PÄIVITYS - 8.12.2020 Matkustaminen Kiinaan | Lähialuematkat

PÄIVITYS - 8.12.2020 Matkustaminen Kiinaan

KIINA MYÖNTÄÄ VIISUMEITA VÄLTTÄMÄTÖNTÄ MATKUSTUSTA VARTEN

Kiina rajoittaa edelleen ulkomaan kansalaisten maahanpääsyä koronatilanteen vuoksi. Viisumeita myönnetään kuitenkin välttämättömän taloudellisen, kaupallisen, tieteellisen, teknologisen tai esiin nousevan humanitäärisen toiminnan vuoksi. Matkustajia pyydetään Kiinaan saapumisen jälkeen noudattamaan paikallisen hallituksen epidemian ehkäisyä koskevia määräyksiä ja ohjeita.

Huomaathan, että tavallisen kutsun sijaan liikematkustajilta vaaditaan nyt virallinen Invitation Letter of Local Foreign Affairs Office tai Invitation Letter of Local Commerce Bureau in China. Terveydentilaselvitys ja negatiivinen COVID-19 testitulos lähetetään konsulaattiin verkossa (ohjeet alla).

Kiinan viisumipalvelukeskus on tällä hetkellä avoinna vain torstaisin ja business viisumin normaali käsittelyaika on yksi viikko. Viisumi on mahdollista hakea myös 2 - 3 arkipäivän pikakäsittelyllä.

KIINA VAATII TERVEYDENTILASELVITYKSEN JA COVID-19 TESTIN

Suomesta Kiinaan matkaavalta henkilöltä tarvitaan voimassa olevan viisumin lisäksi konsulaatin sertifioima terveydentilaselvitys lennolle pääsyä varten. Aikaisemmasta poiketen sinun ei enää tarvitse lähettää terveydentilaselvityslomaketta eikä negatiivista COVID-19 nukleiinihappotestitulosta sähköpostitse konsulaattiin sertifioitavaksi. Sen sijaan täytät ja lähetät terveydentilaselvityslomakkeen suoraan verkossa ja liität järjestelmään negatiivisen COVID-19 testituloksesi. Huomaathan, että COVID-19 testi täytyy tehdä 48 tunnin sisällä ennen koneeseen nousua. Tästä linkistä rekisteröidyt ja täytät lomakkeen http://hrhk.cs.mfa.gov.cn/H5/.

Näiden tietojen avulla konsulaatti sertifioi terveydentilaselvityksen. Saat sertifioinnista QR-koodin, joka on vihreä HDC-merkki. Koodi ilmestyy näkyviin, kun kirjaudut sivustolle. Sinun tulee esittää koodi laitteeltasi koneeseen noustessa tai muutoin pyydettäessä.

Huomaathan, että COVID-19 testi tulee tehdä Kiinan viranomaisen määräämissä testauspaikoissa, jotka ovat: Lääkäriasemat Aava, Mehiläinen ja Terveystalo sekä Laboratoriot BiopSense, Vita Laboratioriot, SYNLAB Finland ja Yhtyneet Medix Laboratoriot.

Mikäli sinulla on kysyttävää tähän erityistilanteeseen liittyen, olethan ystävällisesti yhteydessä asiantuntijaamme joko sähköpostitse viisumit@lahialuematkat.fi tai puhelimitse 09 6689 5735 (ma-pe klo 10 – 16). Vuorimiehenkadun toimisto palvelee arkisin klo 10 – 14, Helsingin päärautatieaseman toimisto on toistaiseksi suljettu.