Kaupunkiloma junalla Moskovaan | Lähialuematkat

Kaupunkiloma Moskovassa alk. 425 €

 • Moskovan mahtava Kreml I Lähialuematkat

Moskova kannattaa jokaisen nähdä ainakin kerran elämässä. Nauti maailmanluokan taideaarteista, pistäydy kävelykatu Vanhan Arbatin kahviloissa  ja tutustu Punaiseen toriin ja salaperäiseen Kremliin. Matkusta ekologisesti yöjuna-Tolstoilla ja majoitu tyylikkäästi Moskovan keskustaan lähelle Bolshoi-teatteria ja Punaista toria. Moskovaan tutustut helposti jokiristeilyllä ja kaupunkikiertoajelulle, jotka sisältyvät kolmen päivän retkipakettiimme. Tälle omatoimimatkalle on helppo lähteä, sillä hoidamme kaikki matka- ja viisumijärjestelyt puolestasi. To - su lähdöt kahdesti kuukaudessa helmikuusta huhtikuuhun 2019. Varmista pääsiäismatkasi pian!

Kaupunkiloma junalla Moskovaan

Matkapaketin hintaan alk. 425 € sisältyy

 • Tolstoi-junamatkat Helsinki - Moskova (2. lk) klo 17.44 - 9.19 ja Moskova - Helsinki klo 23.10 - 12.30
 • Kaksi yötä hotelli Budapestissä jaetussa Juniorsviitti-huoneessa
 • 2 x buffet-aamiainen hotellissa
 • Kuljetukset asema - hotelli - asema

Lisäpalvelut

 • 3 päivän omatoiminen Retkipaketti 76 € / hlö
 • Kertaviisumi Venäjälle 80 € / hlö
 • Lisämaksu majoituksesta 1 hengen hotellihuoneessa (kaksi yötä) 146 € / hlö
 • Lisämaksu meno-paluu-junamatkoista 1. luokan (kahden hengen) hytissä 80 € / hlö
 • Viisumipuolto itsenäiseen viisuminhankintaan 28 € / hlö
 • Matka-asiakirjojen postitus matkan varaajan osoitteeseen 10 €

Junaan voit nousta Helsingin päärautatieaseman lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. 
Varaa matka vähintään 65 vuorokautta ennen lähtöä niin saat 35 € alennuksen matkapaketistasi. Säästämälläsi rahalla voit esimerkiksi nauttia hyvän päivällisen Moskovassa. Varaa matka kätevästi verkkokaupassa tai asiakaspalvelussamme matkat@lahialuematkat.fi, 09 6689 5730 tai toimistossamme Helsingin päärautatieasemalla ma - pe klo 10 - 18 tai Vuorimiehenkatu 3, ma - pe klo 9 - 17. 

Lähialuematkat hoitaa kaikki käytännön matka- ja viisumijärjestelyt. Lisätietoa matkavarausta ja viisumia varten tarvittavista dokumenteista.
Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja omatoimimatkoille. Tutustu matkaehtoihin.
Jos seurueessasi on vähintään 6 henkilöä ja haluatte matkalle muuna ajankohtana, lähetä tarjouspyyntö räätälöidystä ryhmämatkasta. 

Matkaohjelma

Torstai, 1. matkapäivä

Lähtö Tolstoi-yöjunalla Helsingistä klo 17.44 kohti Moskovaa. Kyytiin voit nousta lisäksi Pasilassa, Tikkurilasssa, Lahdessa, Kouvolasssa ja Vainikkalassa. Yöpyminen junassa.

Junamatkoista: 

- Matkapaketin perushintaan sisältyy makuupaikat neljän hengen (2. lk) hytissä. Huomioithan, että neljän hengen hyttiin voi tulla vieraita kanssamatkustajia. Venäläisissä junissa ei ole erikseen ns. mies- ja naispaikkoja, mikä tarkoittaa että hytteihin majoitetaan sekä miehiä että naisia. Venäläiset ovat tottuneita junamatkustajia ja antavat kohteliaasti tilaa esim. iltapuuhien tekemiseen. Sopu sijaa antaa, ja sinulla on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin.

- Jos haluat seuralaisesi kanssa majoittua junassa kahden hengen (1. lk) hytissä mennen tullen, voit valita tämän vaihtoehdon lisäpalveluna 80 €/hlö. Vaihtoehtoisesti kannattaa kysyä matkalle mukaan kahta tuttavaa, jolloin majoitutte tuttujen kesken junassa edullisemmin neljän hengen hytissä.  

