Lasten kanssa Pietariin | Lähialuematkat

Lasten kanssa Pietariin

 • Taidemuseo Eremitaasi

Matka Pietariin on elämys myös lapsille!  Museoihin ja taideaarteisiin tutustuminen on kulttuurikasvatusta parhaimmillaan. Kouluikäisten lasten kanssa pärjää Pietarissa hyvin ja esim. metroajelu on jo itsessään kokemisen arvoinen. Suosittelemme Venäjä pienoiskoossa Grand Maket -näyttelyä ja Luonnontieteellisen museon aitoja mammutteja. Pietariin on helppo matkustaa yön yli viisumivapaasti laivalla tai muutamassa tunnissa junalla. Suunnittele kanssamme ikimuistoinen luokkaretki tai leirikoulu. Pyydä tarjous vähintään 6 hengen seurueellesi. 

Suunnittele matkaohjelma

Peruspalvelut

 • Junamatkat Allegrolla Helsingistä, Tikkurilasta, Lahdesta, Kouvolasta tai Vainikkalasta
 • Viisumivapaat laivamatkat Helsingistä Princess Anastasialla (maaliskuun loppu - joulukuu 2019)
 • Hotellimajoitus aamiaisineen
 • Venäjän kertaviisumi 75 € (ryhmäviisumi vähintään 5 hengen ryhmälle Suomen kansalaisia)
 • Venäjän kertaviisumi 80 € (henkilökohtainen viisumi)

Suosittelemme

 • Suomeksi opastettu kaupunkikiertoajelu paikallisen oppaan johdolla
 • Hop-on-hop-off-kaupunkikiertoajelu (kesto 1,5 h, reittiselostus mm. suomeksi nappikuulokkeista)
 • Luonnontieteellinen museo (mammutit!)
 • Taidemuseo Eremitaaši
 • Modernin taiteen museo Erarta
 • Kanavaristeily
 • Pietarin Suuri sirkus
 • Venäjä pienoiskoossa Grand Maket -näyttely
 • Ruokailut - lounaat ja illalliset
 • Baletti- ja oopperaliput Mariinskin tai Mihailovskin teatteriin

Passin pitää olla voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Varaa viisumin saamiseen kaksi viikkoa aikaa - Lähialuematkat huolehtii järjestelyistä.  Viisumikäsittelyyn tarvitsemme toimistoomme seuraavat asiakirjat: passi, valokuva, täytetty viisumianomuslomake sekä todistus matkavakuutuksesta. Lisätietoja täältä: http://www.lahialuematkat.fi/viisumit/venaja. 

Matkaan sovelletaan yleisiä valmismatkaehtoja ja Lähialuematkojen erityisehtoja omatoimimatkoille. Tutustu matkaehtoihin.  Voit hankkia kauttamme viisumia varten tarvittavan matkavakuutuksen. Lisätietoa Eurooppalaisen SuperEuro-matkustajavakuutuksesta

 

 

Venäjä pienoiskoossa -näyttely

Grand Maket Venäjä pienoiskoossa I Lähialuematkat
Grand Maket, Venäjä pienoiskoossa -näyttelyssä viihtyy varmasti koko perhe. Yli 800 m2 suuruisena levittäytyvä pienoismalli esittelee elämää Venäjällä idästä länteen ja etelästä pohjoiseen. Junat ja autot kulkevat sähköistetyillä radoilla 2500 m matkan ja erilaiset liikkuvat koneet ja laitteet esittelevät mm. toimintaa satamissa ja teollisuuslaitoksissa. Pienoismallista tunnistaa helposti Moskovan ja Pietarin. Miniatyyrikokoiset ihmishahmot tekevät töitä, retkeilevät ja laskettelevat vuorilla, lehmät laiduntavat ja hevoset juoksevat raviradalla. Elävyyden tuntua näyttelyhalliin luo joka 15 minuutin välein vaihtuva valaistus yön ja päivän välillä. Oivaltavalla tavalla entiseen teollisuushalliin rakennetussa Grand Maketissa on kahvila ja vierailijat pääsevät seuraamaan pienoismalleja rakentavia työntekijöitä. Grand Maket on avoinna joka päivä klo 10 - 20. Osoite ja kulkuyhteydet: Tsvetochnaya ulitsa 16, lähin metroasema Moskovskye vorota 1 km

