Taidematkat Pietariin junalla 2020 | Lähialuematkat

Taidematka Pietariin

 • Aleksanteri Pushkinin patsas Venäläisen taiteen museon edessä.

Syksyn mielenkiintoisin kulttuurimatka asiantuntevassa seurassa Pietariin. Taidevaikuttaja Heikki Lahelman johdolla tutustut taidemuseo Eremitaašin vaikuttavaan impressionistien näyttelyyn ja Venäläisen museon aarteisiin. Upea elämys on myös vierailu Fabergé-museossa, jossa näemme mm. tsaariperheille valmistettuja pääsiäismunia. Opastetulle matkalle on helppo lähteä ja asiantuntevan matkanjohtajan seurassa saat matkasta kaiken irti. 

Taidematkat Pietariin 2.-4.10.

Matkapaketin hintaan 442 € sisältyy

 • Allegro-junaliput 2. lk Helsinki - Pietari 10.57 - 14.27 ja Pietari - Helsinki 20.30-24.00
 • 2 yön majoitus Catherine Art Hotel:ssa jaetussa 2 hengen huoneessa
 • Hotelliaamiaiset
 • 1 x lounas
 • Vierailu Venäläisen taiteen museoon Heikki Lahelman johdolla
 • Vierailu Fabergé-museoon Heikki Lahelman johdolla
 • Vierailu Eremitaašiin Heikki Lahelman johdolla
 • Ohjelman mukaiset kuljetukset paikan päällä
 • Suomea puhuvan paikallisen oppaan palvelut Pietarissa
 • Matkanjohtaja Heikki Lahelman palvelut koko matkan ajan

Lisäpalvelut

 • Lisämaksu majoituksesta yhden hengen huoneessa 98 €
 • Matka-asiakirjojen postitus varaajan osoitteeseen 12,50 €
 • Venäjän kertaviisumi 80 €

Matkan vastuullinen järjestäjä on Oy  Russian Tours Ltd. Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja seuramatkoille. Tutustu matkaehtoihin.

Passin pitää olla voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Varaa viisumin hankkimiseen kaksi viikkoa aikaa - Lähialuematkat huolehtii järjestelyistä. Viisumikäsittelyyn tarvitsemme toimistoomme seuraavat asiakirjat: passi, valokuva, täytetty viisumianomuslomake sekä todistus matkavakuutuksesta. Lisätietoa Venäjän viisumista. Kun teet varauksen verkkokaupassa, tarvitset seurueesi kaikkien matkustajien nimi-, syntymäaika- ja passitiedot. Voit myös varata matkan ilman palvelumaksua asiakaspalvelussamme matkat@lahialuematkat.fi tai 09 6689 5730. 

Matkaohjelma

 

Päivä 1 

10.30 Tapaaminen matkanjohtajan, taideasiantuntija Heikki Lahelman kanssa Helsingin päärautatieasemalla Allegron lähtöraiteen alkupäässä. 
10.57 - 14.27 Junamatka Allegro-junalla Pietari - Helsinki. Junaan voi nousta lisäksi Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. 

Junamatkan aikana voi vaihtaa rahaa kiertävältä rahanvaihtajalta ja nauttia omakustanteisesti Allegro Bistron antimista. Raja- ja tullitarkastukset hoituvat kätevästi junamatkan aikana.  

Saavumme Pietariin. Kuljetus hotelliin Suomen rautatieasemalta. 

15.00 Majoittuminen Catherine Art -hotelliin. 

 

Päivä 2

Aamiainen hotellissa. 

10.00 Lähtö hotellista kohti taidemuseo Eremitaašia. 

Tutustumme Eremitaašin päärakenneukseen, tsaarien asuntona palvellleeseen Talvipalatsiin ja Pääesikunnan rakennukseen, jossa meitä odottaa impressionistien vaikuttava näyttely. Eremitaašin kokoelmiin kuuluu mm. Matissen ja Picasson teoksia sekä ranskalaisisten impressionistien Renoir´n ja Degas´n impressionistien maalauksia sekä venäläisen avantgardetaiteen ikonisimmista teoksista, Kazimir Malevitsin Musta neliö. 

Iltapäivä ja ilta on vapaa-aikaa. Hotellimme sijaitsee Pietarin sydämessä Nevski prospektin varrella, joten kaupat ja tunnelmalliset ravintolat ovat aivan lähellä. 

Päivä 3

Aamiainen hotellissa. 

11.00 Kirjaudumme ulos hotellista. Voit luovuttaa huoneesi jo aikaisemmin ja jättää matkatavarat hotellin säilytykseen  jos haluat lähteä kaupungille aikaisin aamulla. 

11.30 Lähdemme hotellista kävellen kohti Venäläisen taiteen museota. 

Tutustumme Heikin johdolla Venäläisen taiteen museon päärakennukseen ja Benois-osaston näyttelyyn. 

14.30 Palaamme takaisin hotellille, otamme matkatavarat mukaan ja lähdemme autokuljetuksella lounaalle.  

15.30 Yhteinen lounas kaupungilla. 

17.30 Tutustumme Fabergé-museoon, joka on Pietarin taideaarteiden aatelia. Sukellamme tsaarien hovihankkijan, kultaseppä Carl Fabergén upeisiin jalokivi- ja kultakoruihin, posliiniesineisiin ja keisariperheelle valmistettuihin, jalokivin koristeltuihin pääsiäismuniin. 

Museovierailun jälkeen bussikuljetus Suomen asemalle.  

20.30 - 24.00 Junamatka Allegrolla Pietari - Helsinki. Junasta voi jäädä pois myös Vainikkalassa, Kouvolassa, Lahdessa ja Tikkkurilassa ennen Helsingin päärautatieasemaa. 

