Kaupunkiloma junalla Moskovaan | Lähialuematkat

Kaupunkiloma junalla Moskovaan alk. 449 €

 • Risteily Moskova-joella_Lähialuematkt
  Moskova talvella upea yövalaistus_Lähialuematkat
  Majakovskajan metroasema Moskovassa_Lähialuematkat
  Risteily Moskova-joella_Lähialuematkat

Moskova pitää jokaisen nähdä ainakin kerran elämässä. Nauti maailmanluokan taideaarteista, pistäydy kävelykatu Vanhan Arbatin kahviloissa  ja tutustu Punaiseen toriin ja salaperäiseen Kremliin. Matkusta ekologisesti junalla yön yli ja majoitu tyylikkäästi Moskovan keskustaan lähelle Bolshoi-teatteria ja Punaista toria. Moskovaan tutustut helpoiten jokiristeilyllä ja kaupunkikiertoajelulla, jotka sisältyvät kolmen päivän retkipakettiimme. Tälle omatoimimatkalle on helppo lähteä, sillä hoidamme kaikki matka- ja viisumijärjestelyt puolestasi. 

Kaupunkiloma junalla Moskovaan

Matkapaketin hintaan alk. 449 €/hlö sisältyy

 • Tolstoi-junamatkat Helsinki - Moskova (2. lk) 29.3. alkaen klo 18.44 - 9.19 ja Moskova - Helsinki klo 23.10 - 13.30
 • Tolstoi-junamatkat Helsinki - Moskova (2. lk) 28.3.asti klo 17.44 - 9.19 ja Moskova - Helsinki klo 23.10 - 12.30
 • Kaksi yötä hotelli Budapestissä jaetussa Superior junior sviitti -huoneessa
 • 2 x buffet-aamiainen hotellissa
 • Kuljetukset asema - hotelli - asema

Lisäpalvelut

 • 3 päivän omatoiminen Retkipaketti 86 €/ hlö
 • Lisämaksu majoituksesta 1 hengen hotellihuoneessa (kaksi yötä) 200-219 € / hlö
 • Lisämaksu meno-paluu-junamatkoista 1. luokan (jaetussa kahden hengen) hytissä 80-100 € / hlö
 • Kertaviisumi Venäjälle 80 €
 • Passin ja viisumin postitus varaajan osoitteeseen 12,50 €
 • Viisumipuolto itsenäiseen viisuminhankintaan 28 € / hlö

Lähtöjä tarjolla heinäkuusta joulukuuhun 2020. Kun varaat matkan vähintään 60 vrk ennen lähtöä niin saat matkapaketista 35 € alennuksen. Junaan voit nousta Helsingin päärautatieaseman lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Varaa matka kätevästi verkkokaupassa tai asiakaspalvelussamme matkat@lahialuematkat.fi tai 09 6689 5730. Jos seurueessasi on vähintään 6 henkilöä ja haluatte matkalle muuna ajankohtana, lähetä tarjouspyyntö räätälöidystä ryhmämatkasta. Varmista, että passi on voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. 

Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja omatoimimatkoille. Tutustu matkaehtoihin

Matkaohjelma (kesäaikana)

Torstai, 1. matkapäivä

Lähtö Tolstoi-yöjunalla Helsingistä klo 18.44 kohti Moskovaa. Kyytiin voit nousta lisäksi Pasilassa, Tikkurilasssa, Lahdessa, Kouvolasssa ja Vainikkalassa. Yöpyminen junassa.

Junamatkasta: 

- Matkapaketin perushintaan sisältyy makuupaikka jaetussa neljän hengen (2. lk) hytissä. Huomioithan siis, että neljän hengen hyttiin voi tulla vieraita kanssamatkustajia. Venäläisissä junissa ei ole erikseen ns. mies- ja naispaikkoja, mikä tarkoittaa että hytteihin majoitetaan sekä miehiä että naisia. Venäläiset ovat tottuneita junamatkustajia ja antavat kohteliaasti tilaa esim. iltapuuhien tekemiseen. Sopu sijaa antaa, ja sinulla on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin.

- Jos haluat seuralaisesi kanssa majoittua junassa kahden hengen (1. lk) hyttiin mennen tullen, on tämä mahdollisuus tarjolla 100 €/hlö lisähintaan. (Kannattaa myös tiedustella matkalle mukaan kahta tuttavaa, jolloin voitte majoitutte tuttujen kesken edullisemmin neljän hengen (2. lk) hytissä.)  

