Junamatka Sotshiin Mustallemerelle | Lähialuematkat

Junalla Sotshiin Mustallemerelle 2020

 • Krasnaja Poljana_Lähialuematkat
  Sotshi on Mustanmeren rantakaupunki_Lähialuematkat
  Sotshi_Lähialuematkat
  Krasnaja Poljanan kauniit maisemat_Lähialuematkat

Ekologisen junamatkustamisen ja luontoystävän toivematka. Lähde opastetulle matkalle Mustanmeren subtrooppiselle paratiisivyöhykkeelle. Matkustamme junalla Helsingistä Pietariin, josta matka jatkuu kauniista maisemista ja rauhallisesta matkanteosta nauttien edelleen junalla Sotshiin. Matkalla nautimme Kaukasusvuoriston jylhänkauniista maisemista ja perillä Sotshin kansainvälisen tason palveluista. Pitkä junamatka tuo kiireiseen elämänrytmiin vastapainoa ja rauhaa. Lähde mukaan!

Junalla Sotshiin Mustallemerelle

Matkapaketin hintaan sisältyy

 • Junamatkat Helsinki - Pietari - Sotshi - Moskova - Helsinki 2. lk (yöjunassa 4 hengen makuuhytissä)
 • Majoitus Sotshissa hotelli Zhemtshuzinassa (4*) 2 hengen huoneessa
 • Ohjelman mukaiset aamiaiset ja yksi muu ruokailu päivittäin
 • Opastettu kaupunkikiertoajelu Sotshissa
 • Kuljetukset rautatieasemalta hotelliin ja takaisin
 • Venäjän viisumi EU-kansalaisille
 • Lähialuematkojen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Lisäpalvelut

 • Lisämaksu majoituksesta yhden hengen huoneessa 280 €
 • Lisämaksu majoituksesta 2 hengen junahytissä 420 €
 • Lisämaksu majoituksesta 1 hengen junahytissä 590 €
 • Retki Ahun-vuorelle ja Aguran vesiputoukselle 40 € sis. lounaan
 • Retki Krasnaja Poljanaan ja Olympiakylään 75 € sis. lounaan
 • Lisävuorokausi Moskovassa (4*) 160 €/hlö sis. kaupunkikierroksen ja lounaan

Jos matkustat  3 - 15 vuotiaan lapsen kanssa ja haluat majoittaa hänet lisävuoteeseen (ja 4 hengen makuuhytissä), on lapsen matkapaketin hinta 690 €.

Lisätietoa matkasta tarvittaessa jaana.niinikorpi@lahialuematkat.fi. Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Russian Tours Ltd Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja seuramatkoille. Tutustu matkaehtoihin

Viisumia varten tarvitaan matkustajan passi (voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen), passivalokuva, todistus voimassa olevasta matkavakuutuksesta ja matkustajan täyttämä ja allekirjoittama viisumihakemuskaavake. 

Matkaohjelma

Päivä 1

Matka Allegro-junalla Helsingistä Pietariin. Junaan voi nousta lisäksi Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. 

Lounas ja pieni opastettu kaupunkikierros Pietarissa.

Illalla lähtö junalla kohti Sotshia. 

Päivä 2

Leppoisaa matkantekoa junassa maisemia ihaillen. Ruokailut junassa. 

Päivä 3

Junamme saapuu aamulla Sotshiin. 

Aamiainen.

Kiertoajelu kaupungilla.

Majoittuminen hotelliin.

Illallinen hotellissa.

Päivä 4

Aamiainen.

Vapaa-aikaa Sotshissa tai lisämaksullinen retki Ahun-vuorelle ja Aguran vesiputouksille. Retkelle osallistujille lounas kaukasialaisessa ravintolassa retkipäivän aikana. Retken hinta on 40 €/hlö, ja se pitää varata etukäteen samalla kun tekee matkavarauksen.

Sotshissa omatoimisesti vapaa-aikaa viettävien ruokailu omassa hotellissa. 

Päivä 5

Aamiainen.

Vapaa-aikaa Sotshissa tai lisämaksullinen kokopäiväretki korkealle Kaukasus-vuoristoon Krasnaja Poljanaan ja Olympiapuistoon. Retkelle osallistujille lounas retkipäivän aikana. Retken hinta on 75 €.

Vapaa-aikaa Sotshissa viettävien ruokailu hotellissa. 

Päivä 5

Aamiainen.

Vapaa-aikaa. Hotellihuoneet käytössä iltaan asti.

Illallinen.

Kuljetus rautatieasemalle.

Juna Sotshista kohti Moskovaa lähtee.

Päivä 6

Junassa aamiainen ja lounas.

Juna saapuu illalla Moskovaan.

Kävely Kazanin asemalta Oktjabrsky asemalle (250 m).

Tolstoi-juna kohti Helsinkiä lähtee. Iltapala junassa. 

Päivä 7

Tolstoi-juna saapuu iltapäivällä Helsinkiin.

