Intian viisumit ja viisumianomuslomakkeet | Lähialuematkat

Intian viisumit

Intiaan matkustettaessasi tarvitset viisumin. Viisumi on henkilökohtainen ja määräaikainen Intian konsulaatin myöntämä asiakirja, joka antaa luvan rajanylitykseen ja maassa oleskeluun. Viisumin tyyppi perustuu vierailun laatuun ja kestoon.

Intian online viisumitilauksen teet kätevästi osoitteessa solovisa.fi. Valitse kohdemaaksi Intia ja etene ohjeiden mukaisesti. 

 

Lähialuematkojen kautta sopivan viisumin hankkiminen on helppoa ja nopeaa. Huomioi seuraavat asiat viisumia tilaessasi.

Viisumityyppi

Turistiviisumi

Turistiviisumin voi hakea lyhyitä lomamatkoja varten 1 - 12 kuukaudeksi. Turistiviisumi on monikertaviisumi. Kutsua ei tarvita. 

Liikematkaviisumi

Liikematkaviisumi on monikertaviisumi, joka myönnetään 1 - 5 vuodeksi liikematkoja varten.Kutsu tarvitaan. 

Työntekoviisumi

Työntekoviisumi myönnetään puoleksi vuodeksi tai vuodeksi kerrallaan hakijoille, jotka työskentelevät pitkiä jaksoja Intiassa.Kutsu tarvitaan. 

Hinnat

Hinnat ovat Suomen ja Viron passin omaaville, joille voidaan hakea turisti tai liikematkaviisumi myös pikakäsittelyllä. Muiden maiden kansalaisten tulee tarkistaa hinnat, käsittelyaika ja saatavuus toimistostamme.

Viisumityyppi Voimassa Käsittelyaika * Hinta
Turistiviisumi 1-12 kk n. 8 arkipv. 145 €
Liikematkaviisumi 12 kk n. 8 arkipv. 164 €
Liikematkaviisumi

Työntekoviisumi

2-5 v

6 kk

n. 8 arkipv.

n. 8 arkipv.

290 € 

164 €

Työntekoviisumi 12 kk n. 8 arkipv. 240 €
Viisumin siirto   n. 8 arkip. 55 €
  Käsittelyaika * Hinta
Pikaviisumi Suomen tai Viron passi n. 4 arkipv. 80 €

lisämaksu

* Huomaathan, että aloitamme tilauksesi käsittelyn kun kaikki viisumiasiakirjat ovat saapuneet toimistoomme. Konsulaattien poikkeavat aukioloajat saattavat hidastaa viisumin valmistumista.

Tarvittavat asiakirjat, jotka toimitat Lähialuematkoihin

Toimita meille seuraavat asiakirjat:

  • passi
  • valokuva sekä
  • Sähköisesti täytetty (ja allekirjoitettu) viisumihakemus tai palvelulomake (ks. linkit ja ohjeet alla)

Toimita asiakirjat toimistoomme Helsingin päärautatieasemalla tai Vuorimiehenkadulla. Postitusosoite on: Vuorimiehenkatu 3, 00140 Helsinki. Mikäli postitat asiakirjat suosittelemme pikakirjettä tai kirjattua kirjettä jotta voit seurata lähetyksen kulkua. 

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään 12 kuukautta ja sisältää vähintään 2 tyhjää sivua. Viisumin voi kuitenkin anoa vähintään 6 kuukautta voimassa olevalla passilla, jolloin konsulaatti myöntää viisumin passin voimassaoloajan mukaisesti. Passin tulee olla täysin ehjä, jos jokin sivu on edes osittain irti, viisumianomus voidaan hylätä.

Valokuva (5 x 5 cm)

Liitä viisumihakemukseen yksi värillinen, neliön mallinen (5 x 5 cm) passikuva, joka on korkeintaan 6 kuukautta vanha. Voit hankkia passikuvan myös Vuorimiehenkadun (3) toimistostamme (10 €) tai teettää meillä tavallisesta passikuvasta oikean mallisen (15 €). Mikäli valokuva esim. lapsen kohdalla on hyvin erilainen kuin passissa, saattaa konsulaatti vaatia passin uusimista.

Viisumihakemus 

Vain sähköisesti Intian konsulaatin järjestelmään lähetetty viisumihakemus hyväksytään. Voit hoitaa hakemuksen tekemisen itse tai käyttää palveluamme, jolloin täytämme ja tallennamme sähköisen hakemuksen puolestasi. Palvelumaksumme on 40 eur. 

Kun hoidat lomakkeen itse: Täytä sähköinen viisumihakemuslomake Intian konsulaatin järjestelmään. Valitse linkistä "Regular Visa Application" (oranssi laatikko). Tulosta huolellisesti täytetty lomake ja lisää allekirjoitukset ensimmäisen sivun valokuvan alapuolelle ja toisen sivun alaosaan. Huom! Kirjoita käsin kohtaan H osoitetietosi Intiassa.

Kun haluat, että palvelumme hoitaa hakemuksen puolestasi: Täytä huolellisesti palvelulomake ja lähetä se meille sähköpostitse viisumit@lahialuematkat.fi. Klikkaa tästä palvelulomakkeelle, samalla saat tarkemman ohjeistuksen. Lomakkeen kielet ovat suomi ja englanti. 

Turistiviisumi

Matkavakuutustodistusta ei tarvita.

Liikematka tai työ

Jos matkan tarkoitus on liikematkustus tai työnteko, tarvitaan hakemukseen yllämainittujen lisäksi (passi, valokuva, viisumihakemus) yhteistyökumppanin kutsukirje Intiasta sekä suomalaisen työnantajan puoltokirje englanniksi.

Liikematkaviisumi

Tarvitset yhteistyökumppanin laatiman kutsukirjeen Intiasta, josta selviää matkan tarkoitus ja kutsuttavan henkilön tiedot. Kutsu tulee olla allekirjoitettu ja varustettu kutsuvan organisaation leimalla. Myös kopio kutsusta riittää. Tarvitset lisäksi työnantajalta Suomesta puoltokirjeen. Puoltokirjeestä on käytävä ilmi, että työnantaja maksaa kaikki matkaan liittyvät kulut. Molemmat kirjeet pitää olla englanniksi ja molemmissa kirjeissä pitää mainita että hakee vuoden monikertaviisumia. Ilman tätä mainintaa viisumi saatetaan myöntää vain matkan ajaksi. Muut kuin Suomen tai Viron passin omaavat: mukaan liitettävä maistraatin virkatodistus, josta selviää että on asunut Suomessa vähintään kaksi vuotta. EU:n ulkopuolisista maista kotoisin olevilta vaaditaan lisäksi Suomen oleskelulupa.

Työntekoviisumi

Tarvitset myös kutsukirjeen Intiasta ja englanninkielisen työsopimuksen.

Viisumin siirto

Mikäli viisumi siirretään vanhasta passista uuteen, täytä sähköinen hakemuslomake ja valitse "visa transfer". Tulosta hakemus, liitä mukaan valokuva ja molemmat passit.

Viisumiehdot

Kun anomus on toimitettu konsulaattiin viisumikäsittelyyn, ei sitä voi perua tai muuttaa ilman peruutus- tai muutoskuluja. Peruutuskulut ovat 100% viisumin kokonaishinnasta. Lähialuematkat ei vastaa konsulaatin tai sisäministeriön tekemistä hinnanmuutoksista, eikä viisumisäännösten muuttumisesta aiheutuvista kustannuksista. Hinnat sitoumuksetta.

Viisumianomuslomakkeet

Yhteydenottolomake