Pikkujoulumatka junalla Viipuriin | Lähialuematkat

Pikkujoulumatka Viipuriin 17.-18.11.2018

Jouluiset maatuskanuket_Lähialuematkat

Lähde kanssamme Viipuriin iloiselle pikkujoulumatkalle. Kohokohta on ohjelmallinen illanvietto ravintola Espilässä. Nautimme venäläisellä otteella valmistettua jouluruokaa rosolleineen ja glögeineen ja näemme viipurilaisen Kanervat-kansanmusiikkiryhmän esityksen. Illan kruunaa Joulupukin vierailu ja DJ:n vauhdittamat tanssit Espilän tanssilattialla. Matka taittuu mukavasti junalla, perillä vietämme yhden yön legendaarisessa Viipuri-hotellissa. Käymme kaupunkikiertoajelulla ja ehdimme ostoksille Viipurin tunnelmalliseen keskustaan. Lähialuematkojen matkanjohtaja on mukana koko matkan ajan. 

Pikkujoulumatka Viipuriin 17.-18.11.2018

Matkapaketin hintaan 238 € sisältyy

  • Allegro-junamatka (2. lk) Helsinki - Viipuri klo 10.00 - 13.21
  • Allegro-junamatka (2. lk) Viipuri - Helsinki klo 16.35 - 17.57
  • Yhden yön majoitus hotelli Viipurissa (jaettu 2 hengen huone)
  • Hotellin aamiainen
  • Illanvietto ravintola Espilässä sis. 3 ruokalajin illallisen, 3 juomaa, musiikkiesityksen, Joulupukin vierailun, dj:n vauhdittamat tanssit, illan juonto suomeksi
  • Opastettu kaupunkikiertoajelu ja asemakuljetukset bussilla
  • Lähialuematkojen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Lisäpalvelut

  • Venäjän kertaviisumi 72 €
  • Lisämaksu majoituksesta 1 hengen huoneessa 23 €
  • Viisumin/passin postitus matkan varaajan osoitteeseen 10 €

Varmista paikkasi matkalle pian, viimeistään 28.10. Jos seurueessasi on 1 - 5 henkilöä, varaa matka kätevästi verkkokaupassa. Jos seurueesi on suurempi  (esim. seuran tai yhdistyksen jäseniä) tai varaaminen verkkokaupassa tuntuu hankalalta, ole yhteydessä asikaspalveluumme matkat@lahialuematkat.fi. Lisätietoja myös p. 09 6689 5730.

Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Russian Tours Ltd. Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja seuramatkoille. Tutustu huolellisesti tätä matkaa koskeviin Yleisiin matkapakettiehtoihin ja erityisehtoihin. Varmista, että passi on voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Lähialuematkat hoitaa käytännön matka- ja viisumijärjestelyt ja lähettää varaamisen jälkeen tarkemmat tiedot viisumin saamista varten. Lisätietoa Venäjän viisumista tästä

 

Matkaohjelma

Lauantai 17.11.

9.30 Tapaaminen Lähialuematkojen matkanjohtajan kanssa Allegron lähtölaiturin päässä Helsingin päärautatieasemalla. 

10.00 - 13.21 Allegro Helsinki - Viipuri. Voit nousta junaan lisäksi Tikkurilassa (lähtö klo 10.13), Lahdessa (klo 10.47), Kouvolassa (klo 11.13) ja Vainikkalassa (klo 12.00)

13.21 Saavumme Viipuriin. Passitarkastus rautatieasemalla, josta bussikuljetus hotelliin. 

Majoitumme hotelli Viipuriin, jossa pääsemme levähtämään ja valmistautumaan illan juhlaan. Koska illan ruokailuun on vielä aikaa, suosittelemme nauttimaan lounasta junassa, hotelli Viipurissa tai lähistön kahvilassa tai ravintolassa. 

