Junalla Viipuriin kaupunkiloma kaksi yötä | Lähialuematkat

Kaupunkilomat Viipuriin

 • Viipuri Pyöreä torni_Lähialuematkat
  Viipuri_Lähialuematkat
  Viipuri Alvar Aallon suunnittelema kaupunginkirjasto
  Viipuri on ostoskaupunki
  Viipuri kauppahalli
  Viipuri kahvila Krendel_Lähialuematkat

Lähde tunnelmalliseen Viipuriin, joka on yllättävän monipuolinen ja miellyttävä yllätys. Tee kävelykierros pittoreskissa vanhassakaupungissa ja tutustu Alvar Aallon suunnittelemaan kaupunginkirjastoon. Ihastu Pietarin Eremitaasista lainaksi saatuihin vaihtuviin taidenäyttelyihin Uno Ullbergin suunnittelemassa taidemuseossa, joka toimii nykyisin Eremitaasin sivupisteenä. Vieraile Viipurin linnassa ja nauti vanhankaupungin tunnelmallisista ravintoloista ja kahviloista. Osta laadukkaat pellavakankaat ja villasukat vanhasta kauppahallista ja vietä iltapäivän tee- tai kahvihetki elegantissa ravintola Espilässä tai historiallisessa Pyöreässä tornissa. 

 

Kaupunkilomat Viipuriin TULEVAT VARATTAVAKSI MYÖHEMMIN

Matkapaketin hintaan sisältyy

 • Allegro-junamatka 2 lk Helsinki - Viipuri klo 11.00 - 13.21
 • Allegro-junamatka 2 lk Viipuri - Helsinki klo 16.35 - 18.57
 • Hotellimajoitus kaksi yötä hotelli Viktoriassa jaetussa 2 hengen huoneessa
 • Aamiaiset hotellissa
 • Venäjän kertaviisumi Suomen kansalaiselle 80 €

2020 Viipurin matkapaketit tulevat varattaviksi tammikuun 2020 alkuun mennessä. Matkapaketin hinta vaihtelee matkan ajankohdan mukaan. Lähialuematkat hoitaa kaikki matka- ja viisumijärjestelyt. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja omatoimimatkoille. Tutustu matkaehtoihin. Varmista, että passisi on voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Teemme mielellämme erillisen tarjouksen vähintään 6 hengen seurueellesi. Otathan yhteyttä matkapalveluumme matkat@lahialuematkat.fi tai 09 6689 5730. 

Ravintola Russkij Dvor

Russkij Dvor Viipurissa_Lähialuematkat
Keskiaikaa henkivä ravintola matkustajasataman ja Viipurin linnan lähellä. Ravintola on perustettu entiseen ruutikellariin, mikä antaa ravintolalle erityistä tunnelmaa. Ravintolan terassilta avautuu upea maisema Viipurin linnaan ja vanhaan kaupunkiin.

Ravintola Slavjanskaja Trapeza

Slavjanskaja Trapeza Viipurissa_Lähialuematkat
Keskiaikaa henkivä kellariravintola satamassa vanhan kaupungin kupeessa. Lämmin ja intiimi tunnelma. Varaa ryhmällesi lounas tai illallinen.

Viipurin Eremitaasi

Viipurin Eremitaaši
Pietarin Eremitaašin sivupiste Viipurissa on vierailun arvoinen taidemuseo. Eremitaašissa voi ihailla Pietarista tuotettuja vaihtuvia näyttelyitä. Uno Ullbergin 1930-luvulla suunnittelemassa entisessä kuvataidekoulussa toimii myös nykyisin lasten taidekoulu. Uusklassismia ja funktionalismia edustava rakennus sijaitsee 1500-luvun lopulla rakennetun Pantsarlahden bastionin päälla, ja sieltä avautuu kaunis maisema Suomenvedenselälle. Pyydä Lähialuematkoilta seurueellesi tarjous suomeksi opastetusta museovierailusta! Museossa voi vierailla myös itsenäisesti.

Ravintola Camelot

Ravintola Camelot Viipurissa_Lähialuematkat
Keskiaikaista ritaritunnelmaa henkivä ruokaravintola Viipurin sydämessä lähellä Kauppahallia. Ruoka-annoksilla on ritarihenkisiä nimiä ja annokset on kauniisti koristeltuja. Pyydä ryhmällesi tarjous lounaasta tai illallisesta.

Ravintola Espilä

Ravintola Espilä on Viipurin parhaita ruokaravintoloita. Elegantti uudisrakennus avasi ovensa 2016 entiseen Torkkelin puistoon (nyk. Leninin puisto) aivan Viipurin sydämessä. Helsingin Kappeli-ravintolaa muistuttava Espilä toimii samalla paikalla kuin 1890 valmistunut edeltäjänsä, Esplanad, joka myöhemmin muuttui Espiläksi. Tänä päivänä Espilä tarjoaa n. 200 asiakaspaikkaa ja soveltuu erinomaisesti niin juhlapaikaksi kuin rentoon kahvitteluhetkeen Viipuriin tutustumisen lomassa. Espilästä avautuu kauniit maisemat ympäröivään Torkkelinpuistoon.

Viipurin linna

Linna on Viipurin tunnetuin ja vaikuttavin maanmerkki. Linnaa on alettu rakentaa 1200-luvun lopulla Linnasalmen pienelle kalliosaarelle, joka oli aiemmin ollut karjalaisten kauppa- ja varastopaikka. Alueelta on löydetty lukkoja ja avaimia, nuolenkärkiä ja sotakirveitä. Linnan näkyvin osa on kahdeksankulmainen linnatorni, joka ei ole tällä hetkellä (syksy 2018) avoinna kunnostustöiden vuoksi. Linnan näyttelyt ovat normaalisti auki. Linnan alueella järjestetään vuosittain keskiaikaistapahtumia, jotka kokoavat keskiajan harrastajia runsain joukoin yhteen. Viipurin linnaan kannattaa ehdottomasti tutustua.

Victoria

Viipurin uusin ja tasokkain hotelli sijaitsee historiallisessa keskustassa kauppatorin laidalla. Hotellista on avara näköala Salakkalahdelle ja Viipurin linnaan. Valoisissa huoneissa on ilmastointi ja langaton tai langallinen internetyhteys. Victorian palveluihin kuuluu ravintola, kuntosali ja kylpyläosasto, jossa on suomalainen, venäläinen ja turkkilainen sauna, poreallas ja lepotila. Huoneita on 60. Hotellilla on oma pysäköintialue. Rautatie- ja linja-autoasema ovat 15 - 20 min kävelymatkan päässä. Osoite: Naberezhnaya 40-Letiya VLKSM 1, Viipuri.

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voit nousta Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Viranomaistarkastukset tehdään kätevästi junamatkan aikana junan lähtiessä Helsingistä ja Pietarista. Viipurissa tarkastukset hoidetaan asemarakennuksessa.