Pikkujoulumatka junalla Viipuriin | Lähialuematkat

Pikkujoulu Viipurissa 7.-8.11. ja 14.-15.11.2020

 • Ravintola Espilä Viipuri_Lähialuematkat

Lähde kanssamme Viipuriin iloiselle pikkujoulumatkalle. Kohokohta on ohjelmallinen illanvietto ravintola Espilässä. Nautimme venäläisellä otteella valmistetun juhlaillallisen ja näemme viipurilaisen Kanervat-kansanmusiikkiryhmän esityksen. Illan kruunaa tanssit Espilän tanssilattialla. Matka taittuu mukavasti ja turvallisesti junalla ja perillä vietämme yhden yön Viktoriassa, Viipurin parhaimmassa hotellissa vanhan Kauppatorin laidalla. Käymme kaupunkikiertoajelulla ja ehdimme ostoksille Viipurin tunnelmalliseen keskustaan. Lähialuematkojen mukava matkanjohtaja on mukana koko matkan ajan. Matka sopii erinomaisesti seurojen ja yhdistysten pikkujoulumatkaksi. 

Pikkujoulu Viipurissa 7.-8.11. ja 14.-15.11.

Matkapaketin hintaan 258 € sisältyy

 • Allegro-junamatka (2. lk) Helsinki - Viipuri klo 9.57 - 13.21
 • Allegro-junamatka (2. lk) Viipuri - Helsinki klo 16.35 - 18.00
 • Yhden yön majoitus hotelli Viktoriassa (jaettu 2 hengen huone)
 • Aamiainen hotellissa
 • Illanvietto ravintola Espilässä sis. 3 ruokalajin illallisen, juomia, musiikkiesityksen, tanssit, illan juonto suomeksi
 • Opastettu kaupunkikiertoajelu ja asemakuljetukset bussilla
 • Lähialuematkojen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Lisäpalvelut

 • Venäjän kertaviisumi 80 €
 • Lisämaksu majoituksesta 1 hengen huoneessa 35 €
 • Viisumin/passin postitus matkan varaajan osoitteeseen 12,50 €

Jos seurueessasi on 1 - 5 henkilöä, suosittelemme varaamista verkkokaupassa. Jos seurueesi on suurempi  (esim. seuran tai yhdistyksen jäseniä) tai varaaminen verkkokaupassa tuntuu hankalalta, ole yhteydessä asikaspalveluumme matkat@lahialuematkat.fi. Lisätietoja myös p. 09 6689 5730.

Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Russian Tours Ltd. Lähialuematkat. Varmista, että passi on voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Lähialuematkat hoitaa käytännön matka- ja viisumijärjestelyt ja lähettää varaamisen jälkeen tarkemmat tiedot viisumin saamista varten. 

 

Matkaohjelma

Lauantai 7.11. (14.11.)

9.30 Tapaaminen Lähialuematkojen matkanjohtajan kanssa Allegron lähtölaiturin päässä Helsingin päärautatieasemalla. HUOM! Kaikki juna-ajat ovat alustavia. Tarkat juna-ajat vahvistetaan myöhemmin. 

9.57 - 13.21 Allegro Helsinki päärautatieasema - Viipuri. Voit nousta junaan lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. 

13.21 Saavumme Viipuriin. Passitarkastus rautatieasemalla, josta bussikuljetus hotelli Viktoriaan. 

Koska illan ruokailuun on vielä aikaa, kannattaa nauttia lounasta junassa, hotellissa tai lähistön kahvilassa tai ravintolassa. Lepäile hotellissa tai lähde omatoimiselle kävelykierrokselle Viipurin vanhassa kaupungissa. Kulttuurinnälkäiset voivat käydä tutustumassa Viipurin Eremitaasiin, joka on normaalisti avoinna päivittäin klo 10 - 18 tai pistäytyä Alvar Aallon suunnittelemassa kaupunginkirjastossa, joka on lyhyen kävelymatkan päässä Torkkelin puistossa (nyk. Leninin puisto). Jos haluat käydä kirjastossa, tee se lauantaina, sillä kirjasto on sunnuntaina kiinni. Viipurin Eremitaasiin on pieni pääsymaksu, kirjastoon pääsee ilmaiseksi. 

