Volgan risteily Moskovasta Pietariin | Lähialuematkat

Volgan risteilyt Moskovasta Pietariin

  • Kizhin museosaari_Lähialuematkat

Lähde kanssamme laivamatkalle Moskovasta Volgaa pitkin Pietariin. Näe Venäjän kultaisen kehän kaupungit, Uglitš a Jaroslavl, kymmeniä kanavasulkuja, veden alta kurkottava kirkontorni ja vanhoja luostareita. Matkamme kruunaa tutustuminen Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaan Kižin museosaareen, jonka päänähtävyys on vaikuttava puukirkko. Valmiisen matkapakettiin sisältyy matkojen, majoituksen ja retkien lisäksi täysi ylöspito, joten reissuun on huoleton lähteä. Suomalaisen matkanjohtajamme seurassa viihdyt varmasti. 

Risteily Volgaa pitkin Moskovasta Pietariin 31.7.-7.8. ja 9.-16.9.

Risteilypaketin perushintaan alk. 1 395 € sisältyy

  • Tolstoi-junamatkat Helsinki - Moskova (yöjuna 2. lk, 4 hengen makuuhytti)
  • Allegro-junamatka Pietari - Helsinki (2. lk)
  • Volga-risteily makuuhytissä kannella 3 tai 4
  • Opastetut retket ja ruokailut matkaohjelman mukaan
  • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Lisäpalvelut

  • Venäjän kertaviisumi 80 €
  • Lisämaksu majoituksesta Tolstoi-yöjunan 1. lk hytissä kun hytissä 2 matkustajaa - 100 €
  • Lisämaksu majoituksesta Tolstoi-yöjunan 1. lk hytissä kun varaat koko hytin omaan käyttöösi - 190 €
  • Passin postitus varaajan osoitteeseen 10 €

Varaukset verkkokaupassa ilman palvelumaksua. Varausmaksu on 25 % matkapaketin hinnasta. Varausta varten tarvitset seurueesi kaikkien matkustajien täydelliset nimi-, syntymäaika- ja passitiedot. Voit varata matkan myös asiakaspalvelussamme sp. matkat@lahialuematkat.fi, p. 09 6689 5730 tai toimistoissamme Helsingin päärautatieasemalla (ma - pe 10 - 18) ja Vuorimiehenkatu 3 (ma - pe 9 - 17). 

Matkalle tarvitaan viisumi. Tarkista, että oma ja seuralaistesi passit ovat voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Varaa viisumin saamiseen kaksi viikkoa aikaa - Lähialuematkat huolehtii järjestelyistä. Viisumikäsittelyyn tarvitsemme toimistoomme seuraavat asiakirjat: passi, virallinen passivalokuva (korkeintaan 6 kk vanha), täytetty ja allekirjoitettu viisumianomuslomake ja vakuutusyhtiöstä pyytämäsi todistus matkavakuutuksesta. Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Matka-Prima Oy. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Matka-Prima Oy:n erityisehtoja

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Tapaaminen matkanjohtajan kanssa Helsingin päärautatieasemalla ennen junan lähtöä. Tarkka aika ja paikka ilmoitetaan ennen matkaa. 

18.40 Tolstoi-juna lähtee kohti Moskovaa. Junaan voi nousta Helsingin päärautatieaseman lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Majoittuminen junaan ja vapaa-aikaa. Matkalipun hintaan sisältyy pieni tarjoilu. Ravintolavaunu palvelee myöhään yöhön. 

2. matkapäivä

9.20 Tolstoi saapuu Moskovaan. Huomaathan, että ravintolavaunu ei palvele aamulla. Moskovaan tultuamme lähdemme opastetulle kaupunkikiertoajelulle. Näemme mm. Kremlin Punaisella torilla ja käymme Varpusvuorilla, jossa sijaitsee Moskovan valtiollinen yliopisto. Nautimme lounaan kaupungilla.

Kuljetus jokisatamaan, josta M/S Andrei Rublev lähtee klo 17.30 kohti Moskovan kanavaa ja Volgaa. 

Ilallinen laivassa. 

3. matkapäivä

Saavumme iltapäivällä Uglitšiin. Teemme kävelyretken kremlin eli kaupunginmuurin alueelle ja käymme Pyhän Dimitrin kirkossa. 

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

4. matkapäivä

Saavumme aamulla Jaroslavliin. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla ja vierailemme Profeetta Eliaan kirkossa, Kristuksen kirkastumisen luostarissa. Tutustumme myös kaupungin toriin ja kävelykatuun. 

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

5. matkapäivä

Saavumme Seksnajokea pitkin Goritsyyn. Lähdemme bussikyydillä tutustumaan Kirill Valkeajärveläisen luostariin. 

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

6. matkapäivä

Aamulla saavumme Kižin saarelle. Äänisjärvessä sijaitseva Kižin saari on Unescon maailmanperintökohde. Tutustumme saareen ja sen hienoimpaan nähtävyyteen, kokonaan ilman rautanauloja rakennettuun puukirkkoon kävelyretken aikana. Risteilemme vielä Äänisellä, josta matka jatkuu kohti Syväriä. 

