Valko-Venäjä Minsk kaupunkiloma | Lähialuematkat

Kaupunkiloma Minskiin 495 €

 • Minsk City_Lähialuematkat
  Nesvizhin linna Valko-Venäjällä
  Dudutkin kansanperinnemuseo Valko-Venäjällä_Lähialuematkat
  BelAzin tehdas Valko-Venäjällä_LÄhialuematkat

Valko-Venäjän pääkaupunki Minsk on matkakohteena miellyttävä yllätys. Kaupunki on siisti, moderni ja hintatasoltaan suhteellisen edullinen. Kaupunkilomalle on helppo lähteä, sillä Suomesta lentäen tehdylle matkalle ei tarvitse viisumia. Varaa Lähialuematkojen valmis matkapaketti ja valitse mielenkiintoiset retket lisäpalveluna. Tarjolla on linnaromantiikkaa, kansanperinnettä Dudutkin ulkoilmamuseossa sekä vierailu jättiläismäisiä maansiirtokoneita valmistavaan BelAZ:n tehtaaseen. Huomaathan, että paikan päällä kaikki opastukset ovat englannin kielellä. 

Kaupunkiloma Minskiin

Matkapakettiin 495 € sisältyy

 • BelAvian lennot turistiluokassa Helsinki - Minsk - Helsinki (HUOM! Aikataulu vahvistuu myöhemmin)
 • 3 yön majoitus hotelli Belarus(3*) jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Hotellin aamiaiset
 • Hotellin SPA-osaston käyttö klo 1 h klo 7-13 joka päivä
 • Englanniksi opastettu Minskin kaupunkikiertoajelu
 • Kuljetukset lentokenttä - hotelli - lentokenttä

Lisäpalvelut

 • Opastettu retki Valko-Venäjän romanttiset linnat 55€/ (englanninkielinen, kokopäiväretki)
 • Opastettu retki ulkoilmamuseo Dudutkiin 45 €/ (englanninkielinen, puolipäiväretki)
 • Opastettu retki BelAZ:n tehtaalle 75 - 190 €/hlö (englanninkielinen, puolipäiväretki)*
 • Lisä majoituksesta 1 hengen huoneessa 30 €/hlö

Varaukset kätevästi verkkokaupassa vähintään 35 vrk ennen matkan alkamista. Tälle lentomatkalle et tarvitse viisumia. Huomaa viisumivapauden erityisehdot:
- Passin pitää olla voimassa vähintään 90 päivää matkan päättymisen jälkeen.
- Matkustajalla pitää olla käytössään paikallista tai muuta valuuttaa n. 21 eur jokaista matkapäivää kohden.
- Matkustajalla pitää olla voimassa oleva matkavakuutus, joka korvaa vähintään 10.000 euron sairaus- tai tapaturmakulut. 

Varausta varten tarvitset kaikkien seuruessasi matkustavien syntymäajat, passinumeron ja passin viimeisen voimassaolopäivän (pvä/kk/vuosi). Kirjoita varaukseen virallinen, passissa oleva ensimmäinen etunimi ja sukunimi. 

Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja omatoimisille matkoille.  Matkaehdot löydät kokonaisuudessaan täältä. Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Russian Tours Ltd. Lähialuematkat. 

*HUOM! Opastettu retki  BelAZ:n tehtaalle ei ole valittavissa suoraan verkkokaupan lisäpalveluissa. Jos haluat osallistua retkelle, kirjoita viesti verkkokaupassa Lisätiedot-kenttään. Retken hinta on 75 eur/hlö kun seurueessasi on 5 - 6 henkilöä, 95 eur/hlö kun seurueessasi on 2 - 4 henkilöä ja 190 eur/hlö kun lähdet retkelle yksin. Voit myös pyytää asiakaspalveluamme tekemään koko matkavarauksen matkat@lahialuematkat.fi, 09 6689 5730. 

Matkaohjelma

Päivä 1 (perjantai)

Ajat ovat paikallista aikaa. Aika on Valko-Venäjällä kesäaikana sama kuin Suomessa. Talviaikana aika on +1 Suomen aikaan. 