17.45 siirrymme hotellista kävellen (n. 200 m) ravintola Espilään. Lähialuematkojen ja Espilän edustajat toivottavat juhlaväen tervetulleeksi ja nostamme lasillisen kuohuvaa. Illan ohjelma alkaa ruokailulla ja jatkuu viipurilaisen Veresk-kansanmusiikkiryhmän (Kanervat) esityksellä (n. 45 min.) Illan päätteeksi soitetaan suomalaista iskelmämusiikkia ja on aika pistää jalalla koreaksi. 

23.00 Paluu hotelliin omatoimisesti kävellen. 

Sunnuntai 8.11. (15.11.)

Aamiainen hotellissa ja vapaa-aikaa.  

Viipurissa on yllättävän monipuoliset ostosmahdollisuudet. Hotellia vastapäätä oleva Kauppahalli on auki joka päivä 8 - 18. Sieltä löytyy makeisia, mausteita, villa- ja puuvillakankaita ja -vaatteita, kenkiä ja koriste-esineitä itselle ja lahjaksi. Keskustassa on useita vaateliikkeitä, kotitaloustavaroita myyviä kauppoja ja käsityökauppoja. Paikallinen oppaamme ja matkanjohtaja neuvovat mielellään.

12.00 Kirjautuminen ulos hotellista ja lähtö suomeksi opastetulle kiertoajelulle. Kierroksen päätteeksi pidämme tauon suositussa Karuselli-ostoskeskuksessa, jossa kannattaa nauttia lounas ja käydä wc:ssä ennen lähtöä rautatieasemalle. Kaupasta voi ostaa pientä matkaevästä ja juotavaa ja tietenkin tuliaiset. Muistathan, että Suomeen ei saa tuoda maito- eikä lihatuotteita eikä tuoreita hedelmiä banaania lukuunottamatta.

Saavumme Viipurin rautatieasemalle noin 45 - 60 min. ennen junan lähtöä. 

16.35 - 17.57 Allegro Viipuri - Helsinki. Allegro pysähtuu lisäksi Vainikkalassa, Kouvolassa, Lahdessa, Tikkurilassa ja Pasilassa ennen Helsingin päärautatieasemaa. 

Ajat ovat paikallista aikaa. Kello on talviaikaan Viipurissa +1 h Suomen aikaan. Juna-aikataulut vahvistuvat myöhemmin. 

 

Matkaehdot ja hyvä tietää 

Matkan varausmaksu on 75 € ja loppumaksu maksetaan 45 vrk ennen lähtöä. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja seuramatkoille. Tutustu huolellisesti: matkaehdot. Lähetämme tarkemmat tiedot viisumia varten tarvittavista asiakirjoista varausvahvistuksessa. Lisätietoa Venäjän viisumista löydät halutessasi tästä

Suosittelemme tutustumaan myös Venäjän matkustustiedotteeseen, jossa on hyödyllistä tietoa esim. lääkkeiden viemisestä Venäjälle. Ulkoministeriö suosittelee myös matkustusilmoituksen tekemistä; hätätilanteen sattuessa Suomen viranomaiset saavat yhteyden Venäjällä oleskeleviin suomalaisiin. 

