Kulttuuria ja taidetta Pietarissa | Lähialuematkat

Kulttuurimatkat Pietariin

Mariinskin ja Mihailovskin teatterin baletti on huikea elämys.

Pietari on taideaarteiden aarreaitta. Lähde katsomaan maailmanluokan balettia ja oopperaa, nauti taidemuseoista ja arkkitehtuurin helmistä. Matkasi teema voi olla myös kirjailijoiden ja runoilijoiden Pietari. Kohteisiin kannattaa tutustua suomea puhuvan paikallisen ammattioppaan johdolla sillä asiantuntevassa seurassa saat matkasta kaiken irti. Aloita seuruueen kokoaminen ja matkan suunnittelu hyvissä ajoin, sillä esim. Mariinskin ja Mihailovskin baletti- ja oopperanäytökset myydään nopeasti loppuun.

Suunnittele matkaohjelma

Peruspalvelut

 • Junamatkat Allegrolla Helsingistä, Tikkurilasta, Lahdesta, Kouvolasta tai Vainikkalasta
 • Laivamatkat Helsingistä M/S Princess Anastasialla
 • Tilausbussimatkat haluamaltanne paikkakunnalta
 • Hotellimajoitus aamiaisineen
 • Venäjän viisumi 72 €/hlö

Suosittelemme

 • Kuljetukset rautatieasema - hotelli - rautatieasema
 • Opastettu kaupunkikiertoajelu (esim. hotellikuljetuksen yhteydessä)
 • Taidemuseo Eremitaasi
 • Venäläisen taiteen museo
 • Fabergen museo
 • Opastettu Dostojevskin jalanjäljillä -kaupunkikierros
 • Pietarhovin palatsi ja puisto Pietarin esikaupunkialueella
 • Katariinan palatsi Pietarin esikaupunkialueella
 • Baletti- ja oopperaesitys Mariinskin tai Mihailovskin teatterissa
 • Ruokailut - lounaat ja illalliset

Pyydä matkasta tarjous min. 6 hengen seurueellesi. Mitä suurempi ryhmä, sitä edullisempi matkapaketti. Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Russian Tours Ltd. Lähialuematkat. 

Lähialuematkat hoitaa kaikki matka- ja viisumijärjestelyt. Venäjän kertaviisumin saaminen kestää noin kaksi viikkoa.  Tarkista että kaikkien matkalle lähtevien passit ovat voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.  Lisätietoa viisumeista

 

Fabergé-museo

Sininen sali Fabergé-museossa.
Pietarin Fabergé-museo esittelee maailmankuulun pietarilaisen kultasepän Carl Fabergén (1846 - 1920) tuotantoa. Fabergé oli tunnettu 1700-luvun ranskalaisilta kultasepiltä oppimastaan tavasta työstää emali läpikuultavaksi. Fabergé toimi tsaari Aleksanteri III:n ja Nikolai II:n hovihankkijana ja hänet tunnetaan erityisesti tsaariperheelle tehdyistä ylellisistä pääsiäismunista. Fabergén palveluksessa oli useita suomalaisia koruseppiä ja kellontekijöitä. Museo on hankkinut ympäri maailmaa levinneitä Fabergén luomuksia vuosien ajan takaisin Venäjälle. Yhteensä 50:stä tsaarien valmistuttamista pääsiäismunista yhdeksän on nähtävillä museossa. Museo sijaitsee 1700-luvulla rakennetussa upeassa Shuvalovin palatsissa Fontankan rantakadulla lähellä Nevski prospektia.

