Junamatka Sotshiin Mustallemerelle | Lähialuematkat

Junalla Sotshiin Mustallemerelle

 • Krasnaja Poljana_Lähialuematkat
  Sotshi on Mustanmeren rantakaupunki_Lähialuematkat
  Sotshi_Lähialuematkat
  Krasnaja Poljanan kauniit maisemat_Lähialuematkat

Ekologisen junamatkustamisen ja luontoystävän toivematka. Lähde opastetulle matkalle Mustanmeren subtrooppiselle paratiisivyöhykkeelle. Matkustamme junalla Helsingistä Sotshiin nauttien kauniista maisemista ja rauhallisesta matkanteosta. Matkalla nautimme Kaukasusvuoriston jylhänkauniista maisemista ja perillä Sotshin kansainvälisen tason palveluista. Pitkä junamatka tuo kiireiseen elämänrytmiin vastapainoa ja rauhaa. Lähde mukaan!

Junalla Sotshiin Mustallemerelle

Matkapaketin hintaan alk. 990 €/hlö sisältyy

 • Matkat Helsinki - Sotshi - Helsinki 2. lk (yöjunassa 4 hengen makuuhytissä)
 • Majoitus Sotshissa hotelli**** 2 hengen huoneessa
 • Ohjelman mukaiset aamiaiset ja yksi muu ruokailu päivittäin
 • Opastettu kaupunkikiertoajelu Sotshissa
 • Kuljetukset asemilta hotelliin ja takaisin
 • Lähialuematkojen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
 • Venäjän viisumi EU-kansalaisille

Lisäpalvelut

 • Lisämaksu majoituksesta yhden hengen huoneessa 95 €/hotelliyö
 • Lisämaksu majoituksesta 2 hengen junahytissä 420-440 €/hlö
 • Lisämaksu majoituksesta 1 hengen junahytissä 590-620 €
 • Retki Ahun-vuorelle ja Aguran vesiputoukselle 40 € sis. lounaan
 • Retki Krasnaja Poljanaan ja Olympiakylään 75 € sis. lounaan
 • Lisävuorokausi Moskovassa (4*) 170 €/hlö sis. kaupunkikierroksen ja lounaan

Lapsihinnalla -30% voi matkustaa  3 - 15 vuotias majoittettuna lisävuoteeseen (ja 4 hengen makuuhytissä).

Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Russian Tours Ltd Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja seuramatkoille. Tutustu matkaehtoihin. Lisätietoja matkasta tarvittaessa: jaana.niinikorpi@lahialuematkat.fi

Viisumia varten tarvitaan matkustajan passi (voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen), passivalokuva, todistus voimassa olevasta matkavakuutuksesta ja matkustajan täyttämä ja allekirjoittama viisumihakemuskaavake. 

Matkaohjelmat

Matkaohjelma Subtrooppinen Sotshi (Hki-Pietari-Sotshi-Moskova-Hki)

Päivä 1 Palatsien Pietari

Matka Helsingistä Pietariin.

Lounas ja pieni opastettu kaupunkikierros Pietarissa.

Illalla lähtö junalla kohti Sotshia. 

Päivä 2 Junassa

Leppoisaa matkantekoa junassa maisemia ihaillen. Ruokailut junassa. 

Päivä 3 Subtrooppinen Sotshi

Junamme saapuu Sotshiin. 

Aamiainen.

Kiertoajelu kaupungilla.

Majoittuminen hotelli Zhemtshuzhinaan (4*).

Illallinen hotellissa.

Päivä 4 Ahun-vuori ja Aguran vesiputoukset

Aamiainen.

Vapaa-aikaa Sotshissa tai lisämaksullinen retki Ahun-vuorelle ja Aguran vesiputouksille. Retkelle osallistujille lounas kaukasialaisessa ravintolassa retkipäivän aikana. Retken hinta on 40 €/hlö, ja se pitää varata etukäteen samalla kun tekee matkavarauksen.

Sotshissa omatoimisesti vapaa-aikaa viettävien ruokailu omassa hotellissa. 

