Junalla Viipuriin kaupunkiloma kaksi yötä | Lähialuematkat

Kaupunkiloma Viipuriin 271 €

 • Viipuri Pyöreä torni_Lähialuematkat
  Viipuri_Lähialuematkat
  Viipuri Alvar Aallon suunnittelema kaupunginkirjasto
  Viipuri on ostoskaupunki
  Viipuri kauppahalli
  Viipuri kahvila Krendel_Lähialuematkat

Historialliseen Viipuriin on helppo lähteä omatoimiselle matkalle. Tee kävelykierros pittoreskissa vanhassa kaupungissa ja tutustu Alvar Aallon suunnittelemaan kaupunginkirjastoon. Ihastu Pietarin Eremitaasista tuotuun taidenäyttelyyn Uno Ullbergin suunnittelemassa taidemuseossa. Vieraile Viipurin linnassa ja nauti vanhankaupungin tunnelmallisista ravintoloista ja kahviloista. Osta laadukkaat pellavakankaat ja villasukat vanhasta kauppahallista ja vietä iltapäivän tee- tai kahvihetki elegantissa ravintola Espilässä tai historiallisessa Pyöreässä tornissa. 

 

Kaupunkiloma Viipuriin 2 yötä

Matkapaketin hintaan alk. 271 € sisältyy

 • Allegro-junamatka 2 lk Helsinki - Viipuri klo 10.57 - 13.21
 • Allegro-junamatka 2 lk Viipuri - Helsinki klo 16.35 - 19.00
 • Hotellimajoitus kaksi yötä hotelli Viktoriassa jaetussa 2 hengen huoneessa
 • 2 x hotellin aamiainen

Lisäpalvelut

 • Lisämaksu majoituksesta 1 hengen huoneessa 99 €
 • Venäjän kertaviisumi Suomen kansalaiselle 80 €
 • Passin ja viisumin postitus varaajan osoitteeseen 12,50 €

 Lähdöt  peruttu 13.5.2020 asti. Venäjän konsulaatti ei toistaiseksi ota vastaan viisumihakemuksia. 

Varmista, että passisi on voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Jos seurueessasi on vähintään 6 henkilöä, teemme mielellämme tarjouksen ryhmämatkasta. Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme matkat@lahialuematkat.fi tai 09 6689 5730. Matkoihin sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja omatoimimatkoille. Tutustu matkaehtoihin.

Lähdöt perjantai - sunnuntai 2020

4.-6.9.11.-13.9.18.-20.9.25.-27.9.

Ravintola Russkij Dvor

Russkij Dvor Viipurissa_Lähialuematkat
Keskiaikaa henkivä ravintola matkustajasataman ja Viipurin linnan lähellä. Ravintola on perustettu entiseen ruutikellariin, mikä antaa ravintolalle erityistä tunnelmaa. Ravintolan terassilta avautuu upea maisema Viipurin linnaan ja vanhaan kaupunkiin.

Ravintola Slavjanskaja Trapeza

Slavjanskaja Trapeza Viipurissa_Lähialuematkat
Keskiaikaa henkivä kellariravintola satamassa vanhan kaupungin kupeessa. Lämmin ja intiimi tunnelma. Varaa ryhmällesi lounas tai illallinen.

Alvar Aallon kaupunginkirjasto Viipurissa

Alvar Aallon suunnittelema Viipurin kaupunginkirjasto_Lähialuematkat
Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Viipurin kaupunginkirjasto valmistui vuonna 1935. Funktionalistisen kauden rakennus lukeutuu Aallon töihin, jotka nostivat hänet maailmanmaineeseen. Kirjasto pääsi vuosikymmenien saatossa huonoon kuntoon kunnes sitä ryhdyttiin restauroimaan alkuperäiseen asuunsa osittain suomalaisvoimin ja rahoituksella. Kirjaston uudet avajaiset pidettiin v. 2013. Tänä päivänä kirjasto toimii viipurilaisten kaupunginkirjastona. Kirjastoon käy tutustumassa vuosittain paljon Aallon arkkitehtuurin ystäviä ympäri maailmaa. Kirjastoon voi tutustua omatoimisesti, mutta suosittelemme etenkin ryhmille suomeksi opastettua retkeä. Pyydä Lähialuematkoista tarjous! Kirjasto palvelee normaalisti ma - la klo 10 - 18 (Lähialuematkat ei vastaa mahdollisista poikkeuksellisista aukioloajoista). Se sijaitsee Torkkelin puistossa (nyk. Leninin puisto) kaupungin keskustassa.

