Moskovan junamatkat | Lähialuematkat

Junalla mahtavaan Moskovaan

Jokiristeily Moskovajoella, Kreml, Moscow City I Lähialuematkat

Jos et ole vielä käynyt Moskovassa, on aika tutustua Venäjän mahtavaan pääkaupunkiin. Pietariin verrattuna yli 10 milj. asukkaan Moskova suuri ja eksoottinen. Perinteisten nähtävyyksien, Punaisen torin, Kremlin ja Tretjakovin gallerian lisäksi suosittelemme tutustumaan kaupunkiin Moskovajoki-risteilyllä ja vierailemaan museo Bunker-42:ssa, joka kylmän sodan aikainen maanalainen komentokeskus. Vietä iltaa viihtyisissä ravintoloissa ja tee mielenkiintoisia ostoksia. Tunnelmaan virittäydyt jo menomatkalla yöjuna Tolstoissa. Tutustu uuteen retkitarjontaamme ja pyydä omasta ryhmämatkasta tarjous!

Suunnittele matkaohjelma

Peruspalvelut

 • Junamatkat Tolstoi-yöjunassa (2 tai 4 hengen hytissä)
 • Hotellimajoitus
 • Hotellin aamiaiset

Lisäpalvelut

 • Moskovajoen risteily (2,5 - 3 h)
 • TaidemuseoTretjakovin galleria
 • Pushkinin taidemuseo
 • Museo Bunker-42 - kylmän sodan aikainen komentokeskus
 • IRRI - venäläisen realistisen taiteen museo
 • Kuljetukset paikan päällä - asemakuljetusten yhteyteen esim. opastettu kiertoajelu
 • Lounas- ja illallisvaraukset
 • Venäjän viisumi 72 € (ryhmäviisumi tai henkilökohtainen viisumi)

Lähialuematkat hoitaa kaikki käytännön matka- ja viisumijärjestelyt. Matkan suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jo kuukausia ennen toivomaasi matkustusajankohtaa. Pyydäthän tarjouksen vähintään 6 hengen seurueellesi. Räätälöityihin ryhmämatkoihin sovelletaan Yleisiä valmismatkaehtoja ja palveluntarjoajien ehtoja. Tutustu matkaehtoihin. Jos matkustat yksin, kaksin tai pienen seurueen kanssa, suosittelemme Lähialuematkojen valmiita omatoimipaketteja. Lähdöt kuukausittain lokakuuhun 2018. Tutustu Moskovan kaupunkilomiin

Ehdotus matkaohjelmaksi

Päivä 1.

Klo 17.44 Tolstoi lähtee Helsingin päärautatieasemalta kohti Moskovaa. Majoittuminen junassa 2 hengen (1. lk) tai 4 hengen (2. lk) makuuhytteihin. Jokaisessa vaunussa on yhteiskäytössä olevat wc ja suihku. Junaan voi nousta lisäksi Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. 

Matkalipun hintaan kuuluu pieni välipala. Tolstoin ravintolavaunu palvelee myöhään yöhön. Tarjolla on aitoa venäläistä ruokaa ja juomaa, jonka voit maksaa ruplilla tai euroilla. Junan kulkiessa Suomen puolella voi vaihtaa valuuttaa kiertäviltä rahanvaihtajalta. Raja- ja tullitarkastukset hoituvat Suomen ja Venäjän puolella kätevästi junamatkan aikana. Tarkastusten aikana voit liikkua vapaasti junan kulkiessa Suomen puolella. Muista pitää passi mukana. Junan kulkiessa Venäjän puolella matkustajien täytyy olla omilla paikoillaan raja- ja tullitarkastusten ajan. 

Päivä 2. 

9.19 Tolstoi saapuu Leningradin rautatieasemalle Moskovaan. Huomaathan, että junan ravintolavaunu ei palvele aamulla. Vaununhoitajalta voit ostaa teetä tai kahvia. 

Suosittelemme aamiaista kaupungilla ja sen jälkeen opastettua retkeä esimerkiksi Bunker-42-museoon. Bunker on Stalinin rakennuttama, kylmän sodan aikainen maanalainen komentokeskus Taganskaja-metroaseman lähellä. 

 

Vapaa-aikaa tai yhteistä ohjelmaa, esim. illallinen. 

Päivä 3. 

Aamiainen hotellissa.

