Taidematka Armeniaan | Lähialuematkat

Armenian aarteet

  • Armenian aarteet

Lähde ystävälliseen ja vieraanvaraiseen Kaukasiaan tutustumaan Armenian taideaarteisiin, henkeäsalpaavan kauniisiin maisemiin sekä vaikuttaviin vuoristonähtävyyksiin. Yövymme  pääkaupungissa Jerevanissa sekä Sevanin vuoristojärvellä. Upeat vuoristomaisemat, vaikuttavat ikivanhat muistomerkit sekä herkulliset kaukasialaisen keittiön ateriat paikallisissa ravintoloissa ovat tämän matkan parasta antia.

 

Armenian aarteet

Matkapaketin hintaan 1290 € sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Jerevan-Helsinki
  • Majoitukset 2 hengen huoneessa
  • Ohjelmaan kuuluvat retket päivittäin
  • Puolihoito
  • Ohjelman mukaiset kuljetukset paikan päällä
  • Matkanjohtaja Heikki Lahelman palvelut koko matkan ajan

Lisäpalvelut

  • Lisä majoituksesta 1 hengen huoneessa 190 €

Matkan vastuullinen järjestäjä on Oy  Paction Ltd. Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja seuramatkoille. Tutustu matkaehtoihin. Lisätietoa matkasta tarvittaessa matkat@lahialuematkat.fi

Passin pitää olla voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen.  Kun teet varauksen verkkokaupassa, tarvitset seurueesi kaikkien matkustajien nimi-, syntymäaika- ja passitiedot. Voit myös varata matkan ilman palvelumaksua asiakaspalvelussamme matkat@lahialuematkat.fi tai 09 6689 5730.

Matkaohjelma

Päivä 1 Matka Armeniaan

Lento Helsingistä Moskovan kautta Armenian pääkaupunkiin Jerevaniin.

Kuljetus lentokentältä Jerevanin keskustassa sijaitsevaan hyvätasoiseen hotelli Tigran Metsiin.

Illallinen kaupungilla paikallisessa Kavkazkaja Plennitsa -ravintolassa lähellä Jerevanin Tasavallan aukiota.

Päivä 2 Pääkaupunki Jerevan

Aamiainen.

Kaupunkikierros Jerevanissa ja käynti korkealla kansanmurhan museossa Tsitsernakaberdissa, joka sijaitsee kuvankauniiden vuoristo- ja kaupunkinäkymien kukkulalla.

Illallinen paikallisessa ravintolassa kaupungilla.

Päivä 3 Kohteena Etchmiadzhin

Aamiainen.

Teemme retken Etchmiadzhiniin kaupunkiin 20 km Jerevanista lähteen, jossa sijaitsee Armenian kirkon keskus.

Lounas paikallisessa ravintolassa kaupungilla.

Iltapäivällä käynti Armenian kansallistaiteilijan Martiros Sarjanin museossa ihailemassa hänen Armeniaa ja Kaukasusta kuvaavia teoksiaan.

Päivä 4 Satumaiselle Sevan-järvelle

Aamiainen.

Lähtö kauniiden maisemien Sevan-järvelle (70 km). Majoitumme Sevanin niemelle hyvätasoiseen hotelli Garden Inn Resort Sevaniin.

Illallinen paikallisessa Kirjailijoiden talon ravintolassa, jossa nautimme paikallista herkkua ljulja-kebabia Sevan-järven ravunlihasta. Ravintolasta on myös kauniit maisemat järvelle.

Päivä 5 Paluu Araratin maisemien kautta

Aamiainen.

Vapaata aikaa Sevan-järvellä.

Lounas paikallisessa ulkoilmaravintolassa rannalla.

Iltapäivällä lähtö Jerevaniin. Paluumatkalla kierrämme reittiä, josta kirkkaalla ilmalla kauniit näkymät Ararat-vuorelle.

Päivä 6 Jerevanista Helsinkiin

Aamiainen.

Kuljetus lentokentälle.

Lento Jerevanista Moskovan kautta Helsinkiin.

Heikki Lahelma

Taidevaikuttaja, ekonomi Heikki Lahelma on tehnyt uraauurtavaa yhteistyötä venäläisten taide- ja tiedelaitosten kanssa. Lahelma ryhtyi 1980-luvulla ennakkoluulottomasti tuottamaan näyttelyitä Neuvostoliitosta Suomeen. Ensimmäinen näyttely oli Avaruus 2000 Espoon Dipolissa. Lahelma on tuonut Suomeen lisäksi Suuren mammuttinäyttelyn, Silkkitie-, Fabergén aika -näyttelyt ja Ivan Aivazovski- ja Ilja Repin -näyttelyt. Yhteistyössä Helsingin kaupungin taidemuseon kanssa Lahelma on tuonut useita Tretjakovin gallerian näyttelyitä Helsinkiin.