Moskovan junamatkat | Lähialuematkat

Junalla mahtavaan Moskovaan

 • Jokiristeily Moskovajoella, Kreml, Moscow City I Lähialuematkat

Jos et ole vielä käynyt Moskovassa, on aika tutustua Venäjän mahtavaan pääkaupunkiin. Pietariin verrattuna yli 10 milj. asukkaan Moskova suuri ja eksoottinen. Perinteisten nähtävyyksien, Punaisen torin, Kremlin ja Tretjakovin gallerian lisäksi suosittelemme tutustumaan kaupunkiin Moskovajoki-risteilyllä ja vierailemaan museo Bunker-42:ssa, joka kylmän sodan aikainen maanalainen komentokeskus. Vietä iltaa viihtyisissä ravintoloissa ja tee mielenkiintoisia ostoksia. Tunnelmaan virittäydyt jo menomatkalla yöjuna Tolstoissa. Tutustu uuteen retkitarjontaamme ja pyydä omasta ryhmämatkasta tarjous!

Suunnittele matkaohjelma

Peruspalvelut

 • Junamatkat Tolstoi-yöjunassa (2 tai 4 hengen hytissä)
 • Hotellimajoitus
 • Hotellin aamiaiset
 • Venäjän kertaviisumi 80 €

Lisäpalvelut

 • Moskovajoen risteily (2,5 - 3 h)
 • TaidemuseoTretjakovin galleria
 • Pushkinin taidemuseo
 • Museo Bunker-42 - kylmän sodan aikainen komentokeskus
 • IRRI - venäläisen realistisen taiteen museo
 • Kuljetukset paikan päällä - asemakuljetusten yhteyteen esim. opastettu kiertoajelu
 • Lounas- ja illallisvaraukset

Lähialuematkat hoitaa kaikki käytännön matka- ja viisumijärjestelyt. Matkan suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jo kuukausia ennen toivomaasi matkustusajankohtaa. Pyydäthän tarjouksen vähintään 6 hengen seurueellesi. Räätälöityihin ryhmämatkoihin sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja erikseen ilmoitettavia matkakohtaisia erityisehtoja. Tutustu matkaehtoihin

Ehdotus matkaohjelmaksi

Päivä 1.

Klo 17.44 Tolstoi lähtee Helsingin päärautatieasemalta kohti Moskovaa. Majoittuminen junassa 2 hengen (1. lk) tai 4 hengen (2. lk) makuuhytteihin. Jokaisessa vaunussa on yhteiskäytössä olevat wc ja suihku. Junaan voi nousta lisäksi Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. 

Matkalipun hintaan kuuluu pieni välipala. Tolstoin ravintolavaunu palvelee myöhään yöhön. Tarjolla on aitoa venäläistä ruokaa ja juomaa, jonka voit maksaa ruplilla tai euroilla. Junan kulkiessa Suomen puolella voi vaihtaa valuuttaa kiertäviltä rahanvaihtajalta. Raja- ja tullitarkastukset hoituvat Suomen ja Venäjän puolella kätevästi junamatkan aikana. Tarkastusten aikana voit liikkua vapaasti junan kulkiessa Suomen puolella. Muista pitää passi mukana. Junan kulkiessa Venäjän puolella matkustajien täytyy olla omilla paikoillaan raja- ja tullitarkastusten ajan. 

Päivä 2. 

9.19 Tolstoi saapuu Leningradin rautatieasemalle Moskovaan. Huomaathan, että junan ravintolavaunu ei palvele aamulla. Vaununhoitajalta voit ostaa teetä tai kahvia. 

Suosittelemme aamiaista kaupungilla ja sen jälkeen opastettua retkeä esimerkiksi Bunker-42-museoon. Bunker on Stalinin rakennuttama, kylmän sodan aikainen maanalainen komentokeskus Taganskaja-metroaseman lähellä. 

 

Vapaa-aikaa tai yhteistä ohjelmaa, esim. illallinen. 

Päivä 3. 

Aamiainen hotellissa.

Suosittelemme suomeksi opastettua retkeä esim. Tretjakovin taidegalleriaan. Gallerian tuhansista näyttelyesineistä kannattaa tutustua esim. Andrei Rublevin ikoneihin, Shishkinin ja Levitanin maisemamaalauksiin sekä Repinin maalaamiin muotokuviin. Nämä teokset löydät Tretjakovin ns. vanhasta osasta. Tretjakovin ns. uusi puoli eli Keskustaiteilijatalo sijaitsee Moskovajoen rannalla Krimsky Valilla. Sieltä löydät uudempia teoksia sekä pieniä taidekauppoja, joissa voi tehdä itse ostoksia. Keskustaiteilijatalosta löytyy useita pikkuravintoloita ja kuppiloita. 

Vapaa-aikaa tai yhteistä ohjelmaa. Teemme ryhmällesi mielellämme lounas- tai illallisvarauksen.

