Kiinan viisumit ja viisumianomuslomakkeet | Lähialuematkat

Kiinan viisumit

HUOM! Kiina myöntää kaikki viisumityypit 15.03.2023 alkaen

Suomen kansalainen tarvitsee Kiinaan matkustaessaan viisumin. Poikkeuksena ovat transit-matkustajat, jotka saavat oleskella Pekingissä korkeintaan 72 tuntia ja Shanghaissa korkeintaan 144 tuntia ilman viisumia, mikäli heillä on jatkolentojen matkaliput ja mahdollinen kohdemaan viisumi.

Kiinan viisumitilaukset kulkevat viisumipalvelukeskuksen kautta konsulaattiin. Viisumin myöntäjänä toimii konsulaatti. Kiinan viisumihakemus tallennetaan sähköisesti viisumipalvelukeskuksen järjestelmään. Voit täyttää ja tallentaa sähköisen viisumihakemuksen itse, tai käyttää palveluamme, jolloin hoidamme sähköisen hakemisen puolestasi. Tästä veloitamme 40 eur palvelumaksun. 

Kun tallennat sähköisen viisumihakemuksen itse viisumipalvelukeskuksen järjestelmään: Täytä, tallenna, tulosta ja allekirjoita viisumihakemus. Pääset ohjeistukseen ja sähköiseen viisumihakemukseen klikkaamalla ensiksi linkkiä  sitten Quick Access - New Application Form. (Huom, allekirjoitukset tarvitaan sivuille 1 ja 8). 

Kun haluat, että hoidamme sähköisen viisumihakemuksen puolestasi: Täytä suomenkielinen palvelulomake ja vastaa huolellisesti kaikkiin kysymyksiin. Lähetä palvelulomake meille sähköpostitse. Sitä ei tarvitse allekirjoittaa. Linkistä  löydät tarkat ohjeet ja pääset täyttämään palvelulomakkeen (ohjeistuksen kohta 2). 

Biometriset tunnisteet

Kiina myöntää tietyn tyyppiset kerta- sekä kaksikertaviisumit ilman biometrien jättämistä 31.12,2024 saakka. Näin ollen matkustajan ei tarvitse jättää sormenjäljet turisti-, liikematka-, perhevierailu, kauttakulku ja miehistäjäsen kerta- tai kaksikertaviisumia hakiessa. Muiden viisumityyppien kohdalla sormenjäljet ovat edelleen pakollisia 14 - 70- vuotiaiden kohdalla.

Sinun tulee henkilökohtaisesti käydä Kiinan viisumipalvelukeskuksessa jättämässä biometriset tunnisteet (sormenjäljet) viisumihaun aloittamista ja viisumin myöntämistä varten. Tunnisteet ovat voimassa 5 vuotta ja ovat siidottuna passinumeroon. Uudet sormenjäljet pitää jättää aina kun passi vaihtuu. Toimita kaikki Kiinan viisumiasiakirjat Lähialuematkoihin. Kun asiakirjat on tarkistettu, soitamme sinulle. Sovimme kanssasi ajankohdan viisumipalvelukeskuksessa käyntiä varten. Saat sähköpostiisi vahvistuksen sinulle varatusta ajasta, ja tarkat toimintaohjeet viisumipalvelukeskusta varten. Käy jättämässä biometrit sovittuna päivänä klo 09 – 12.00 välillä. Mikäli anot pikaviisumia, käyntiaikasi on sovittuna päivänä klo 09 – 11.30. Noudamme viisumin ja ilmoitamme sinulle, kun se on valmis toimitettavaksi. Kiinan viisumipalvelukeskus sijaitsee Helsingin Kampissa, Salomonkatu 17B, 3krs. Mikäli joudut vaihtamaan viisumipalvelukeskuksen kanssa sovittua aikaa, veloitamme siitä 15 eur.

Tee viisumitilaus kätevästi osoitteessa solovisa.fi. Valitse kohdemaaksi Kiina, ja etene SoloVisan ohjeiden mukaisesti. 

Viisumilomakkeet 

Viisumi on henkilökohtainen ja määräaikainen Kiinan konsulaatin tai suurlähetystön myöntämä asiakirja, joka antaa luvan rajanylitykseen ja maassa oleskeluun.

Kiinan konsulaatti myöntää myös pikaviisumeita.

Viisumityyppi

Kertaviisumi

Kertaviisumi on voimassa 1 - 30 päivää, tarvittaessa jopa 90 päivää ja se oikeuttaa yhteen edestakaiseen matkaan. Viisumi leimataan maahan tullessa ja sieltä poistuttaessa. Viisumi on voimassa 3 kuukautta myöntöpäivästä alkaen.