BelAvian lento B2-858 Helsinki - Minsk (Huom! Koronatilanteesta johtuen lentoaikataulut vahvistuvat vasta vuoden 2021 alussa.)
Lento klo 16.25 - 18.00.  

Minskin lentokentällä on vastassa paikallinen, englantia puhuva opas. Matkalla hotelliin Minskin keskustaan käydään katsomassa Kunnian kukkula -muistomerkkiä, joka rakennettiin toisessa maailmansodassa palvelleiden sotilaiden muistolle. 35 m korkea muistomerkki sijaitsee 70 m korkealla keinotekoisella kukkulalla, joka rakentamista varten kuljetettiin maa-ainesta silloisen Neuvostoliiton yhdeksästä sankarikaupungista ja toisen maailmansodan muilta taistelupaikoilta. 

Majoittuminen hotelli Belarusiin. 

Päivä 2 (lauantai)

7.00 - 9.00 Aamiainen hotellissa

9.00 - 13.00 Tutustuminen Minskin kaupunkikiertoajelulla Valko-Venäjän pääkaupungin merkittävimpiin nähtävyyksiin kuten Kansalliskirjastoon ja Voitonaukioon, jota komistaa 38-metrinen obeliski ja ikuinen tuli kunnioittamassa toisessa maailmansodassa menehtyneiden sankareiden muistoa. Käymme Trinityn lähiössä ja Kyynelten saarella, jossa on Afganistanin sodassa menehtyneiden muistomerkki. Näemme katolisen ja ortodoksisen katedraalin, pahamaineisen KGB:n entisen toimiston,  Itsenäisyydenaukiolla toimivan hallitustalon,  presidentin edustuskodin sekä Minskin jääkiekko- ja jalkapallostadionit. Huomaathan, että englanninkielinen kaupunkikiertoajelu sisältyy matkapaketin hintaan. 

Voit viettää iltapäivän vapaata ja tutustua Minskin keskustaan omatoimisesti tai lähteä toiselle mielenkiintoisista retkistämme. 

14.00 - 19.00  Opastettu retki ulkoilmamuseo Dudutkiin, lisämaksullinen retki
Englanniksi opastetulla retkellä n. 40 km päässä Minskistä sijaitsevassa Dudutkin perinnekylässä tutustut vanhoihin käsityöläisammatteihin ja pääset maistelemaan valkovenäläistä maalaisruokaa: tuoretta leipää ja maalaisvoita yrttiteen kera, lisäksi kotitekoista vodkaa, perinteistä juustoa ja kuuluisaa valkovenäläistä pekonia kaalin kera. Kylän puukaivertaja, ruukuntekijä ja seppä paljastavat ammattiensa saloja ja näet heidät työnsä äärellä. Vierailun lopuksi pääset hevoskärryn kyytiin.  Huomaathan, että retkelle osallistuu Minskistä myös muiden matkatoimistojen ulkomaalaisia matkailijoita.  

14.00 - 19.00 Vaihtoehtoisesti opastettu retki BelAZ:n tehtaalle, lisämaksullinen retki (englanninkielinen)
Haluatko vierailla jättiläisten maassa? Lähde tutustumaan maailman suurimpia maansiirtoajoneuvoja ja kuormaajia valmistavan BelAZ:n tehtaalle Zhodinoon n. 60 km päähän Minskistä. Valkovenäläisen BelAZ:n jättimäisiä koneita käytetään ympäri maailmaa louhostyömailla ja muissa kohteissa, joissa tarvitaan suuria hevosvoimia tekemään kuljetus- ja maansiirtotöitä. Päivän päätteeksi pääset itse käymään legendaarisen BelAZ:n ohjaamossa. Huomaathan, että retkelle osallistuu Minskistä myös muiden matkatoimistojen ulkomaalaisia matkailijoita.

Paluu Minskiin. Ilta vapaa-aikaa. 

Päivä 3 (sunnuntai)

7.00 - 9.00 Aamiainen hotellissa

9.00 - 19.00 Voit viettää vapaapävän Minskissä tutustumalla kaupunkiin omatoimisesti tai lähteä opastetulle retkelle tutustumaan linnoihin Minskin ulkopuolelle. 

