Viipuriin junalla tai linja-autolla ryhmämatkat | Lähialuematkat

Viipurin matkat ryhmille

Näkymä Viipurin vanhaan kaupunkiin.

Viipuri on iloinen yllätys! Kulttuurihistoriallisten aarteiden, Viipurin linnan ja Alvar Aallon kirjaston lisäksi löydät Viipurista yllättävän monipuoliset ostosmahdollisuudet ja vapaa-aika kuluu mukavasti pittoreskin vanhan kaupungin kahviloissa ja pikkupuodeissa. Tänä vuonna uutena opastettu retki pienolutpanimoon, vanhan kaupungin kävelykierros ja kansantanssiryhmä Kanervien esitykset. Matka Viipuriin taittuu mukavasti junalla. Suurelle ryhmälle järjestämme myös tilauslinja-auton. Perillä kannattaa viettää kaksi yötä. Pyydä matkasta tarjous!

Suunnittele matkaohjelma

Peruspalvelut

 • Allegro-junamatkat Viipuriin Helsingistä, Tikkurilasta, Lahdesta, Kouvolasta tai Vainikkalasta
 • Tilausbussimatkat Viipuriin haluamaltanne paikkakunnalta
 • Hotellimajoitus aamiaisineen
 • Venäjän kertaviisumi, ryhmäviisumi tai henkilökohtainen

Suosittelemme

 • Opastettu kaupunkikiertoajelu
 • Opastettu kävelykierros vanhassa kaupungissa
 • Alvar Aallon kirjasto, suomeksi opastettu retki
 • Viipurin taidemuseo Eremitaasi, suomeksi opastettu retki
 • Monrepos´n puisto, suomeksi opastettu retki
 • Viipurin linna, suomeksi opastettu retki
 • Retki pienolutpanimo Korsiin
 • Ruokailut: lounaat, illalliset
 • Oman ohjelman järjestäminen ravintola Espilässä
 • Kansanmusiikkiryhmä Kanervien esitys

Matkalle tarvitaan Venäjän viisumi. Lähialuematkat hoitaa kaikki käytännön järjestelyt. Viisumi voi olla henkilökohtainen viisumi tai ryhmäviisumi, jonka saa vähintään 5 henkilön seurue Suomen kansalaisia. Viisumin hinta on 72 €/hlö. Varaa viisumin saamiseen vähintään kaksi viikkoa aikaa. Varmista jo hyvissä ajoin että seurueen jokaisen matkustajan passi on voimassa vähintään 6 kk vielä matkan jälkeen. Lisätietoa Venäjän viisumeista

Kansanmusiikkiryhmä Kanervat Viipurissa

Kansanmusiikkiryhmä Kanervat Viipurissa I Lähialuematkat
Kansanmusiikkiryhmä Kanervat (ven. Veresk) tanssii, laulaa ja soittaa perinteistä venäläistä kansanmusiikkia ja 1900-luvun alkupuolen suomalaisia iskelmiä. Säestykseen Kanervat käyttävät mm. balalaikkaa, harmonikkaa ja kontrabassoa. Lähialuematkat tilaa tämän iloisen ja vauhdikkaan 10 - 12 taiteilijan ryhmän esiintymään Viipurin keskustaan ravintola Espilään tai Kanervien omaan taiteilijataloon. Taiteilijatalo sijaitsee n. 3,5 km päässä keskustasta entisessä Saunalahden kaupunginosassa lähellä Monrepos´n puistoa. Penttisen suvulle kuulunut talo edustaa 1900-luvun alun suomalaista kartanoarkkitehtuuria. Talo on toiminut museona 1970-luvulta alkaen ja se avattiin restauroinnin jälkeen 2010 Kanervien taiteilijatalona. Kanervien esityksen kesto on 1 h. Pyydä ryhmällesi tarjous, joka sisältää Kanervien esityksen lisäksi ruokailun Espilässä tai piirakka- ja teetarjoilun Kanervien talossa!

