Liettuan kiertomatka | Lähialuematkat

Liettuan kiertomatkat

Lähde kiertomatkalle keskieurooppalaiseen Liettuaan! Liettua tarjoaa mielenkiintoisia kohteita jokaiselle, historiallisten muistomerkkien täyttämistä kaupungeista kauniisiin luonnonmaisemiin. Liettuan pääkaupunki Vilna viehättää historiallisuudellaan sekä kaunis Trakain kaupunki sekä Euroopan maantieteellinen keskipiste sijaitsevat vain kivenheiton päässä Vilnasta. Ympäristöstä löytyy tunnusmerkkejä eri aikakausilta, luostareita sekä rakennustaiteen monumentteja. Kiertomatkalla tutustutaan tähän monipuoliseen maahan, joka oli jo keskiajalla suuri ja mahtava ruhtinaskunta. Matkan kohokohtia ovat tietysti maan pääkaupunki Vilna, kaunis Liettuan entinen pääkaupunki Trakai sekä viehättävä ja mielenkiintoinen Kaunas.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Riika-Vilna, Riika-Helsinki
  • Matkaohjelman mukaiset kuljetukset
  • Majoitus kahden hengen huoneessa
  • Aamiaiset sekä yksi ruokailu päviässä
  • Matkaohjelman mukainen retkiohjelma
  • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Lisäpalvelut

  • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 285 €

Matkan vastuullinen järjestäjä on Oy Russian Tours Ltd Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja seuramatkoille. Tutustu matkaehtoihin. Matkan minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Lisätietoa matkasta tarvittaessa jaana.niinikorpi@lahialuematkat.fi

Kun teet varauksen, tarvitset seurueesi kaikkien matkustajien nimet ja syntymäajat. Voit myös varata matkan ilman palvelumaksua asiakaspalvelussamme matkat@lahialuematkat.fi tai 09 6689 5730.

Päivä 1 Lentomatka Vilnaan 

Iltapäivällä lento Helsingistä Riikan kautta Vilnaan. Kuljetus lentokentältä, majoittuminen hyvätasoiseen keskustahotelliin sekä illallinen. 

Päivä 2 Viehättävä Vilna

Aamiainen. Tutustuminen Vilnaan ja sen nähtävyyksiin. Kaupunkikierroksella käydään Gediminaksen aukiolla, goottilaisessa Pyhän Annan kirkossa ja Pietari-Paavalin barokkityylisessä kirkossa. Lounas kaupungilla paikallisessa ravintolassa. 

Päivä 3 Trakain linnoitus

Aamiainen. Matka jatkuu Liettuan vanhaan pääkaupunkiin Trakaihin, joka sijaitsee Galve-järven rannalla. 1300-luvulla saarelle rakennettu Trakain linna on kuuluisa nähtävyys, ja se on toiminut aikoinaan suurruhtinaiden asuinpaikkana. Linna on entisöity alkuperäiseen asuunsa. Lounaan jälkeen suunnataan Liettuan kulttuuripääkaupunkiin Kaunasiin. Majoittuminen hyvätasoiseen keskustahotelliin.

Päivä 4 Kulttuurikaupunki Kaunas 

Aamiainen. Kierros Nemunas ja Neris -jokien yhtymäkohdassa sijaitsevassa Kaunasin kaupungissa, jonka sanotaan olevan liettualaisen kulttuurin ja perinteen kehto. Kaunasin tärkein nähtävyys on sen vanha kaupunki, joka on kaunis yhdistelmä eri aikakausien taiteita ja arkkitehtuuria. Lounas kaupungilla paikallisessa ravintolassa.

Päivä 5 Siauliain Ristikukkula

Aamiainen, jonka jälkeen jälkeen jatketaan noin 160 km Siauliaihin, jossa pysähdys kuuluisalla Ristimäellä. Ainutlaatuinen Ristikukkula on liettualaisille pyhä, sillä siitä tuli vainovuosina liettualaisten lohtupaikka. Lukuisat ristit muistuttavat vaikeista ajoista. Alueella on laskettu olevan yli 14 000 isoa ja 40 000 pienempää ristiä. Lounaan jälkeen jatketaan yöksi Riikaan, jossa majoittuminen.

Päivä 6 Lentomatka Helsinkiin

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle. Lento Riikan Helsinkiin.