 

 

 

Matkustusaika (viimeinen varauspäivä)Matkapaketin hinta ja huonetyyppi
15-22.2.2020 (20.1.2020)890€/hlö kahden hengen huoneessa
5-12.4.2020 (16.3.2020)990€/hlö kahden hengen huoneessa
10-17.10.2020 (15.9.2020)990€/hlö kahden hengen huoneessa
19-26.12.2020 (16.11.2020)990€/hlö kahden hengen huoneessa

Retki Ahun-vuorelle ja Aguran vesiputouksille

Agura vesiputous Sotshin luonnonpuistossa.
Subtrooppisella illmastovyöhykkeellä sijaitsevan Sotshin kauniiseen luontoon tutustumme retkellämme Ahun-vuorelle ja Aguran vesiputouksille. Reilun kymmenen kilometrin matka serpentiinimäisesti kiemurtelevaa vuoristotietä pitkin palkitsee vierailijansa. Sotshin kansallispuiston alueella Agura- ja Hosta-jokien välissä sijaitsevan Ahun-vuoren huippu kohoaa 663 m merenpinnan yläpuolelle. Kirkkaalla säällä Ahunilta avautuu upea panoraama Sotshin kaupunkiin ja läntiseen Kaukasusvuoristoon. Luontopolun jälkeen lounastamme kaukasialaisessa ravintolassa.

Retki Krasnaja Poljanaan ja Olympiakylään

Krasnaja Poljana Sotshissa Venäjällä_Lähialuematkat
Kaukasusvuoriston jylhissä maisemissa sijaitseva hiihto- ja vapaa-ajan keskus Krasnaja Poljana on vierailun arvoinen upeiden vuoristomaisemien ympäristöön rakennettu urheilukeskusten suuralue ja korkeatasoinen lomakaupunki kuvankauniin vuoristoreitin varrella. Nousemme köysiradalla Kaukasusvuoriston korkeuksiin Roza Hutorin kisakaupungista, joka tuli tutuksi 2014 Sotshin olympialaisten yhteydessä. Vierailemme myös Adlerin Olympiapuistossa ja näemme olympialaisten tärkeimmät seremonia- ja suorituspaikat sekä Sotshin formularadan ja yli 70 metrin korkeuteen nousevan musikaalisen ja värikkään suihkulähdeshown.

Zhemtshuzina Grand Hotel****

Mustanmeren rannassa sijaitsevaan, hyvätasoiseen hotelliin kuuluu yksityinen uimaranta sekä lämpimällä merivedellä täytettyjä ulkoaltaita. Zhemtshuzinan (= helmi) monipuolisiin palveluihin kuuluu useita ravintoloita, baareja, liikkeitä, näyttelykeskus, konserttisali, kuntokeskus, tenniskenttiä, biljardia, saunoja, apteekki sekä medical center. Hotellissa on 19 kerrosta ja kaikissa sen viihtyisästi sisustetuissa huoneissa on parveke ja lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat. Kaikissa huoneissa on jääkaappi, kaapelitelevisio ja oma kylpyhuone sekä kylpytakit. Hotelli tarjoaa erilaisia vesiurheilupalveluita sekä ohjattua liikuntaohjelmaa. Lapsia varten on vesiliukumäkiä ja leikkipaikkoja. Ravintoloissa tarjotaan eurooppalaisia, kaukasialaisia ja Kubanin alueen ruokia. Sotshin pääkadulle ja merisatamaan on kävelymatka sekä ympäristöstä löytyy monia puistoja, kauppoja ja ravintoloita. Hotellin osoite: Ulitsa Tchernomorskaya 3, 354002 Sotshi, Venäjä

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voit nousta Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Viranomaistarkastukset tehdään kätevästi junamatkan aikana junan lähtiessä Helsingistä ja Pietarista. Viipurissa tarkastukset hoidetaan asemarakennuksessa.

Tolstoi

Tolstoi-yöjunan makuuvaunu
Venäläinen yöjuna kulkee Helsingin ja Moskovan välillä kerran vuorokaudessa kumpaankin suuntaan. Kyytiin voi nousta Helsingin päärautatieaseman lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjällä Tolstoi pysähtyy Viipurissa, Pietarissa Ladozhskin asemalla, Tverissä, ja Moskovassa Leningradskin asemalla. Tolstoissa on nykyaikaiset ja erittäin siistit 1. luokan (hytti kahdelle henkilölle) ja 2. luokan (hytti neljälle henkilölle) makuuvaunut, joiden varustukseen kuuluu pc-pistorasiat. Vaunut on ilmastoitu, ja jokaisessa vaunussa on kahden wc:n lisäksi suihku. Palveluihin kuuluu lisämaksullinen internetyhteys. Junassa kulkee ravintolan työntekijä, jolta voi ostaa mm. kahvia, teetä ja pikkupurtavaa. Muissa käytännön asioissa opastaa vaunuhoitaja. Junassa on ainoastaan makuupaikkoja. Junassa on lisäksi ylellinen business-luokka, jonka makuuhyteissä on oma ilmastointi, suihku ja wc. Vaunun päädyssä palvelee pieni loungeravintola. Venäläistyylisessä ravintolavaunussa saa perinteisiä venäläisiä ruokia ja paikallisia juomia. Ravintolavaunussa on pöytiintarjoilu. Varustaudu maksamaan käteisellä (euro, rupla, US-dollari) vaikka luottokorttimaksu voikin olla mahdollista.