- Jos lähdet matkalle yksin, valitse lisäpalvelu, johon sisältyy majoitus 1 hengen hotellihuoneessa ja kahden hengen (1. lk) jaetussa junahytissä. Huomaathan, että hyttiin voi tulla lisäksesi jokin toinen matkustaja. 

Tolstoin ravintolavaunu palvelee yleensä myöhään yöhön viimeiseen asiakkaaseen asti. Junalippuun sisältyy pieni välipalatarjoilu, joka tuodaan paikallesi. Vaunussasi on vaunuhoitaja, joka auttaa ja neuvoo käytännön asioissa. Yleensä vaunuhoitajille ei ole suomen kielen taitoa, mutta asiat hoituvat kyllä. 

Perjantai, 2. matkapäivä

Saapuminen Moskovaan klo 9.19. Kuljettaja on asemalla vastassa ja avustaa matkatavaroiden kanssa.

Kuljetus hotelli Budapestiin. Matkatavarat voi jättää hotelliin säilöön klo 14 asti, jolloin saat huoneen. Tulopäivän aamiainen hotellissa ei sisälly matkapaketin hintaan, mutta kannattaa tiedustella voiko aamiaisen maksaa ja nauttia heti hotelliin saavuttuasi. 

Vapaa-aikaa kaupungilla. Kiehtova, salaperäinen Punainen tori on kävelymatkan (1,3 km) päässä hotelli Budapestista. Sadunhohtoisen Pyhän Vasilin kirkon tai Leninin mausoleumin edessä Punaisella torilla kannattaa ottaa selfie! Varaathan mukaan tukevat ja hyvät kävelykengät. 

Jos haluat lomasi aikana tutustua Moskovaan aktiivisesti, suosittelemme hankkimaan Retkipaketin, joka on 3 päivää voimassa. Pakettiin sisältyy pääsyliput niin Moskovajoen risteilylle kuin  Hop-On-Hop-Off-bussikiertoajelulle sekä moniin taidemuseoihin ja mm. Kremlin alueelle. Retkipaketti auttaa suunnittelemaan mielenkiintoisen ja aktiivisen ohjelman Moskovaan. 

Lauantai, 3. matkapäivä

Aamiainen hotellissa.

Vapaa-aikaa kaupungilla. Ota kaupunki haltuun hyppäämällä hop-on hop-off -kiertoajelubussin kyytiin. Reittejä on kaksi, ja voit vapaasti hypätä kyytiin ja taas pois koko päivän ajan. Kruunaa kiertoajelupäiväsi risteilyllä Moskova-joella. Nämä retket sisältyvät 3 päivän Retkipakettiin, jonka voit varata lisäpalveluna matkapakettia varatessasi.  

Sunnuntai, 4. matkapäivä

Aamiainen hotellissa. Kirjautuminen ulos hotellista klo 12 mennessä. Laukut voi jättää säilöön hotelliin. 

Vapaa-aikaa kaupungilla. Olisiko nyt sopiva päivä taiteisiin tutustumiselle? Pushkinin taidemuseo tarjoaa kattavan valikoiman esimerkiksi eurooppalaista taidetta eri vuosisadoilta, aikaisimmat aina Bysantin ajoilta asti. Tai uppoudu venäläiseen 1900-luvun alun realismiin IRRAn taidemuseossa. Aika kuluu kuin siivillä, joten muista pitää kelloa silmällä että ehdit hotelliin ajoissa ennen kuin kuljettaja noutaa seurueesi asemalle. 

Kuljettaja on klo 21 vastassa hotellin aulassa ja avustaa matkatavaroiden kanssa. Kuljetus asemalle.

Juna lähtee klo 23.10. Yöpyminen junassa.

Maanantai, 5. matkapäivä

Saapuminen Helsinkiin klo 12.30.

Ajat ovat paikallista aikaa. Talviaikana kello on Moskovassa +1 h Suomen aikaan. 

