Koronaviruksen vaikutukset Lähialuematkojen matkoihin 16.3. | Lähialuematkat

Koronaviruksen vaikutukset Lähialuematkojen matkoihin 16.3.

Lähialuematkat peruu verkkokaupassa myytävät omatoimimatkat 14.4. asti. Matkapaketin varanneilla asiakkailla on mahdollisuus siirtää matka toiseen ajankohtaan tai vaihtaa toiseen matkaan ilman muutoskuluja. Asiakkailla on myös mahdollisuus vaihtaa jo maksamansa summa Lähialuematkojen lahjakorttiin. Lahjakortti on voimassa 2021 loppuun asti. Lähiviikkojen opastetut matkat on siirretty syksyyn ja suosittelemme myös keväälle suunniteltujen ryhmien tilausmatkojen siirtämistä myöhäisempään ajankohtaan.  

Suomen ulkoministeriö suositteli tiedotteessaan 14.3. välttämään kaikkea matkustamista ulkomaille. Suomen ja Venäjän välistä matkustamista ei ole toistaiseksi kielletty, mutta tilanne voi muuttua nopeastikin. Suosittelemme tutustumaan ulkoministeriön kokoamaan tiedotteeseen usein kysytyt kysymykset.

Suomen matkailualan liitto (SMAL) neuvottelee viranomaisten, mm. Kilpailu- ja kuluttajaviraston, kanssa koronaviruksen aiheuttamista muutostarpeista yleisiin matkaehtoihin. On todennäköistä, että normaalitilanteen säännöstö ei tule kaikilta osin pätemään tässä täysin poikkeuksellisessa tilanteessa.