Risteily Laatokan linnoitukset ja luostarit | Lähialuematkat

Jokiristeily Laatokan linnoitukset ja luostarit

  • Maisema luonnonkaunillta Laatokalta_Lähialuematkat

Lähde kanssamme näkemään kiinnostavimmat Karjalan kulttuurihistorialliset paikat jokiristeilyllä Nevajoelle, Laatokalle ja Olhavajoelle. Matka alkaa junalla Helsingistä Pietariin, josta jatkamme mukavasti matkaa tunnelmallisella jokiristeilijällä Nevajoen toiseen päähän Laatokalle. Risteilemme historialliseen Pähkinälinnan linnoitukseen, kuvankauniille Valamon ja Konevitsan luostarisaarille sekä tutustumme Olhavajoella Laatokanlinnan kunnostettuun viikinkiaikaiseen linnoitukseen. Laivalla nautimme herkullisesta täysihoitoruokailusta sekä korkeatasoisesta viihdeohjelmasta. Varmista paikkasi kesän hienolle risteilylomalle ajoissa!

Jokiristeily Laatokan linnoitukset ja luostarit

Matkapaketin hinta 765€ sisältää:

  • Junamatkat Helsingistä Pietariin ja takaisin
  • Risteily kahden hengen hytissä keskikannella
  • Matkaohjelman mukaiset ateriat ja retket suomeksi opastettuna
  • Viihdeohjelma laivalla
  • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
  • Venäjän e-viisumi

Lisäpalvelut

  • Yhden hengen hytti 190 €

Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Russian Tours Ltd Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja seuramatkoille. Tutustu matkaehtoihin. Lisätietoa matkasta tarvittaessa jaana.niinikorpi@lahialuematkat.fi

Viisumia varten tarvitaan matkustajan passitiedot (voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen), passivalokuva mieluiten sähköisenä, todistus voimassa olevasta matkavakuutuksesta ja matkustajan netissä täyttämä viisumihakemuskaavake. 

Matkaohjelma

1. päivä Pietarista Pähkinälinnaan

Matka Helsingistä Pietariin.

Laiva lähtee illalla Pietarista Nevajokea pitkin kohti Pähkinälinnan linnoitusta.

Illallinen laivalla, pysähdys Pähkinälinnassa 1,5 h.

2. päivä Valamon ja Konevitsan luostarisaaret

Laiva saapuu Valamoon.

Aamiainen laivalla.

Tutustuminen Valamoon 5,5 h. Laiva lähtee Laatokalle kohti Konevitsaa

Lounas.

Saapuminen Konevitsan luostarisaarelle, johon tutustutaan 3 h. 

Laiva lähtee Laatokalle kohti Olhavajokea. 

Illallinen laivalla.

3. päivä Laatokanlinnan viikinkilinnoitus Olhavajoella

 Aamiainen.

Risteilyalus saapuu Laatokanlinnaan, jossa opastettu kiertokävely viikinkiaikaisella linnoituksella.

Lounas.

Laiva lähtee kohti Pietaria.

Illallinen

4. päivä Pietarista Suomeen

Aamiainen. Risteilyalus saapuu Pietariin

Matka Helsinkiin.

Pähkinäsaari

Pähkinäsaari sijaitsee Laatokan ja sen laskujoen Nevan liitoskohdassa Pähkinälinnan kaupungissa Leningradin alueella. Saarella sijaitsee keskiaikainen Pähkinäsaaren linna, jossa Ruotsi ja Novgorod solmivat Pähkinäsaaren rauhan vuonna 1323. Nykyään museona toimiva linna on 1300-luvulta. Se on historiansa aikana ollut monien sotilaallisien hyökkäyksien kohteena edullisen sijaintinsa vuoksi Laatokan ja Nevajoen liitoskohdassa. Kuulunut aikoinaan vuoroin Ruotsille, Novgorodille ja Moskovalle. 1700-luvulla linna menetti sotilaallisen merkityksensä ja otettiin vankilakäyttöön. Tämän jälkeen monet Venäjän poliittiset vangit, Pietari I mukaan luettuna, ovat viruneet Pähkinäsaaren linnassa.

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voi nousta Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Pietariin matkustavien tai sieltä lähtevien matkustajien passi- ja tullitarkastukset hoituvat kätevästi junamatkan aikana. Viipuriin saapuvien ja Viipurista lähtevien matkustajien (Venäjän) viranomaistarkastukset tehdään Viipurin asemarakennuksessa.

Jokiristeilijät

Risteilyt Laatokalle_Lähialuematkat
Jokiristeilyllä käytetään venäläisten jokilaivayhtiöiden viihtyisiä monikantisia risteilyaluksia. Laivoissa on ylhäällä aurinkokansi, ravintoloita, baareja, luentosali ja matkamuistomyymälä. Hytit on ilmastoitu, niissä on maisemaikkuna, wc ja suihku. Yleistä venäläisistä jokiristeilijöistä: laivat on rakennettu Saksassa, Itävallassa ja Tsekkoslovakiassa 1970-80 -luvuilla ja ne on modernisoitu 2000-luvulla. Sisään laivaan tullaan useimmiten 2. kannelta. Matkustajapaikkoja on 200-260. Laivoissa ei ole hissiä.