Taidemuseo Eremitaaši

Taidemuseo Eremitaasi
Maailman suurimpiin kuuluva taide- ja kulttuurihistoriallinen museo. Eremitaašissa on yli 3 milj. näyttelyesinettä 365 huoneessa Talvipalatsin, Uuden Eremitaašin, Vanhan Eremitaašin ja Pienen Eremitaašin palatsirakennuksissa. Katariina II:n yksityiskokoelmista alkunsa saaneessa kokoelmassa on antiikin, Euroopan, Venäjän ja itämaiden taide- ja arkeologisia esineitä. 1700- ja 1800-luvun rakennukset ovat itsessään jo häikäisevä nähtävyys. Eremitaaši sijaitsee Palatsinaukiolla Nevski Prospektin alkupäässä. Lähin metroasema Admiralteiskaja 500 m. Museo on maanantaisin kiinni. Lähialuematkoista hankitulla pääsylipulla pääset sisään kassajonon ohitse.

Venäläisen taiteen museo

Venäläisen taiteen museo Pietarissa on maailman suurin venäläisen taiteen museo. Sen vanhimmat esineet ovat 900-luvulta ja kokoelmissa on yhteensä 400 000 näyttelyesinettä. Museo perustettiin huhtikuussa 1895 Nikolai II:n käskystä taiteen, kulttuurin ja historian museoksi. Nykyisin neljässä eri rakennuksessa toimivan museon päärakennus on italialaisen Carlo Rossin suunnittelema, alunperin suuriruhtinas Mihail Palvovitšin yksityisasunnoksi rakennettu empiretyylinen palatsi. Venäläisen taiteen museossa on mm. Andrei Rublevin ikoneita, Aivazovskin meriaiheisia teoksia, peredvizhnikien maalauksia sekä mittava venäläisen avantgarden kokoelma, mm. Kasimir Malevitšin kuuluisa Musta neliö. Runoilija Aleksander Pušhkinin patsas toivottaa vieraat tervetulleeksi museeoon päärakennuksen edessä.

Angleterre*****

Edustava, eleganssia henkivä Angleterre on Pietarin vanhimpia ja kuuluisimpia hotelleja. Sen sijainti on erinomainen hotelli Astorian vieressä Iisakin aukiolla. Useimmista huoneista on upea näköala Iisakin kirkolle. Hotellissa on kolme korkeatasoista ravintolaa, kuntosali, kylpyläosasto ja kokoustilat 20 - 200 henkilölle. Nevski prospektille on 600 m ja Talvipalatsiin 900 m. Metroasema Admiralteyskaya 500 m. Osoite: Ul. Malaya Morskaya 24, Pietari

Astoria*****

Rocco Forte -ketjuun kuuluva Astoria on Pietarin vanhimpimpia ja kuuluisimpia hotelleja. Keskeinen sijainti Pietarin historiallisessa keskustassa Iisakin kirkkoa vastapäätä. Eleganteissa huoneissa on ilmastointi, langaton tai langallinen internetyhteys. Hotellissa on tilavat kokoushuoneet, kuntosali ja wellnes-keskus. Pääkatu Nevski prospektille on matkaa 600 m ja Talvipalatsiin 900 m. Lähin metroasema Sadovaja on 900 m päässä. Osoite: Bolskaya Morskaya 39, Pietari.

Dostoevsky***

Hotel Dostoevsky standard room.
Siisti perushotelli sijaitsee Vladimirski Passazh -ostoskeskuksen ylemmissä kerroksissa. Tilavissa, lämminsävyisissä huoneissa on internetyhteys ja tallelokero. Hotellissa palvelevat ravintola Dostoevsky ja kirjailijan romaanin päähenkilön mukaan nimetty baari Raskolnikov. Pääkatu Nevski prospektille on matkaa 450 m ja Talvipalatsiin 2,5 km. Hotellin alapuolella on metroasema Vladimirskaja-Dostojevskaja, josta on suora linja Suomen rautatieasemalle. Hotellilla on oma pysäköintialue, sauna, kuntosali sekä neljä kokoustilaa. Lähialuematkojen tähtiluokitus 3***. Osoite: Vladimirskiy prospekt 19.