Suosittelemme suomeksi opastettua retkeä esim. Tretjakovin taidegalleriaan. Gallerian tuhansista näyttelyesineistä kannattaa tutustua esim. Andrei Rublevin ikoneihin, Shishkinin ja Levitanin maisemamaalauksiin sekä Repinin maalaamiin muotokuviin. Nämä teokset löydät Tretjakovin ns. vanhasta osasta. Tretjakovin ns. uusi puoli eli Keskustaiteilijatalo sijaitsee Moskovajoen rannalla Krimsky Valilla. Sieltä löydät uudempia teoksia sekä pieniä taidekauppoja, joissa voi tehdä itse ostoksia. Keskustaiteilijatalosta löytyy useita pikkuravintoloita ja kuppiloita. 

Vapaa-aikaa tai yhteistä ohjelmaa. Teemme ryhmällesi mielellämme lounas- tai illallisvarauksen.

Illalla lähtö kohti Helsinkiä tai valmistautuminen neljänteen matkapäivään Moskovassa. Tolstoi-juna lähtee Moskovasta klo 23.10 ja saapuu seuraavana päivänä Helsinkiin klo 12.30.

Päivä 4

Jos vietät tämän päivän Moskovassa, on Pushkinin taidemuseo vierailun arvoinen. Museon ylpeys on kattava kokoelma impressionisteja sekä muita 1800 -ja 1900-luvun mestareiden töitä. Monet, Renoir, Cézanne, Gauguin, van Gogh, Matisse, Picasso. Moskovasta löydät myös Leo Tolstoin kotimuseon. 

Ajat ovat paikallista aikaa.  Huomaa, että matkaohjelmaehdotuksessa olevat juna-aikataulut voivat poiketa oman matkasi ajankohtana.

 

 

 

Kylmän sodan museo Bunkkeri-42

Neuvostojohtaja Josif Stalin antoi vuonna 1951 käskyn perustaa ydinsodan varalta komentokeskuksen maan alle 65 m syvyyteen lähelle Taganskajan metroasemaa. Vuonna 1953 kuollut Stalin ei itse ehtinyt vierailla bunkkerissa. Koodinimellä GO-42 tunnettu huippusalainen komentokeskus otettiin käyttöön vuonna 1956 ja se oli toiminnassa 1980-luvulle saakka. Tänä päivänä bunkkeri toimii museona, jossa Stalin-vahanukke toivottaa vieraat vastaan. Museossa näet Neuvostoliiton aikaisia univormuja, lentokoneiden pienoismalleja, karttoja, elektronisia laitteita ja mm. julisteita, jotka opastavat kuinka hakeutua suojaan atomihyökkäyksen sattuessa. Pyydä opastetusta retkestä tarjous ryhmällesi!

Moskovan Kreml ja asehuone

Moskovan Kremlin asehuone ja Borovitskin torni I Lähialuematkat
Moskovan Kremli on kaupungin sydämessä sijaitseva vanha linnoitus, jonka sisäpuolella on Venäjän hallinnollinen keskus, mm. presidentin virka-asunto. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Kremlin pinta-ala on 27,5 hehtaaria, ja alueella on useita kultakupolisia katedraaleja ja arkkitehtonisesti kauniita rakennuksia. Matkailijana sinulla on mielenkiintoinen tilaisuus tutustua Kremlin sisäpuolelle opastetulla kävelykierroksella. Kierroksen aikana vieraillaan 1851 valmistuneessa asehuoneessa, jossa on vanhoja aseita, haarniskoja ja hevosvaunuja, tsaarien kruununjalokiviä, kruunajaisvaatteita ja messupuku, vallan symbolina pidetty monomahin kruunu sekä kulta- ja hopeatöitä 1200 - 1800-luvulta.

Risteily Moskovajoella

Moskovan jokiristeilijä I Lähialuematkat
Risteily on erinomainen tapa tutustua kaupunkiin. Vältyt ruuhkilta ja jokivarren upeissa maisemissa tutustut 2,5 - 3 h kestävän risteilyn aikana moniin Moskovan merkittävimmistä nähtävyyksistä. Tilavissa, erittäin tyylikkäissä jokilaivoissa on tasokas ravintola ruokailumahdollisuuksineen ja ilmainen wifi. Lähdöt hotelli Ukrainan laiturista läpi vuoden. Nähtävyyksistä: Gorkin puisto, yhtenä ns. Stalinin hampaana tunnettu hotelli Ukraina, Venäjän hallituksen rakennus eli Valkoinen talo, Moskovan pormestarin talo, Kiovan rautatieasema, Novodevitsin luostari, Luzhnikin stadion, Moskovan valtiollinen yliopisto, Venäjän tiedeakatemia, Taiteilijoiden keskustalo, Pietari Suuren patsas, Kristus Vapahtajan kirkko, Kreml, Pyhän Vasilin kirkko ja Novospasskin luostari. Kulkuyhteydet: hotelli Ukrainan lähin metroasema Kievskaja 1,1 km.

