Volgan risteily Moskovasta Pietariin | Lähialuematkat

Jokiristeily Ylä-Volgalla Moskovasta Pietariin ****

  • Kizhin museosaari_Lähialuematkat

Lähde kanssamme tasokkaalle neljän tähden jokiristeilylle Moskovasta Pietariin. Näe suurten metropolien lisäksi lukuisia muuttuvia maisemia, Venäjän kultaisen kehän historiallisen korunkauniit kaupungit Uglitsh ja Jaroslavl sekä valtavat voimalla rakennetut tekojärvet, Seksna-, Kozva- ja Volga-joki sekä Euroopan suurimmat järvet Laatokka ja Ääninen. Seuraa risteilyaluksen läpikulkua kymmenissä kookkaissa kanavasuluissa, ihmettele veden alta kurkottavia kirkontorneja sekä moninaisia asumuksia ja tervehdi ohi lipuvia aluksia sekä lepposia kalastajia laitureilla ja rantapenkereillä. Matkamme kruunaa tutustuminen Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaan Kizhin museosaareen, jonka päänähtävyys on vaikuttava Kristuksen kirkastuksen paanupuukirkko luonnonkauniissa maisemassa. Myös Syväri ja Neva-joki risteillään koko pituudeltaan ennen saapumista Pietariin. Valmiisen matkapakettiin sisältyy matkojen, majoituksen ja päivittäisten retkien sekä laivan korkeatasoisia konsertteja, kursseja ja luentoja sisältävän viihdeohjelman lisäksi herkullinen aamiainen, lounas ja illallinen illallisjuomineen päivittäin, joten reissuun on huoleton lähteä. Suomalainen matkanjohtaja huolehtii ohjelmasisältöisen matkan vaiheista koko matkan ajan.

Risteily Volgaa pitkin Moskovasta Pietariin

Risteilypaketin perushintaan sisältyy

  • Tolstoi-junamatkat Helsinki - Moskova (yöjuna 2. lk, 4 hengen makuuhytti)
  • Allegro-junamatka Pietari - Helsinki 2. lk
  • Risteily kahden hengen hytissä
  • Opastetut retket ja ruokailut matkaohjelman mukaan
  • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut

Lisäpalvelut

  • Venäjän kertaviisumi 80 €
  • Lisämaksu majoituksesta Tolstoi-yöjunan 2-hengen hytissä 100 €
  • Lisämaksu majoituksesta Tolstoi-yöjunan 1-hengen hytissä 190 €
  • Passin postitus varaajan osoitteeseen 10 €

Varaukset verkkokaupassa ilman palvelumaksua. Varausmaksu on 25 % matkapaketin hinnasta. Varausta varten tarvitset seurueesi kaikkien matkustajien nimi-, syntymäaika- ja passitiedot. Voit varata matkan myös asiakaspalvelussamme tai matkat@lahialuematkat.fi, p. 09 6689 5730 tai toimistoissamme Helsingin päärautatieasemalla (ma - pe 10 - 18) ja Vuorimiehenkatu 3 (ma - pe 9 - 17). 

Matkalle tarvitaan viisumi. Tarkista, että oma ja seuralaistesi passit ovat voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Varaa viisumin saamiseen kaksi viikkoa aikaa - Lähialuematkat huolehtii järjestelyistä. Viisumikäsittelyyn tarvitsemme toimistoomme seuraavat asiakirjat: passi, virallinen passivalokuva (korkeintaan 6 kk vanha), täytetty ja allekirjoitettu viisumianomuslomake ja vakuutusyhtiöstä pyytämäsi todistus matkavakuutuksesta. Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Lähialuematkat Oy. Matkapakettiin sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Tapaaminen matkanjohtajan kanssa Helsingin päärautatieasemalla. 

Tolstoi-juna lähtee illansuussa kohti Moskovaa. Junaan voi nousta Helsingin päärautatieaseman lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Majoittuminen junaan ja vapaa-aikaa. Matkalipun hintaan sisältyy pieni iltapala. Ravintolavaunu palvelee myöhään yöhön. 

2. matkapäivä

Tolstoi saapuu aamulla Moskovaan. Moskovaan tultuamme lähdemme opastetulle kaupunkikiertoajelulle. Näemme mm. Kremlin Punaisella torilla ja käymme ihailemassa Moskovan valtavia näkymiä Varpusvuorilla, jossa sijaitsee Moskovan valtiollinen yliopisto. Nautimme lounaan kaupungilla.

Kuljetus jokisatamaan, josta risteilyalus lähtee kohti Moskovan kanavaa ja valtavaa Volga-jokea. 

Illallinen laivalla. 

3. matkapäivä

Saavumme iltapäivällä viehättävään historialliseen Uglitshin maaseutukaupunkiin. Teemme kävelyretken kremlin eli kaupunginlinnoituksen alueelle ja käymme Pyhän Dimitrin verikirkossa. 

