Volgan risteily Moskovasta Pietariin | Lähialuematkat

Jokiristeily**** Ylä-Volgalle Moskovasta Pietariin 11.-18.8.2021

  • Kizhin museosaari_Lähialuematkat

Lähde kanssamme tasokkaalle neljän tähden jokiristeilylle Moskovasta Pietariin. Näe suurten metropolien lisäksi lukuisia muuttuvia maisemia, Venäjän kultaisen kehän historiallisen korunkauniit kaupungit Uglitsh ja Jaroslavl sekä valtavat voimalla rakennetut tekojärvet, Seksna-, Kozva- ja Volga-joki sekä Euroopan suurimmat järvet Laatokka ja Ääninen. Seuraa risteilyaluksen läpikulkua kymmenissä kookkaissa kanavasuluissa, ihmettele veden alta kurkottavia kirkontorneja sekä moninaisia asumuksia ja tervehdi ohi lipuvia aluksia sekä lepposia kalastajia laitureilla ja rantapenkereillä. Matkamme kruunaa tutustuminen Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaan Kizhin museosaareen, jonka päänähtävyys on vaikuttava Kristuksen kirkastuksen paanupuukirkko luonnonkauniissa maisemassa. Myös Syväri ja Neva-joki risteillään koko pituudeltaan ennen saapumista Pietariin. Valmiisen matkapakettiin sisältyy matkojen, majoituksen ja päivittäisten retkien sekä laivan korkeatasoisia konsertteja, kursseja ja luentoja sisältävän viihdeohjelman lisäksi herkullinen aamiainen, lounas ja illallinen illallisjuomineen päivittäin, joten reissuun on huoleton lähteä. Suomalainen matkanjohtaja huolehtii ohjelmasisältöisen matkan vaiheista koko matkan ajan.

Risteily Volgaa pitkin Moskovasta Pietariin

Risteilypaketin hintaan 1495 € sisältyy

  • Tolstoi-junamatkat Helsinki - Moskova (yöjuna 2. lk, 4 hengen makuuhytti)
  • Allegro-junamatka Pietari - Helsinki 2. lk
  • Risteily kahden hengen hytissä
  • Opastetut retket ja ruokailut matkaohjelman mukaan
  • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut

Lisäpalvelut

  • Venäjän kertaviisumi 80 €
  • Lisämaksu majoituksesta Tolstoi-yöjunan 2-hengen hytissä 100 €
  • Lisämaksu majoituksesta Tolstoi-yöjunan 1-hengen hytissä 190 €
  • Passin postitus varaajan osoitteeseen 12,50 €

Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Russian Tours Ltd Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja seuramatkoille. Tutustu matkaehtoihin. Lisätietoa matkasta tarvittaessa jaana.niinikorpi@lahialuematkat.fi

Viisumia varten tarvitaan matkustajan passi (voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen), passivalokuva, todistus voimassa olevasta matkavakuutuksesta ja matkustajan täyttämä ja allekirjoittama viisumihakemuskaavake. 

Matkaohjelma

Päivä 1 Lähtö Helsingistä

Tapaaminen matkanjohtajan kanssa Helsingin päärautatieasemalla. 

Tolstoi-juna lähtee illansuussa kohti Moskovaa. Junaan voi nousta Helsingin päärautatieaseman lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Majoittuminen junaan ja vapaa-aikaa. Matkalipun hintaan sisältyy pieni iltapala. Ravintolavaunu palvelee myöhään yöhön. 

Päivä 2 Mahtava Moskova

Tolstoi saapuu aamulla Moskovaan. Moskovaan tultuamme lähdemme opastetulle kaupunkikiertoajelulle. Näemme mm. Kremlin Punaisella torilla ja käymme ihailemassa Moskovan valtavia näkymiä Varpusvuorilla, jossa sijaitsee Moskovan valtiollinen yliopisto. Nautimme lounaan kaupungilla.

Kuljetus jokisatamaan, josta risteilyalus lähtee kohti Moskovan kanavaa ja valtavaa Volga-jokea. 

Illallinen laivalla. 

Päivä 3 Muinainen maaseutukaupunki Uglitsh

Saavumme iltapäivällä viehättävään historialliseen Uglitshin maaseutukaupunkiin. Teemme kävelyretken kremlin eli kaupunginlinnoituksen alueelle ja käymme Pyhän Dimitrin verikirkossa. 

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

Päivä 4 Kultaisen kehän Jaroslavl

Saavumme aamulla kultakupolien kaupunkiin Jaroslavliin. Tutustumme Kultaisen kehän merkittävään kaupunkiin kiertoajelulla ja vierailemme  myös paikallisella torilla ja kävelykadulla. 