Illalla lähtö kohti Helsinkiä tai valmistautuminen neljänteen matkapäivään Moskovassa. Tolstoi-juna lähtee Moskovasta klo 23.10 ja saapuu seuraavana päivänä Helsinkiin klo 12.30.

Päivä 4

Jos vietät tämän päivän Moskovassa, on Pushkinin taidemuseo vierailun arvoinen. Museon ylpeys on kattava kokoelma impressionisteja sekä muita 1800 -ja 1900-luvun mestareiden töitä. Monet, Renoir, Cézanne, Gauguin, van Gogh, Matisse, Picasso. Moskovasta löydät myös Leo Tolstoin kotimuseon. 

Ajat ovat paikallista aikaa.  Huomaa, että matkaohjelmaehdotuksessa olevat juna-aikataulut voivat poiketa oman matkasi ajankohtana.

 

 

 

Kylmän sodan museo Bunkkeri-42

Neuvostojohtaja Josif Stalin antoi vuonna 1951 käskyn perustaa ydinsodan varalta komentokeskuksen maan alle 65 m syvyyteen lähelle Taganskajan metroasemaa. Vuonna 1953 kuollut Stalin ei itse ehtinyt vierailla bunkkerissa. Koodinimellä GO-42 tunnettu huippusalainen komentokeskus otettiin käyttöön vuonna 1956 ja se oli toiminnassa 1980-luvulle saakka. Tänä päivänä bunkkeri toimii museona, jossa Stalin-vahanukke toivottaa vieraat vastaan. Museossa näet Neuvostoliiton aikaisia univormuja, lentokoneiden pienoismalleja, karttoja, elektronisia laitteita ja mm. julisteita, jotka opastavat kuinka hakeutua suojaan atomihyökkäyksen sattuessa. Pyydä opastetusta retkestä tarjous ryhmällesi!

Moskovan Kremli

Moskovan Kremlin asehuone ja Borovitskin torni I Lähialuematkat
Moskovan sydämessä oleva linnoitus eli Kremli on Venäjän hallinnollinen keskus, jossa sijaitsee mm. presidentin virka-asunto. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Kremlin pinta-ala on 27,5 hehtaaria. Muurien sisäpuolella on useita kultakupolisia katedraaleja ja arkkitehtonisesti kauniita rakennuksia. Kremlin pääkohteisiin kuuluu Asehuone, jossa on vanhoja aseita, haarniskoja ja hevosvaunuja, tsaarien kruununjalokiviä, kruunajaisvaatteita ja messupuku, vallan symbolina pidetty monomahin kruunu sekä kulta- ja hopeatöitä 1200 - 1800-luvulta. Asehuoneen yhteydessä on Timanttihuone, jossa on mittaamattoman arvokkaita kruununjalokiviä ja kultaesineitä. Kokoelmaa pidetään Englannin ja Iranin kruununjalokivikokoelmien ohella maailman merkittävimpinä.

Risteily Moskovajoella

Moskovan jokiristeilijä I Lähialuematkat
Risteily on erinomainen tapa tutustua Moskovaan. Vältyt ruuhkilta, ja 2,5 - 3 tuntia kestävän risteilyn aikana näet jokivarren upeissa maisemissa monia Moskovan merkittävimmistä nähtävyyksistä. Moderneissa jokilaivoissa on tasokas ravintola ja ilmainen wifi. Matkan varrella näet mm. seuraavat nähtävyydet: Gorkin puisto, ns. Stalinin hampaina tunnetut rakennukset hotelli Ukraina ja Moskovan valtiollinen yliopisto, Venäjän hallituksen rakennus eli Valkoinen talo, Moskovan pormestarin talo, Kiovan rautatieasema, Novodevitsin luostari, Luzhnikin stadion, Venäjän tiedeakatemia, Taiteilijoiden keskustalo, Pietari Suuren patsas, Kristus Vapahtajan kirkko, Kreml, Pyhän Vasilin kirkko ja Novospasskin luostari. Risteily alkaa hotelli Ukrainan laiturista tai Gorky Parkin puiston laiturista.

Budapest Moskova ****

Tunnelmallinen Budapest on nappivalinta Moskovan kaupunkilomallesi. 1800-luvun lopun historiallisessa rakennuksessa toimiva hotelli sijaitsee rauhallisella sivukadulla lähellä Moskovan sydäntä, Kremliä. Klassisen kauniisti sisustetussa Juniorsviitissäsi (28 m2) on makuuhuone ja erillinen oleskelutila. Ilmastoidun huoneen varustukseen kuuluu minibaari ja taulu-tv. Kylpyhuoneessa on suihku tai amme. Käytössäsi on kylpytuotteita, hiustenkuivain ja tohvelit. Runsas buffetaamiainen. Hotellissa on kaksi baaria ja vastaanotto palvelee 24/7, langaton internetyhteys. Lähimmät metroasemat Trubnaja ja Kuznetskij most ovat n. 400 m päässä, Bolshoi-teatteri 450 m, Punainen tori 1 km, Leningradski-rautatieasema 3km. Osoite: Ulitsa Petrovskiye Linii 2, Tverskaja, 103051 Moskova.

