Matkustussuositus 12.3.2020 | Lähialuematkat

UM suosittelee välttämään kaikkea matkustamista ulkomaille 14.3.

Lähialuematkat seuraa Suomen ulkoministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tiedotteita ja suosituksia liittyen koronaviruksen (COVID-19) vaikutuksista matkustukseen.  Ulkoministeriön 14.3.  julkaisemassa tiedotteessa ministeriö suosittelee välttämään kaikkea matkustamista ja noudattamaan erityistä varovaisuutta ulkomailla ollessa. 

UM toteaa tiedotteessaan, että koronavirusepidemian vuoksi Venäjä on ryhtynyt rajoittamaan lentoyhteyksiä Eurooppaan sekä on sulkemassa maarajoja muutamiin maihin, kuten Norjaan ja Puolaan. Finnair on tänään ilmoittanut keskeyttävänsä kaikki lentonsa Venäjälle maanantaista lähtien. Suomen ja Venäjän välinen raja on tällä hetkellä auki, Aeroflot jatkaa lentojaan Moskovasta Helsinkiin ja maiden välinen junaliikenne jatkuu. Matkustettaessa on kuitenkin syytä ottaa huomioon, ettei uusia ja nopeastikin toimeenpantavia matkustamisen rajoituksia voida sulkea pois.

Lähialuematkojen tietojen mukaan Suomen ja Venäjän välinen matkustajarautatieliikenne jatkuu toistaiseksi normaalisti. Olemme maanantaina 16.3. yhteydessä kaikkiin asiakkaisiimme, jotka ovat varanneet matkan tuleville lähiviikoille ja tiedotamme maanantain aikana tarkemmin myös muusta matkatarjonnasta. Pahoittelemme erittäin hankalaa tilannetta.