Viipuriin junalla tai linja-autolla ryhmämatkat | Lähialuematkat

Tilausmatkat Viipuriin ryhmille

 • Viipurin linna lintuperspektiivistä

Kulttuurihistoriallisten aarteiden, Viipurin linnan ja Alvar Aallon kirjaston lisäksi löydät Viipurista yllättävän monipuoliset ostosmahdollisuudet. Vapaa-aika kuluu mukavasti pittoreskin vanhan kaupungin kahviloissa ja pikkupuodeissa. Suosittelemme opastettua retkeä tsekkityyliseen pienolutpanimoon Viipurin kupeeseen, vanhan kaupungin kävelykierrosta ja kansantanssiryhmä Kanervien esitystä. Matka Viipuriin taittuu mukavasti junalla tai linja-autolla. Automatkustaja pääsee hyödyntämään kätevää sähköistä viisumia (e-viisumi). Perillä kannattaa viettää kaksi yötä. Pyydä matkasta tarjous!

Suunnittele matkaohjelma

Peruspalvelut

 • Allegro-junamatkat Viipuriin Helsingistä, Tikkurilasta, Lahdesta, Kouvolasta tai Vainikkalasta
 • Tilausbussimatkat Viipuriin haluamaltanne paikkakunnalta
 • Hotellimajoitus aamiaisineen
 • Venäjän kertaviisumi 75 € (ryhmäviisumi vähintään 5 hengen ryhmälle Suomen kansalaisia, junamatkoille)
 • Venäjän kertaviisumi 80 € (henkilökohtainen viisumi, junamatkoille)
 • Venäjän e-viisumi 35 €, linja-automatkoille

Suosittelemme

 • Opastettu kaupunkikiertoajelu
 • Opastettu kävelykierros vanhassa kaupungissa
 • Alvar Aallon kirjasto, suomeksi opastettu retki
 • Viipurin taidemuseo Eremitaasi, suomeksi opastettu retki
 • Monrepos´n puisto, suomeksi opastettu retki
 • Viipurin linna, suomeksi opastettu retki
 • Retki pienolutpanimo Korsiin
 • Ruokailut: lounaat, illalliset
 • Oman ohjelman järjestäminen ravintola Espilässä
 • Kansanmusiikkiryhmä Kanervien esitys

Matkalle tarvitaan Venäjän viisumi. Lähialuematkat hoitaa kaikki käytännön matka- ja viisumijärjestelyt. Varmista jo hyvissä ajoin, että seurueen jokaisen matkustajan passi on voimassa vähintään 6 kk vielä matkan jälkeen. Lisätietoa Venäjän viisumeista

Ravintola Russkij Dvor

Russkij Dvor Viipurissa_Lähialuematkat
Keskiaikaa henkivä ravintola matkustajasataman ja Viipurin linnan lähellä. Ravintola on perustettu entiseen ruutikellariin, mikä antaa ravintolalle erityistä tunnelmaa. Ravintolan terassilta avautuu upea maisema Viipurin linnaan ja vanhaan kaupunkiin.

Ravintola Slavjanskaja Trapeza

Slavjanskaja Trapeza Viipurissa_Lähialuematkat
Keskiaikaa henkivä kellariravintola satamassa vanhan kaupungin kupeessa. Lämmin ja intiimi tunnelma. Varaa ryhmällesi lounas tai illallinen.

Retki panimoravintola Korsiin

Panimoravintola Kors I Lähialuematkat
Panimoravintola Kors Viipurin kupeessa on oiva vierailukohde. Suomeksi opastetulla retkellä tutustutaan oluenvalmistuksen saloihin ja päästään maistelemaan talon omia oluita. Lähialuematkat tarjoaa kaksi valmista retkiohjelmaa: Panimokierros 1, johon sisältyy tutustuminen talon omaan olutpanimoon, oluiden maistelua, suolapalana talon omat perunalastut. Panimokierros 2, ohjelmaan sisältyy tutustumiskierroksen ja oluiden maistelun lisäksi kolmen ruokalajin lounas tai päivällinen. Vaihtoehdot: Slaavilainen kana, Possuvarras ja Alppien kutsu. Matka Viipurista (n. 10 km) Korsiin taittuu mukavasti tila- tai linja-autolla suomea puhuvan paikallisen oppaamme seurassa. Pyydä tarjous ryhmällesi!

Kansanmusiikkiryhmä Kanervat Viipurissa

Kansanmusiikkiryhmä Kanervat Viipurissa I Lähialuematkat
Kansanmusiikkiryhmä Kanervat (ven. Veresk) tanssii, laulaa ja soittaa perinteistä venäläistä kansanmusiikkia ja 1900-luvun alkupuolen suomalaisia iskelmiä. Säestykseen Kanervat käyttävät mm. balalaikkaa, harmonikkaa ja kontrabassoa. Lähialuematkat tilaa tämän iloisen ja vauhdikkaan 10 - 12 taiteilijan ryhmän esiintymään Viipurin keskustaan ravintola Espilään tai Kanervien omaan taiteilijataloon. Taiteilijatalo sijaitsee n. 3,5 km päässä keskustasta entisessä Saunalahden kaupunginosassa lähellä Monrepos´n puistoa. Penttisen suvulle kuulunut talo edustaa 1900-luvun alun suomalaista kartanoarkkitehtuuria. Talo on toiminut museona 1970-luvulta alkaen ja se avattiin restauroinnin jälkeen 2010 Kanervien taiteilijatalona. Kanervien esityksen kesto on 1 h. Pyydä ryhmällesi tarjous, joka sisältää Kanervien esityksen lisäksi ruokailun Espilässä tai piirakka- ja teetarjoilun Kanervien talossa!