Matkustusaika torstai - sunnuntai

Lähtöpäivät HelsingistäPaluupäivät HelsinkiinMatkapaketin perushinta € / alennushinta € kun varaat paketin vähintään 65 vrk ennen lähtöä
14.2.18.2.425 / 390
21.2.25.2.425 / 390
14.3.18.3.425 / 390
28.3.1.4.425 / 390
4.4.8.4.425 / 390
18.4.22.4.445 / 410

Moskovan Kremli

Moskovan Kremlin asehuone ja Borovitskin torni I Lähialuematkat
Moskovan sydämessä oleva linnoitus eli Kremli on Venäjän hallinnollinen keskus, jossa sijaitsee mm. presidentin virka-asunto. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Kremlin pinta-ala on 27,5 hehtaaria. Muurien sisäpuolella on useita kultakupolisia katedraaleja ja arkkitehtonisesti kauniita rakennuksia. Kremlin pääkohteisiin kuuluu Asehuone, jossa on vanhoja aseita, haarniskoja ja hevosvaunuja, tsaarien kruununjalokiviä, kruunajaisvaatteita ja messupuku, vallan symbolina pidetty monomahin kruunu sekä kulta- ja hopeatöitä 1200 - 1800-luvulta. Asehuoneen yhteydessä on Timanttihuone, jossa on mittaamattoman arvokkaita kruununjalokiviä ja kultaesineitä. Kokoelmaa pidetään Englannin ja Iranin kruununjalokivikokoelmien ohella maailman merkittävimpinä.

Omatoiminen retkipaketti 3 päivää Moskovassa

Pushkinin taidemuseo Moskovassa
Nauti Moskovan nähtävyyksistä helposti ja vaivattomasti hankkimalla valmis retkipaketti. Retkipakettiin sisältyy pääsylippu kaupunkikiertoajelulle (CitySightSeeing Bus) sekä upealle risteilylle Moskova-joelle. Retkipaketti oikeuttaa sinut vierailemaan maksutta Pyhän Vasilin katedraalissa Punaisella torilla ja pääset tutustumaan Kremlin alueeseen ja sen katedraaleihin. Sinulla on vapaa pääsy lisäksi kirjailija Bulgakovin kotimuseoon, Suklaamuseoon, Pushkinin kotimuseoon, venäläisen ikonitaiteen museoon sekä taidemuseo IRRAan, jossa näet yhden 1900-luvun alun venäläisen realismin laajimmista kokoelmista. Suosittelemme lämpimästi!

Budapest Moskova ****

Tunnelmallinen Budapest on nappivalinta Moskovan kaupunkilomallesi. 1800-luvun lopun historiallisessa rakennuksessa toimiva hotelli sijaitsee rauhallisella sivukadulla lähellä Moskovan sydäntä, Kremliä. Klassisen kauniisti sisustetussa Juniorsviitissäsi (28 m2) on makuuhuone ja erillinen oleskelutila. Ilmastoidun huoneen varustukseen kuuluu minibaari ja taulu-tv. Kylpyhuoneessa on suihku tai amme. Käytössäsi on kylpytuotteita, hiustenkuivain ja tohvelit. Runsas buffetaamiainen. Hotellissa on kaksi baaria ja vastaanotto palvelee 24/7, langaton internetyhteys. Lähimmät metroasemat Trubnaja ja Kuznetskij most ovat n. 400 m päässä, Bolshoi-teatteri 450 m, Punainen tori 1 km, Leningradski-rautatieasema 3km. Osoite: Ulitsa Petrovskiye Linii 2, Tverskaja, 103051 Moskova.

Tolstoi

Tolstoi-yöjunan makuuvaunu
Venäläinen yöjuna kulkee Helsingin ja Moskovan välillä kerran vuorokaudessa kumpaankin suuntaan. Kyytiin voi nousta Helsingin päärautatieaseman lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjällä Tolstoi pysähtyy Viipurissa, Pietarissa Ladozhskin asemalla, Tverissä, ja Moskovassa Leningradskin asemalla. Tolstoissa on nykyaikaiset ja erittäin siistit 1. luokan (hytti kahdelle henkilölle) ja 2. luokan (hytti neljälle henkilölle) makuuvaunut, joiden varustukseen kuuluu pc-pistorasiat. Vaunut on ilmastoitu, ja jokaisessa vaunussa on kahden wc:n lisäksi suihku. Palveluihin kuuluu lisämaksullinen internetyhteys. Junassa kulkee ravintolan työntekijä, jolta voi ostaa mm. kahvia, teetä ja pikkupurtavaa. Muissa käytännön asioissa opastaa vaunuhoitaja. Junassa on ainoastaan makuupaikkoja. Junassa on lisäksi ylellinen business-luokka, jonka makuuhyteissä on oma ilmastointi, suihku ja wc. Vaunun päädyssä palvelee pieni loungeravintola. Venäläistyylisessä ravintolavaunussa saa perinteisiä venäläisiä ruokia ja paikallisia juomia. Ravintolavaunussa on pöytiintarjoilu. Varustaudu maksamaan käteisellä (euro, rupla, US-dollari) vaikka luottokorttimaksu voikin olla mahdollista.