Alvar Aallon kaupunginkirjasto Viipurissa

Alvar Aallon suunnittelema Viipurin kaupunginkirjasto_Lähialuematkat
Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Viipurin kaupunginkirjasto valmistui vuonna 1935. Funktionalistisen kauden rakennus lukeutuu Aallon töihin, jotka nostivat hänet maailmanmaineeseen. Kirjasto pääsi vuosikymmenien saatossa huonoon kuntoon kunnes sitä ryhdyttiin restauroimaan alkuperäiseen asuunsa osittain suomalaisvoimin ja rahoituksella. Kirjaston uudet avajaiset pidettiin v. 2013. Tänä päivänä kirjasto toimii viipurilaisten kaupunginkirjastona. Kirjastoon käy tutustumassa vuosittain paljon Aallon arkkitehtuurin ystäviä ympäri maailmaa. Kirjastoon voi tutustua omatoimisesti, mutta suosittelemme etenkin ryhmille suomeksi opastettua retkeä. Pyydä Lähialuematkoista tarjous! Kirjasto palvelee normaalisti ma - la klo 10 - 18 (Lähialuematkat ei vastaa mahdollisista poikkeuksellisista aukioloajoista). Se sijaitsee Torkkelin puistossa (nyk. Leninin puisto) kaupungin keskustassa.

Ravintola Espilä

Ravintola Espilä on Viipurin parhaita ruokaravintoloita. Elegantti uudisrakennus avasi ovensa 2016 entiseen Torkkelin puistoon (nyk. Leninin puisto) aivan Viipurin sydämessä. Helsingin Kappeli-ravintolaa muistuttava Espilä toimii samalla paikalla kuin 1890 valmistunut edeltäjänsä, Esplanad, joka myöhemmin muuttui Espiläksi. Tänä päivänä Espilä tarjoaa n. 200 asiakaspaikkaa ja soveltuu erinomaisesti niin juhlapaikaksi kuin rentoon kahvitteluhetkeen Viipuriin tutustumisen lomassa. Espilästä avautuu kauniit maisemat ympäröivään Torkkelinpuistoon.

Viipurin Eremitaaši

Viipurin Eremitaaši
Pietarin taidemuseo Eremitaašin sivupiste Viipurissa on ehdottomasti vierailun arvoinen. Eremitaašissa voi ihailla Pietarin päämuseosta tuotuja pienimuotoisia vaihtuvia näyttelyitä. Uno Ullbergin 1930-luvulla suunnittelemassa entisessä kuvataidekoulussa toimii myös nykyisin viipurilaisten lasten taidekoulu. Uusklassismia ja funktionalismia edustava rakennus sijaitsee 1500-luvun lopulla rakennetun Pantsarlahden bastionin päällä noin 900 m päässä vanhalta Kaupppatorilta. Kukkulalta avautuu kaunis maisema Suomenvedenselälle. Museo on pääsääntöisesti avoinna joka päivä 10 - 18 (Lähialuematkat ei vastaa mahdollisista poikkeuksellisista aukioloajoista). Museossa voi vierailla omatoimisesti, tai jos olet varannut Lähialuematkoista seurueellesi oman ryhmämatkan, pyydä tarjous suomeksi opastetusta retkestä. Osoite: Ladanova ulitsa 1.

Viktoria****

Hotelli Viktoria Viipurissa kahden hengen huone_Lähialuematkat
Viipurin uusin ja tasokkain hotelli sijaitsee historiallisessa keskustassa kauppatorin laidalla. Hotellista on avara näköala Salakkalahdelle ja Viipurin linnaan. Valoisissa huoneissa on ilmastointi ja langaton tai langallinen internetyhteys. Viktorian palveluihin kuuluu ravintola, kuntosali ja kylpyläosasto, jossa on suomalainen, venäläinen ja turkkilainen sauna, poreallas ja lepotila. Huoneita on 60. Hotellilla on oma pysäköintialue. Rautatie- ja linja-autoasema ovat 15 - 20 min kävelymatkan päässä. Osoite: Naberezhnaya 40-Letiya VLKSM 1, Viipuri.

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voi nousta Pasilassa (29.3.2020 alkaen), Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Pietariin matkustavien tai sieltä lähtevien matkustajien passi- ja tullitarkastukset hoituvat kätevästi junamatkan aikana. Viipuriin saapuvien ja Viipurista lähtevien matkustajien (Venäjän) viranomaistarkastukset tehdään Viipurin asemarakennuksessa.