Kävelykierros Viipurin vanhassa kaupungissa

Pyöreä torni Viipurissa I Lähialuematkat
Suomeksi opastetulla kävelykierroksella tutustumme Viipurin kiehtovaan historiaan aina keskiajalle asti. Retki alkaa Kauppatorilta, josta kävelemme edelleen Karjaportinkadulle. Vierailemme talossa, jossa aikoinaan asui kaupungin "kermaa", varakkaita perheitä. Vesiportinkadulla näemme Pyhän Hyacintuksen kirkon. Näemme myös Hackmanin suvun talon, vanhan Raatihuoneen aukion ja Torkkeli Knuutinpojan patsaan sekä kaupungin vanhaa muuria. Tutuksi tulevat myös Weckrothin talo ja Vanha Raatihuone. Linnankadulta pääsemme Piispankadulle ja vanhan Tuomiokirkon raunioille. Matkan varrella on vanha Kellotorni. Luostarikadulta löytyy keskiaikaisia rakennuksia, kiltatupa, puutaloja ja entisen Mustain veljesten luostarin kirkon raunioita. Kirkko toimi maaseurakunnan kirkkona. Kierroksen loppupuolella näemme Raatitornin ja sataman aluetta sekä Sarvilinnoituksen. Kierros päättyy Viipurin keskustaan. Retken kesto 2 tuntia.

Monrepos´n puisto

Ludwigsteinin hautamuistomerkki Monrepos´n puistossa
Luonnonkaunis Monrepos´n puisto sijaitsee Viipurin Linnasaaren kaupunginosassa muutaman kilometrin päässä vanhasta kaupungista. Puisto sai alkunsa kun Viipurin linnan ylikomendantti Pjotr Aleksejevitš Stupišin alkoi muuttaa vanhan kartanon aluetta englantilaistyyppiseksi maisemapuutarhaksi. Nykyisin n. 161 ha laajuinen alue on puisto- ja luonnonsuojelualue. Alueella on historiallinen Monrepos’n kartano, kahvilakioski, Väinämöistä esittävä patsas, Narkissoksen vesilähde, Neptunuksen temppeli ja Ludwigsteinin suvun vaikuttava hautamuistomerkki (kuvassa). Puistoon on pieni sisäänpääsymaksu. Varaa seurueellesi Lähialuematkoista suomeksi opastettu tutustumisvierailu!

Ravintola Camelot

Ravintola Camelot Viipurissa_Lähialuematkat
Keskiaikaista ritaritunnelmaa henkivä ruokaravintola Viipurin sydämessä lähellä Kauppahallia. Ruoka-annoksilla on ritarihenkisiä nimiä ja annokset on kauniisti koristeltuja. Pyydä ryhmällesi tarjous lounaasta tai illallisesta.

Ravintola Espilä

Ravintola Espilä on Viipurin parhaita ruokaravintoloita. Elegantti uudisrakennus avasi ovensa 2016 entiseen Torkkelin puistoon (nyk. Leninin puisto) aivan Viipurin sydämessä. Helsingin Kappeli-ravintolaa muistuttava Espilä toimii samalla paikalla kuin 1890 valmistunut edeltäjänsä, Esplanad, joka myöhemmin muuttui Espiläksi. Tänä päivänä Espilä tarjoaa n. 200 asiakaspaikkaa ja soveltuu erinomaisesti niin juhlapaikaksi kuin rentoon kahvitteluhetkeen Viipuriin tutustumisen lomassa. Espilästä avautuu kauniit maisemat ympäröivään Torkkelinpuistoon.

Viipurin Eremitaaši

Viipurin Eremitaaši
Pietarin taidemuseo Eremitaašin sivupiste Viipurissa on ehdottomasti vierailun arvoinen. Eremitaašissa voi ihailla Pietarin päämuseosta tuotuja pienimuotoisia vaihtuvia näyttelyitä. Uno Ullbergin 1930-luvulla suunnittelemassa entisessä kuvataidekoulussa toimii myös nykyisin viipurilaisten lasten taidekoulu. Uusklassismia ja funktionalismia edustava rakennus sijaitsee 1500-luvun lopulla rakennetun Pantsarlahden bastionin päällä noin 900 m päässä vanhalta Kaupppatorilta. Kukkulalta avautuu kaunis maisema Suomenvedenselälle. Museo on pääsääntöisesti avoinna joka päivä 10 - 18 (Lähialuematkat ei vastaa mahdollisista poikkeuksellisista aukioloajoista). Museossa voi vierailla omatoimisesti, tai jos olet varannut Lähialuematkoista seurueellesi oman ryhmämatkan, pyydä tarjous suomeksi opastetusta retkestä. Osoite: Ladanova ulitsa 1.

