Junamatkat Trans-Mongolian ja Trans-Siperian reiteille | Lähialuematkat

Trans-Mongolian ja Trans-Siperian junamatkat

Klassinen Trans-Siperian reitti kulkee Venäjän halki ja päättyy Vladivostokiin. Junamatkan kesto on noin 6 vuorokautta (Rossija junalla N2) ja reitin pituus 9289 km. Suosituin, Trans-Mongolian reitti kulkee kuten Trans-Siperia Moskovasta Ulan-Udeen asti. Sieltä matka jatkuu kiireettömästi Ulaanbaatarin ja Gobin autiomaan läpi Pekingiin. Junamatka kestää noin 5,5 vuorokautta ja reitin pituus on 5923 km. Eksoottisin, Trans-Mantsurian reitti seuraa Trans-Siperian reittiä Moskovasta Chitan kaupunkiin. Sen jälkeen reitti kiertää Mongoliaa idästä ja jatkuu Harbinin ja Shenyangin kautta Pekingiin. Junamatkan kesto on noin 5,5 vuorokautta ja reitin pituus 7600 km. Suosituimmat pysähdyspaikat reitillä ovat Nizhni Novgorod, Kazan, Jekaterinburg, Novosibirsk, Krasnoyarsk, Irkutsk (ylivoimaisesti suosituin) ja Ulan-Ude sekä Habarovsk tai Ulaanbaatar Siperian tai Mongolian reitillä.

Suunnittele matkaohjelma

Peruspalvelut

  • Junaliput Helsingistä alkaen Vladivostokiin tai Pekingiin, pysähdykset haluamillasi väliasemilla
  • Venäjän, Mongolian ja Kiinan viisumit
  • Hotelli- tai jurttamajoitus matkan varrella

Suosittelemme

  • Majoitus ja retkiohjelmaa esim. Moskovassa, Kazanissa, Jekaterinburgissa, Baikaljärvellä, Mongoliassa

Omatoimisesti

Omatoimimatkaa suunnitellessa päätätte itse aikatauluista, pysähdyksistä, majoituksista ja ohjelmasta. Kutsu ystävät tai muu mieluinen matkaseurue mukaan ja suunnittele kokeneen matka-asiantuntijamme kanssa teille sopiva matkaohjelma. Pyydä tarjous matkasta min. 4 hengen seurueelle.

Viisumit

Lähialuematkat järjestää sinulle ja seurueellesi Venäjän, Mongolian ja Kiinan viisumit. 

Lisätietoa viisumeista tästä.

 

Majoittuminen

Järjestämme majoituksen kaikissa isoissa kaupungeissa junareitin varrella Venäjällä, Mongoliassa ja Kiinassa. Hotellimajoituksen sijaan kannattaa Mongoliassa kokeilla jurttamajoitusta. 

Retket

Kauttamme voit tilata myös opastettuja retkiä matkan varrelle. Irkutskissa on tarjolla esim. 1-2 päivän retki Baikal-järvelle ja 3-4 päivän retkiä Olhon-saarelle. Mongolian Gorkhi-Tereljin kansallispuistoon järjestetään sekä lyhyitä että usean päivän retkiä.

Lennot

Emme valitettavasti myy lentolippuja. 

Junaliput

Suomen ja Venäjän välisiin juniin liput ovat varattavissa aikaisintaan 60 vrk ennen matkaa. Liput lähetämme sähköpostitse, postitse tai voit halutessasi noutaa ne toimistostamme.

Venäjän sisäisiin juniin liput ovat varattavissa aikaisintaan 45 vrk ennen lähtöä. Suurin osa lipuista on e-lippuja, jolloin Lähialuematkojen toimittaman junalipun ja passin kanssa voit marssia suoraan junaan. Venäjän rajan ylittäviin juniin tilaamme liput yhteistyökumppaniltamme Venäjältä tai Mongoliasta. Liput ovat noudettavissa yhteistyökumppaneidemme toimistosta Moskovassa Leningradsky -rautatieasemalla ja Mongoliassa Ulan Batorin keskustassa. Voimme sopia myös junalippujen toimittamisesta hotelliisi. Jos esimerkiksi haluat matkustaa Moskovasta Pekingiin ja pysähtyä Irkutskissa ja Ulan Batorissa, sinun tulee ostaa junaliput Moskova - Irkutsk, Irkutsk-Ulan Bator ja Ulan Bator - Peking. Moskova-Peking junalipulla et voi pysähtyä väliasemilla ja jatkaa matkaa samalla lipulla.

Huomioi matkasuunnitelmaa laatiessasi, että Venäjän rautatiet noudattavat Moskovan aikaa ja kaikki junien lähtö- ja saapumisajat on aina ilmoitettu Moskovan ajassa aikavyöhykkeestä riippumatta.

Venäjällä on 9 aikavyöhykettä. Aika erilaisilla alueilla Trans Siperian varrella on seuraava: 

  • Yekaterinburg: +2 Moskovan aikaan 
  • Omsk, Novosibirsk: +3 Moskovan aikaan 
  • Krasnoyarsk: +4 Moskovan aikaan 
  • Irkutsk, Ulan-Ude: +5 Moskovan aikaan 
  • Chita: +6 Moskovan aikaan 
  • Vladivostok, Habarovsk: +7 Moskovan aikaan 

Tilaa matkasuunnitelma

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.  Anna kokeneen matka-asiantuntijamme suunnitella aikataulutettu matkaohjelma. Matkasuunnitelmasta veloitamme 100 €, jonka hyvitämme matkavarausten hinnasta. Mikäli matkavarausta ei tehdä, emme palauta palvelumaksua.

Tilaa matkasuunnitelma tästä.