Venäjälle matkustamiseen ei rajoitteita koronaviruksen vuoksi | Lähialuematkat

Venäjälle matkustamiseen ei rajoitteita koronaviruksen vuoksi

Koronavirus aiheuttaa maailmanlaajuisesti huolta niin matkailijoiden kuin muidenkin ihmisten keskuudessa. Lähialuematkat seuraa tiiviisti UM:n eli ulkoministeriön ja THL:n  tilannekatsauksia ja matkustustiedotteita. UM seuraa ja arvioi jatkuvasti eri maiden turvallisuustilannetta suomalaisen matkailijan näkökulmasta ja päivittää tarvittaessa laatimiaan matkustussuosituksia. Koronavirusepidemia ei ole aiheuttanut muutoksia Venäjää koskevaan matkustussuositukseen. Venäjälle voi edelleen matkustaa rauhallisin mielin. 

Voit tutustua UM:n Venäjää koskevaan ajantasaiseen matkustustiedotteeseen sekä Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV:n) tiedotteeseen, jossa kerrotaan kuluttajansuojasta matkan peruutustilanteissa. Lähialuematkat noudattaa matkoillaan pääsääntöisesti Yleisiä Matkapakettiehtoja, joiden mukaan asiakkaan peruessa matkansa peruutuskulu on toimistomaksusta (Lähialuematkoilla 18 eur) 95 %:iin matkapaketin hinnasta riippuen siitä, milloin matka perutaan. Suosittelemme varmistamaan, että matkavakuutus sisältää matkan peruutusturvan. 

Venäjä on ryhtynyt aktiivisiin toimenpiteisiin estääksen koronavirusepidemian leviämisen Venäjällä. Esimerkiksi matkustamista Kiinasta ja Etelä-Koreasta Venäjälle on rajoitettu. 

Julkaistu 03.03.2020