Liettuan kiertomatka | Lähialuematkat

Liettuan kiertomatka 25.-30.10.2020

Lähde kiertomatkalle keskieurooppalaiseen Liettuaan! Liettua tarjoaa mielenkiintoisia kohteita jokaiselle, historiallisten muistomerkkien täyttämistä kaupungeista kauniisiin luonnonmaisemiin. Liettuan pääkaupunki Vilna viehättää historiallisuudellaan sekä kaunis Trakain kaupunki sekä Euroopan maantieteellinen keskipiste sijaitsevat vain kivenheiton päässä Vilnasta. Ympäristöstä löytyy tunnusmerkkejä eri aikakausilta, luostareita sekä rakennustaiteen monumentteja. Kiertomatkalla tutustutaan tähän monipuoliseen maahan, joka oli jo keskiajalla suuri ja mahtava ruhtinaskunta. Matkan kohokohtia ovat tietysti maan pääkaupunki Vilna, kaunis Liettuan entinen pääkaupunki Trakai, viehättävä ja mielenkiintoinen Kaunas ja Latvian viehättävä pääkaupunki Riika.

Hintaan 745€/hlö sisältyy

  • Laivamatkat Helsinki-Riika-Helsinki
  • Matkaohjelman mukaiset kuljetukset
  • Majoitus kahden hengen hytissä/huoneessa
  • Aamiaiset sekä yksi ruokailu päviässä
  • Matkaohjelman mukainen retkiohjelma
  • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Lisäpalvelut

  • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 195 €

Matkan vastuullinen järjestäjä on Oy Russian Tours Ltd Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja seuramatkoille. Tutustu matkaehtoihin. Matkan minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Lisätietoa matkasta tarvittaessa jaana.niinikorpi@lahialuematkat.fi

Kun teet varauksen, tarvitset seurueesi kaikkien matkustajien nimet ja syntymäajat. Voit myös varata matkan ilman palvelumaksua asiakaspalvelussamme matkat@lahialuematkat.fi tai 09 6689 5730.

Päivä 1 Laivamatka Riikaan 

Klo 16:00 Laivamatka Helsingistä Riikaan. 

Päivä 2 Latviasta Liettuaan

Aamiainen laivalla. Klo 10:30 Saapuminen Riikan satamaan, jossa lyhyt kaupunkikierros. Matka jatkuu kohteena Liettua ja Kaunas, jonne matkaa 260 km. Majoittuminen illalla hotelliin.

Päivä 4 Kulttuurikaupunki Kaunas ja Trakain linnoitus

Aamiainen. Kierros Nemunas ja Neris -jokien yhtymäkohdassa sijaitsevassa Kaunasin kaupungissa, jonka sanotaan olevan liettualaisen kulttuurin ja perinteen kehto. Kaunasin tärkein nähtävyys on sen vanha kaupunki, joka on kaunis yhdistelmä eri aikakausien taiteita ja arkkitehtuuria. 

Trakai on Liettuan vanha pääkaupunki, ja se sijaitsee Galve-järven rannalla. 1300-luvulla saarelle rakennettu Trakain linna on kuuluisa nähtävyys, ja se on toiminut aikoinaan suurruhtinaiden asuinpaikkana. Linna on entisöity alkuperäiseen asuunsa. Lounaan jälkeen suunnataan Liettuan pääkaupunkiin Vilnaan. Majoittuminen.

Päivä 3 Viehättävä Vilna

Aamiainen. Tutustuminen Vilnaan ja sen nähtävyyksiin. Kaupunkikierroksella käydään Gediminaksen aukiolla, goottilaisessa Pyhän Annan kirkossa ja Pietari-Paavalin barokkityylisessä kirkossa. Lounaan jälkeen lähdetään ajamaan kohti Panevezysin pikkukaupunkia, jossa majoittuminen.

Päivä 4 Paluu Riikan kautta

Aamiainen, jonka jälkeen ajamme 150 km Riikaan. Vapaata aikaa vierailla vaikkapa Riian torilla tai vanhassa kaupungissa. Laiva Helsinkiin lähtee klo 16:30.

Päivä 5 Laivamatka Helsinkiin

Saapuminen Helsinkiin klo 11:00.

Lähdöt

MatkustusaikaReittiHinta
25-30.10.2020Helsinki - Riika - Vilna - Trakai - Kaunas - Riika - Helsinki745 €