Risteily Laatokalla ja Äänisellä 2010 | Lähialuematkat

Laatokan ja Äänisen risteily 9.-14.6.2019

 • Kizhin kirkko on Unescon maailmanperintökohde
  Jokiristeilijällä Valamon saareen Laatokalla_Lähialuematkat

Tunnelmallinen risteilyloma Laatokan ja Äänisen aalloilla. Tämä matka on sinulle, joka pidät rennosta matkanteosta, luonnonkauniista maisemista ja mukavasta yhdessäolosta. Rentoudu  jokiristeilijällä ja käy mielenkiintoisilla retkillä matkan varrella. Näe Valamon luostarisaari, Unescon maailmanperintölistalle kuuluvan Kizhin saaren kuuluisa puukirkko sekä Äänisen aallot ja Syvärijoki sulkuineen. Matkamme alkaa Helsingistä Allegro-junalla Pietariin, josta jatkamme Nevaa eteenpäin Laatokalle. Tarjoamme valkeiden öiden alkukesän lähdön 9.-14.6. Varmista paikkasi pian!

 

Laatokan ja Äänisen risteily

Risteilypaketin hintaan alk. 1 290 eur sisältyy

 • Junamatkat (2. lk) Helsinki - Pietari - Helsinki
 • Risteily kahden hengen hytissä, 3. tai 4. kansi
 • Täysihoito laivalla ohjelman mukaan (aamiainen, lounas, illallinen)
 • Suomeksi opastetut retket Pähkinälinna, Valamo, Mandrogi, Kizhi ja Laatokanlinna (Staraja Ladoga)
 • Kuljetukset Pietarissa rautatieasemalta jokisatamaan ja jokisatamasta rautatieasemalle
 • Viihdeohjelma laivalla
 • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut

Lisäpalvelut

 • Venäjän viisumi 80 €/hlö
 • Passin/viisumin postitus asiakkaalle 10 €/lähetys

Varaukset verkkokaupassa ilman palvelumaksua. Varausmaksu on 25 % matkapaketin hinnasta. Varausta varten tarvitset seurueesi kaikkien matkustajien täydelliset nimi-, syntymäaika- ja passitiedot. Voit varata matkan myös asiakaspalvelussamme sp. matkat@lahialuematkat.fi, p. 09 6689 5730 tai toimistoissamme Helsingin päärautatieasemalla (ma - pe 10 - 18) ja Vuorimiehenkatu 3 (ma - pe 9 - 17). 

Matkalle tarvitaan viisumi. Tarkista, että oma ja seuralaistesi passit ovat voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Varaa viisumin saamiseen kaksi viikkoa aikaa - Lähialuematkat huolehtii järjestelyistä. Viisumikäsittelyyn tarvitsemme toimistoomme seuraavat asiakirjat: passi, virallinen passivalokuva (korkeintaan 6 kk vanha), täytetty ja allekirjoitettu viisumianomuslomake ja vakuutusyhtiöstä pyytämäsi todistus matkavakuutuksesta. Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Matka-Prima Oy. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Matka-Prima Oy:n erityisehtoja. Matkan viimeinen varauspäivä on 7.5.

 

Matkaohjelma

Päivä 1

11.00 - 14.30 Allegro Helsinki - Pietari.  Kyytiin pääsee Helsingin lisäksi Tikkurilasta, Lahdesta, Kouvolasta ja Vainikkalasta. 

Saavumme Pietariin ja siirrymme jokisatamaan. 

17.00 Lähtö Nevajokea pitkin kohti Laatokkaa.  

Illallinen laivalla.

20.30-22.30 Pysähtyminen Pähkinälinnan saarella, opastettu kiertokävely.

Matka jatkuu Laatokalle ja sen pohjoisosissa sijaitsevaan Valamon saaristoon. 
 

Päivä 2

8.00 Saapuminen Valamoon

Kävelyretki Niikkanan skiitoille sekä Öljymäen komealle näköalapaikalle.

Retki yhteysaluksella Valamon pääluostarille, kävelyretki luostarin aluelle matkanjohtajan kanssa. 

19.00 Laiva lähtee kohti Syväriä

Aamiainen, lounas ja illallinen laivalla 
 

Päivä 3

Aamiainen laivalla.

9.30 Saapuminen venäläiseen perinnekylä Mandrogiin, jossa pääsemme seuraamaan työnäytöksiä ja tekemään hauskoja tuliaisostoksia. Pistäydy myös Vodkamuseossa!