Golden Ring****

Golden Ring standard huone I Lähialuematkat
Golden Ring sijaitsee Moskovan ydinkeskustassa vajaan 3 km päässä Punaiselta torilta. Monista huoneista on mahtava panoramamaisema Moskovajoelle ja kaupungille. Lämminsävyisten huoneiden varustukseen kuuluu ilmastointi, wifi, tv, minibaari, vedenkeitin, tallelokero, kylpytakki ja tohvelit. Hotellissa on kuntosali ja sauna sekä kauneushoitola. Ylellinen buffet-aamiainen nautitaan elävän harppumusiikin säestämänä Suzdal-aamiaishuoneessa. Hotellin Panorama- ja Talvipuisto-ravintoloista avautuu upeat maisemat kaupungille. Kadun toisella puolella on Arbatin kävelykatu, jonka baareissa, ravintoloissa ja matkamuistomyymälöissä on miellyttävä viettää aikaa. Lähin metroasema Smolenskaja 500 m. Osoite: 5 Smolenskaya ulitsa, Moskova

Hotelli Budapest

1800-luvun lopun historiallisessa rakennuksessa toimiva hotelli sijaitsee ydinkeskustan rauhallisella sivukadulla. Bolshoi-teatteriin matkaa 450 m, Punaiselle torille 1 km ja Leningradski-rautatieasemalle 3km. Lähimmät metroasemat Kuznetskij most ja Trubnaja 0,4 km. Hotellissa on kuntosali, turkkilainen sauna, uima-allas, solarium, hierontaa ja kauneussalonki. Romanov-ravintola tarjoaa eurooppalaisen ja venäläisen keittiön herkkuja. Aulabaarista pikkupurtavaa, salaatteja, jälkiruokia ja juomia. Huoneissa on ilmastointi ja langaton tai langallinen laajakaistayhteys.

Park Inn by Radisson Sadu****

Viihtyisä hotelli Moskovan historiallisessa keskustassa 400 m päässä Tretjakovin galleriasta ja 15 - 20 min. kävelymatkan päässä Punaiselta torilta ja Moskovajoelta. Lähin metroasema Polyanka muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Standard-huoneiden varusteluun kuuluu ilmastointi, minibaari, satelliitti-tv ja hiustenkuivain. Juniorsviiteistä on mahtavat näkymät Moskovajoelle ja Kristus Vapahtajan kirkolle. Runsas buffetaamiainen tarjoillaan ravintolassa, jossa on muina aikoina tarjolla eurooppalainen, italialainen ja orientaalinen menu. Hotellissa on kuivapesulapalvelut, huonepalvelu 24/7 ja langaton internet. Osoite: Bolshaya Polyanka Str. 17 Bld 1, Yakimanka. Erityistä: Loistava sijainti lyhyen kävelymatkan päässä Tretjakovin galleriasta.

Tolstoi

Tolstoi-yöjunan makuuvaunu
Venäläinen yöjuna kulkee Helsingin ja Moskovan välillä ja kyytiin voit nousta Helsingin lisäksi Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjällä Tolstoi pysähtyy Viipurissa, Pietarissa Ladozhskin asemalla, Tverissä ja Moskovassa Leningradskin asemalla. Tolstoissa on uudet nykyaikaiset 1. ja 2. luokan makuuvaunut. Uudet makuuvaunut ovat aiempaa mukavampia, sillä leveämmät vuoteet, pesuallas makuuhytissä sekä suihku vaunun päädyssä lisäävät matkustusmukavuutta. Lisäksi Tolstoista löytyy maksullinen internetyhteys, ilmastointi, PC-pistorasiat ja vaununhoitaja jokaisessa vaunussa, jolta voi tilata mm. kahvia, teetä ja pikkupurtavaa. Junassa on ainoastaan makuupaikkoja. Junassa on lisäksi korkeasti varusteltu business-luokka, jonka makuuhyteissä on oma ilmastointi, suihku ja wc sekä baariosasto business-vaunun päädyssä. Myös ravintolavaunu on vastikään uusittu, mutta vanha tunnelma haluttiin kuitenkin säilyttää. Ravintolavaunussa on henkilökohtainen palvelu ja pöytiintarjoilu. Vaunu on somistettu venäläiseen tyyliin, ja siellä voi edelleen nauttia paikan päällä venäläiseen tapaan valmistetusta ruuasta posliinilautasilta.