Taidemuseo Eremitaaši

Taidemuseo Eremitaasi
Maailman suurimpiin kuuluva taide- ja kulttuurihistoriallinen museo. Eremitaašissa on yli 3 milj. näyttelyesinettä 365 huoneessa Talvipalatsin, Uuden Eremitaašin, Vanhan Eremitaašin ja Pienen Eremitaašin palatsirakennuksissa. Katariina II:n yksityiskokoelmista alkunsa saaneessa kokoelmassa on antiikin, Euroopan, Venäjän ja itämaiden taide- ja arkeologisia esineitä. 1700- ja 1800-luvun rakennukset ovat itsessään jo häikäisevä nähtävyys. Eremitaaši sijaitsee Palatsinaukiolla Nevski Prospektin alkupäässä. Lähin metroasema Admiralteiskaja 500 m. Museo on maanantaisin kiinni. Lähialuematkoista hankitulla pääsylipulla pääset sisään kassajonon ohitse.

Hop-on-hop-off-kaupunkikiertoajelu

Mukava ja helppo tapa tutustua Pietariin. Bussikiertoajelulla näet historiallisen keskustan tärkeimmät nähtävyydet kuten Iisakin kirkon, Admiraliteetin, Palatsinaukion Eremitaaseineen, Kazanin katedraalin, ostoskeskus Gostiny Dvorin, Kirkon veren päällä ja keisarillisen Kesäpuiston. Kiertoajelun kesto on 1,5 h. Lähialuematkoista hankkimasi lippu on voimassa kaksi peräkkäistä päivää. Ostaessasi lipun verkkokaupassa valitse lipun ensimmäinen voimassaolopäivä. Voit aloittaa kiertoajelun ja jäädä pois millä tahansa pysähdyspaikalla ja jatkaa myöhemmin matkaa. Kiertoajelu kannattaa aloittaa Iisakin kirkolta, joka on selkeä maamerkki. Bussit kulkevat n. 30 min. välein ja pysähdyspaikkoja on 18. Nappikuulokkeista kuulet mielenkiintoisen reittiselostuksen suomeksi sekä useilla muilla kielillä. Vinkki! Pysähdy Singerin talon kohdalla Nevsky prospektilla, tutustu kaupungin suurimpaan kirjakauppaan Dom knigiin ja käy nauttimassa 2. krs. kahvilassa kupillinen teetä tai lasillinen kuohuvaa. Upea näkymä Kazanin katedraaliin kaupan päälle.

Areall Inn***

Hotel Areall Inn
Viihtyisä ja palveluiltaan monipuolinen hotelli rauhallisella alueella 3,7 km Iisakin kirkolta lounaaseen. Hotelli on avattu 2013. Avarat, valoisat huoneet, joiden varusteluun kuuluu ortopediset patjat, ilmainen langaton internetyhteys, kaapeli-tv, hiustenkuivain, kylpytakit ja -tohvelit,silitysmahdollisuus. Mahdollisuus järjestää perhehuone. Buffet-aamiainen. Hotellissa palvelee italiaistyyppinen raivintola La Casa. Kauneussalongissa on tarjolla kampaamopalvelut sekä manikyyri- ja pedikyyrihoitoja. Lähimmät metroasemat Baltiyskaja ja Narvskaja sijaitsevat reilun 15 min. kävelymatkan päässä. Suosittelemme hotellia liikunnallisille omatoimimatkailijoille tai ryhmille, jotka kulkevat omalla linja-autolla. Osoite: Kurlyandskaya 35, Pietari.

Dostoevsky***

Hotel Dostoevsky standard room.
Siisti perushotelli sijaitsee Vladimirski Passazh -ostoskeskuksen ylemmissä kerroksissa. Tilavissa, lämminsävyisissä huoneissa on internetyhteys ja tallelokero. Hotellissa palvelevat ravintola Dostoevsky ja kirjailijan romaanin päähenkilön mukaan nimetty baari Raskolnikov. Pääkatu Nevski prospektille on matkaa 450 m ja Talvipalatsiin 2,5 km. Hotellin alapuolella on metroasema Vladimirskaja-Dostojevskaja, josta on suora linja Suomen rautatieasemalle. Hotellilla on oma pysäköintialue, sauna, kuntosali sekä neljä kokoustilaa. Lähialuematkojen tähtiluokitus 3***. Osoite: Vladimirskiy prospekt 19.

