Kiinan viisumit - usein kysytyt kysymykset | Lähialuematkat

Kiinan viisumit - usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet saamiamme viisumeihin liittyviä kysymyksiä. Toivottavasti niistä on hyötyä myös sinulle. Mikäli et löydä vastausta tai haluat tietää lisää, ole ystävällisesti yhteydessä viisumiasiantuntijaamme, viisumit@lahialuematkat.fi tai 09 6689 5735.

Yleistä Kiinan viisumista

Tarvitset Kiinaan matkustaessasi viisumin. Tilaa viisumi noin kuukausi ennen matkaasi. Kiinan viisumi on voimassa siitä päivästä lähtien, kun konsulaatti sen myöntää. Maahan pitää saapua ennen viisumin päättymistä. Jos esimerkiksi kertaviisumisi on voimassa 29.4. – 29.7., voit saapua Kiinaan vielä 28.7. ja oleskella siellä 30 päivää. Huomaathan, että passin tulee olla voimassa 6 kk siitä päivästä, kun viisumihakemus jätetään.

Pitääkö minun käydä Helsingissä jättämässä sormenjälkitunnisteet, vaikka asun Oulussa?

Kyllä pitää, kerran viidessä vuodessa. Sormenjälkitunnisteet vaaditaan kaikilta 14 – 70 vuotiailta Kiinan viisumihakijoilta. Tunnisteet jätetään Kiinan viisumipalvelukeskukseen, joka sijaitsee ainoastaan Helsingissä. Varaamme sinulle haluamasi ajankohdan tunnisteiden jättämistä varten. Saat meiltä sähköpostiisi vahvistuksen varatusta ajasta ja tarkat ohjeet kuinka sinun tulee toimia viisumipalvelukeskuksessa.

Meitä on lähdössä iso ryhmä Kiinaan? Miten nuo sormenjäljet?

Valitettavasti koko ryhmän pitää jättää sormenjälkitunnisteet samaan aikaan. Käytännössä tämä on hankalaa, joten suosittelemme hankkimaan jokaiselle ryhmän jäsenelle oman viisumin.

Kuulin, että Kiinan viisumihakemus pitää täyttää suoraan viranomaisen järjestelmään englanniksi. Miten tämä onnistuu, kun en oikein osaa englantia?

Totta. Englanninkielinen viisumihakemus täytetään sähköisesti palvelukeskuksen järjestelmään, tulostetaan ja allekirjoitetaan. Täytämme hakemuksen halutessasi puolestasi ja lähetämme sen sinulle sähköpostitse allekirjoitettavaksi.

Jotta voimme auttaa, sinun tulisi täyttää meitä varten suomenkielinen palvelulomake, jonka palautat meille sähköpostitse. Lomakkeen tietojen perusteella täytämme sähköisen hakemuksen. On tärkeää, että vastaat kaikkiin palvelulomakkeen kysymyksiin. Linkki palvelulomakkeelle löytyy Kiinan viisumia varten tarvittavien asiakirjojen listasta. Meille saa aina soittaa, mikäli kysymyksiä ilmenee. Palvelumaksumme viisumihakemuksen täyttämisestä on 40 eur. 

Mitä asiakirjoja tarvitsen Kiinan viisumia varten?

Viisumia varten tarvittavat asiakirjat riippuvat joiltain osin viisumityypistä eli matkasi tarkoituksesta. Jokaisen tulee toimittaa meille passi, kopio passin nimisivusta, valokuva ja allekirjoitettu viisumihakemus/täytetty palvelulomake. Jos haet turistiviisumia, tarvitaan lisäksi vahvistus lentolipusta sekä majoitusvahvistus tai yksityishenkilön kutsu. Liikematkaajalta riittää lisäksi kutsujaorganisaation kutsu. Tarkemmat tiedot näet tästä https://solovisa.fi/orders/prepare/cn

Viisumihakemuksessa kysytään aiemman Kiinan viisumin tiedot. Viisumi oli vanhassa passissa, joka ei ole enää tallessa. Miten täytän tämän kohdan?

Merkitse tähän kohtaan, että sinulle ei ole aiemmin myönnetty Kiinan viisumia. Lisää sitten hakemuslomakkeen viimeisen sivun kohtaan ”Is there anything else you want to declare?” vapaamuotoinen selvitys asiasta.

Kuulin, että transit-matkustaminen Kiinan kautta onnistuu viisumivapaasti. Voinko siis matkustaa ilman viisumia Helsinki-Peking/Shanghai-Helsinki?

Jos matkustat Pekingin tai Shanghain kautta jatkolennolla, voit oleskella Pekingissä enintään 72 tuntia ja Shanghaissa enintään 144 tuntia ilman viisumia. Viisumivapaus edellyttää matkailijan siirtymistä lähtömaasta Kiinan kautta kolmanteen maahan eli kolmas maa ei voi olla lähtömaa. Esimerkiksi, voit matkustaa viisumivapaasti reitin Thaimaa-Shanghai-Suomi. Suosittelemme sinua kuitenkin aina tarkistamaan asian lentokentältä, kun matkareittisi on tiedossa. Huomaathan, että transit-matkustajan passin on oltava voimassa vähintään 3 kuukautta siitä päivästä lukien, kun hän saapuu Kiinaan.