Matka Kazanin ja Tatarstanin | Lähialuematkat

Kiehtova Kazan, Tatarstan

  • Kul Sharifin moskeija Kazanin Kremlissä

Tatarstan on kiehtova yhdistelmä kulttuurihistoriaa ja kaunista luontoa. Keski-Venäjällä Volgan varrella n. 800 km päässä Moskovasta sijaitseva Tatarstan on idän ja lännen kohtauspaikka, jossa ortodoksiuskonto ja islam elävät kaupungissa rinta rinnan. Jo 900-luvulla perustettu 1,2 milj. asukkaan Kazan on tänä päivänä myös elämää sykkivä moderni suurkaupunki. Siistit kadut, näyttävät rakennukset ja historialliset kohteet tekevät Kazanista kiinnostavan matkailukaupungin. Jos olet jo nähnyt Pietarin ja Moskovan ja kaipaat uutta ja mielenkiintoista, lähde Tatarstaniin, jonne voit matkustaa myös ekologisesti junalla. 

Suunnittele matkaohjelma

Peruspalvelut

  • Junamatkat tai lennot Pietarin tai Moskovan kautta Kazaniin
  • Majoitus 4**** hotellissa
  • Kuljetukset paikan päällä
  • Venäjän kertaviisumi 80 €

Suosittelemme

  • Kazanin kaupunkikiertoajelu
  • Svijazhkin luostarisaarelle opastettu retki
  • Suur-Bolgarin opastettu päiväretki
  • Risteily Volgalla
  • Huom, retket opastetaan englannin kielellä

Pyydä tarjous räätälöidystä matkasta vähintään 6 hengen seurueellesi! Lähialuematkat huolehtii kaikista käytännön matka- ja viisumijärjestelyistä. 

Suur-Bolgarin kaupunki

Nykytataarien esi-isät bulgaarit perustivat Bolgarin kaupungin, josta tuli 1200-luvulla mongolien Kultaisen Ordan pääkaupunki. Kazanista 180 km päässä sijaitseva Suur-Bolgar kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Se on muslimien pyhäkkö, jossa on säilynyt arkkitehtoonisia muistomerkkejä 1200- ja 1300-luvulta. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluu Suuri Moskeija, Iso ja Pieni minareetti, Pohjoisen ja Itäisen mausoleumit ja kaanien hautaholvi. Uudempaa aikaa edustaa Valkoinen Moskeija, jossa säilytetään maailman suurinta kirjoitettua Koraania - sivun korkeus on 2 m ja paino 800 kg. Mielenkiintoinen vierailukohde on myös Suur-Bolgarin museo, jossa on esillä mm. koruja, riimukääröjä ja aseita. Suosittelemme Suur-Bolgariin kokopäiväretkeä Kazanista.

Kazanin nähtävyyksiä

KREML - Kazanin vanhan linnoituksen, kremlin, ensimmäinen kivi muurattiin jo 1100-luvulla. Vanha linnoitus on myös nykyisin täynnä elämää ja nähtävyyksiä. Kremlin alueella sijaitsee korunkaunis Kul Sharifin moskeija sekä sen lähellä vaikuttava ortodoksinen Blagovestsenskin eli Marian Ilmestyksen kirkko ja kalteva Sojembika-torni. Kazanin Kreml kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. KAIKKIEN USKONTOJEN TEMPPELI on ainutlaatuinen arkkitehtoninen kokonaisuus, jossa yhdistyy ortodoksisen ja katolisen kirkon sekä muslimimoskeijan, juutalaisen synagogan, buddhalaisen kirkon ja kiinalaisen pagodin elementtejä. Temppeliä ei käytetä uskonnollisessa toiminnassa, vaan se symboloi uskontokuntien yhteiseloa. Kokonaisuuden toteutti paikallinen kuvanveistäjä ja taidemaalari Ildar Khanov. TATARSTANIN AKATEEMINEN OOPPERA- JA BALETTITEATTERI tarjoaa korkeatasoisia esityksiä rakastetuista venäläisistä ja eurooppalaisista klassikoista syyskuusta kesäkuuhun. BAUMANIN KÄVELYKATU - Kazanin vanhimpia katuja oleva Baumankatu on matkailijoiden ja paikallisten suosima kävelykatu. Baumanilla pidetään teatteri- ja taide-esityksiä ja siellä on paljon ravintoloita ja kauppoja. Suosittelemme! VANHA TATAARIKORTTELI - Kaban-järven rannalla oleva korttelikylä oli aiemmin Kazanin teollisuus- ja kauppakeskus. Nykyisin se on ulkoilmamuseo, jossa pääsee tutustumaan vanhaan Kazaniin ja tataarikulttuuriin. Alue on vaikuttavan näköinen tinakattoisine kauppiastaloineen, moskeijoineen ja minareetteineen.