Viipurin linna

Linna on Viipurin tunnetuin ja vaikuttavin maanmerkki. Linnaa on alettu rakentaa 1200-luvun lopulla Linnasalmen pienelle kalliosaarelle, joka oli aiemmin ollut karjalaisten kauppa- ja varastopaikka. Alueelta on löydetty lukkoja ja avaimia, nuolenkärkiä ja sotakirveitä. Linnan näkyvin osa on kahdeksankulmainen linnatorni, joka ei ole tällä hetkellä (syksy 2018) avoinna kunnostustöiden vuoksi. Linnan näyttelyt ovat normaalisti auki. Linnan alueella järjestetään vuosittain keskiaikaistapahtumia, jotka kokoavat keskiajan harrastajia runsain joukoin yhteen. Viipurin linnaan kannattaa ehdottomasti tutustua.

Alvar Aallon kaupunginkirjasto Viipurissa

Alvar Aallon suunnittelema Viipurin kaupunginkirjasto_Lähialuematkat
Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Viipurin kaupunginkirjasto valmistui vuonna 1935. Funktionalistisen kauden rakennus lukeutuu Aallon töihin, jotka nostivat hänet maailmanmaineeseen. Kirjasto pääsi vuosikymmenien saatossa huonoon kuntoon kunnes sitä ryhdyttiin restauroimaan alkuperäiseen asuunsa osittain suomalaisvoimin ja rahoituksella. Kirjaston uudet avajaiset pidettiin v. 2013. Tänä päivänä kirjasto toimii viipurilaisten kaupunginkirjastona. Kirjastoon käy tutustumassa vuosittain paljon Aallon arkkitehtuurin ystäviä ympäri maailmaa. Kirjastoon voi tutustua omatoimisesti, mutta suosittelemme etenkin ryhmille suomeksi opastettua retkeä. Pyydä Lähialuematkoista tarjous! Kirjasto palvelee normaalisti ma - la klo 10 - 18 (Lähialuematkat ei vastaa mahdollisista poikkeuksellisista aukioloajoista). Se sijaitsee Torkkelin puistossa (nyk. Leninin puisto) kaupungin keskustassa.

Hotelli Viipuri

Kahden hengen huone
Viipurin kestosuosikkeihin kuuluva hotelli Viipuri sijaitsee keskustassa lähellä rautatieasemaa. Lämminsävyisissä huoneissa on oma kylpyhuone ja wc. Huoneissa ei ole ilmastointia. Hotellin yleisissä tiloissa on langaton internetyhteys. Hotellin vastaanotto on auki läpi vuorokauden ja palveluihin kuuluu ravintola ja kesäterassi. Rakennuksen on suunnitellut suomalainen arkkitehti Uno Ullberg ja se valmistui 1928. Huoneita on 94. Suomalaisten suosima klassikkohotelli joka sopii hyvin ryhmille.

Hotelli Viking

Vuonna 2008 avattu moderni hotelli kaupungin historiallisessa keskustassa. Nähtävyydet, rautatie- ja linja-autoasema ovat lähellä ja Viipurin linnaan on 7 minuutin kävelymatka. Hotellissa on viisi kerrosta ja 43 hyvin varusteltua, klassisesti ja modernisti sisustettua huonetta. Ravintola Bojole tarjoaa eurooppalaista ja perinteistä venäläistä ruokaa. Hotellissa on myös kasino. Aamiainen kuuluu hintaan ja tarjoillaan Bojole-ravintolassa. Hotellilla on oma pysäköintialue tai parkkipaikat autoille.

Viktoria****

Hotelli Viktoria Viipurissa kahden hengen huone_Lähialuematkat
Viipurin uusin ja tasokkain hotelli sijaitsee historiallisessa keskustassa kauppatorin laidalla. Hotellista on avara näköala Salakkalahdelle ja Viipurin linnaan. Valoisissa huoneissa on ilmastointi ja langaton tai langallinen internetyhteys. Viktorian palveluihin kuuluu ravintola, kuntosali ja kylpyläosasto, jossa on suomalainen, venäläinen ja turkkilainen sauna, poreallas ja lepotila. Huoneita on 60. Hotellilla on oma pysäköintialue. Rautatie- ja linja-autoasema ovat 15 - 20 min kävelymatkan päässä. Osoite: Naberezhnaya 40-Letiya VLKSM 1, Viipuri.

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voi nousta Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Pietariin matkustavien tai sieltä lähtevien matkustajien passi- ja tullitarkastukset hoituvat kätevästi junamatkan aikana. Viipuriin saapuvien ja Viipurista lähtevien matkustajien (Venäjän) viranomaistarkastukset tehdään Viipurin asemarakennuksessa.