Ravintola Camelot

Ravintola Camelot Viipurissa_Lähialuematkat
Keskiaikaista ritaritunnelmaa henkivä ruokaravintola Viipurin sydämessä lähellä Kauppahallia. Ruoka-annoksilla on ritarihenkisiä nimiä ja annokset on kauniisti koristeltuja. Pyydä ryhmällesi tarjous lounaasta tai illallisesta.

Ravintola Espilä

Ravintola Espilä on Viipurin parhaita ruokaravintoloita. Elegantti uudisrakennus avasi ovensa 2016 entiseen Torkkelin puistoon (nyk. Leninin puisto) aivan Viipurin sydämessä. Helsingin Kappeli-ravintolaa muistuttava Espilä toimii samalla paikalla kuin 1890 valmistunut edeltäjänsä, Esplanad, joka myöhemmin muuttui Espiläksi. Tänä päivänä Espilä tarjoaa n. 200 asiakaspaikkaa ja soveltuu erinomaisesti niin juhlapaikaksi kuin rentoon kahvitteluhetkeen Viipuriin tutustumisen lomassa. Espilästä avautuu kauniit maisemat ympäröivään Torkkelinpuistoon.

Viipurin Eremitaaši

Viipurin Eremitaaši
Pietarin taidemuseo Eremitaašin sivupiste Viipurissa on ehdottomasti vierailun arvoinen. Eremitaašissa voi ihailla Pietarin päämuseosta tuotuja pienimuotoisia vaihtuvia näyttelyitä. Uno Ullbergin 1930-luvulla suunnittelemassa entisessä kuvataidekoulussa toimii myös nykyisin viipurilaisten lasten taidekoulu. Uusklassismia ja funktionalismia edustava rakennus sijaitsee 1500-luvun lopulla rakennetun Pantsarlahden bastionin päällä noin 900 m päässä vanhalta Kaupppatorilta. Kukkulalta avautuu kaunis maisema Suomenvedenselälle. Museo on pääsääntöisesti avoinna joka päivä 10 - 18 (Lähialuematkat ei vastaa mahdollisista poikkeuksellisista aukioloajoista). Museossa voi vierailla omatoimisesti, tai jos olet varannut Lähialuematkoista seurueellesi oman ryhmämatkan, pyydä tarjous suomeksi opastetusta retkestä. Osoite: Ladanova ulitsa 1.

Viipurin linna

Linna on Viipurin tunnetuin ja vaikuttavin maanmerkki. Linnaa on alettu rakentaa 1200-luvun lopulla Linnasalmen pienelle kalliosaarelle, joka oli aiemmin ollut karjalaisten kauppa- ja varastopaikka. Alueelta on löydetty lukkoja ja avaimia, nuolenkärkiä ja sotakirveitä. Linnan näkyvin osa on kahdeksankulmainen linnatorni, joka ei ole tällä hetkellä (syksy 2018) avoinna kunnostustöiden vuoksi. Linnan näyttelyt ovat normaalisti auki. Linnan alueella järjestetään vuosittain keskiaikaistapahtumia, jotka kokoavat keskiajan harrastajia runsain joukoin yhteen. Viipurin linnaan kannattaa ehdottomasti tutustua.

Viktoria****

Hotelli Viktoria Viipurissa kahden hengen huone_Lähialuematkat
Viipurin uusin ja tasokkain hotelli sijaitsee historiallisessa keskustassa kauppatorin laidalla. Hotellista on avara näköala Salakkalahdelle ja Viipurin linnaan. Valoisissa huoneissa on ilmastointi ja langaton tai langallinen internetyhteys. Viktorian palveluihin kuuluu ravintola, kuntosali ja kylpyläosasto, jossa on suomalainen, venäläinen ja turkkilainen sauna, poreallas ja lepotila. Huoneita on 60. Hotellilla on oma pysäköintialue. Rautatie- ja linja-autoasema ovat 15 - 20 min kävelymatkan päässä. Osoite: Naberezhnaya 40-Letiya VLKSM 1, Viipuri.

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voi nousta Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Pietariin matkustavien tai sieltä lähtevien matkustajien passi- ja tullitarkastukset hoituvat kätevästi junamatkan aikana. Viipuriin saapuvien ja Viipurista lähtevien matkustajien (Venäjän) viranomaistarkastukset tehdään Viipurin asemarakennuksessa.