Svijazhskin linnoitussaari

Iivana Julma rakennutti Svijazhskin linnoituksen 1500-luvulla Volgan ja Svijaga-joen yhtymäkohtaan valloitettuaan Kazanin mongolivallasta. Kazanista 60 km päässä sijaitsevalle Svijazshkin linnoitussaarelle pääsee nykyisin myös tietä pitkin. Vajaan 300 hengen asukkaan saarella pääsee tutustumaan muinaisvenäläisen arkkitehtuurin helmiin kuten Pyhän Kolminaisuuden eli Troitskajan kirkkoon, joka perimätiedon mukaan valmistui yhden päivän aikana v. 1551. Uspenskin kirkossa on harvinaisia 1500-luvun freskoja, joihin on maalattu Iivana Julma. Neuvostoaikana saarella oli vankila ja psykiatrinen sairaala. Kultuurihistoriallista perintöä ryhdyttiin vaalimaan 2010-luvulla. Nykyisin pienessä saarikaupungissa toimii museo, ratsastustalli ja keskiaikainen teemakeskus Lenivy Tozhok ('laiska tori'). Svijazhskissa matkailija voi nauttia paikallista kalakeittoa ja kokeilla vaikkapa jousiammuntaa.

Tatarstanilainen keittiö

Perinteisen tataarikeittiön ruokia ovat mm. kolmionmuotoiset lihalla tai perunalla täytetyt etshpotshmakit ja perunamuusilla tai hirssipuurolla täytetty kystybyi-leipä. Jälkiruokana nautitaan makeita tshak-tshak- ja talkysh kaleve -hunajajälkiruokia. Myös nykykeittiö hyödyntää paikallisia metsämarjoja, sieniä, kotijuustoa, katyk-kermaa, hunajaa, kalaa ja lintuja. Savustettu hanhen- ja hevosenliha ovat paikallisia erikoisuuksia. Perinteinen juoma on musta tee, joka maustetaan usein mäkikuismalla, timjamilla tai organolla. Teen kanssa tarjoillaan pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja pastila-leivonnaisia.

Bilyar Palace Hotel****

Hyvätasoinen hotelli kaupungin keskustassa puiston laidalla. Osasta huoneista näkymä puiston takana sijaitsevalle järvelle. Elegantisti sisustetuissa huoneissa on huonekohtaisesti säädettävä ilmastointi, langaton internetyhteys, tv, hiustenkuivain ja minibaari. Buffet-aamiainen. Hotellissa on tataariruokaa tarjoileva ravintola, baari, kauneussalonki, kuntokeskus ja kokoustiloja.

Marriot Courtyard Kazan Kremlin****

Marriot Courtyard Kazan Kremlin.
Korkeatasoinen viihtyisä hotelli Kazanin keskustassa lähellä Kazanin kremliä. Ilmastoiduissa huoneissa on langaton internetyhteys, tv ja minibaari. Buffet-aamiainen. Palveluihin kuuluu kuntokeskus ja kokoustiloja. Osoite: Ulitsa Karla Marksa 6, Kazan.