Kiinan viisumiuutisia | Lähialuematkat

Kiinan viisumiuutisia

Kiinan viisumien käsittelyaika muuttuu

Kiinan konsulaatin ja Kiinan viisumipalvelukeskuksen kautta myönnettyjen viisumien käsittelyaika muuttuu 20.5.2021 alkaen seuraavasti:

Normaali käsittelyaika - 4 työpäivää

Pikakäsittely - 3 työpäivää

Superpikakäsittely - 2 työpäivää

Viisumien, jotka käsitellään normaalin ja pikakäsittelyn mukaan, hinnat säilyvät muuttumattomina. Superpikakäsittelystä veloitamme 298 €.

Viisumihakemuksen ja sormenjälkitunnisteen voi jättää vain torstaisin

Koronapandemiasta johtuen Kiinan viisumipalvelukeskus palvelee rajoitetusti. Hakemuksia voi jättää ja antaa sormenjälkitunnisteen ainoastaan torstaiaamuisin. Huomaathan, että mikäli kyseessä on pikakäsittely tai superpikakäsittely, dokumentit pitää toimittaa viisumipalvelukeskukseen ennen klo 11.30.

Viisumipalvelukeskuksen rajoitetusta palveluajasta johtuen viisumit ovat noudettavissa seuraavasti:

Normaalin käsittelyajan viisumit – seuraava torstai

Viisumit pikakäsittelyllä – seuraava maanantai

Viisumit superpikakäsittelyllä - perjantai

Tästä lähtien sähköisessä viisumilomakkeessa voi valita vain viisumin normaalilla käsittelyajalla tai pikakäsittelynä. Jos haluat viisumin superpikakäsittelyllä, otathan ystävällisesti asiakaspalveluumme yhteyttä.

Tietoa Covid-19-rokotteista ja karanteenisäännöistä

Kiinan viisumipalvelukeskuksesta saadun tiedon mukaan Kiinan suurlähetystö myöntää vihreän HDC-merkin sähköisenä QR-koodina matkustajalle, joka on saanut molemmat rokoteannokset, vaikka tämän IgM-testitulos on positiivinen. Mikäli henkilö on saanut ainoastaan ensimmäisen rokotteen, myöntää suurlähetystö vihreän HDC-merkin vasta kun viisumihakija toimittaa todistuksen negatiivisista PCR- ja IgM-testituloksista.

Kiinan konsulaatti on tiedottanut lisäksi, että lukuun ottamatta sellaisia henkilöitä, joiden IgM- tai IgG -testitulos on positiivinen johtuen jo saadusta Covid-19-rokotteesta, pitää viisumia hakevien henkilöiden, jotka ovat todistetusti sairastaneet Covid-19-infektion ja henkilöiden, jotka ovat saaneet positiivisen testituloksen PCR-, Igm- tai IgG-testissä mutta eivät ole todistetusti sairastaneet Covid-19-infektiota, toimittaa paikallisessa sairaalassa tehdystä keuhkokuvauksesta CT- tai röntgenkuva sekä kaksi (2) negatiivista PCR-testitulosta. Testausten välillä pitää olla vähintään 24 h. Keuhkokuvien ollessa hyväksyttävissä, tulee viisumihakijan viettää karanteenissa ja terveydentilatarkkailussa 14 vrk ennen matkalle lähtöä. Kiinan suurlähetystö Suomessa myöntää matkustajalle HS/HDC-merkin tämän toimittaessa todistuksen negatiivisistä PCR ja IgM -testituloksista 48 tuntia ennen lentoa.