Päivä 5 Krasnaja Poljana ja Olympiapuisto

Aamiainen.

Vapaa-aikaa Sotshissa tai lisämaksullinen kokopäiväretki korkealle Kaukasus-vuoristoon Krasnaja Poljanaan ja Olympiapuistoon. Retkelle osallistujille lounas retkipäivän aikana. Retken hinta on 75 €.

Vapaa-aikaa Sotshissa viettävien ruokailu hotellissa. 

Päivä 6 Vapaapäivä Sotshissa

Aamiainen.

Vapaa-aikaa. Hotellihuoneet käytössä iltaan asti.

Lounas Mustan meren rannalla.

Kuljetus rautatieasemalle.

Juna Sotshista kohti Moskovaa lähtee.

Päivä 7 Mahtava Moskova

Junassa aamiainen ja lounas.

Juna saapuu illalla Moskovaan.

Kävely Kazanin asemalta Oktjabrsky asemalle (250 m).

Juna Moskovasta lähtee. Iltapala. 

Päivä 8 Paluu Helsinkiin

Saapuminen Helsinkiin.

 

Krasnaja Poljana ja Olympiakylä

Krasnaja Poljana Sotshissa Venäjällä_Lähialuematkat
Kaukasusvuoriston jylhissä maisemissa sijaitseva hiihto- ja vapaa-ajan keskus Krasnaja Poljana on ehdottomasti vierailun arvoinen. Urheilukeskus ja korkeatasoinen lomakaupunki on rakennettu kuvankauniisiin vuoristomaisemiin. Retkellämme noustaan Roza Hutorin kisakaupungista Kaukasusvuoriston korkeuksiin, jotka tulivat tutuiksi 2014 Sotshin olympialaisista. Retken aikana vieraillaan myös Adlerin Olympiapuistossa ja näemme olympialaisten tärkeimmät seremonia- ja suorituspaikat sekä Sotshin formularadan sekä yli 70 metrin korkeuteen nousevan musikaalisen ja värikkään suihkulähdeshown.

Retki Ahun-vuorelle ja Aguran vesiputouksille

Agura vesiputous Sotshin luonnonpuistossa.
Subtrooppisella illmastovyöhykkeellä sijaitsevan Sotshin kauniiseen luontoon tutustumme retkellämme Ahun-vuorelle ja Aguran vesiputouksille. Reilun kymmenen kilometrin matka serpentiinimäisesti kiemurtelevaa vuoristotietä pitkin palkitsee vierailijansa. Sotshin kansallispuiston alueella Agura- ja Hosta-jokien välissä sijaitsevan Ahun-vuoren huippu kohoaa 663 m merenpinnan yläpuolelle. Kirkkaalla säällä Ahunilta avautuu upea panoraama Sotshin kaupunkiin ja läntiseen Kaukasusvuoristoon. Luontopolun jälkeen lounastamme kaukasialaisessa ravintolassa.

Zhemtshuzina Grand Hotel****

Mustanmeren rannassa sijaitsevaan, hyvätasoiseen hotelliin kuuluu yksityinen uimaranta sekä lämpimällä merivedellä täytettyjä ulkoaltaita. Zhemtshuzinan (= helmi) monipuolisiin palveluihin kuuluu useita ravintoloita, baareja, liikkeitä, näyttelykeskus, konserttisali, kuntokeskus, tenniskenttiä, biljardia, saunoja, apteekki sekä medical center. Hotellissa on 19 kerrosta ja kaikissa sen viihtyisästi sisustetuissa huoneissa on parveke ja lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat. Kaikissa huoneissa on jääkaappi, kaapelitelevisio ja oma kylpyhuone sekä kylpytakit. Hotelli tarjoaa erilaisia vesiurheilupalveluita sekä ohjattua liikuntaohjelmaa. Lapsia varten on vesiliukumäkiä ja leikkipaikkoja. Ravintoloissa tarjotaan eurooppalaisia, kaukasialaisia ja Kubanin alueen ruokia. Sotshin pääkadulle ja merisatamaan on kävelymatka sekä ympäristöstä löytyy monia puistoja, kauppoja ja ravintoloita. Hotellin osoite: Ulitsa Tchernomorskaya 3, 354002 Sotshi, Venäjä

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voi nousta Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Pietariin matkustavien tai sieltä lähtevien matkustajien passi- ja tullitarkastukset hoituvat kätevästi junamatkan aikana. Viipuriin saapuvien ja Viipurista lähtevien matkustajien (Venäjän) viranomaistarkastukset tehdään Viipurin asemarakennuksessa.

