Asiakirjojen kuljetukset Postin lakon aikana | Lähialuematkat

Asiakirjojen kuljetukset Postin lakon aikana

Tilannepäivitys: PAUn lakot laajenevat maanantaina 25.11. klo 00:00 alkaen postinjakelun, postinkäsittelyn, pakettilajittelun ja postinkuljetuksen lisäksi myös Postin toimihenkilö- ja myymälätehtäviin koko maassa jatkuen 22.12.2019 klo 24.00 saakka. Lue lisää: https://www.pau.fi/edunvalvonta/lakko.html

Kiistan osapuolet Pau ja Palta eivät päässeet sopimusneuvotteluissa ratkaisuun, joten Postin lakko alkaa maanantaina 11.11. kello 6 aamulla.

Lakko tulee vaikuttamaan meille saapuviin ja meiltä lähteviin lähetyksiin.

Lähialuematkoihin matkalla olevat / meiltä lähtevät asiakirjat:

Huomioithan, että kaikki postin kuljetettavana toimistoomme matkalla olevat lähetykset eivät välttämättä ehdi meille ennen lakon alkamista. Tämä voi aiheuttaa viivästystä viisumien valmistumisessa, sillä aloitamme käsittelyn vasta kun kaikki viisumiasiakirjat ovat saapuneet toimistoomme. Suosittelemme, että jätät viisumitilauksen SoloVisa-palvelun kautta ja valitset asiakirjojen toimitustavaksi Matkahuollon kuljetuksen.

Järjestelmä ehdottaa sinulle lähintä Matkahuollon tai asiamiehen toimipistettä, jonne viet asiakirjat. Tilausvahvistuksessasi näkyy aktivointikoodi. Tulosta tilausvahvistus asiakirjojen liitteeksi. Aktivointikoodin avulla Matkahuollon virkailija huolehtii lähetyksen eteenpäin meille.

Valitse myös paluulähetykseen Matkahuollon kuljetus, jotta voit seurata kuljetusta. Saat Matkahuollolta viestin, kun passi/viisumi on noudettavissa lähimmästä noutopisteestä. Suosittelemme käyttämään Matkahuoltoa myös siitä syystä, että lakon päätyttyä postin jakelukeskuksissa on ruuhkaa, joka viivästyttää lähetysten kulkua useita päiviä, arvion mukaan jopa viikkoja lakon päättymisen jälkeen.

Muut asiakirjojen toimitustavat:

Mikäli viisumisi valmistuu lakon aikana ja olet valinnut toimitustavaksi postin, soitamme sinulle ja sovimme uuden toimitustavan. Valmiin viisumin voit noutaa Vuorimiehenkadun tai Helsingin päärautatieaseman toimistosta. Käytössämme on myös kuriiripalvelu. DHL-palvelu maksaa kotimaassa 60 euroa ja lähetys on perillä seuraavana arkipäivänä.

Jos haluat saada lisää tietoa Matkahuollon kuljetuksesta tai kysyä jotain muuta, olethan yhteydessä viisumiasiantuntijaamme, p. 09 6689 5735 (ma-pe klo 9 – 17) tai viisumit@lahialuematkat.fi.