- Jos lähdet matkalle yksin, valitse lisäpalvelu, johon sisältyy majoitus 1 hengen hotellihuoneessa ja kahden hengen (1. lk) jaetussa junahytissä. Huomaathan, että junahyttiin voi lisäksesi tulla toinen matkustaja. 

Tolstoin ravintolavaunu palvelee yleensä myöhään yöhön viimeiseen asiakkaaseen asti. Junalippuun sisältyy pieni välipalatarjoilu, joka tuodaan paikallesi. Vaunussasi on vaunuhoitaja, joka auttaa ja neuvoo käytännön asioissa. Yleensä vaunuhoitajille ei ole suomen kielen taitoa, mutta asiat hoituvat kyllä. 

Perjantai, 2. matkapäivä

Saapuminen Moskovaan klo 9.19. Kuljettaja on asemalla vastassa ja avustaa matkatavaroiden kanssa.

Kuljetus hotelli Budapestiin. Matkatavarat voi jättää hotelliin säilöön klo 14 asti, jolloin saat huoneen. Tulopäivän aamiainen hotellissa ei sisälly matkapaketin hintaan, mutta kannattaa tiedustella voiko aamiaisen maksaa ja nauttia heti hotelliin saavuttuasi. 

Vapaa-aikaa kaupungilla. Kiehtova, salaperäinen Punainen tori on kävelymatkan (1,3 km) päässä hotelli Budapestista. Sadunhohtoisen Pyhän Vasilin kirkon tai Leninin mausoleumin edessä Punaisella torilla kannattaa ottaa selfie! Varaathan mukaan tukevat ja hyvät kävelykengät. 

Jos haluat lomasi aikana tutustua Moskovaan aktiivisesti, suosittelemme hankkimaan Retkipaketin, joka on 3 päivää voimassa. Pakettiin sisältyy pääsyliput niin Moskovajoen risteilylle kuin  Hop-On-Hop-Off-bussikiertoajelulle sekä useisiin museoihin ja mm. Kremlin alueelle. Retkipaketti auttaa suunnittelemaan mielenkiintoisen ja aktiivisen ohjelman Moskovaan. 

Lauantai, 3. matkapäivä

Aamiainen hotellissa.

Vapaa-aikaa kaupungilla. Ota kaupunki haltuun hyppäämällä hop-on hop-off -kiertoajelubussin kyytiin. Reittejä on kaksi, ja voit vapaasti hypätä kyytiin ja taas pois koko päivän ajan. Kruunaa kiertoajelupäiväsi risteilyllä Moskova-joella. Nämä retket sisältyvät 3 päivän Retkipakettiin, jonka voit varata lisäpalveluna matkapakettia varatessasi.  

Sunnuntai, 4. matkapäivä

Aamiainen hotellissa. Kirjautuminen ulos hotellista klo 12 mennessä. Laukut voi jättää säilöön hotelliin. 

Vapaa-aikaa kaupungilla. Pushkinin taidemuseo tarjoaa kattavan valikoiman esimerkiksi eurooppalaista taidetta eri vuosisadoilta, aikaisimmat aina Bysantin ajoilta asti. Tai uppoudu venäläiseen 1900-luvun alun realistiseen taiteeseen IRRAn taidemuseossa (pääsylippu sisältyy retkipaketin hintaan). Aika kuluu kuin siivillä, joten muista pitää kelloa silmällä että ehdit hotelliin ajoissa ennen kuin kuljettaja noutaa seurueesi asemalle. 

Kuljettaja on klo 21 vastassa hotellin aulassa ja avustaa matkatavaroiden kanssa. Kuljetus asemalle.

Juna lähtee klo 23.10. Yöpyminen junassa.

Maanantai, 5. matkapäivä

Saapuminen Helsinkiin klo 13.30.

Ajat ovat paikallista aikaa. Kesäaikana aika on Moskovassa sama kuin Suomessa. HUOM! Tarkista huolellisesti junan aikataulu ja muut ohjelmassa ilmoitetut ajat etukäteen Lähialuematkojen toimittamista junalipuista ja muista dokumenteista ennen matkaa.  