Valko-Venäjän romanttiset linnat retkellä tutustumme satumaisen kauniisiin Mirin ja Nesvizhin linnoihin Minskin ulkopuolella. Unescon maailmanperintölistalle kuuluva Mirin linna sijaitsee pienessä länsivalkovenäläisessä Mirin kaupungissa.  Mirin (mir = rauha) linnassa aistit historian havinaa menneiltä vuosisadoilta. Matka jatkuu Nesvzhiin (32 km), jossa tutustuminen Radzivillin aatelisperheen linnaan ja sen puistoon 1500-luvulta. Retken aikana näet myös Farnyn katolisen kirkon, joka on Itä-Euroopan vanhin barokkikirkko, Nesvizhin kaupungintalon ja osia kaupungin vanhasta linnoituksesta. Matkaa päivän retkelle kertyy n. 120 km. 

19.00 Paluu Minskiin. Ilta vapaa-aikaa. 

Päivä 4

7.00 - 9.00 Aamiainen

Vapaa-aikaa. 

12.00 Kirjautuminen ulos hotellista. 

12.00 - 13.00 Kuljetus lentokentälle. 

BelAvian lento B2-857  Minsk - Helsinki
Lento klo 14.30 - 15.50.

Hyödyllistä tietoa

Suosittelemme tutustumaan Ulkoministeriön laatimaan Valko-Venäjän matkustustiedotteeseen. Matkustustiedotteesta löytyy hyödyllisiä osoitteita ja neuvoja Valko-Venäjälle matkustaville erilaisia tilanteita varten. 

Lähdöt 2021

Ei lähtöjä toistaiseksi

Minskin kaupunkikiertoajelu

Minsk Valko-Venäjä_Lähialuematkat
Englanniksi opastettu kaupunkikiertoajelu sisältyy matkapaketin hintaan. Pääkaupunki Minsk tuhoutui miltei kokonaan toisessa maailmansodassa, joten sen rakennuskanta on verrattain uutta, kadut leveitä ja aukiot suuria. Kierroksen aikana tutustut kaupungin keskeisiin nähtävyyksiin kuten toisen maailmansodan muistolle rakennettuun Voitonaukioon, jota koristaa 40 m korkea obeliski ja sodalta säästyneeseen Troetskoe Predmestie -kaupunginosaan. Minskin kaupungintalo symboloi 1499 myönnettyä Magdeburgin oikeutta, joka antoi kaupungille autonomisen vapauden keisarin vallasta. Kiertoajelulla nähdään myös Kaupungin portti ja pääkatu Itsenäisyyden valtakatu, jonka varrella säästyi vain 10 taloa toisessa maailmansodassa. Kansainvälinen kirjasto on timantin muotoinen 25-kerroksinen rakennus. Roomalaiskatoliset kirkot St. Semjon ja St. Elena. Puoli kilometriä leveä Itsenäisyydenaukio kuuluu Euroopan suurimpiin aukioihin. Kyynelten saari on perustettu Afganistanin sodassa kuolleiden lasten muistolle. Englanniksi opastetun retken kesto on noin 3 tuntia. Ryhmässä voi olla muita ulkomaalaisia matkailijoita.

Retki BelAZ:n tehtaalle

BelAZ:n tehdas Valko-Venäjällä_Lähialuematkat
BelAZ (Beloruskij Avtomobilnyi Zavod) on valkovenäläinen raskaita maansiirtoajoneuvoja ja kuormaajia valmistava yritys. BelAZ perustettiin 1948 ja se valmisti yli 120000 ajoneuvoa Neuvostoliiton käyttöön. Tuotekehityksensä ansiosta BelAz ajoneuvot ovat haluttuja myös nykyisin avolouhoksilla ja maanalaisissa kaivoksissa ympäri maailmaa. Maailman suurin dumpperi BelAZ-75710 on mitoiltaan jyhkeä: 20,6 m pitkä, 9,8 m leveä ja 8,1 m korkea. Auto painaa 360 tonnia ja se voi kuljettaa 450 tonnia tavaraa. Vuonna 2012 tehtaan palveluksessa oli yli 12000 työntekijää. Tämä englanniksi opastettu puolipäiväretki (n. 60 km Minskistä) järjestetään tilauksesta yksityisenä retkenä Lähialuematkojen Minskin Kaupunkilomapaketin ostajille. Retken hinta on 75 €/hlö kun seurueessa on 5 - 6 henkilöä, 90 €/hlö kun seurueessa on 2 - 4 henkilöä ja 190 € /hlö kun osallistujia on 1. Varaa retki matkapaketin oston yhteydessä.