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

4. matkapäivä

Saavumme aamulla kultakupolien kaupunkiin Jaroslavliin. Tutustumme Kultaisen kehän merkittävään kaupunkiin kiertoajelulla ja vierailemme  myös paikallisella torilla ja kävelykadulla. 

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

5. matkapäivä

Saavumme Seksnajokea pitkin Goritsyyn. Lähdemme bussiretkellä tutustumaan Kirill Valkeajärveläisen suureen luostariin. 

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

6. matkapäivä

Aamulla saavumme Kizhin saarelle. Äänisjärvellä sijaitseva Kizhin saari on Unescon maailmanperintökohde. Tutustumme saareen ja sen hienoimpaan nähtävyyteen, kokonaan ilman rautanauloja rakennettuun Kristuksen kirkastuksen puukirkkoon kävelyretken aikana. Risteilemme vielä Äänisellä kohti Syvärijokea. 

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

7. matkapäivä

Laiva risteilee Syvärillä kohti Mandrogin perinnekylää, jossa on aikaa omatoimiseen kiertelyyn. Mandrogissa voit surata erilaisia työnäytöksiä, ajaa hevosvaljakolla tai käsikäyttöisellä lossilla ja pistäytyä vodkamuseossa. Piknik-lounaan jälkeen rannalla matkamme jatkuu Syvärijoella kohti Laatokkaa ja Nevajokea. 

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

8. matkapäivä

Laiva saapuu aamiaisen jälkeen Pietariin. 

Kuljetus Suomen rautatieasemalle, josta Allegro-juna lähtee kohti Helsinkiä. 

Matka-ajankohdat ja matkapaketin hinnat ilman lisäpalveluita

LähdötKestoReittiHinta
22.-29.9.20207 pv / 6 yötäMoskova-Uglitsh-Jaroslavl-Goritsy-Kizhi-Mandrogi-Pietari1 798 €/hlö 2-hengen hytissä
2 098 €/hlö 1-hengen hytissä

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voit nousta Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Viranomaistarkastukset tehdään kätevästi junamatkan aikana junan lähtiessä Helsingistä ja Pietarista. Viipurissa tarkastukset hoidetaan asemarakennuksessa.

Jokiristeilijät

Dmitri Furmanov_Risteilyt Laatokan Valamoon_Lähialuematkat
Jokiristeilyllä käytetään venäläisten jokilaivayhtiöiden nelikantisia risteilyaluksia. Laivoissa on ylhäällä aurinkokansi, ravintola, baareja, luentosali ja matkamuistomyymälä. Kaikki hytit on ilmastoitu, niissä on maisemaikkuna, wc ja suihku. Yleistä venäläisistä jokiristeilijöistä: laivat on rakennettu Saksassa, Itävallassa ja Tsekkoslovakiassa 1970-80 -luvuilla ja ne on modernisoitu 2000-luvulla. Laivat ovat n. 125 m pitkiä ja reilut 15 m leveitä. Sisään laivaan tullaan useimmiten 2. kannelta. Matkustajapaikkoja on 200-260. Laivoissa ei ole hissiä.

Tolstoi

Tolstoi-yöjunan makuuvaunu
Venäläinen yöjuna kulkee Helsingin ja Moskovan välillä kerran vuorokaudessa kumpaankin suuntaan. Kyytiin voi nousta Helsingin päärautatieaseman lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjällä Tolstoi pysähtyy Viipurissa, Pietarissa Ladozhskin asemalla, Tverissä, ja Moskovassa Leningradskin asemalla. Tolstoissa on nykyaikaiset ja erittäin siistit 1. luokan (hytti kahdelle henkilölle) ja 2. luokan (hytti neljälle henkilölle) makuuvaunut, joiden varustukseen kuuluu pc-pistorasiat. Vaunut on ilmastoitu, ja jokaisessa vaunussa on kahden wc:n lisäksi suihku. Palveluihin kuuluu lisämaksullinen internetyhteys. Junassa kulkee ravintolan työntekijä, jolta voi ostaa mm. kahvia, teetä ja pikkupurtavaa. Muissa käytännön asioissa opastaa vaunuhoitaja. Junassa on ainoastaan makuupaikkoja. Junassa on lisäksi ylellinen business-luokka, jonka makuuhyteissä on oma ilmastointi, suihku ja wc. Vaunun päädyssä palvelee pieni loungeravintola. Venäläistyylisessä ravintolavaunussa saa perinteisiä venäläisiä ruokia ja paikallisia juomia. Ravintolavaunussa on pöytiintarjoilu. Varustaudu maksamaan käteisellä (euro, rupla, US-dollari) vaikka luottokorttimaksu voikin olla mahdollista.