Kazakstanin viisumit ja viisumianomuslomakkeet | Lähialuematkat

Kazakstanin viisumit

Suomen kansalaiset voivat matkustaa Kazakstaniin ilman viisumia, kun matkan kesto on alle 30 päivää. Viisumivapaus on voimassa toistaiseksi.

Online-viisumitilauksen voit tehdä kätevästi osoitteessa solovisa.fi

Tulostettavat viisumilomakkeet

Viisumityyppi

Kertaviisumi

Kertaviisumi on voimassa 1 - 30 päivää ja se oikeuttaa yhteen edestakaiseen matkaan. Viisumi leimataan maahan tullessa ja sieltä poistuttaessa. Erillistä automerkintää viisumeihin ei enää laiteta.

Kaksikertaviisumi

Kaksikertaviisumi oikeuttaa kahteen edestakaiseen matkaan ja se on voimassa 2-3 kuukautta.

Kolmikertaviisumi

Kolmikertaviisumi oikeuttaa kolmeen edestakaiseen matkaan ja se on voimassa 3 kuukautta.

Monikertaviisumi

Monikertaviisumi on tarkoitettu useampiin edestakaisiin matkoihin ja se on voimassa enintään vuoden.

Kauttakulkuviisumi

Kauttakulkuviisumi oikeuttaa matkaan Kazakstanin kautta varsinaiseen kohdemaahan.

Hinnat

Kertaviisumi

Viisumityyppi Viisumi voimassa Käsittelyaika * Hinta
Turistiviisumi 1-30 pv 10-12 arkipv 65 €
Liikematka, oma kutsu  1-30 pv 10-12 arkipv 75 €
Läpikulku  5 pv 10-12 arkipv 68 €

Kaksikertaviisumi

Viisumityyppi Viisumi voimassa Käsittelyaika * Hinta
Turistiviisumi 2 kk 10-12 arkipv 190 €
Läpikulku 2 kertaa 5 pv 10-12 arkipv 105 €
Liikematka, oma kutsu 2 kk 10-12 arkipv 95 €

Kolmikertaviisumi

Viisumityyppi Viisumi voimassa Käsittelyaika * Hinta
Liikematka, oma kutsu 3 kk 10-12 arkipv 120 €

Monikertaviisumi

Viisumityyppi Viisumi voimassa Käsittelyaika * Hinta 
Liikematka, oma kutsu 6-12 kk 10-12 arkipv 150 €

* Huomaathan, että aloitamme tilauksesi käsittelyn kun kaikki viisumiasiakirjat ovat saapuneet toimistoomme. Konsulaattien poikkeavat aukioloajat saattavat hidastaa viisumin valmistumista.

Tarvittavat asiakirjat

Toimita hakemusta varten:

  • passi
  • värillinen valokuva
  • täytetty viisumihakemus
  • matkavakuutustodistus englanniksi, sekä
  • pyyntökirje kertaviisumia varten.

Turistiviisumia varten tarvitset lisäksi vapaamuotoisen hotellivahvistuksen. Joskus Kazakstanin konsulaatti vaatii myös kopion matkalipuista tai matkasuunnitelman. Kauttakulkuviisumiin tarvitset kohdemaan viisumin lisäksi kopion matkalipuista.

Toimita asiakirjat Lähialuematkojen toimistoon joko Helsingin päärautatieasemalle tai Vuorimiehenkadun toimistoon. Postitusosoite on: Lähialuematkat, Vuorimiehenkattu 3, 00140 Helsinki. Mikäli postitat asiakirjat, suosittelemme pikakirjettä tai kirjattua kirjettä jotta voit seurata lähetyksen kulkua. 
 

Passi

Passin tulee olla voimassa 3 kuukautta viisumin päättymisen jälkeen ja siinä tulee olla tyhjiä sivuja. Passin pitää olla täysin ehjä; mikäli jokin sivu on edes osittain irti, konsulaatti voi hylätä viisumihakemuksen.

Valokuva

Liitä hakemukseen värillinen enintään 6 kk vanha passikuva (3,5 x 4,5 cm). Voit myös hankkia passikuvan Lähialuematkojen Vuorimiehenkadun toimistosta - 8 kuvaa 10 eur.

Viisumianomus

Täytä anomus huolellisesti ohjeiden mukaan. Mikäli matkan tarkoitus on liikematka, kerro myös onko kyseessä neuvottelu, messuosallistuminen tai esim. konferenssi.

Matkavakuutustodistus

Pyydä vakuutusyhtiöstä todistus matkavakuutuksesta, joka on voimassa koko viisumin ajan. Lähialuematkoista voit hankkia If:in tai Eurooppalaisen matkavakuutuksen. 

Kutsujan tiedot

Turistiviisumia varten tarvitset hotellin vapaamuotoisen majoitusvahvistuksen koko matkan ajalle. Kazakstanin konsulaatti saattaa lisäksi pyytää kopion matkalipuista tai selvitystä matkareitistä.

Kun haet kertaviisumia seminaari-, konferenssi- tai näyttelymatkalle, ilmoita tarkka matkakuvaus ja tiedot vastaanottavasta organisaatiosta mukaan liitettävässä kirjeessä. Virallista kutsua et tällöin tarvitse.

Mikäli matkan tarkoitus on "yksityinen", ilmoita anomuslomakkeessa kutsujan tiedot ja onko kyseessä sukulainen tai ystävä. Mikäli kutsuja on Suomen kansalainen toimita kopio kutsujan passista sekä Kazakstanin viisumista tai oleskeluluvasta.

Mikäli matkan tarkoitus on liikematka tai muu työhön liittyvä, tarvitset kerta-, kaksikerta- tai monikertaviisumiin Kazakstanin ulkoministeriöstä anottavan virallisen kutsun (telex).

Mahdollinen haastattelu / 12 kk monikertaviisumi

Vuoden monikertaviisumia varten saattaa Kazakstanin konsulaatti joskus pyytää haastatteluun.

Viisumiehdot

Kun anomus on toimitettu viisumikäsittelyyn, sitä ei voi perua tai muuttaa ilman peruutus- tai muutoskuluja. Peruutuskulut ovat 100 % viisumin kokonaishinnasta.

Lähialuematkat ei vastaa konsulaatin tekemistä hintamuutoksista, eikä viisumisäännösten muuttumisesta aiheutuvista kustannuksista. Hinnat esitetään sitoumuksetta.

Voit tiedustella valmiita viisumeita viisumipalvelustamme p. 09-6689 5735.

Yhteydenottolomake