Pikkujoulumatka junalla Viipuriin | Lähialuematkat

Pikkujoulumatka Viipuriin 16.-17.11.2019

 • Ravintola Espilä Viipuri_Lähialuematkat

Lähde kanssamme Viipuriin iloiselle pikkujoulumatkalle. Kohokohta on ohjelmallinen illanvietto ravintola Espilässä. Nautimme venäläisellä otteella valmistetun juhlaillallisen ja näemme viipurilaisen Kanervat-kansanmusiikkiryhmän esityksen. Illan kruunaa tanssit Espilän tanssilattialla. Matka taittuu mukavasti junalla, perillä vietämme yhden yön Viktoriassa, Viipurin parhaimmassa hotellissa. Käymme kaupunkikiertoajelulla ja ehdimme ostoksille Viipurin tunnelmalliseen keskustaan. Lähialuematkojen matkanjohtaja on mukana koko matkan ajan. Matka sopii erinomaisesti seurojen ja yhdistysten pikkujoulumatkaksi. Tee varaus viimeistään 31.5. niin saat matkan ennakkovaraajan hintaan.

Pikkujoulumatka Viipuriin 16. - 17.11.2019

Matkapaketin hintaan 238 € sisältyy

 • Allegro-junamatka (2. lk) Helsinki - Viipuri klo 10.00 - 13.21
 • Allegro-junamatka (2. lk) Viipuri - Helsinki klo 16.35 - 17.57
 • Yhden yön majoitus hotelli Viktoriassa (jaettu 2 hengen huone)
 • Hotellin aamiainen
 • Illanvietto ravintola Espilässä sis. 3 ruokalajin illallisen, juomia, musiikkiesityksen, tanssit, illan juonto suomeksi
 • Opastettu kaupunkikiertoajelu ja asemakuljetukset bussilla
 • Lähialuematkojen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Lisäpalvelut

 • Venäjän kertaviisumi 80 €
 • Lisämaksu majoituksesta 1 hengen huoneessa 35 €
 • Viisumin/passin postitus matkan varaajan osoitteeseen 10 €

ENNAKKOVARAAJAN ETU! Varaa matkasi viimeistään 19.6.2019 niin saat matkapaketin edulliseen hintaan 238 eur. 20.6. jälkeen varatun matkapaketin hinta on 288 eur. Jos seurueessasi on 1 - 5 henkilöä, varaa matka kätevästi verkkokaupassa. Jos seurueesi on suurempi  (esim. seuran tai yhdistyksen jäseniä) tai varaaminen verkkokaupassa tuntuu hankalalta, ole yhteydessä asikaspalveluumme matkat@lahialuematkat.fi. Lisätietoja myös p. 09 6689 5730.

Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Russian Tours Ltd. Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja seuramatkoille. Tutustu huolellisesti tätä matkaa koskeviin Yleisiin matkapakettiehtoihin ja erityisehtoihin. Varmista, että passi on voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Lähialuematkat hoitaa käytännön matka- ja viisumijärjestelyt ja lähettää varaamisen jälkeen tarkemmat tiedot viisumin saamista varten. Lisätietoa Venäjän viisumista tästä

 

Matkaohjelma

Lauantai 16.11.

9.30 Tapaaminen Lähialuematkojen matkanjohtajan kanssa Allegron lähtölaiturin päässä Helsingin päärautatieasemalla. 

10.00 - 13.21 Allegro Helsinki - Viipuri. Voit nousta junaan lisäksi Tikkurilassa (lähtö klo 10.13), Lahdessa (klo 10.47), Kouvolassa (klo 11.13) ja Vainikkalassa (klo 12.00). Ajat ovat alustavia ja ne tarkentuvat myöhemmin. 

13.21 Saavumme Viipuriin. Passitarkastus rautatieasemalla, josta bussikuljetus hotelliin. 

Majoitumme hotelli Viktoriaan, jossa pääsemme levähtämään ja valmistautumaan illan juhlaan. Koska illan ruokailuun on vielä aikaa, kannattaa nauttia lounasta junassa, hotellissa tai lähistön kahvilassa tai ravintolassa. 