Junat Venäjällä

Venäjällä junat kulkevat aikataulussa
Kodikkaat ja viihtyisät venäläiset junat kulkevat kaikkina vuorokauden aikoina kaikilla Venäjän aikavyöhykkeillä liikennöiden pisimmillään viikon kestäviä vuoroja. Junia on eritasoisia ja niissä on useita eri matkustusluokkia. Suurkaupungeissa voi olla useita rautatieasemia ja usein suurkaupunkien välillä liikennöivät myös parempitasoisimmat junat. Yleisimmässä kakkosluokassa (Kupe) on neljän hengen makuuhytit, kaksi ala- ja yläsänkyä, liinavaatteet, ilmastointi ja sähköpistokkeet. Vaunupalvelijat siivoavat päivittäin. Wct ja pesutilat ovat vaunujen päädyissä, usein junissa järjestyy pienestä lisämaksusta myös suihku. Ykkösluokassa (Sv) makuupaikkoja on kaksi ja junahytin voi lunastaa myös itselleen ostamalla kaikki hytin paikat. Kolmosluokan avovaunuissa (Platskart) on 50 vuodetta yhteistilassa. Puuttuvan yksityisyyden korvaa tunnelma ja edullisempi hinta. Junissa on yleensä ravintolavaunu sekä vaunupalvelijoilta voi ostaa kahvia, teetä ja pikkupurtavaa. Varustaudu maksamaan käteisellä vaikka luottokorttimaksu voikin olla mahdollista. Pysähdykset asemilla vaihtelevat pituudeltaan 1-60 min ja myös silloin voi ostaa juotavaa ja syötävää matkalle. Junat kulkevat yleensä hyvin aikataulussa ja vaunupalvelijat päivystävät laiturilla vaunujen ovilla pysähdysten ajan. Junien Wifi-yhteydet toimivat vaihtelevasti.

Tolstoi

Tolstoi-yöjunan makuuvaunu
Venäläinen yöjuna kulkee Helsingin ja Moskovan välillä kerran vuorokaudessa kumpaankin suuntaan. Kyytiin voi nousta Helsingin päärautatieaseman lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjällä Tolstoi pysähtyy Viipurissa, Pietarissa Ladozhskin asemalla, Tverissä, ja Moskovassa Leningradskin asemalla. Tolstoissa on nykyaikaiset ja erittäin siistit 1. luokan (hytti kahdelle henkilölle) ja 2. luokan (hytti neljälle henkilölle) makuuvaunut, joiden varustukseen kuuluu pc-pistorasiat. Vaunut on ilmastoitu, ja jokaisessa vaunussa on kahden wc:n lisäksi suihku. Palveluihin kuuluu lisämaksullinen internetyhteys. Junassa kulkee ravintolan työntekijä, jolta voi ostaa mm. kahvia, teetä ja pikkupurtavaa. Muissa käytännön asioissa opastaa vaunuhoitaja. Junassa on ainoastaan makuupaikkoja. Junassa on lisäksi ylellinen business-luokka, jonka makuuhyteissä on oma ilmastointi, suihku ja wc. Vaunun päädyssä palvelee pieni loungeravintola. Venäläistyylisessä ravintolavaunussa saa perinteisiä venäläisiä ruokia ja paikallisia juomia. Ravintolavaunussa on pöytiintarjoilu. Varustaudu maksamaan käteisellä (euro, rupla, US-dollari) vaikka luottokorttimaksu voikin olla mahdollista.