Kirjailijamatka Pietariin | Lähialuematkat

Dostojevskin Pietari

  • Puisto Pietarissa.

Teemamatka rakastetun klassikkokirjailijan Pietariin. Tutustu seurueesi kanssa Fjodor Dostojevskin elämään ja hänelle tärkeisiin paikkoihin Pietarissa. Kaupunkikierroksella vierailette kirjailijan haudalle Aleksanteri Nevskin luostarissa ja opastetulla kävelykierroksella hänen kotimuseossaan. Kirjailijamatkalla näette myös Vladimirin kirkon, joka oli kirjailijan kotikirkko. Suomea puhuvan paikallisen oppaan seurassa saatte matkasta kaiken irti, uuden näkökulman Pietariin ja mielenkiintoista tietoa kaupungin nykyelämästä. Kokoa oma mieleisesi matkaseurue ja ota meihin yhteyttä niin suunnittellaan yhdessä ikimuistoinen kirjailijamatka!

 

Suunnittele matkaohjelma

Peruspalvelut

  • Allegro-junamatkat Helsinki - Pietari - Helsinki
  • Majoitus hotelli Dostojevskyssa
  • Hotellin aamiaiset ja rekisteröitymismaksu
  • Dostojevski-paketti - kaupunkikiertoajelu sis. noudon rautatieasemalta ja kävelykierros kirjailijan kotimuseoon suomea puhuvan paikallisoppaan opastamana, kuljetus hotellista asemalle lähtöpäivänä

Suosittelemme

  • Venäjän kertaviisumi 75 € (ryhmäviisumi vähintään 5 hengen ryhmälle Suomen kansalaisia)
  • Venäjän kertaviisumi 80 € (henkilökohtainen viisumi)
  • Lounaat ja illalliset
  • Sisäänpääsylippu taidemuseo Eremitaašiin 25 €/hlö
  • Suomeksi opastetut retket Pietarissa ja sen lähistöllä, esim. Pietarhovi ja Katariinan palatsi

Pyydän matkasta tarjous min. 6 hengen seurueellesi. Mitä suurempi ryhmä, sitä edullisempi matkapaketti. Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Russian Tours Ltd. Lähialuematkat. Matkaan sovelletaan yleisiä matkapakettiehtoja ja erikseen määriteltäviä matkakohtaisia erityisehtoja. Tutustu matkaehtoihin

Lähialuematkat hoitaa kaikki matka- ja viisumijärjestelyt. Jos haluatte Lähialuematkojen varaavan ryhmällenne tilausbussin, järjestyy e-viisumi edullisesti. Jos matkustatte junalla, haetaan matkalle perinteistä viisumia. Varmistakaa, että kaikkien matkalle lähtevien passit ovat voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen.  

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Allegro-juna lähtee Helsingistä kohti Pietaria. Junaan voit nousta myös Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. 

Saapuminen Pietariin. Suomen rautatieasemalla on vastassa suomea puhuva paikallinen opas. Lähtö Dostojevskin Pietari -kaupunkikiertoajelulle. Neljä tuntia kestävän kiertoajelun aikana vierailet mm. Aleksanteri Nevskin luostarin hautausmaalla, jossa sijaitsee Dostojevskin hauta. Kierroksen päätteeksi opas saattaa sinut ja seurueesi hotelli Dostojevskiin, jossa majoittuminen. 

Vapaa-aikaa. Tutustu hotelli Dostojevskin läheisen Rubinstein-kadun lukuisiin ravintoloihin, jotka sijaitsevat kävelymatkan päässä hotellista.

2. matkapäivä

Opas tulee aamulla vastaan hotellin ala-aulaan, lähtö Dostojevski-aiheiselle kävelykierrokselle Dostojevskin museoon. Museossa on oma asiantuntijaopas. Varaa käteisiä ruplia mukaan jos haluat ostaa museon lahjatavarakaupasta kirjailijan "fanituotteita". Opastus oman oppaan kanssa päättyy klo 13.00  Vladimirin kirkkoon, joka oli Dostojevskin kotikirkko. 

Vapaa-aikaa. Tutustu Eremitaasin taidemuseoon mikäli se ei ole ennestään tuttu. Hanki pääsyliput Lähialuematkoista lisäpalveluna á 25 €. 

3. matkapäivä 

Aamiainen hotellissa. 

Hotellihuoneen luovutus. Voit jättää matkatavarasi hotellin säilytykseen ennen asemalle lähtöä. 

Vapaa-aikaa kaupungilla esim. ostosten tekoon. Pietarissa on mielenkiintoisia kauppahalleja ja kauppakeskuksia, joista tutustumisen arvoinen on Pietarin vanhin kauppakeskus, koko korttelin suuruinen Gostiny Dvor Nevski prospektilla. Singerin talossa toimivasta kirjakauppa Dom knigista hankit upeat taidekirjat tuliaisiksi ja nautit iltapäiväteen kahvilassa, josta avautuu näkymä suoraan Kazanin katedraaliin. 

Allegro lähtee Suomen rautatieasemalta kohti Helsinkiä. Asemalla on oltava viimeistään 30 min. ennen junan lähtöä. Hotellin metroasema Dostoevskaya/Vladimirskayalta pääsee suoraan oranssia linjaa pitkin Suomen rautatieaseman (Finljandski vokzal) metroasema Ploshad Leninalle. Voit myös tilata lisäpalveluna kuljetuksen hotellista asemalle samalla kun varaat matkapaketin. 

Allegro saapuu Helsinkiin. 

 

 

 

 

Taidemuseo Eremitaaši

Taidemuseo Eremitaasi
Maailman suurimpiin kuuluva taide- ja kulttuurihistoriallinen museo. Eremitaašissa on yli 3 milj. näyttelyesinettä 365 huoneessa Talvipalatsin, Uuden Eremitaašin, Vanhan Eremitaašin ja Pienen Eremitaašin palatsirakennuksissa. Katariina II:n yksityiskokoelmista alkunsa saaneessa kokoelmassa on antiikin, Euroopan, Venäjän ja itämaiden taide- ja arkeologisia esineitä. 1700- ja 1800-luvun rakennukset ovat itsessään jo häikäisevä nähtävyys. Eremitaaši sijaitsee Palatsinaukiolla Nevski Prospektin alkupäässä. Lähin metroasema Admiralteiskaja 500 m. Museo on maanantaisin kiinni. Lähialuematkoista hankitulla pääsylipulla pääset sisään kassajonon ohitse.

Dostoevsky***

Hotel Dostoevsky standard room.
Siisti perushotelli sijaitsee Vladimirski Passazh -ostoskeskuksen ylemmissä kerroksissa. Tilavissa, lämminsävyisissä huoneissa on internetyhteys ja tallelokero. Hotellissa palvelevat ravintola Dostoevsky ja kirjailijan romaanin päähenkilön mukaan nimetty baari Raskolnikov. Pääkatu Nevski prospektille on matkaa 450 m ja Talvipalatsiin 2,5 km. Hotellin alapuolella on metroasema Vladimirskaja-Dostojevskaja, josta on suora linja Suomen rautatieasemalle. Hotellilla on oma pysäköintialue, sauna, kuntosali sekä neljä kokoustilaa. Lähialuematkojen tähtiluokitus 3***. Osoite: Vladimirskiy prospekt 19.

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voi nousta Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Pietariin matkustavien tai sieltä lähtevien matkustajien passi- ja tullitarkastukset hoituvat kätevästi junamatkan aikana. Viipuriin saapuvien ja Viipurista lähtevien matkustajien (Venäjän) viranomaistarkastukset tehdään Viipurin asemarakennuksessa.