Kävelykierros Viipurin vanhassa kaupungissa

Pyöreä torni Viipurissa I Lähialuematkat
Suomeksi opastetulla kävelykierroksella tutustumme Viipurin kiehtovaan historiaan aina keskiajalle asti. Retki alkaa Kauppatorilta, josta kävelemme edelleen Karjaportinkadulle. Vierailemme talossa, jossa aikoinaan asui kaupungin "kermaa", varakkaita perheitä. Vesiportinkadulla näemme Pyhän Hyacintuksen kirkon. Näemme myös Hackmanin suvun talon, vanhan Raatihuoneen aukion ja Torkkeli Knuutinpojan patsaan sekä kaupungin vanhaa muuria. Tutuksi tulevat myös Weckrothin talo ja Vanha Raatihuone. Linnankadulta pääsemme Piispankadulle ja vanhan Tuomiokirkon raunioille. Matkan varrella on vanha Kellotorni. Luostarikadulta löytyy keskiaikaisia rakennuksia, kiltatupa, puutaloja ja entisen Mustain veljesten luostarin kirkon raunioita. Kirkko toimi maaseurakunnan kirkkona. Kierroksen loppupuolella näemme Raatitornin ja sataman aluetta sekä Sarvilinnoituksen. Kierros päättyy Viipurin keskustaan. Retken kesto 2 tuntia.

Monrepos´n puisto

Ludwigsteinin hautamuistomerkki Monrepos´n puistossa
Luonnonkaunis Monrepos´n puisto sijaitsee Viipurin Linnasaaren kaupunginosassa muutaman kilometrin päässä vanhasta kaupungista. Puisto sai alkunsa kun Viipurin linnan ylikomendantti Pjotr Aleksejevitš Stupišin alkoi muuttaa vanhan kartanon aluetta englantilaistyyppiseksi maisemapuutarhaksi. Nykyisin n. 161 ha laajuinen alue on puisto- ja luonnonsuojelualue. Alueella on historiallinen Monrepos’n kartano, kahvilakioski, Väinämöistä esittävä patsas, Narkissoksen vesilähde, Neptunuksen temppeli ja Ludwigsteinin suvun vaikuttava hautamuistomerkki (kuvassa). Puistoon on pieni sisäänpääsymaksu. Varaa seurueellesi Lähialuematkoista suomeksi opastettu tutustumisvierailu!

Retki panimoravintola Korsiin

Panimoravintola Kors I Lähialuematkat
Panimoravintola Kors Viipurin kupeessa on oiva vierailukohde. Suomeksi opastetulla retkellä tutustutaan oluenvalmistuksen saloihin ja päästään maistelemaan talon omia oluita. Lähialuematkat tarjoaa kaksi valmista retkiohjelmaa: Panimokierros 1, johon sisältyy tutustuminen talon omaan olutpanimoon, oluiden maistelua, suolapalana talon omat perunalastut. Panimokierros 2, ohjelmaan sisältyy tutustumiskierroksen ja oluiden maistelun lisäksi kolmen ruokalajin lounas tai päivällinen. Vaihtoehdot: Slaavilainen kana, Possuvarras ja Alppien kutsu. Matka Viipurista (n. 10 km) Korsiin taittuu mukavasti tila- tai linja-autolla suomea puhuvan paikallisen oppaamme seurassa. Pyydä tarjous ryhmällesi!

Viipurin Eremitaasi

Viipurin Eremitaaši
Pietarin Eremitaašin sivupiste Viipurissa on vierailun arvoinen taidemuseo. Eremitaašissa voi ihailla Pietarista tuotettuja vaihtuvia näyttelyitä. Uno Ullbergin 1930-luvulla suunnittelemassa entisessä kuvataidekoulussa toimii myös nykyisin lasten taidekoulu. Uusklassismia ja funktionalismia edustava rakennus sijaitsee 1500-luvun lopulla rakennetun Pantsarlahden bastionin päälla, ja sieltä avautuu kaunis maisema Suomenvedenselälle. Pyydä Lähialuematkoilta seurueellesi tarjous suomeksi opastetusta museovierailusta! Museossa voi vierailla myös itsenäisesti.