Kaksikertaviisumi

Kaksikertaviisumilla voi tehdä 2 korkeintaan 30 päivän, tarvittaessa jopa 90 päivän matkaa ja se on voimassa 6 kuukautta myöntöpäivästä alkaen. HUOM! Kutsussa ja viisumihakemuksessa tulee mainita molempien vierailuiden ajankohdat, muutoin konsulaatti voi myöntää vain kertaviisumin. Kutsussa tulee olla selkeästi maininta siitä, että kyseessä on kaksikertaviisumi. 

Monikertaviisumi

Monikertaviisumilla voi tehdä useita matkoja Kiinaan 6 kuukauden tai yhden vuoden aikana. Yhden matkan aikana maassa ei saa oleskella yli 30 päivää. Poikkeustapauksissa viisumi voidaan myöntää 90 päivän oleskeluoikeudella. Monikertaviisumi on tarkoitettu erityisesti liikematkoille ja kulttuuriyhteistyöhön.

Ryhmäviisumi

Ryhmäviisumi on tarkoitettu 5-30 hengen ryhmille. Ryhmän jäsenten on kuljettava yhdessä koko matkan ajan.

Hinnat

Hinnat koskevat Suomen kansalaisia.

Viisumityyppi Voimassaolo Käsittelyaika * Hinta
Kertaviisumi 2-90 pv / 3 kk. 5 - 6 työpv. 164 €
Kaksikertaviisumi 2-90 pv / 6 kk. 5 - 6 työpv. 164 €
Monikertaviisumi 30 (90) pv / 6 kk 5 - 6 työpv. 164 €
Monikertaviisumi 30 (90) pv / 12kk 5 - 6 työpv. 164 €
Ryhmäviisumi Matkan ajan 7 - 8 työpv. 147 €/hlö

Kerta-, kaksikerta- ja monikertaviisumin saa myös pikana 3 - 4 työpäivän toimitusajalla hintaan 266 € ja 1-2 työpäivän aikana hintaan 298 euroa.

* Huomaathan, että aloitamme tilauksesi käsittelyn kun kaikki viisumiasiakirjat ovat saapuneet toimistoomme. Konsulaatin ja viisumipalvelukeskuksen poikkeavat aukioloajat saattavat hidastaa viisumin valmistumista.

Tarvittavat asiakirjat

Toimita meille:

  • passi
  • värillinen passivalokuva
  • täytetty ja allekirjoitettu viisumihakemus
  • majoitusvahvistus tai kutsu sekä
  • vahvistus lennoista.

Muilta kuin Suomen kansalaisilta vaaditaan alkuperäinen oleskelulupa tai kopio suomalaisen Kelakortin molemmista puolista. 

Asiakirjat voit toimittaa toimistoomme  Vuorimiehenkadulla. Postitusosoite on: Lähialuematkat, Vuorimiehenkatu 3, 00140 Helsinki. Mikäli postitat asiakirjat suosittelemme pikakirjettä tai kirjattua kirjettä jotta voit seurata lähetyksen kulkua.

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta ja siinä on oltava vähintään 2 tyhjää sivua. Passin tulee olla täysin ehjä. Mikäli jokin sivu on edes osittain irti, voi konsulaatti hylätä viisumihakemuksen.

Valokuva

Yksi värillinen, valkoisella pohjalla oleva passikuva, jonka mitat ovat 3,5 x 4,5 cm ja joka on korkeintaan 6 kuukautta vanha.

Vahvistus

Vapaamuotoinen hotellivahvistus (vain turistiviisumia varten) tai ystävän/sukulaisen laatima kutsukirje, sekä kutsujan passikopio, Kiinan oleskeluluvan kopio ja virkatodistus perheesuhteesta kun kutsuja on hakijan perheenjäsen. Kysy lisäohjeet toimistostamme.

Viisumihakemus

Kiinan viisumipalvelukeskus hyväksyy vain heidän sähköiseen järjestelmään tallennetut viisumihakemukset. Voit lähettää huolellisesti täytetyn hakemuksen itse tai käyttää palveluamme, jota varten sinun tulee täyttää palvelulomake. Vastaa huolellisesti kaikkiin palvelulomakkeen kysymyksiin. Näin varmistamme, ettei viisumin valmistuminen viivästy puutteellisten tietojen vuoksi.

Kun tallennat sähköisen viisumihakemuksen itse: Täytä, lähetä, tulosta ja allekirjoita viisumihakemus. Pääset sähköiseen viisumihakemukseen  klikkaamalla ensiksi linkkiä sitten Quick Access - New Application Form. (Allekirjoitukset tarvitaan sivuille 1 ja 8).