Ajat ovat paikallista aikaa. Aika on kesällä Pietarissa sama kuin Suomessa, talviaikaan +1 Suomen aikaan verrattuna. 

Hyvä tietää Pietarista

Tutustu tarkemmin Pietarin hintatasoon, tullimääräyksiin ja vinkkeihin tuliaisista täällä

Venäläisen taiteen museo

Venäläisen taiteen museo Pietarissa on maailman suurin venäläisen taiteen museo. Sen vanhimmat esineet ovat 900-luvulta ja kokoelmissa on yhteensä 400 000 näyttelyesinettä. Museo perustettiin huhtikuussa 1895 Nikolai II:n käskystä taiteen, kulttuurin ja historian museoksi. Nykyisin neljässä eri rakennuksessa toimivan museon päärakennus on italialaisen Carlo Rossin suunnittelema, alunperin suuriruhtinas Mihail Palvovitšin yksityisasunnoksi rakennettu empiretyylinen palatsi. Venäläisen taiteen museossa on mm. Andrei Rublevin ikoneita, Aivazovskin meriaiheisia teoksia, peredvizhnikien maalauksia sekä mittava venäläisen avantgarden kokoelma, mm. Kasimir Malevitšin kuuluisa Musta neliö. Runoilija Aleksander Pušhkinin patsas toivottaa vieraat tervetulleeksi museeoon päärakennuksen edessä.

Fabergé-museo

Sininen sali Fabergé-museossa.
Pietarin Fabergé-museo esittelee maailmankuulun pietarilaisen kultasepän Carl Fabergén (1846 - 1920) tuotantoa. Fabergé oli tunnettu 1700-luvun ranskalaisilta kultasepiltä oppimastaan tavasta työstää emali läpikuultavaksi. Fabergé toimi tsaari Aleksanteri III:n ja Nikolai II:n hovihankkijana ja hänet tunnetaan erityisesti tsaariperheelle tehdyistä ylellisistä pääsiäismunista. Fabergén palveluksessa oli useita suomalaisia koruseppiä ja kellontekijöitä. Museo on hankkinut ympäri maailmaa levinneitä Fabergén luomuksia vuosien ajan takaisin Venäjälle. Yhteensä 50:stä tsaarien valmistuttamista pääsiäismunista yhdeksän on nähtävillä museossa. Museo sijaitsee 1700-luvulla rakennetussa upeassa Shuvalovin palatsissa Fontankan rantakadulla lähellä Nevski prospektia.

Taidemuseo Eremitaaši

Taidemuseo Eremitaasi
Maailman suurimpiin kuuluva taide- ja kulttuurihistoriallinen museo. Eremitaašissa on yli 3 milj. näyttelyesinettä 365 huoneessa Talvipalatsin, Uuden Eremitaašin, Vanhan Eremitaašin ja Pienen Eremitaašin palatsirakennuksissa. Katariina II:n yksityiskokoelmista alkunsa saaneessa kokoelmassa on antiikin, Euroopan, Venäjän ja itämaiden taide- ja arkeologisia esineitä. 1700- ja 1800-luvun rakennukset ovat itsessään jo häikäisevä nähtävyys. Eremitaaši sijaitsee Palatsinaukiolla Nevski Prospektin alkupäässä. Lähin metroasema Admiralteiskaja 500 m. Museo on maanantaisin kiinni. Lähialuematkoista hankitulla pääsylipulla pääset sisään kassajonon ohitse.

Heikki Lahelma

Taidevaikuttaja, ekonomi Heikki Lahelma on tehnyt uraauurtavaa yhteistyötä venäläisten taide- ja tiedelaitosten kanssa. Lahelma ryhtyi 1980-luvulla ennakkoluulottomasti tuottamaan näyttelyitä Neuvostoliitosta Suomeen. Ensimmäinen näyttely oli Avaruus 2000 Espoon Dipolissa. Lahelma on tuonut Suomeen lisäksi Suuren mammuttinäyttelyn, Silkkitie-, Fabergén aika -näyttelyt ja Ivan Aivazovski- ja Ilja Repin -näyttelyt. Yhteistyössä Helsingin kaupungin taidemuseon kanssa Lahelma on tuonut useita Tretjakovin gallerian näyttelyitä Helsinkiin.

Catherine Hotels****

Catherine Art Hotel Pietari_Lähialuematkat
Tunnelmallinen ja tyylikäs hotelli Pietari ydinkeskustassa pääkatu Nevski prospektin varrella. Venäläisen taiteen museoon on 500 m ja kävelymatkan päässä ovat myös Verikirkko ja taidemuseo Eremitaaši. Hotellissa on georgilainen ravintola Phali Hinkali, jossa tarjoillaan aamiainen. Huoneissa on taulu-tv, pieni jääkaappi, vedenkeitin ja tallelokero. Hotellissa on ilmainen wi-fi. Kylpyhuoneen varustukseen kuuluu hiustenkuivain, tohvelit ja kylpytuotteita. Jokaisessa huoneessa on kirjoituspöytä ja vedenkeitin. Lähimmät metroasemat Gostinyi Dvor ja Nevsky prospekt sijaitsevat 300 - 400 m päässä. Osoite: Nevsky prospekt 32 - 34, Pietari.

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voi nousta Pasilassa (29.3.2020 alkaen), Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Pietariin matkustavien tai sieltä lähtevien matkustajien passi- ja tullitarkastukset hoituvat kätevästi junamatkan aikana. Viipuriin saapuvien ja Viipurista lähtevien matkustajien (Venäjän) viranomaistarkastukset tehdään Viipurin asemarakennuksessa.