17.45 siirrymme hotellista kävellen (170 m) ravintola Espilään. Lähialuematkojen ja Espilän edustajat toivottavat juhlaväen tervetulleeksi ja nostamme lasillisen kuohuvaa. Illan ohjelma alkaa ruokailulla. Alkupalana on venäläistyyppistä rosollia anjoviksen kera ja kalalautanen, jonka makrilli, silli ja taimen on savustettu Espilän omassa savustamossa. Pääruokana on Espilän karjalanpaistia, jonka possu, nauta ja juurekset saavat pikantin maun katajanmarjoista. Jälkiruoaksi tyrnihyytelöä piparkakun kera. Matkapaketin hintaan sisältyy lasillinen kuohuviiniä, lasillinen puna- tai valkoiiniä tai yksi olut ja pullollinen lähde- tai kivennäisvettä. Muut juomat tilataan ja maksetaan omakustanteisesti. (Ruoka tarjoillaan pöytiin, ei noutopöytä.)

Ilta jatkuu viipurilaisen Veresk-kansanmusiikkiryhmän (Kanervat) esityksellä (n. 45 min.) ja suomalaisen Joulupukin vierailulla. Ilta huipentuu DJ:n vauhdittamiin tansseihin. 

23.00 Paluu hotelliin omatoimisesti kävellen. 

Sunnuntai 18.11.

Aamiainen hotellissa. 

Vapaa-aikaa ostoksia varten. 

12.00 Huoneen luovutus. Voit halutessasi luovuttaa huoneen jo aamulla ja joka tapauksessa jättää matkatavarat hotelliin säilöön siihen asti kunnes linja-auto vie meidät asemalle. 

Vapaa-aikaa ja omakustaneinen lounas haluamassasi ravintolassa tai kahvilassa. Viipurissa on yllättävän monipuoliset ostosmahdollisuudet. Vanhasta kunnon Kauppahallista löytyy makeisia, mausteita, villa- ja puuvillavaatteita, kenkiä ja koriste-esineitä itselle ja lahjaksi. Keskustassa on useita vaateliikkeitä, kotitaloustavaroita myyviä liikkeitä ja kangaskauppoja. Paikallinen oppaamme ja matkanjohtaja neuvovat mielellään. Ennen lähtöä teemme suomea puhuvan paikallisen oppaamme seurassa kaupunkikiertoajelun (kesto n. 1,5 h) linja-autolla. Ennen asemalle lähtöä käymme noutamassa matkatavarat ja on mahdollisuus käydä wc:ssä. 

16.35 - 17.57 Allegro Viipuri - Helsinki. Allegro pysähtuu lisäksi Vainikkalassa (klo 15.57), Kouvolassa (klo 16.43), Lahdessa (klo 17.05) ja Tikkurilassa (klo 17.43)

Ajat ovat paikallista aikaa. Kello on talviaikaan Viipurissa +1 h Suomen aikaan. 

 

Ravintola Espilä

Ravintola Espilä on Viipurin parhaita ruokaravintoloita. Elegantti uudisrakennus avasi ovensa 2016 entiseen Torkkelin puistoon (nyk. Leninin puisto) aivan Viipurin sydämessä. Helsingin Kappeli-ravintolaa muistuttava Espilä toimii samalla paikalla kuin 1890 valmistunut edeltäjänsä, Esplanad, joka myöhemmin muuttui Espiläksi. Tänä päivänä Espilä tarjoaa n. 200 asiakaspaikkaa ja soveltuu erinomaisesti niin juhlapaikaksi kuin rentoon kahvitteluhetkeen Viipuriin tutustumisen lomassa. Espilästä avautuu kauniit maisemat ympäröivään Torkkelinpuistoon.

Hotelli Viipuri

Kahden hengen huone
Viipurin kestosuosikkeihin kuuluva hotelli Viipuri sijaitsee keskustassa lähellä rautatieasemaa. Lämminsävyisissä huoneissa on oma kylpyhuone ja wc. Huoneissa ei ole ilmastointia. Hotellin yleisissä tiloissa on langaton internetyhteys. Hotellin vastaanotto on auki läpi vuorokauden ja palveluihin kuuluu ravintola ja kesäterassi. Rakennuksen on suunnitellut suomalainen arkkitehti Uno Ullberg ja se valmistui 1928. Huoneita on 94. Suomalaisten suosima klassikkohotelli joka sopii hyvin ryhmille.

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voit nousta Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Viranomaistarkastukset tehdään kätevästi junamatkan aikana junan lähtiessä Helsingistä ja Pietarista. Viipurissa tarkastukset hoidetaan asemarakennuksessa.