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

7. matkapäivä

Matka jatkuu Syvärillä kohti Mandrogin perinnekylää, jossa on runsaasti aikaa omatoimiseen kiertelyyn. Mandrogin perinnekylässä on vanhan ajan mukaan rakennettuja taloja ja muita rakennuksia, mutta kylä itsessään ei ole historiallisesti vanha. Mandrogissa näet erilaisia työnäytöksiä ja pääset kokeilemaan kahviloiden ja ravintoloiden antimia. Mandrogin jälkeen matkamme jatkuu Syvärijoella kohti Laatokkaa ja Nevajokea. 

Aamiaisen, lounaan ja illallisen nautimme laivassa. 

8. matkapäivä

Laiva saapuu aamiaisen jälkeen Pietariin. 

Kuljetus Suomen rautatieasemalle, josta Allegro lähtee kohti Helsinkiä 11.30. Helsinkiin saavumme klo 15.00. Junan kyydistä voi nousta Vainikkalassa, Kouvolassa, Lahdessa, Tikkurilassa ja Pasilassa ennen Helsingin päärautatieasemaa. 

Matka-ajankohdat ja matkapaketin hinnat ilman lisäpalveluita

31.7.-7.8.20199.-16.9.2019Hytti kannella 3Hytti kannella 4
1 395 €/hlö kun majoitus jaetussa 2-hh1 495 €/hlö kun majoitus jaetussa 2-hh
2 195 €/hlö kun majoitus 1-hh2 355 €/hlö kun majoitus 1-hh

Hyvä tietää

Kannattaa tutustua Suomen ulkoministeriön laatimaan Venäjän matkustustiedotteeseen, jossa on hyödyllistä tietoa esim. lääkkeiden viemisestä Venäjälle. Ulkoministeriö suosittelee myös matkustusilmoituksen tekemistä; hätätilanteen sattuessa Suomen viranomaiset saavat yhteyden Venäjällä oleskeleviin suomalaisiin. 

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voit nousta Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Viranomaistarkastukset tehdään kätevästi junamatkan aikana junan lähtiessä Helsingistä ja Pietarista. Viipurissa tarkastukset hoidetaan asemarakennuksessa.

M/S Andrei Rublev

MS Andrei Rublev 1 hengen hytti
Ikonimestari Andrei Rublevin mukaan nimetty jokiristeilijä on valmistunut Saksassa 1981 ja se on kunnostettu 2011. Hyväkuntoisessa laivassa on 240 matkustajapaikkaa. Laivan pituus on 125 m ja leveys 16,7 m. Laivassa on kaksi ravintolaa ja baaria, konferenssisali, matkamuistomyymälä ja ensiapupiste. Ilmastoiduissa hyteissä on maisemaikkuna, wc, suihku ja jääkaappi. Hyttimme sijaitsevat kansilla 3 ja 4. Laivaan tullaan sisään kannelta 2. Huomioithan, että laivassa ei ole hissiä. Laivan kansia kiertää ulkoilualue lepotuoleineen. Ylhäällä on aurinkokansi. Laivalla järjestetään iltaisin mukaansatempaavaa viihdeohjelmaa.

Tolstoi

Tolstoi-yöjunan makuuvaunu
Venäläinen yöjuna kulkee Helsingin ja Moskovan välillä kerran vuorokaudessa kumpaankin suuntaan. Kyytiin voi nousta Helsingin päärautatieaseman lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjällä Tolstoi pysähtyy Viipurissa, Pietarissa Ladozhskin asemalla, Tverissä, ja Moskovassa Leningradskin asemalla. Tolstoissa on nykyaikaiset ja erittäin siistit 1. luokan (hytti kahdelle henkilölle) ja 2. luokan (hytti neljälle henkilölle) makuuvaunut, joiden varustukseen kuuluu pc-pistorasiat. Vaunut on ilmastoitu, ja jokaisessa vaunussa on kahden wc:n lisäksi suihku. Palveluihin kuuluu lisämaksullinen internetyhteys. Junassa kulkee ravintolan työntekijä, jolta voi ostaa mm. kahvia, teetä ja pikkupurtavaa. Muissa käytännön asioissa opastaa vaunuhoitaja. Junassa on ainoastaan makuupaikkoja. Junassa on lisäksi ylellinen business-luokka, jonka makuuhyteissä on oma ilmastointi, suihku ja wc. Vaunun päädyssä palvelee pieni loungeravintola. Venäläistyylisessä ravintolavaunussa saa perinteisiä venäläisiä ruokia ja paikallisia juomia. Ravintolavaunussa on pöytiintarjoilu. Varustaudu maksamaan käteisellä (euro, rupla, US-dollari) vaikka luottokorttimaksu voikin olla mahdollista.