Valamon risteily Laatokalla | Lähialuematkat

Risteilyt Laatokan Valamoon

 • Jokiristeilijä saapumassa Valamon luostarisaarelle_Lähialuematkat
  Valamon luostari Laatokalla I Lähialuematkat
  Pyhän Nikolain skiitta Valamo_Lähialuematkat
  Maisema luonnonkaunillta Laatokalta_Lähialuematkat

Lähde kanssamme aavan Laatokan maisemiin ja näe luonnonkaunis Valamon luostarisaari. Matka alkaa Helsingistä Allegro-junalla Pietariin. Pietariin tutustumisen jälkeen jatkamme matkaa hyvätasoisella ja viihtyisällä jokiristeilijällä Nevajokea pitkin aavalle Laatokalle. Valamossa vietämme kokonaisen päivän saaren tunnelmalliseen luostarialueeseen sekä kauniiseen luontoympäristöön tutustuen. Laivalla nautimme herkullisesta täysihoitoruokailusta sekä korkeatasoisesta viihdeohjelmasta. Varmista paikkasi hienolle ja virkistävälle risteilylomalle ajoissa!

Risteilyt Laatokan Valamoon

Matkapaketin hinta alk. 685 € sisältää:

 • Matkat Allegro-junalla Helsingistä Pietariin ja takaisin
 • Risteily Pietari-Valamo-Pietari kahden hengen hytissä keskikannella
 • Matkaohjelman mukaiset ateriat ja retket suomeksi opastettuna
 • Kaupunkikiertoajelu Pietarissa
 • Kuljetukset Pietarissa rautatieasemalta jokisatamaan ja satamasta rautatieasemalle
 • Viihdeohjelma laivalla
 • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Lisäpalvelut

 • Venäjän kertaviisumi 80 €
 • Passin ja viisumin postitus matkan varaajan osoitteeseen 12,50 €

Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Russian Tours Ltd Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja seuramatkoille. Tutustu matkaehtoihin. Lisätietoa matkasta tarvittaessa jaana.niinikorpi@lahialuematkat.fi

Viisumia varten tarvitaan matkustajan passi (voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen), passivalokuva, todistus voimassa olevasta matkavakuutuksesta ja matkustajan netissä täyttämä ja allekirjoittama viisumihakemuskaavake. 

Matkaohjelma

1. päivä Pietarin kautta risteilylle Laatokalle

Allegro-junalla Suomesta Pietariin.

Kaupunkikiertoajelu ja kuljetus Pietarin jokisatamaan.

Laiva lähtee illalla risteilemään Pietarista Nevajokea pitkin kohti Laatokkaa ja Valamoa ja ohittaa Pähkinälinnan myöhään illalla.

Illallinen laivalla.

2. päivä Valamon luonnossa ja luostaritunnelmissa

Laiva saapuu Valamoon aamulla.

Aamiainen laivalla.

Kävelyretki Niikkanan metsäalueen kauniille skiitoille sekä Öljymäelle, josta on komea näköala Laatokalle.

Lounas laivalla.

Retki yhteysaluksella Valamon pääluostarille ja tutustuminen luostarin alueeseen sekä satumaisen kauniiseen Kristus Vapahtajan katedraaliin.

Laiva lähtee risteilemään Valamosta Laatokalle illalla.

Illallinen laivalla.

3. päivä Paluu laivalla Pietariin sekä kotimatka

Laiva saapuu Pietariin. Aamiainen laivalla.

Kuljetus rautatieasemalle.

Allegro-junalla Suomeen.

Lähdöt

Matkustusaika Matkapaketin hinta ja hyttityyppi
15. - 17.8.2022685 €/hlö - kahden hengen hytissä
16. - 18.9.2022685 €/hlö - kahden hengen hytissä

Pähkinäsaari

Pähkinäsaari sijaitsee Laatokan ja sen laskujoen Nevan liitoskohdassa Pähkinälinnan kaupungissa Leningradin alueella. Saarella sijaitsee keskiaikainen Pähkinäsaaren linna, jossa Ruotsi ja Novgorod solmivat Pähkinäsaaren rauhan vuonna 1323. Nykyään museona toimiva linna on 1300-luvulta. Se on historiansa aikana ollut monien sotilaallisien hyökkäyksien kohteena edullisen sijaintinsa vuoksi Laatokan ja Nevajoen liitoskohdassa. Kuulunut aikoinaan vuoroin Ruotsille, Novgorodille ja Moskovalle. 1700-luvulla linna menetti sotilaallisen merkityksensä ja otettiin vankilakäyttöön. Tämän jälkeen monet Venäjän poliittiset vangit, Pietari I mukaan luettuna, ovat viruneet Pähkinäsaaren linnassa.

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voi nousta Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Pietariin matkustavien tai sieltä lähtevien matkustajien passi- ja tullitarkastukset hoituvat kätevästi junamatkan aikana. Viipuriin saapuvien ja Viipurista lähtevien matkustajien (Venäjän) viranomaistarkastukset tehdään Viipurin asemarakennuksessa.

Jokiristeilijät

Risteilyt Laatokalle_Lähialuematkat
Jokiristeilyllä käytetään venäläisten jokilaivayhtiöiden viihtyisiä monikantisia risteilyaluksia. Laivoissa on ylhäällä aurinkokansi, ravintoloita, baareja, luentosali ja matkamuistomyymälä. Hytit on ilmastoitu, niissä on maisemaikkuna, wc ja suihku. Yleistä venäläisistä jokiristeilijöistä: laivat on rakennettu Saksassa, Itävallassa ja Tsekkoslovakiassa 1970-80 -luvuilla ja ne on modernisoitu 2000-luvulla. Sisään laivaan tullaan useimmiten 2. kannelta. Matkustajapaikkoja on 200-260. Laivoissa ei ole hissiä.