Volgan risteily Moskovasta Pietariin | Lähialuematkat

Jokiristeily Moskovasta Pietariin

  • Venäläinen jokiristeilyalus Volgalla

Lähde kanssamme jokiristeilylle Moskovasta Pietariin. Näe suurten metropolien lisäksi lukuisia muuttuvia maisemia, Venäjän kultaisen kehän historiallisen korunkauniit kaupungit  sekä valtavat voimalla rakennetut tekojärvet, Seksna-, Kozva- ja Volga-joki sekä Euroopan suurimmat järvet Laatokka ja Ääninen. Seuraa risteilyaluksen läpikulkua kymmenissä kookkaissa kanavasuluissa, ihmettele veden alta kurkottavia kirkontorneja sekä moninaisia asumuksia ja tervehdi ohi lipuvia aluksia sekä lepposia kalastajia laitureilla ja rantapenkereillä. Myös Syväri ja Neva-joki risteillään koko pituudeltaan ennen saapumista Pietariin. Valmiisen matkapakettiin sisältyy matkojen, majoituksen ja päivittäisten retkien sekä konsertteja, kursseja ja luentoja sisältävän viihdeohjelman lisäksi herkullinen aamiainen, lounas ja illallinen illallisjuomineen päivittäin, joten reissuun on huoleton lähteä. Suomalainen matkanjohtaja huolehtii ohjelmasisältöisen matkan vaiheista koko matkan ajan.

Jokiristeily Moskovasta Pietariin

Risteilypaketin hintaan 1495 € sisältyy

  • Lentomatka Helsinki - Moskova Economy-luokassa
  • Risteily kahden hengen hytissä
  • Opastetut retket ja täysihoitoruokailut matkaohjelman mukaan
  • Bussimatka Pietari - Helsinki
  • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut

Lisäpalvelut

  • Venäjän kertaviisumi 80 €
  • Koronatesti 100 €
  • Passin postitus varaajan osoitteeseen 12,50 €

Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Russian Tours Ltd Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja seuramatkoille. Tutustu matkaehtoihin. Lisätietoa matkasta tarvittaessa jaana.niinikorpi@lahialuematkat.fi

Viisumia varten tarvitaan matkustajan passi (voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen), passivalokuva, todistus voimassa olevasta matkavakuutuksesta ja matkustajan täyttämä ja allekirjoittama viisumihakemuskaavake. 

Matkaohjelma

Päivä 1 Lähtö Helsingistä

Tapaaminen matkanjohtajan kanssa Helsingin päärautatieasemalla. 

Tolstoi-juna lähtee illansuussa kohti Moskovaa. Junaan voi nousta Helsingin päärautatieaseman lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Majoittuminen junaan ja vapaa-aikaa. Matkalipun hintaan sisältyy pieni iltapala. Ravintolavaunu palvelee myöhään yöhön. 

Päivä 2 Mahtava Moskova

Tolstoi saapuu aamulla Moskovaan. Moskovaan tultuamme lähdemme opastetulle kaupunkikiertoajelulle. Näemme mm. Kremlin Punaisella torilla ja käymme ihailemassa Moskovan valtavia näkymiä Varpusvuorilla, jossa sijaitsee Moskovan valtiollinen yliopisto. Nautimme lounaan kaupungilla.

Kuljetus jokisatamaan, josta risteilyalus lähtee kohti Moskovan kanavaa ja valtavaa Volga-jokea. 

Illallinen laivalla. 

Päivä 3 Muinainen maaseutukaupunki Uglitsh

Saavumme iltapäivällä viehättävään historialliseen Uglitshin maaseutukaupunkiin. Teemme kävelyretken kremlin eli kaupunginlinnoituksen alueelle ja käymme Pyhän Dimitrin verikirkossa. 

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

Päivä 4 Risteilypysähdys Kuzinon kylässä Vologdan alueella

Saavumme Sheksnajoella Kuzinon maaseutukylään, jonne on rakennettu keskiaikaisen ruhtinaan linnoitus. Käynti linnoituksella.

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

Päivä 5 Risteilypäivä laivalla

Risteilemme Volga-Baltian kanavalla ja Äänisjärvellä sekä saavumme illalla Syvärijoelle. 

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

Päivä 6 Venäjän syntysijoilla Laatokanlinnassa Olhavajoella

Saavumme Laatokanlinnaan, jossa kävelykierros linnoituksella ja luostarilla. 

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

Päivä 7 Laatokanlinnasta Tihvinään

Teemme bussiretken historialliseen Tihvinän kaupunkiin. Käynti luostarilla ja Rimsky-Korsakovin kotimuseossa. Laiva lähtee Olhavajoelta kohti Laatokkaa ja Nevajokea. 

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

Päivä 8 Nevan suurkaupunki Pietari

Laiva saapuu aamiaisen jälkeen Pietariin. 

Kuljetus maitse Suomeen kohti Helsinkiä. 

Jokiristeilijät

Risteilyt Laatokalle_Lähialuematkat
Jokiristeilyllä käytetään venäläisten jokilaivayhtiöiden viihtyisiä monikantisia risteilyaluksia. Laivoissa on ylhäällä aurinkokansi, ravintoloita, baareja, luentosali ja matkamuistomyymälä. Hytit on ilmastoitu, niissä on maisemaikkuna, wc ja suihku. Yleistä venäläisistä jokiristeilijöistä: laivat on rakennettu Saksassa, Itävallassa ja Tsekkoslovakiassa 1970-80 -luvuilla ja ne on modernisoitu 2000-luvulla. Sisään laivaan tullaan useimmiten 2. kannelta. Matkustajapaikkoja on 200-260. Laivoissa ei ole hissiä.