Golden Ring****

Golden Ring standard huone I Lähialuematkat
Golden Ring sijaitsee Moskovan ydinkeskustassa vajaan 3 km päässä Punaiselta torilta. Monista huoneista on mahtava panoramamaisema Moskovajoelle ja kaupungille. Lämminsävyisten huoneiden varustukseen kuuluu ilmastointi, wifi, tv, minibaari, vedenkeitin, tallelokero, kylpytakki ja tohvelit. Hotellissa on kuntosali ja sauna sekä kauneushoitola. Ylellinen buffet-aamiainen nautitaan elävän harppumusiikin säestämänä Suzdal-aamiaishuoneessa. Hotellin Panorama- ja Talvipuisto-ravintoloista avautuu upeat maisemat kaupungille. Kadun toisella puolella on Arbatin kävelykatu, jonka baareissa, ravintoloissa ja matkamuistomyymälöissä on miellyttävä viettää aikaa. Lähin metroasema Smolenskaja 500 m. Osoite: 5 Smolenskaya ulitsa, Moskova

Holiday Inn Lesnaya****

Hotel Holiday Inn Lesnaya Guest room I Lähialuematkat
Viihtyisä, moderni hotelli Moskovan ydinkeskustan tuntumassa 3 km päässä Punaiselta torilta ja 5 km Leningradin rautatieasemalta. Erittäin tilavissa, elegantisti sisustetuissa huoneissa on ilmastointi, wifi, tallelokero, taulu-tv ja vedenkeitin. Siisteissä kylpyhuoneissa on hiustenkuivain. Buffet-aamiainen nautitaan viihtyisässä aamiaishuoneessa. Käytössäsi on hyvin varusteltu kuntosali ja Red & White ravintolan ja lobbybaarin palvelut. Hotellin vastaanotto palvelee 24/7. Hotellin sijainti on erinomainen jos matkustat lentäen Moskovaan - 5 min. kävelymatkan päässä sijaitsevalta Belorusskaja-rautatie- ja metroasemalta lähtee puolen tunnin välein AeroExpress-juna Sheremetjevon lentokentälle. Osoite: Lessnaya ulitsa 15, Moskova

Park Inn by Radisson Sadu****

Viihtyisä hotelli Moskovan historiallisessa keskustassa 400 m päässä Tretjakovin galleriasta ja 15 - 20 min. kävelymatkan päässä Punaiselta torilta ja Moskovajoelta. Lähin metroasema Polyanka muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Standard-huoneiden varusteluun kuuluu ilmastointi, minibaari, satelliitti-tv ja hiustenkuivain. Juniorsviiteistä on mahtavat näkymät Moskovajoelle ja Kristus Vapahtajan kirkolle. Runsas buffetaamiainen tarjoillaan ravintolassa, jossa on muina aikoina tarjolla eurooppalainen, italialainen ja orientaalinen menu. Hotellissa on kuivapesulapalvelut, huonepalvelu 24/7 ja langaton internet. Osoite: Bolshaya Polyanka Str. 17 Bld 1, Yakimanka. Erityistä: Loistava sijainti lyhyen kävelymatkan päässä Tretjakovin galleriasta.

Tolstoi

Tolstoi-yöjunan makuuvaunu
Venäläinen yöjuna kulkee Helsingin ja Moskovan välillä kerran vuorokaudessa kumpaankin suuntaan. Kyytiin voi nousta Helsingin päärautatieaseman lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjällä Tolstoi pysähtyy Viipurissa, Pietarissa Ladozhskin asemalla, Tverissä, ja Moskovassa Leningradskin asemalla. Tolstoissa on nykyaikaiset ja erittäin siistit 1. luokan (hytti kahdelle henkilölle) ja 2. luokan (hytti neljälle henkilölle) makuuvaunut, joiden varustukseen kuuluu pc-pistorasiat. Vaunut on ilmastoitu, ja jokaisessa vaunussa on kahden wc:n lisäksi suihku. Palveluihin kuuluu lisämaksullinen internetyhteys. Junassa kulkee ravintolan työntekijä, jolta voi ostaa mm. kahvia, teetä ja pikkupurtavaa. Muissa käytännön asioissa opastaa vaunuhoitaja. Junassa on ainoastaan makuupaikkoja. Junassa on lisäksi ylellinen business-luokka, jonka makuuhyteissä on oma ilmastointi, suihku ja wc. Vaunun päädyssä palvelee pieni loungeravintola. Venäläistyylisessä ravintolavaunussa saa perinteisiä venäläisiä ruokia ja paikallisia juomia. Ravintolavaunussa on pöytiintarjoilu. Varustaudu maksamaan käteisellä (euro, rupla, US-dollari) vaikka luottokorttimaksu voikin olla mahdollista.