Lounas Mandrogissa.

16.00 laiva jatkaa matkaa Syvärillä kohti Äänistä. 

Illallinen laivalla.

 

Päivä 4

Kizhin museosaari klo 8-12, opastettu kävelykierros museoalueella.

Laiva risteilee Äänisen halki takaisin Syvärille ja Laatokalle. 

Paluu laivalle, jossa illallinen ja iloiset iltameiningit. 

Aamiainen, lounas ja illallinen laivalla 

 

Päivä 5

14.00 Saapuminen Olhavanjoen rannalla sijaitsevaan Laatokanlinnaan eli Staraja Ladogan kylään. Opastettu kävelykieros ja käynti linnoituksessa.

20.00 Matka jatkuu kohti Pietaria.

Aamiainen, lounas ja illallinen laivalla 

 

Päivä 6

Aamiainen laivalla. 

9.00 Saapuminen Pietariin, jossa kuljetus rautatieasemalle. 

11.30 - 15.00 Allegro-junamatka Helsinkiin. 

Aikataulut ovat ennakkotietoja. 

Lähdöt

LähdötKestoReittiHinta
9.-14.6.20196 päivää / 5 yötäHelsinki - Pietari - Neva - Pähkinälinna - Laatokka - Valamo - Syväri - Mandrogi - Ääninen - Kizhi - Olhavanjoki - Laatokanlinna - Pietari - Helsinki1 290 € (jaettu kahden hengen hytti kannella 3)
Helsinki - Pietari - Neva - Pähkinälinna - Laatokka - Valamo - Syväri - Mandrogi - Ääninen - Kizhi - Olhavanjoki - Laatokanlinna - Pietari - Helsinki1 390 € (jaettu kahden hengen hytti kannella 4)
Helsinki - Pietari - Neva - Pähkinälinna - Laatokka - Valamo - Syväri - Mandrogi - Ääninen - Kizhi - Olhavanjoki - Laatokanlinna - Pietari - Helsinki1 590 € (yhden hengen hytti kannella 4)

Pähkinäsaari

Pähkinäsaari sijaitsee Laatokan ja sen laskujoen Nevan liitoskohdassa Pähkinälinnan kaupungissa Leningradin alueella. Saarella sijaitsee keskiaikainen Pähkinäsaaren linna, jossa Ruotsi ja Novgorod solmivat Pähkinäsaaren rauhan vuonna 1323. Nykyään museona toimiva linna on 1300-luvulta. Se on historiansa aikana ollut monien sotilaallisien hyökkäyksien kohteena edullisen sinaintinsa vuoksi Laatokan ja Nevajoen liitoskohdassa. Kuulunut aikoinaan vuoroin Ruotsille, Nongorodille ja Moskovalle. 1700-luvulla linna menetti sotilaallisen merkityksensä ja se otetiin vankilakäyttöön. Tämän jälkeen monet Venäjän poliittiset vangit, Pietari I mukaan luettuna, ovat viruneet Pähkinäsaaren linnassa.

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voit nousta Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Viranomaistarkastukset tehdään kätevästi junamatkan aikana junan lähtiessä Helsingistä ja Pietarista. Viipurissa tarkastukset hoidetaan asemarakennuksessa.

MS Dmitri Furmanov

Venäläisen kirjalijan Dmitri Furmanovin mukaan nimetty jokiristeilijä valmistui Saksassa 1980-luvulla ja se on peruskorjattu 1995 ja 2010. Laivassa on neljä matkustajakantta ja ylimpänä aurinkokansi, jossa on mukava rentoutua ja nauttia kauniista maisemista. Kaikki hytit on ilmastoitu ja niissä on ikkuna sekä oma suihku ja wc. Jännite on 220 V. Lähialuematkojen matkapaketteihin sisältyy majoitus 3. tai 4. kerroksen makuuhytissä. Sisääntulo on kannelta 2. Laivassa ei ole hissiä. Laivassa on kaksi ravintolaa ja kolme baaria, joista yksi on aurinkokannella. Lisäksi laivan palveluihin kuuluu matkamuistokioski, tilaussauna, silityshuone ja ensiapupiste. Hyttipaikkoja Dmitri Furmanovissa on 274. Laivan pituus on 129 m, leveys 16,7 m, syväys 2,8 m ja risteilynopeus on 22 km/h.