 

Lähdöt 2020

Useita lähtöjä heinäkuusta joulukuun loppuun 2020Matkapaketti alk. 449 €alennus 35 € matkapaketista kun varaat paketin vähintään 60 vrk ennen lähtöä

Moskovan Kremli

Moskovan Kremlin asehuone ja Borovitskin torni I Lähialuematkat
Moskovan sydämessä oleva linnoitus eli Kremli on Venäjän hallinnollinen keskus, jossa sijaitsee mm. presidentin virka-asunto. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan Kremlin pinta-ala on 27,5 hehtaaria. Muurien sisäpuolella on useita kultakupolisia katedraaleja ja arkkitehtonisesti kauniita rakennuksia. Kremlin pääkohteisiin kuuluu Asehuone, jossa on vanhoja aseita, haarniskoja ja hevosvaunuja, tsaarien kruununjalokiviä, kruunajaisvaatteita ja messupuku, vallan symbolina pidetty monomahin kruunu sekä kulta- ja hopeatöitä 1200 - 1800-luvulta. Asehuoneen yhteydessä on Timanttihuone, jossa on mittaamattoman arvokkaita kruununjalokiviä ja kultaesineitä. Kokoelmaa pidetään Englannin ja Iranin kruununjalokivikokoelmien ohella maailman merkittävimpinä.

Omatoiminen retkipaketti 3 päivää Moskovassa

Radisson Flotilla river cruise Moscow
Nauti Moskovan nähtävyyksistä helposti ja vaivattomasti hankkimalla valmis retkipaketti. Retkipakettiin sisältyy pääsylippu kaupunkikiertoajelulle (CitySightSeeing Bus) sekä upealle risteilylle Moskova-joelle. Retkipaketti oikeuttaa sinut vierailemaan maksutta Pyhän Vasilin katedraalissa Punaisella torilla ja pääset tutustumaan Kremlin alueeseen ja sen katedraaleihin. Sinulla on vapaa pääsy lisäksi kirjailija Bulgakovin kotimuseoon, Suklaamuseoon, Pushkinin kotimuseoon, venäläisen ikonitaiteen museoon sekä taidemuseo IRRAan, jossa näet yhden 1900-luvun alun venäläisen realismin laajimmista kokoelmista. Suosittelemme lämpimästi!

Budapest Moskova ****

Tunnelmallinen Budapest on nappivalinta Moskovan kaupunkilomallesi. 1800-luvun lopun historiallisessa rakennuksessa toimiva hotelli sijaitsee rauhallisella sivukadulla lähellä Moskovan sydäntä, Kremliä. Klassisen kauniisti sisustetussa Juniorsviitissäsi (28 m2) on makuuhuone ja erillinen oleskelutila. Ilmastoidun huoneen varustukseen kuuluu minibaari ja taulu-tv. Kylpyhuoneessa on suihku tai amme. Käytössäsi on kylpytuotteita, hiustenkuivain ja tohvelit. Runsas buffetaamiainen. Hotellissa on kaksi baaria ja vastaanotto palvelee 24/7, langaton internetyhteys. Lähimmät metroasemat Trubnaja ja Kuznetskij most ovat n. 400 m päässä, Bolshoi-teatteri 450 m, Punainen tori 1 km, Leningradski-rautatieasema 3km. Osoite: Ulitsa Petrovskiye Linii 2, Tverskaja, 103051 Moskova.

Tolstoi

Tolstoi-yöjunan makuuvaunu
Venäläinen yöjuna kulkee Helsingin ja Moskovan välillä kerran vuorokaudessa kumpaankin suuntaan. Kyytiin voi nousta Helsingin päärautatieaseman lisäksi Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjällä Tolstoi pysähtyy Viipurissa, Pietarissa Ladozhskin asemalla, Tverissä, ja Moskovassa Leningradskin asemalla. Tolstoissa on nykyaikaiset ja erittäin siistit 1. luokan (hytti kahdelle henkilölle) ja 2. luokan (hytti neljälle henkilölle) makuuvaunut, joiden varustukseen kuuluu pc-pistorasiat. Vaunut on ilmastoitu, ja jokaisessa vaunussa on kahden wc:n lisäksi suihku. Palveluihin kuuluu lisämaksullinen internetyhteys. Junassa kulkee ravintolan työntekijä, jolta voi ostaa mm. kahvia, teetä ja pikkupurtavaa. Muissa käytännön asioissa opastaa vaunuhoitaja. Junassa on ainoastaan makuupaikkoja. Junassa on lisäksi ylellinen business-luokka, jonka makuuhyteissä on oma ilmastointi, suihku ja wc. Vaunun päädyssä palvelee pieni loungeravintola. Venäläistyylisessä ravintolavaunussa saa perinteisiä venäläisiä ruokia ja paikallisia juomia. Ravintolavaunussa on pöytiintarjoilu. Varustaudu maksamaan käteisellä (euro, rupla, US-dollari) vaikka luottokorttimaksu voikin olla mahdollista.