Moskova***

Legendaarinen, suomalaisten suosima hotelli Nevski prospektin itäpäässä Nevajoen rannalla. Tilavien huoneiden varusteluun kuuluu ilmastointi, tallelokero, pieni jääkaappi ja internetyhteys. Joistain huoneista on upea näkymä Nevajoelle ja Aleksanteri Nevskin luostariin ja puistoon. Hotellissa on kaksi ravintolaa, baari-kahvila, olutbaari, italialainen kauneussalonki Everline ja neljä kokoustilaa 20 - 400 henkilölle. Oma pysäköintialue. Metroasema Ploshtshad Aleksandra Nevskogo hotellin alapuolella. Talvipalatsiin on matkaa 4,4 km. Buffet-aamiainen tarjoillaan arkisin klo 7 - 10 ja viikonloppuisin 7.30 - 11. Erityistä: Sopii myös suurille ryhmille.

Original Sokos Hotel Olympia Garden****

Tasokas ja kodikas hotelli puiston laidalla Moskovski prospektin varrella n. 3 km päässä pääkatu Nevski prospektilta. Tyylikkäästi sisustetuissa huoneissa on ilmastointi ja langaton internetyhteys. Hotellissa palvelee tyylikäs ruokaravintola Mr Grön ja rento Sports Bar. Elävä tuli takassa tuo julkisiin tiloihin tunnelmaa. Hotellissa on huone liikuntaesteisille, sauna, oma pysäköintialue ja runsaasti kokoustiloja. Buffet-aamiainen arkisin klo 7 - 10.30 ja viikonloppuisin klo 7 - 11. Hotellin lähistöllä on runsaasti kauppoja ja ravintoloita. Lähin metroasema Tehcnologicheskii Institut on n. 5 minuutin kävelymatkan päässä. Osoite: Batayskiy pereulok 3A.

Solo Sokos Hotel Palace Bridge*****

Ylellinen kylpylähotelli Vasilin saarella lähellä Palatsisiltaa, joka vie suoraan Eremitaasiin, Palatsiaukiolle, Iisakin kirkolle ja Nevsky Prospektin alkuun. Hotellin sydän on vanha tiilimakasiini, Jelisejevin kuuluisan kauppiassuvun entinen viinikellari, jossa tarjoillaan hotellin runsas buffetaamiainen kuohuviinin kera. Viihtyisissä huoneissa on ilmastointi, langaton laajakaistayhteys. Hotellissa on liikuntaesteisille tarkoitettu huone. Ylellinen kylpyläosasto on asiakkaiden vapaasti käytettävissä, spa-hoidot erillisestä tilauksesta. Hotellin palveluihin kuuluu lisäksi ravintola Sevilla, elämysravintola (ruokailu pimeässä) Dans Le Noir?, EasyFit ja Lady Line, kokous- ja juhlatilat sekä pysäköintialue. Golfkeskus Gorki Golfin simulaattori Gorki Golf Academy toimii hotellirakennuksessa ja on hotelliasiakkaiden varattavissa. Osoite: Birzhevoi pereulok 4, Pietari. Lähin metroasema Vasileostrovskaya on 900 m päässä hotellista.

Solo Sokos Hotel Vasilievsky****

Solo Sokos Hotel Vasilievsky sijaitsee 8. Linjalla Vasilin saarella Eremitaasista ja Talvipalatsista 2 km päässä. Yksilöllisesti sisustetut huoneet ovat elegantteja ja lämminsävyisiä. Ilmastoiduissa huoneissa on langaton tai langallinen laajakaistayhteys. Hotellin palveluihin kuuluu ranskalais-venäläinen ravintola Brasserie Repin, kaksi kokouskabinettia, viihtyisä aulabaari Lobby Bar, irlantilainen pubi Pub 8th Line, kuntosali ja saunaosasto. Autoille oma pysäköintialue. Pietarin pääkatu Nevski prospektille on matkaa 2,3 km. Lähin metroasema Vasileostrovskaja on 750 m päässä.