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

Päivä 5 Valkeajärven luostari ja Goritsyn kylä

Saavumme Seksnajokea pitkin Goritsyyn. Lähdemme bussiretkellä tutustumaan Kirill Valkeajärveläisen suureen luostariin. 

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

Päivä 6 Luonnonkaunis Kizhin museosaari Äänisellä

Aamulla saavumme Kizhin saarelle. Äänisjärvellä sijaitseva Kizhin saari on Unescon maailmanperintökohde. Tutustumme saareen ja sen hienoimpaan nähtävyyteen, kokonaan ilman rautanauloja rakennettuun Kristuksen kirkastuksen puukirkkoon kävelyretken aikana. Risteilemme vielä Äänisellä kohti Syvärijokea. 

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

Päivä 7 Mandrogin perinnekylä

Laiva risteilee Syvärillä kohti Mandrogin perinnekylää, jossa on aikaa omatoimiseen kiertelyyn. Mandrogissa voit surata erilaisia työnäytöksiä, ajaa hevosvaljakolla tai käsikäyttöisellä lossilla ja pistäytyä vodkamuseossa. Piknik-lounaan jälkeen rannalla matkamme jatkuu Syvärijoella kohti Laatokkaa ja Nevajokea. 

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

Päivä 8 Nevan suurkaupunki Pietari

Laiva saapuu aamiaisen jälkeen Pietariin. 

Kuljetus Suomen rautatieasemalle, josta Allegro-juna lähtee kohti Helsinkiä. 

Matka-ajankohdat ja matkan hinnat

LähdötKestoReittiHinta
11.-18.8.20207 pv / 6 yötäMoskova-Uglitsh-Jaroslavl-Goritsy-Kizhi-Mandrogi-Pietari1 495 €/hlö 2-hengen hytissä
1 895 €/hlö 1-hengen hytissä

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voi nousta Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Pietariin matkustavien tai sieltä lähtevien matkustajien passi- ja tullitarkastukset hoituvat kätevästi junamatkan aikana. Viipuriin saapuvien ja Viipurista lähtevien matkustajien (Venäjän) viranomaistarkastukset tehdään Viipurin asemarakennuksessa.

M/S Kronshtadt ****

, , , , , , , ,
Jokiristeilijä on vuonna 2018 täysremontoitu neljän tähden Premium-risteilyalus, jossa tilavat hytit ja suihkukaapilliset kylpyhuoneet. Tasokkaassa laivassa on 210 matkustajapaikkaa ja aluksen kansia kiertää ulkoilualue lepotuoleineen. Ylhäällä on aurinkokansi. Laivassa on kaksi ravintolaa ja baaria, 24h kahvi/teepiste, matkamuistomyymälä ja lääkäri. Ilmastoiduissa hyteissä on maisemaikkuna, suihkukaapillinen wc sekä jääkaappi. Laivassa ei ole hissiä. Laivalla järjestetään monipuolista ja korkeatasoista viihdeohjelmaa kuten klassisen musiikin konsertteja, luentoja, kursseja sekä tanssimusiikkia.

Tolstoi

Tolstoi-yöjunan makuuvaunu
Venäläinen yöjuna kulkee Helsingin ja Moskovan välillä kerran vuorokaudessa kumpaankin suuntaan. Kyytiin voi nousta Helsingin päärautatieaseman lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjällä Tolstoi pysähtyy Viipurissa, Pietarissa Ladozhskin asemalla, Tverissä, ja Moskovassa Leningradskin asemalla. Tolstoissa on nykyaikaiset ja erittäin siistit 1. luokan (hytti kahdelle henkilölle) ja 2. luokan (hytti neljälle henkilölle) makuuvaunut, joiden varustukseen kuuluu pc-pistorasiat. Vaunut on ilmastoitu, ja jokaisessa vaunussa on kahden wc:n lisäksi suihku. Palveluihin kuuluu lisämaksullinen internetyhteys. Junassa kulkee ravintolan työntekijä, jolta voi ostaa mm. kahvia, teetä ja pikkupurtavaa. Muissa käytännön asioissa opastaa vaunuhoitaja. Junassa on ainoastaan makuupaikkoja. Junassa on lisäksi ylellinen business-luokka, jonka makuuhyteissä on oma ilmastointi, suihku ja wc. Vaunun päädyssä palvelee pieni loungeravintola. Venäläistyylisessä ravintolavaunussa saa perinteisiä venäläisiä ruokia ja paikallisia juomia. Ravintolavaunussa on pöytiintarjoilu. Varustaudu maksamaan käteisellä (euro, rupla, US-dollari) vaikka luottokorttimaksu voikin olla mahdollista.