Suomen kansalaisena voit hakea uutta passia minkä tahansa Suomen ulkomaanedustuston passinmyöntöpisteestä. 

Toistaiseksi ei varattavissa

Ajat ovat paikallista aikaa. Kesäaikana aika Moskovassa on sama kuin Suomessa. Lähetämme aikataulutetun ohjelman 2 - 3 viikkoa ennen matkan alkua sähköpostitse. 

Hyvä tietää

Lue lisätietoa valuutasta ja maksamisesta, ostoksista ja hintatasosta, ajasta ja turvallisuudesta Moskovassa tästä

 

Heikki Lahelma

Taidevaikuttaja, ekonomi Heikki Lahelma on tehnyt uraauurtavaa yhteistyötä venäläisten taide- ja tiedelaitosten kanssa. Lahelma ryhtyi 1980-luvulla ennakkoluulottomasti tuottamaan näyttelyitä Neuvostoliitosta Suomeen. Ensimmäinen näyttely oli Avaruus 2000 Espoon Dipolissa. Lahelma on tuonut Suomeen lisäksi Suuren mammuttinäyttelyn, Silkkitie-, Fabergén aika -näyttelyt ja Ivan Aivazovski- ja Ilja Repin -näyttelyt. Yhteistyössä Helsingin kaupungin taidemuseon kanssa Lahelma on tuonut useita Tretjakovin gallerian näyttelyitä Helsinkiin.

Moskovan Kremli

Moskovan Kremlin asehuone ja Borovitskin torni I Lähialuematkat
Moskovan sydämessä oleva linnoitus eli Kremli on Venäjän hallinnollinen keskus, jossa sijaitsee mm. presidentin virka-asunto. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Kremlin pinta-ala on 27,5 hehtaaria. Muurien sisäpuolella on useita kultakupolisia katedraaleja ja arkkitehtonisesti kauniita rakennuksia. Kremlin pääkohteisiin kuuluu Asehuone, jossa on vanhoja aseita, haarniskoja ja hevosvaunuja, tsaarien kruununjalokiviä, kruunajaisvaatteita ja messupuku, vallan symbolina pidetty monomahin kruunu sekä kulta- ja hopeatöitä 1200 - 1800-luvulta. Asehuoneen yhteydessä on Timanttihuone, jossa on mittaamattoman arvokkaita kruununjalokiviä ja kultaesineitä. Kokoelmaa pidetään Englannin ja Iranin kruununjalokivikokoelmien ohella maailman merkittävimpinä.

Pushkinin taidemuseo

Pushkinin taidemuseo on Moskovan ykkösnähtävyyksiä_Lähialuematkat
Pushkinin taidemuseossa Moskovassa on kattava kokoelma eurooppalaisia impressionistisia ja postimpressionistisia maalauksia sekä muuta maalaustaidetta renessanssista alkaen. Taidemuseo avattiin 1912 ja sen 600 000 näyttelyesineen joukossa on mm. Renoirin, Van Goghin, Monet´n, Cezannen, Matissen ja Picasson teoksia. Kokoelmissa on lisäksi piirustuksia, veistoksia, taideteoksia, arkeologisia ja numismaattisia esineitä sekä taidevalokuvia. Museo sijaitsee Moskovan keskustassa lähellä Moskovajokea ja upeaa Kristus Vapahtajan katedraalia. Lähin metroasema Kropotkinskaja on kävelymatkan päässä.

Risteily Moskovajoella

Moskovan jokiristeilijä I Lähialuematkat
Risteily on erinomainen tapa tutustua Moskovaan. Vältyt ruuhkilta, ja 2,5 - 3 tuntia kestävän risteilyn aikana näet jokivarren upeissa maisemissa monia Moskovan merkittävimmistä nähtävyyksistä. Moderneissa jokilaivoissa on tasokas ravintola ja ilmainen wifi. Matkan varrella näet mm. seuraavat nähtävyydet: Gorkin puisto, ns. Stalinin hampaina tunnetut rakennukset hotelli Ukraina ja Moskovan valtiollinen yliopisto, Venäjän hallituksen rakennus eli Valkoinen talo, Moskovan pormestarin talo, Kiovan rautatieasema, Novodevitsin luostari, Luzhnikin stadion, Venäjän tiedeakatemia, Taiteilijoiden keskustalo, Pietari Suuren patsas, Kristus Vapahtajan kirkko, Kreml, Pyhän Vasilin kirkko ja Novospasskin luostari. Risteily alkaa hotelli Ukrainan laiturista tai Gorky Parkin puiston laiturista.

Budapest Moskova ****

Tunnelmallinen Budapest on nappivalinta Moskovan kaupunkilomallesi. 1800-luvun lopun historiallisessa rakennuksessa toimiva hotelli sijaitsee rauhallisella sivukadulla lähellä Moskovan sydäntä, Kremliä. Klassisen kauniisti sisustetussa Juniorsviitissäsi (28 m2) on makuuhuone ja erillinen oleskelutila. Ilmastoidun huoneen varustukseen kuuluu minibaari ja taulu-tv. Kylpyhuoneessa on suihku tai amme. Käytössäsi on kylpytuotteita, hiustenkuivain ja tohvelit. Runsas buffetaamiainen. Hotellissa on kaksi baaria ja vastaanotto palvelee 24/7, langaton internetyhteys. Lähimmät metroasemat Trubnaja ja Kuznetskij most ovat n. 400 m päässä, Bolshoi-teatteri 450 m, Punainen tori 1 km, Leningradski-rautatieasema 3km. Osoite: Ulitsa Petrovskiye Linii 2, Tverskaja, 103051 Moskova.

Tolstoi

Tolstoi-yöjunan makuuvaunu
Venäläinen yöjuna kulkee Helsingin ja Moskovan välillä kerran vuorokaudessa kumpaankin suuntaan. Kyytiin voi nousta Helsingin päärautatieaseman lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjällä Tolstoi pysähtyy Viipurissa, Pietarissa Ladozhskin asemalla, Tverissä, ja Moskovassa Leningradskin asemalla. Tolstoissa on nykyaikaiset ja erittäin siistit 1. luokan (hytti kahdelle henkilölle) ja 2. luokan (hytti neljälle henkilölle) makuuvaunut, joiden varustukseen kuuluu pc-pistorasiat. Vaunut on ilmastoitu, ja jokaisessa vaunussa on kahden wc:n lisäksi suihku. Palveluihin kuuluu lisämaksullinen internetyhteys. Junassa kulkee ravintolan työntekijä, jolta voi ostaa mm. kahvia, teetä ja pikkupurtavaa. Muissa käytännön asioissa opastaa vaunuhoitaja. Junassa on ainoastaan makuupaikkoja. Junassa on lisäksi ylellinen business-luokka, jonka makuuhyteissä on oma ilmastointi, suihku ja wc. Vaunun päädyssä palvelee pieni loungeravintola. Venäläistyylisessä ravintolavaunussa saa perinteisiä venäläisiä ruokia ja paikallisia juomia. Ravintolavaunussa on pöytiintarjoilu. Varustaudu maksamaan käteisellä (euro, rupla, US-dollari) vaikka luottokorttimaksu voikin olla mahdollista.