Moskova***

Legendaarinen, suomalaisten suosima hotelli Nevski prospektin itäpäässä Nevajoen rannalla. Tilavien huoneiden varusteluun kuuluu ilmastointi, tallelokero, pieni jääkaappi ja internetyhteys. Joistain huoneista on upea näkymä Nevajoelle ja Aleksanteri Nevskin luostariin ja puistoon. Hotellissa on kaksi ravintolaa, baari-kahvila, olutbaari, italialainen kauneussalonki Everline ja neljä kokoustilaa 20 - 400 henkilölle. Oma pysäköintialue. Metroasema Ploshtshad Aleksandra Nevskogo hotellin alapuolella. Talvipalatsiin on matkaa 4,4 km. Buffet-aamiainen tarjoillaan arkisin klo 7 - 10 ja viikonloppuisin 7.30 - 11. Erityistä: Sopii myös suurille ryhmille.

Solo Sokos Hotel Palace Bridge*****

Ylellinen kylpylähotelli Vasilin saarella lähellä Palatsisiltaa, joka vie suoraan Eremitaasiin, Palatsiaukiolle, Iisakin kirkolle ja Nevsky Prospektin alkuun. Hotellin sydän on vanha tiilimakasiini, Jelisejevin kuuluisan kauppiassuvun entinen viinikellari, jossa tarjoillaan hotellin runsas buffetaamiainen kuohuviinin kera. Viihtyisissä huoneissa on ilmastointi, langaton laajakaistayhteys. Hotellissa on liikuntaesteisille tarkoitettu huone. Ylellinen kylpyläosasto on asiakkaiden vapaasti käytettävissä, spa-hoidot erillisestä tilauksesta. Hotellin palveluihin kuuluu lisäksi ravintola Sevilla, elämysravintola (ruokailu pimeässä) Dans Le Noir?, Palace Bridge Wellnes Club, kokous- ja juhlatilat sekä pysäköintialue. Golfkeskus Gorki Golfin simulaattori Gorki Golf Academy toimii hotellirakennuksessa ja on hotelliasiakkaiden varattavissa. Osoite: Birzhevoi pereulok 4, Pietari. Lähin metroasema Vasileostrovskaya on 900 m päässä hotellista. Kylpyläosasto on suljettu vuosihuollon ajan 6.-17.4.2020.

Allegro

Bistro Allegro_Lähialuematkat
Allegrolla on neljä edestakaista vuoroa päivittäin Helsingin, Viipurin ja Pietarin välillä. Matka-aika Helsingistä Pietariin on 3,5 tuntia. Helsingin päärautatieaseman lisäksi Allegroon voi nousta Pasilassa, Tikkurilassa, Lahdessa, Kouvolassa ja Vainikkalassa. Venäjän puolella juna pysähtyy Viipurissa. Palveluihin kuuluu ravintolavaunu Bistro Allegro ja vaunuosastoissa on toisinaan kärrymyynti. Junan kulkiessa Suomen puolella on mahdollisuus vaihtaa valuuttaa suomalaiselta valuutanvaihtajalta. Junassa on lasten leikkiosasto, esteetön wc ja paikat pyörätuolille sekä lemmikkien kanssa matkustaville. Pietariin matkustavien tai sieltä lähtevien matkustajien passi- ja tullitarkastukset hoituvat kätevästi junamatkan aikana. Viipuriin saapuvien ja Viipurista lähtevien matkustajien (Venäjän) viranomaistarkastukset tehdään Viipurin asemarakennuksessa.

Princess Anastasia

Princess Anastasia Helsinki - Pietari I Lähialuematkat
Princess Anastasialla matkustat Helsingistä Pietariin venäläis-italialaisissa tunnelmissa. Laivassa on monipuoliset palvelut lukuisista ravintoloista tax free -myymälään, kampaajapalveluihin, lasten leikkiosastoon ja saunaan. Buffet-ruokailut nautitaan ravintola The Princess´s Garden:ssa (kansi 7). Muut kahvilat ja baarit: Bake & Coffee, New York City, Funny Rabbit, Night Funny Rabbit, Smoking Bar ja Sport Bar Legend. Laivalla päivystää American Medical Clinicin lääkäri (http://amclinic.com/) korkeatasoisesta musiikki- ja tanssiesityksestä yökerho Columbus Barissa, jossa esiintyvät taiteilijat Italiasta ja St Petersburg Music Hall Ballet Theatre:sta. Laivaan mahtuu n. 2400 matkustajaa. A- ja B-hytit sijaitsevat kansilla 4 - 6.