17.45 siirrymme hotellista kävellen (n. 200 m) ravintola Espilään. Lähialuematkojen ja Espilän edustajat toivottavat juhlaväen tervetulleeksi ja nostamme lasillisen kuohuvaa. Illan ohjelma alkaa ruokailulla ja jatkuu viipurilaisen Veresk-kansanmusiikkiryhmän (Kanervat) esityksellä (n. 45 min.) Ilta huipentuu suomalaisiin tansseihin. 

23.00 Paluu hotelliin omatoimisesti kävellen. 

Sunnuntai 17.11.

Aamiainen hotellissa. 

Vapaa-aikaa ostoksia varten. 

12.00 Huoneen luovutus. Voit halutessasi luovuttaa huoneen jo aamulla ja joka tapauksessa jättää matkatavarat hotelliin säilöön siihen asti kunnes linja-auto vie meidät asemalle. 

Vapaa-aikaa ja omakustaneinen lounas haluamassasi ravintolassa tai kahvilassa. Viipurissa on yllättävän monipuoliset ostosmahdollisuudet. Vanhasta kunnon Kauppahallista löytyy makeisia, mausteita, villa- ja puuvillavaatteita, kenkiä ja koriste-esineitä itselle ja lahjaksi. Keskustassa on useita vaateliikkeitä, kotitaloustavaroita myyviä liikkeitä ja kangaskauppoja. Paikallinen oppaamme ja matkanjohtaja neuvovat mielellään. Ennen lähtöä teemme suomea puhuvan paikallisen oppaamme seurassa kaupunkikiertoajelun linja-autolla. Ennen asemalle lähtöä käymme noutamassa matkatavarat.

16.35 - 17.57 Allegro Viipuri - Helsinki. Allegro pysähtuu lisäksi Vainikkalassa (klo 15.57), Kouvolassa (klo 16.43), Lahdessa (klo 17.05) ja Tikkurilassa (klo 17.43) Ajat alustavia ja ne vahvistuvat myöhemmin. 

Ajat ovat paikallista aikaa. Kello on talviaikaan Viipurissa +1 h Suomen aikaan. Juna-aikataulut vahvistuvat myöhemmin. 

 

Hyvä tietää

Kannattaa tutustua Suomen ulkoministeriön laatimaan Venäjän matkustustiedotteeseen, jossa on hyödyllistä tietoa esim. lääkkeiden viemisestä Venäjälle. Ulkoministeriö suosittelee myös matkustusilmoituksen tekemistä; hätätilanteen sattuessa Suomen viranomaiset saavat yhteyden Venäjällä oleskeleviin suomalaisiin. 

Ravintola Espilä

Ravintola Espilä on Viipurin parhaita ruokaravintoloita. Elegantti uudisrakennus avasi ovensa 2016 entiseen Torkkelin puistoon (nyk. Leninin puisto) aivan Viipurin sydämessä. Helsingin Kappeli-ravintolaa muistuttava Espilä toimii samalla paikalla kuin 1890 valmistunut edeltäjänsä, Esplanad, joka myöhemmin muuttui Espiläksi. Tänä päivänä Espilä tarjoaa n. 200 asiakaspaikkaa ja soveltuu erinomaisesti niin juhlapaikaksi kuin rentoon kahvitteluhetkeen Viipuriin tutustumisen lomassa. Espilästä avautuu kauniit maisemat ympäröivään Torkkelinpuistoon.

Victoria

Viipurin uusin ja tasokkain hotelli sijaitsee historiallisessa keskustassa kauppatorin laidalla. Hotellista on avara näköala Salakkalahdelle ja Viipurin linnaan. Valoisissa huoneissa on ilmastointi ja langaton tai langallinen internetyhteys. Victorian palveluihin kuuluu ravintola, kuntosali ja kylpyläosasto, jossa on suomalainen, venäläinen ja turkkilainen sauna, poreallas ja lepotila. Huoneita on 60. Hotellilla on oma pysäköintialue. Rautatie- ja linja-autoasema ovat 15 - 20 min kävelymatkan päässä. Osoite: Naberezhnaya 40-Letiya VLKSM 1, Viipuri.

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voit nousta Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Viranomaistarkastukset tehdään kätevästi junamatkan aikana junan lähtiessä Helsingistä ja Pietarista. Viipurissa tarkastukset hoidetaan asemarakennuksessa.