Retki Dudutkin perinnekylään

Dudutki_Valko-Venäjä_Lähialuematkat
Dudutkin ulkoilmamuseossa tutustut valkovenäläiseen kansanperinteeseen ja perinteisiin käsityöläisammatteihin. Englanniksi opastetulla retkellä näet mm. sepän, savenvalajan ja suutarin työn touhussa verstaissaan. Saat maistiaisia valkovenäläisistä perinneherkuista kuten kaalista pekonin kera ja tuoretta maalaisleipää sekä paikallista votkaa. Vierailun kruunaa pieni hevosajelu. Dudutki sijaitsee n. 45 km Minskistä lähellä Ptich-jokea. Retki on lisämaksullinen 45 €/hlö ja sen kesto on n. 5 tuntia. Varaa retki samalla kun varaat matkapaketin.

Retki Valko-Venäjän romanttiset linnat Mir ja Nesvizh

Mirin linna Valko-Venäjä I Lähialuematkat, Nesvizhin linna Valko-Venäjä I Lähialuematkat
Mirin ja Nesvizhin linnat Minskin ulkopuolella ovat valkovenäläisen arkkitehtuurin helmiä. Niihin on mahdollista tutustua englanniksi opastetulla päiväretkellä. 1600-luvun alussa goottilaiseen tyyliin rakennettu Mirin linna (kuvassa) kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Mirin (= rauha) maanalainen viestintäjärjestelmä on niin suuri, että joitain sen osia ei ole vielä tutkittu. Legendan mukaan erään linnaherran uskollinen palvelija piilotti aarteita maanalaiseen tunneliin ja räjäytti sisäänkäynnin. Nyt linnassa uskotaan olevan aaveen, joka suojelee aarteita ja kummittelee linnan vierailijoille. Toinen vierailukohteistamme, Nesvizhin linna, on Valko-Venäjän vanhimpia linnoja. Nesvizh on 1600-luvun lopulla Radzivillesin suvun rakennuttama, ja se on säilyttänyt loistokkuutensa. Parkettilattiat on valmistettu arvopuusta ja katot kullattu. Myös Nesvizhin linnan kummituksen, Mustan rouvan, kerrotaan kuljeskelevan kuuttomina öinä palatsin pimeillä käytävillä. Englanninkielisen, lisämaksullisen 55 €/hlö retken kesto on noin 10 tuntia. Retkelle voi osallistua muita ulkomaisia matkailijoita.

Hotel Belarus *** Minsk

Hotelli Belarus, Minsk
Minskin keskustassa sijaitsevaa Belarusta pidetään yhtenä kaupungin parhaista hotelleista. Belarusista on 15 min. kävelymatka Saint Mari Magdalena -kirkolle ja 5 min. Svislach-joelle. Lämminsävyisissä huoneissa on taulu-tv, vaatekaappi, oleskelualue sekä maksuton WiFi. Kylpyhuoneessa on kylpyamme tai suihku sekä pyyhkeet. Hotellissa on myös uima-allas ja kuntokeskus. Ravintolassa on tarjolla valkovenäläistä ja eurooppalaista ruokaa. Belarusin erikoisuus on panoraamahissi, jolla pääsee 73 m korkeuteen ihailemaan Minskiä. Lentokentälle on 40 min. ja rautatieasemalle 15 min. ajomatka. Osoite: Storozhevskaya-katu 15, Minsk