Venäjän e-viisumi Pietariin ja Leningradin alueelle | Lähialuematkat

Venäjän e-viisumia voi nyt hakea

Venäjän e-viisumi eli sähköinen viisumi Pietariin ja Leningradin alueelle on nyt haettavissa.  E-viisumi on Venäjän ulkoministeriön venäjän- tai englanninkielisessä sähköisessä palvelussa haettava kertaviisumi. E-viisumin saa liikematkaa, turistimatkaa tai humanitääristä (kulttuuri, urheilu, tiede, taide, tutkimus) matkaa varten. E-viisumilla pääsee matkustamaan Pietariin ja Leningradin alueelle. Myös Kaliningradiin on tarjolla e-viisumi.  E-viisumia voi hakea 20 – 4 päivää ennen matkaa, ja se astuu voimaan viisumin myöntöhetkestä. E-viisumi myönnetään 1 – 4 päivässä sen hakemisesta. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk e-viisumin hakemisesta. E-viisumi on voimassa 30 päivää, jonka aikana saat oleskella edellä mainituilla alueilla korkeintaan 8 päivää. E-viisumin voi tulostaa paperille (suositeltavaa) tai sen voi näyttää Venäjän rajaviranomaiselle mobiililaitteelta. 

E-viisumilla Pietariin ja Leningradin alueelle autolla, lentokoneella ja laivalla

E-viisumin haltijana voit ylittää rajan Suomesta Venäjälle Nuijamaan, Vaalimaan tai Imatran kautta. Lentomatkustajana pääset maahan e-viisumilla Pulkovon lentoasemalle. Laivamatkustajana pääset e-viisumilla Pietarin suursataman ja merimatkustajasataman, ja Leningradin alueelle Uuraan sataman kautta. E-viisumi pitää esittää Venäjän rajaviranomaiselle maahan saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa. Huomaathan, että Allegrolla matkustamiseen tarvitset toistaiseksi perinteisen viisumin. Kun matkustat e-viisumilla, sinun tulee pysyä e-viisumialueella koko matkasi ajan. Venäjän ulkoministeriön vahvistuksen mukaan voit kuitenkin mennä Venäjälle ja palata takaisin eri rajanylityspaikan kautta. 

Ilman viisumia St Peter Linen risteily- ja laiva-hotellimatkoille Pietariin

Risteily- ja laiva-hotellimatkoille Pietariin pääsee Helsingistä St Peter Linen Princess Anastasia -laivalla entiseen tapaan kokonaan ilman viisumia. Laivamatkustaja saa oleskella maissa 72 h ilman viisumia.

 

Venäjän e-viisumi vaivattomasti Lähialuematkojen SoloVisa-palvelusta

E-viisumin hakuprosessi eroaa perinteisen viisumin hakemisesta. On mahdollista, että Venäjän ulkoministeriö myöntää e-viisumin virheellisillä tiedoilla (esimerkiksi väärät henkilötiedot, nimen kirjoitusasu), mutta Venäjän rajaviranomainen estää maahanpääsyn mikäli e-viisumin tiedot eivät täysin vastaa matkustajan passitietoja. Lähialuematkojen ammattitaitoinen henkilökunta hakee e-viisumin asiakkaan puolesta . Täytämme e-viisumihakemuksen passin ja muiden matkustajan antamien tietojen mukaan. Huolehdimme, että e-viisumia haetaan virheettömillä tiedoilla, jotta rajanylitys onnistuu ja asiakkaan matka Venäjälle pääsee jatkumaan. 

E-viisumitilauksen voi tehdä Lähialuematkojen SoloVisa-palvelussa tai toimistoissa Helsingin Vuorimiehenkadulla tai päärautatieasemalla. Omatoimisesti haettuna e-viisumi on maksuton. Palvelumme kautta välitämme e-viisumin hintaan 35 eur, ja sen voi maksaa kätevästi verkossa, toimistossa tai ennakkoon lähetetystä linkistä. 