PIkkujoulumatka Viipuriin 17. - 18.11.2018

Pikkujoulu ravintola Espilässä Viipurissa I Lähialuematkat
Lähde yhdistyksesi tai ystäväseurueesi kanssa Lähialuematkojen iloiselle pikkujoulumatkalle Viipuriin! Matkan ajankohta on lauantaista sunnuntaihin 17. - 18.11. Valmiiseen matkapakettiin sisältyy junamatkat Viipuriin (Allegro pysähtyy Helsingin lisäksi Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa), yhden yön majoituksen hotelli Viipurissa, hotellin aamiaisen, kuljetukset asemalta hotelliin ja takaisiin sekä ohjelmallinen illanvietto tunnelmallisessa Espilässä. Espilän iltaan sisältyy kolmen ruokalajin illallinen, ruokajuomia, kansanmusiikkiesitys, Joulupukin vierailu, illan juonto suomeksi. Matkalla mukana Lähialuematkojen oma matkanjohtaja. Matkapaketin alustava hinta on 249 - 280 euroa. Hinta vahvistuu syyskuun alkuun mennessä. Lisämaksusta Venäjän kertaviisumi 72 euroa, suomeksi opastettu kaupunkikiertoajelu 15 euroa. Tiedustelut ja alustavat varaukset pekka.nihtinen@lahialuematkat.fi, p. 09 6689 5730/kysy Pekkaa.

Hotelli Viipuri

Kahden hengen huone
Viipurin kestosuosikkeihin kuuluva hotelli Viipuri sijaitsee keskustassa lähellä rautatieasemaa. Lämminsävyisissä huoneissa on oma kylpyhuone ja wc. Huoneissa ei ole ilmastointia. Hotellin yleisissä tiloissa on langaton internetyhteys. Hotellin vastaanotto on auki läpi vuorokauden ja palveluihin kuuluu ravintola ja kesäterassi. Rakennuksen on suunnitellut suomalainen arkkitehti Uno Ullberg ja se valmistui 1928. Huoneita on 94. Suomalaisten suosima klassikkohotelli joka sopii hyvin ryhmille.

Hotelli Viking

Vuonna 2008 avattu moderni hotelli kaupungin historiallisessa keskustassa. Nähtävyydet, rautatie- ja linja-autoasema ovat lähellä ja Viipurin linnaan on 7 minuutin kävelymatka. Hotellissa on viisi kerrosta ja 43 hyvin varusteltua, klassisesti ja modernisti sisustettua huonetta. Ravintola Bojole tarjoaa eurooppalaista ja perinteistä venäläistä ruokaa. Hotellissa on myös kasino. Aamiainen kuuluu hintaan ja tarjoillaan Bojole-ravintolassa. Hotellilla on oma pysäköintialue tai parkkipaikat autoille.

Victoria

Viipurin uusin ja tasokkain hotelli sijaitsee historiallisessa keskustassa kauppatorin laidalla. Hotellista on avara näköala Salakkalahdelle ja Viipurin linnaan. Valoisissa huoneissa on ilmastointi ja langaton tai langallinen internetyhteys. Victorian palveluihin kuuluu ravintola, kuntosali ja kylpyläosasto, jossa on suomalainen, venäläinen ja turkkilainen sauna, poreallas ja lepotila. Huoneita on 60. Hotellilla on oma pysäköintialue. Rautatie- ja linja-autoasema ovat 15 - 20 min kävelymatkan päässä. Osoite: Naberezhnaya 40-Letiya VLKSM 1, Viipuri.