Intian viisumit ja viisumianomuslomakkeet | Lähialuematkat

Intian viisumit

Intiaan matkustettaessasi tarvitset viisumin. Viisumi on henkilökohtainen ja määräaikainen Intian konsulaatin myöntämä asiakirja, joka antaa luvan rajanylitykseen ja maassa oleskeluun. Viisumin tyyppi perustuu vierailun laatuun ja kestoon.

Online-viisumitilauksen voit tehdä kätevästi osoitteessa solovisa.fi.

Sähköinen viisumianomuslomake

Lähialuematkojen kautta sopivan viisumin hankkinen on helppoa ja nopeaa. Huomioi seuraavat asiat viisumia tilaessasi.

Viisumityyppi

Turistiviisumi

Turistiviisumin voi hakea lyhyitä lomamatkoja varten 1 - 12 kuukaudeksi. Turistiviisumi on monikertaviisumi. Kutsua ei tarvita. 

Liikematkaviisumi

Liikematkaviisumi on monikertaviisumi, joka myönnetään 1 - 5 vuodeksi liikematkoja varten.Kutsu tarvitaan. 

Työntekoviisumi

Työntekoviisumi myönnetään puoleksi vuodeksi tai vuodeksi kerrallaan hakijoille, jotka työskentelevät pitkiä jaksoja Intiassa.Kutsu tarvitaan. 

Hinnat

Hinnat ovat Suomen ja Viron passin omaaville. Muiden maiden kansalaisten tulee tarkistaa hinnat, käsittelyaika ja saatavuus toimistostamme.

Viisumityyppi Voimassa Käsittelyaika * Hinta
Turistiviisumi 1-12 kk n. 8 arkipv. 145 €
Liikematkaviisumi 12 kk n. 8 arkipv. 164 €
Liikematkaviisumi

Työntekoviisumi

2-5 v

6 kk

n. 8 arkipv.

n. 8 arkipv.

290 € 

164 €

Työntekoviisumi 12 kk n. 8 arkipv. 240 €
Viisumin siirto   n. 8 arkip. 55 €
  Käsittelyaika * Hinta
Pikaviisumi Suomen tai Viron passi n. 4 arkipv. 80 €

* Huomaathan, että aloitamme tilauksesi käsittelyn kun kaikki viisumiasiakirjat ovat saapuneet toimistoomme. Konsulaattien poikkeavat aukioloajat saattavat hidastaa viisumin valmistumista.

Huom! Työntekoviisumia ei myönnetä pikana, eikä myöskään muiden kuin Suomen tai Viron passin omaaviille.

Tarvittavat asiakirjat

Toimita seuraavat asiakirjat:

Toimita asiakirjat toimistoomme Helsingin päärautatieasemalla tai Vuorimiehenkadulla. Postitusosoite on: Vuorimiehenkatu 3, 00140 Helsinki. Mikäli postitat asiakirjat suosittelemme pikakirjettä tai kirjattua kirjettä jotta voit seurata lähetyksen kulkua.

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään 12 kuukautta ja sisältää vähintään 2 tyhjää sivua. Viisumin voi kuitenkin anoa vähintään 6 kuukautta voimassa olevalla passilla, jolloin konsulaatti myöntää viisumin passin voimassaoloajan mukaisesti. Passin tulee olla täysin ehjä, jos jokin sivu on edes osittain irti, viisumianomus voidaan hylätä.

Valokuva (5 x 5 cm)

Liitä viisumihakemukseen yksi värillinen, neliön mallinen (5 x 5 cm) passikuva, joka on korkeintaan 6 kuukautta vanha. Voit hankkia passikuvan myös Vuorimiehenkadun (3) toimistostamme (10 €) tai teettää tavallisesta passikuvasta oikeanmallinen (15 €). Mikäli valokuva esim. lapsen kohdalla on hyvin erilainen kuin passissa, saattaa konsulaatti vaatia passin uusimista.

Viisumianomus

Täytä viisumianomuslomake internetissä, lähetä se sähköisesti konsulaattiin ja tulosta täytetty lomake. Allekirjoita tulosteen molemmat sivut ja lisää käsin toisen sivun alareunan kohtaan "H" osoitteesi Intiassa, sekä toimita hakemus meille. Osoitekohtaa ei saa jättää tyhjäksi, vaikka sitä ei pystykään sähköisesti täyttämään. Mikäli hakemus on puutteellisesti täytetty emmekä tavoita viisumihakijaa, emme vastaa mahdollisista virheistä tai viiveistä viisumin toimituksessa.

Turistiviisumi

Matkavakuutustodistusta ei tarvita.

Liikematka tai työ

Jos matkan tarkoitus on liikematkustus tai työnteko, tarvitaan hakemukseen yllämainittujen lisäksi (passi, valokuva, viisumihakemus) yhteistyökumppanin kutsukirje Intiasta sekä suomalaisen työnantajan puoltokirje englanniksi.

Liikematkaviisumi

Tarvitset yhteistyökumppanin laatiman kutsukirjeen Intiasta, josta selviää matkan tarkoitus ja kutsuttavan henkilön tiedot. Kutsu tulee olla allekirjoitettu ja varustettu kutsuvan organisaation leimalla. Myös kopio kutsusta riittää. Tarvitset lisäksi työnantajalta Suomesta puoltokirjeen. Puoltokirjeestä on käytävä ilmi, että työnantaja maksaa kaikki matkaan liittyvät kulut. Molemmat kirjeet pitää olla englanniksi ja molemmissa kirjeissä pitää mainita että hakee vuoden monikertaviisumia. Ilman tätä mainintaa viisumi saatetaan myöntää vain matkan ajaksi. Muut kuin Suomen tai Viron passin omaavat: mukaan liitettävä maistraatin virkatodistus, josta selviää että on asunut Suomessa vähintään kaksi vuotta. EU:n ulkopuolisista maista kotoisin olevilta vaaditaan lisäksi Suomen oleskelulupa.

Työntekoviisumi

Tarvitset myös kutsukirjeen Intiasta ja englanninkielisen työsopimuksen, jonka on suositeltavaa olla muotoa "expatriate assignment contract".

Viisumin siirto

Mikäli viisumi siirretään vanhasta passista uuteen, täytä sähköinen hakemuslomake ja valitse "visa transfer". Tulosta hakemus, liitä mukaan valokuva ja molemmat passit.

Viisumiehdot

Kun anomus on toimitettu konsulaattiin viisumikäsittelyyn, ei sitä voi perua tai muuttaa ilman peruutus- tai muutoskuluja. Peruutuskulut ovat 100% viisumin kokonaishinnasta. Lähialuematkat ei vastaa konsulaatin tai sisäministeriön tekemistä hinnanmuutoksista, eikä viisumisäännösten muuttumisesta aiheutuvista kustannuksista. Hinnat sitoumuksetta.

Viisumianomuslomakkeet

Yhteydenottolomake