Tämä kaikki sisältyy Lähialuematkojen e-viisumipalveluun

 • suomenkielinen (myös englanniksi) konsultointipalvelu koko e-viisumiprosessin ajan
 • helppotäyttöinen, suomenkielinen (myös englanniksi) palvelulomake
 • varmistamme, että e-viisumihakemuksesi tiedot vastaavat asiakkaan passitietoja ja muita hänen antamiaan tietoja 
 • tarkistamme, sisältyykö matkakohde e-viisumialueeseen
 • jos asiakkaalla on paperinen passivalokuva, muutamme valokuvan sähköiseen muotoon e-viisumihakemusta vastaavaksi tai stilisoimme tarvittaessa jo olemassa olevan sähköisen valokuvan hakemusta varten
 • otamme sähköisen passivalokuvan e-viisumihakemusta varten Vuorimiehenkatu 3 toimistossamme jos viisumin hakijasta ei ole alle 6 kk vanhaa virallista passivalokuvaa
 • e-viisumin maksaminen verkossa Paytrail-maksupalvelussa
 • pidämme asiakkaan ajan tasalla e-viisumin valmistumisesta ja ilmoitamme kun e-viisumi on valmis
 • asiakas voi seurata myös itse viisumin valmistumista Lähialuematkojen SoloVisa-palvelussa
 • valmiin e-viisumin tarkistaminen
 • toimitamme valmiin e-viisumin asiakkaan haluamalla tavalla (toimituskulut eivät sisälly hintaan)
 • ilmoitamme, mikäli viisumin hakijalle ei myönnetä e-viisumia ja hoidamme perinteisen viisumin hakuprosessin 

Hae e-viisumia Lähialuematkojen SoloVisa-palvelusta. 

 

Lähialuematkojen 300 € arvoinen e-viisumitakuu

Mikäli Venäjän rajaviranomainen estää maahanpääsysi siitä syystä, että e-viisumin tiedot eivät vastaa passitietojasi ja muita antamiasia tietoja (Lähialuematkojen virhe), tarjoamme sinulle 300 eur arvoisen pikaviisumin yhden päivän toimitusajalla + mahdollinen postitusaika.

 

Milloin e-viisumi ei sovellu matkallesi?

 • Jos matkustat Pietariin, Leningradin alueelle tai Kaliningradin alueelle säännöllisesti, suosittelemme perinteistä viisumia 
 • Jos tiedät, että sinulle voi tulla yllättäviä matkoja, kannattaa hankkia perinteinen viisumi
 • Kun matkasi suuntautuu e-viisumialueen ulkopuolelle, tai kuljet muiden kuin e-viisumiin soveltuvien rajanylityspaikkojen kautta, perinteinen viisumi tarvitaan
 • Jos käytät työmatkaasi Allegro-junaa, tarvitset perinteisen viisumin
 • Varsinkin alkuvaiheessa suosittelemme hankkimaan perinteisen viisumin jos matkan tarkoitus on tärkeä tapahtuma, tilaisuus tms.

 

Hyvä tietää

 • E-viisumin voimassaolovuorokausi lasketaan aina klo 24 alkaen, eli jos tulet Venäjälle klo 23, ensimmäinen voimassaolopäivä on jo lähes kulunut.
 • Venäjän ja Viron välisen rajan voi ylittää e-viisumilla Narvan kautta.
 • Mikäli Venäjän ulkoministeriö ei myönnä e-viisumia, voi kuitenkin hakea perinteistä viisumia Lähialuematkojen kautta.
 • Leningradin alueeseen kuuluu mm. Viipuri ja Karjalan kannas. Esimerkiksi Valamo ja Sortavala Karjalan tasavallassa eivät kuulu Leningradin alueeseen. Hakiessasi e-viisumia Lähialuematkojen kautta palvelumme selvittää kuuluuko matkakohteesi Leningradin alueeseen. Huomaathan, että paikkakunnille, jotka sijaitsevat Venäjän puolella lähellä Suomen ja Venäjän välistä rajaa, tarvitaan erillinen rajavyöhykelupa. Jos asiakas hankkii seurueelleen viisumin lisäksi matkapaketit (majoituksen, kuljetukset), selvittää Lähialuematkat rajavyöhykeluvan tarpeellisuuden.
 • E-viisumia voi hakea myös itse Venäjän ulkoministeriön venäjän- tai englanninkielisen järjestelmän kautta. Lähialuematkoissa ei ole neuvontapalvelua e-viisumin itsenäiseen hakemiseen.
 • Aika ja kokemus osoittaa, miten e-viisumi käytännössä toimii. On mahdollista, että Venäjän rajaviranomaisten tulkinta ja käytännöt vaihtelevat.