Hoitaaksemme sähköisen viisumihakemuksen puolestasi, sinun tulee täyttää ja lähettää meille tätä palvelua varten laadittu lomake. Linkistä  pääset tarkempaan ohjeistukseen ja täyttämään palvelulomakkeen (ohjeistuksen kohta 2).

Vahvistus lennoista

Vapaamuotoinen vahvistus lennoista tai muu englanninkielinen selvitys meno- ja paluumatkasta tai jatkomatkasta toiseen maahan. Liikematkaviisumia varten lentovarauksia ei vaadita.

Kun matkan tarkoitus on työ tai kulttuurisuhteet

Tarvitset yllämainittujen lisäksi yhteistyökumppanin kutsun Kiinasta:

Kerta- kaksikerta- ja monikerta liikematkaviisumiin tarvitset yhteistyökumppanin laatiman kutsukirjeen, jossa on kutsuttavan henkilön tiedot, matkan tarkoitus, halutun viisumin kertaisuus (yksi-, kaksi- tai monikertaviisumi). Kutsun tulee olla allekirjoitettu ja varustettu kutsuvan organisaation leimalla. Myös kopio kutsukirjeestä riittää. Huom! Mikäli yhteistyökumppani Kiinassa ei ole suuri kansainvälinen yritys, konsulaatti vaatii kutsukirjen lisäksi yhteistyökumppanin Kiinan liiketoiminnan lisenssin.

Huom! Säilytä kutsu matkasi ajan ja esitä se Kiinaan saavuttua rajaviranomaiselle. Mikäli vierailukohteesi vaihtuu monikertaviisumin voimassaoloaikana, tarvitset uuden kutsun. Rajaviranomaiset saattavat tehdä turvallisuussyistä tarkistussoiton kutsussa olevaan yhteyshenkilön numeroon.

Monikertaviisumiin voidaan tarvita virallinen ”The Invitation Letter of Duly Authorized Unit” tai ”Confirmation letter of invitation”. Hakijan yhteistyökumppani Kiinassa voi järjestää virallisen kutsun seuraavien tahojen kautta: "Municipal Foreign Affair Office", "Municipal Bureau of Commerce", "Foreign Economic Relations & Trade Commission", "International Trade Promotion Commission", "Foreign Trade Bureau" tai "Economic Cooperation Bureau". Mikäli hakijalla on viimeisen vuoden aikana vähintään 3 leimattua käyntiä Kiinassa, riittää yleensä monikertaviisumiin yhteistyökumppanin laatima kutsukirje. Konsuli kuitenkin päättää asian ja on mahdollista että useista aiemmista käynneistä huolimatta hän myöntääkin vain kaksikertaviisumin.

Liikematkaviisumi

Hakemuksen liitteeksi riittää yhteistyökumppanin laatima kutsukirje (ks. yllä), erillistä vahvistusta hotellista tai lennoista ei tarvita.

Mikäli matka edellyttää pitkäaikaista, yhtäjaksoista oleskelua Kiinassa (varsinaiset työ- ja opiskeluviisumit), ota yhteyttä Lähialuematkojen toimistoon. 

Ryhmäviisumi

Matkustajalista, jossa ilmoitetaan matkustajien nimet (kuten passissa), sukupuoli, ammatti, syntymäaika ja passinnumero, kiinalaisen matkanjärjestäjän puolto ja suomalaisen matkanjärjestäjän kirjoittama saate, josta käy ilmi matkan tiedot lähtö- ja paluupäivämäärineen. Erillistä hakemuslomaketta tai valokuvia ei tarvita. Huom! Ryhmäviisumia ei enää voi hakea passikopiolla vaan alkuperäinen passi tarvitaan kaikista ryhmän jäsenistä (muutos 2.2.15).

Viisumiehdot

Kun anomus on toimitettu viisumi- tai puoltokäsittelyyn, sitä ei voi perua tai muuttaa ilman peruutus- tai muutoskuluja. Peruutuskulut ovat 100 % viisumin kokonaishinnasta.

Lähialuematkat - Oy Paction Ltd ei vastaa konsulaatin tai sisäministeriön tekemistä hinnanmuutoksista, eikä viisumisäännösten muuttumisesta aiheutuvista kustannuksista. Hinnat sitoumuksetta.

Valmiita viisumeita voi tiedustella viisumipalvelustamme puh. 09-6689 570

Viisumilomakkeet Kiinaan

Ladattavat viisumianomuslomakkeet.

Lue lisää

Kiinan viisumit - usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet saamiamme viisumeihin liittyviä kysymyksiä. Toivottavasti niistä on hyötyä myös sinulle. Mikäli et löydä vastausta tai haluat tietää lisää, ole ystävällisesti yhteydessä viisumiasiantuntijaamme, viisumit@lahialuematkat.fi tai 09 6689 5735.

Lue lisää

Yhteydenottolomake