Matkustussuositus 12.3.2020 | Lähialuematkat

Koronaviruksen vaikutus matkustussuosituksiin 12.3.

Lähialuematkat seuraa Suomen ulkoministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tiedotteita ja suosituksia liittyen koronaviruksen (COVID-19) vaikutuksista matkustukseen.  Ulkoministeriön 12.3. julkaisemassa tiedotteessa ministeriö suosittelee noudattamaan erityistä varovaisuutta kaikkialla ja välttämään tarpeetonta matkustamista. Ulkoministeriö ei enää muuta yksittäisten matkustustiedotteiden turvallisuustasoa koronavirusriskin vuoksi.

Venäjälle matkustettaessa ulkoministeriö suosittelee noudattamaan tavanomaista varovaisuutta ja varaamaan matkustamiseen tavanomaista enemmän aikaa. Ulkoministeriö ei ole kehottanut välttämään matkustusta Venäjälle, eikä myöskään Venäjä ole rajoittanut Suomesta matkustamista Venäjälle. Moskovan kaupunki on 5.3. päätöksessään määrännyt vakavimmilta epidemia-alueilta, esimerkiksi Iranista ja Kiinasta, saapuvia henkilöitä 14 vrk karanteeniin. Suomen suurlähetystö Moskovassa seuraa Venäjän viranomaisten määräyksiä ja suosituksia. Suosittelemme seuraamaan suurlähetystön nettisivua ja sen sosiaalisen median kanavia.

Lähialuematkojen tarjoamat matkat Venäjälle ja sen lähialueille jatkuvat normaalisti ja niihin sovelletaan normaaleja muutos- ja peruutusehtoja. Olemme asiakkaisiimme yhteydessä, jos varattuihin matkoihin tulee muutoksia. Lisätietoa THL, Matkaehdot

Pahoittelemme hankalaa tilannetta ja toivomme, että viruspandemia saadaan maailmanlaajuisesti mahdollisimman pian taltutettua. Tiedotteeseen lisätty 13.3. maininta, että ulkoministeriö ei ole kehottanut välttämään matkustusta Venäjälle.